تحلیل و بررسی دشواری کنکور ۱۴۰۳
- دسته بندی: مشاوره و برنامه ریزی
- دیدگاه ها: ۰
- تاریخ بروزرسانی: ۲۱ مرداد ۱۴۰۳
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
آگاهی از میزان آسانی یا دشواری کنکور ۱۴۰۳ برای همه داوطلبانی که امسال قصد شرکت در این آزمون را دارند بسیار مهم است. بسیاری از متقاضیان می خواهند بدانند که سطح علمی و سختی سوالات کنکور به چه اندازه است و این مورد را در نحوه مطالعه خود تاثیرگذار می دانند. به همین دلیل مشاورین ایران تحصیل به تحلیل و پیش بینی سطح سوالات کنکور سراسری پرداخته و داوطلبان عزیز را در طرح ریزی یک برنامه ریزی کنکور مناسب یاری می دهند.
جهت آشنایی با نحوه مواجهه با دشواری و سختی سوالات کنکور با مشاوران ایران تحصیل به شماره های زیر تماس حاصل نمایید. 9099075307 – تماس از سراسر کشور 9099075307 – تماس از استان تهران تماس از تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی همه روزه از 8 صبح الی 12 شب |
با استفاده از راهنمایی های جامع و کامل مشاوری خبره و کاردان دیگر نگرانی از بابت پاسخگویی به سؤالات مشکل کنکور وجود ندارد
اهمیت آگاهی از میزان دشواری کنکور
همه ما در طول دوران تحصیل خود این نگرانی را تجربه کرده ایم که آیا سؤالات امتحان سخت است یا آسان؟ آیا می توانم به آن ها پاسخ دهم یا خیر؟
و یا این که، برای امتحان چگونه درس بخوانم که در ذهنم بماند ؟همین اتفاق دقیقاً در زمان کنکور نیز رخ می دهد.
همه داوطلبان به طور مداوم و ناخودآگاه به سطح دشواری کنکور فکر می کنند و می خواهند بدانند که آیا از عهده آن ها بر می آیند یا خیر؟
این دغدغه به شرطی که به استرس بیش از حد منجر نشود، بسیار هم خوب است و به نوعی می توان آن را یک موتور محرکه برای تلاش بیشتر و درجا نزدن دانست.
بعلاوه، تأثیر این موضوع را می توان در نحوه برنامه ریزی به خوبی مشاهده کرد. پشت کنکوری های موفق کسانی هستند که با آگاهی از سطح علمی سوالات کنکور سال های گذشته در هر درس و پیش بینی آن برای سال جدید سرمایه گذاری های لازم را انجام دهند تا در زمان جلسه با یک برنامه حساب شده غافلگیر نشوند و با اطمینان به سؤالات پاسخ دهند.
برای اطلاع از سوالات احتمالی کنکور ۱۴۰۳ بر روی لینک مربوطه کلیک کنید
معیار تعیین سطح دشواری کنکور چیست؟
شاید در نظر هر کسی سختی سوالات کنکور تعریف خاصی داشته باشد. برای مثال، ممکن است برای یک داوطلب سوال 162 درس زیست شناسی آسان باشد و بتواند به راحتی به آن پاسخ دهد.
اما در مقابل این سؤال در نظر داوطلب دیگری دشوار بوده و حتی از کنار آن رد شود. بعلاوه، میزان مطالعه تعیین کننده اصلی سختی یا آسانی هر درس خواهد بود.
اما معیار درست تعیین دشواری کنکور و تحلیل و پیش بینی سطح سوالات کنکور سراسری سال آینده، بر اساس بررسی درصد و رتبه های داوطلبین یک گروه آزمایشی در مجموع وی حتی در یک درس خاص است.
علاوه بر این، بخش مهم دیگر این آمارگیری از طریق ارزیابی عملکرد نفرات برتر و درصدهایی است که در دروس کسب نموده اند.
برای مثال، اگر با بررسی کارنامه رتبه های زیر 1000 کنکور ریاضی مشاهده شود که میانگین درصدهای درس ریاضی 80 یا 70 بوده می توان نتیجه گرفت که سؤالات سخت بوده است. این روش برای همه گروه های دیگر نیز صادق است.
تحلیل و پیش بینی سطح سوالات کنکور سراسری
یک حقیقت غیر قابل انکار در مورد پیش بینی دشواری کنکور وجود دارد، و آن هم این است که طراحان سؤال از عنصر غافلگیری خیلی خوب استفاده می کنند و نمی شود به همین راحتی حدس زد که سوالات سال آینده آسان یا سخت است.
بعلاوه، با تغییرات محسوس و نامحسوسی که هر ساله در روند جوابدهی داوطلبان رخ می دهد، نمی توان به طور دقیق در مورد سطح کنکور صحبت کرد.
اما شاید تحلیل این افت و خیز در سختی سوالات کنکور های سال های قبل بتواند یک چشم انداز نسبی در اختیار ما قرار دهد. آخرین کنکوری که پشت سر گذاشتیم، آزمون 99 بود. برای مثال اگر بخواهیم سطح علمی سوالات عمومی کنکور تجربی 99 که آن را بسیار سخت توصیف کردند را تحلیل کنیم، می توان به نتایج زیر دست یافت:
ادبیات: شاید بتوان گفت که این درس دردسرساز ترین درس برای کنکوری ها بود. سؤالات بخش املا، آرایه و چند سؤال از قرابت معنایی از جمله دشواری های درس ادبیات بود.
عربی: به نظر بسیاری از کارشناسان میزان دشواری این درس متوسط بود و سؤالات بخش ترجمه و قواعد به صورت قابل قبول و استانداردی ارائه شده بودند. کسب درصد 60 در درس عربی به نظر قابل قبول می آمد.
دین وزندگی: سطح دشواری این سؤالات تقریبا قابل پیش بینی بود و می توان که در حالت متوسطی قرار داشت. درصد خوب دین و زندگی این سال به طور میانگین 70 درصد بود.
زبان انگلیسی: می توان گفت که این درس در کنکور 99 سخت طراحی شده بود. به خصوص در قسمت کلوز تست که نسبت به سال های قبل پیچیده تر بود.
برای اطلاع از آخرین تغییرات کتاب درسی برای کنکور بر روی لینک مربوطه کلیک کنید
چگونه آمادگی خود را در صورت بالا بودن دشواری کنکور بالا ببریم؟
اینکه ما صرفاً با فکر به اینکه نکند سؤالات دشوار باشد به هیچ جایی نمی رسیم. بلکه باید خود را برای هر نوع موقعیتی آماده کرد. جلسه کنکور هر یکسال یک بار برگزار می شود و فرصت آزمون و خطا در آن وجود ندارد.
بنابراین، با این تصور باید خود را به بهترین تکنیک های درس خواندن کنکور مجهز کرد تا در میدان رقابت آماده حاضر شویم.
اما روش های مقابله دشواری کنکور چیست؟ در زیر برخی از این تکنیک ها را با هم مرور می کنیم:
گول تست های تله دار را نخورید
گاهی وقت ها اشتباه زدن ما نه تنها به خاطر دشواری سؤال نیست، بلکه به دلیل سادگی تست و یا افتادن در تله های طراح سوال است.
برای مثال، در درسی مانند زبان انگلیسی این اتفاق به کرات برای داوطلبان پیش می آید. خیلی از افراد در سؤالات چهار گزینه ایی درک مطلب، صرفاً با دیدن کلمات مشابهی که در متن و سوال وجود دارد، گزینه به ظاهر درست را انتخاب می کنند. در صورتی که ممکن است مفهوم گزینه چیزی متضاد با سؤال مطرح شده باشد.
بنابراین، عجله نکنید و ابتدا هر چهار گزینه تست را با دقت خوانده و سپس علامت بزنید. نکته دیگر اینکه، حتماً به افعال و قیدهای منفی سؤال دقت کنید. مثلاً فعل های منفی مانند نیست، نمی باشد، هیچ کدام و غیره ممکن است در اثر نادیده گرفته شدن موجب گمراهی شما شوند.
نقطه ضعف هایتان را پیدا کنید
ضعف های ما در دروس معمولاً به مباحث دشوارتر مربوط می شود و جالب است که طراحان سوال بیشتر روی این قسمت ها مانور می دهند. به همین دلیل است که که ما باید خود را با سطح علمی سوالات کنکور هم تراز کنیم.
شاید در ابتدا مسلط شدن بر برخی از مباحث برایتان سخت و یا حتی عذاب آور باشد. اما غیر ممکن نیست.
یک کنکوری مانند کسی می مانند که قرار است یک جاده را در دل کوه ها و تپه ها برای مسیر خود به سمت مقصد هموار کند. شاید در ابتدا کار به دشوار باشد و انرژی زیادی را بطلبد، اما وقتی تپه ها را هموار و جاده را آسفالت کرد آنگاه می تواند در این جاده با لذت و به راحتی تردد کند.
بنابراین، با تغییر روش های نادرست مطالعه و تسلط بر سخت ترین مطالب کتاب دیگر هیچ نگرانی در مورد سختی سوالات کنکور نخواهید داشت. چرا که خود را برای هر گونه پرسشی آماده کرده اید.
استرس خود را کنترل کنید
متأسفانه با وجود اینکه همه ما به کرات در مورد اثرات منفی استرس و اضطراب در کنکور و زندگی می شنویم، اما باز هم روش های مقابله با آن را بلد نیستیم.
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در زمان پاسخگویی به سؤالات در جواب دادن به برخی از آن ها بازمانده اید.
اما به محض ترک جلسه جواب به راحتی در ذهنتان تداعی شده است. علت این امر وجود آشفتگی ذهنی است که در زمان آزمون بر ما چیره می شود.
خیلی وقت ها تصورات ما درمورد دشواری کنکور نیز به همین دلیل است. اما اگر به دنبال راهکار هستید، توصیه می کنیم که 10 نکته مهم برای کنترل استرس کنکور را مرور کنید و سعی کنید که این احساس منفی را از خود دور کنید تا با اعتماد بنفس بیشتری به سؤالات پاسخ دهید.
آیا دشواری کنکور در رتبه ما تاثیر گذار است؟
این سوال برای بسیاری از متقاضیان کنکور پیش می آید و تصور می کنند که سوالات کنکور تنها برای آن ها سخت است.
البته مطمئناً سطح آمادگی و علمی همه داوطلبان به یک اندازه نیست، اما اگر سؤالات به طور میانگین سخت باشند، وضع برای همه یکسان است.
بعلاوه، کنکور حالتی رقابتی و نه کسب نمره دارد. بنابراین، اگر دشواری یا آسانی در کار باشد، شرایط برای همه داوطلبان یکسان است و تفاوت ها تنها در میزان تسلط است.
آیا نظام قدیم را برای سال آینده نیز خواهیم داشت؟
سؤال پر تکراری که از سوی داوطلبان نظام قدیم مطرح می شود این است که آیا می توانند برای سال آینده نیز به صورت نظام قدیم شرکت نمایند؟ و اینکه کنکور چگونه برگزار می شود؟
رئیس سازمان سنجش به تازگی اعلام کرد که سال بعد، کنکور تنها به صورت تک آزمونی برگزار می شود و کنکور 99 تنها کنکوری بود که در دو مرحله نظام قدیم و نظام جدید برگزار شد.
البته درخواست های زیادی مبنی بر تکرار دوباره این آزمون مطرح شد، اما طبق مصوبه شورای سنجش و دانشجویی امکان تمدید این مهلت وجود ندارد و این داوطلبان نیز در صورت تمایل تنها می توانند در کنکور نظام جدید شرکت کنند.
مشاوره آمادگی کنکوری های نظام قدیم برای دشواری کنکور نظام جدید
همانطور که در بالا گفته شد، اگر فارغ التحصیلان نظام قدیم به دنبال ورود به دانشگاه هستند، چاره ایی جز شرکت و پاسخ به سؤالات کنکور نظام جدید در سال آینده ندارید. اما این مسئله نباید موجب ناامیدی این عزیزان شود.
البته مسلماً کارشان کمی سخت تر می شود. چرا که تغییرات کوچک و بزرگی در محتوای کتب رخ داده است.
اما این عزیزان نیز با به کار بردن اصولی ترین راهکارهای افزایش مطالعه و بالا بردن کیفیت مطمئناً می توانند از رقبای خویش پیشی بگیرند.
از آنجا که طی کردن این سیر و یادگیری حجم زیادی از مطالب ممکن است کمی زمان بر و دشوار باشد،مشورت یک متخصص تحصیلی و دریافت مشاوره و برنامه ریزی درسی دلسوزانه می تواند بسیار راهگشا باشد.
به همین دلیل هم مشاوران ایران تحصیل که آشنایی کاملی با محتوا کتاب ها، نحوه طرح سوالات کنکور، مباحث مهم و تمامی تکنیک های مطالعه دروس نظام جدید دارند، می توانند به خوبی با ایجاد میانبرهایی این دوستان عزیز را همراهی نمایند.
خلاصه مطالب
در این مقاله با بررسی تاثیر دشواری کنکور از جوانب مختلف، به تحلیل و پیش بینی سطح سوالات کنکور سراسری پرداخته شد و راهکارهای تسلط علمی و روحی با سوالات سخت توضیح داده شد.
چنانچه شما نیز برای کنکور سال آینده در مورد سختی و سطح علمی سوالات کنکور سؤالی دارید و می خواهید خود را با یک برنامه ریزی و تکنیک مطالعه خوب برای آزمون آماده کنید از طریق شماره های مندرج در جدول بالا از ساعت 8 صبح الی 12 شب در تمامی روزهای خود از همکاران ما مشاوره بگیرید و سوالات خود را مطرح فرمایید.
آیا سطح دشواری کنکور می تواند در رتبه تاثیر گذار باشد؟
اگر سوالات کنکور به طور میانگین ساده یا دشوار باشد، شرایط برای همه داوطلبان یکسان است و نمی توان آن را معیاری برای تعیین رتبه دانست.
سطح علمی سوالات کنکور سال آینده چگونه خواهد بود؟
می توانید به تحلیل و پیش بینی سطح سوالات کنکور سراسری که در این مقاله آمده است، مراجعه کنید.
چگونه به سوالات دشوار کنکور پاسخ دهیم؟
آمادگی برای سختی سوالات کنکور در طول دوران مطالعه با برنامه ریزی و مطالعه درست امکانپذیر است.
داوطلبان نظام قدیم چگونه بر دشواری کنکور نظام جدید فایق بیایند؟
برای دریافت بهترین تکنیک های مطالعه منطبق بر نظام جدید می توانید از مشاوران ایران تحصیل کمک بگیرید.
نظرات