چرا از درس خوندن زده شدم ؟
- دسته بندی: مشاوره و برنامه ریزی
- دیدگاه ها: ۱۳
- تاریخ بروزرسانی: ۱۲ تیر ۱۴۰۰
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
دانش آموزان و دانشجویان ممکنه هر از چندگاهی در طول دوره تحصیل خودشون بگن که از درس خوندن زده شدم و یا از درس خوندن متنفرم. گاهی دلیل این حالت، نبود یک هدف مشخص و محکمه که باعث میشه با خودمون فکر کنیم که اصلا چرا باید درس بخونم ؟ و همین احساس یک نوع خستگی از درس خوندن را در ما به وجود بیاره.
جهت اطلاع از روش های مقابله با احساس از درس خوندن زده شدم – بهترین شیوه های افزایش انگیزه و افزایش سرعت مطالعه با مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید. ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ تماس از سراسر کشور و ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ (تماس از استان تهران) تماس از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی از ۸ صبح الی ۱۲ شب حتی ایام تعطیل |
از درس خوندن زده شدم باید چکار کنم؟
بعضی وقتا می بینیم که بعضی از افراد، حتی اونایی که جزء برترین های کلاس و مدرسه یا دانشگاه هستن، یهو خستگی از درس خوندن بهشون دست میده و میگن که از درس خوندن زده شدم . اما چرا این اتفاق میفته؟ چطور ممکنه کسی که قبلا به مطالعه علاقه مند بوده حالا نسبت به اون بی میل باشه.
یک دلیل عمده این اتفاق میتونه یک تغییر ناگهانی در اوضاع بیرونی و بیا حتی درونی فرد باشه. چیزی که باعث بشه ما فکر کنیم که کار بیهوده ایی انجام می دهیم و حتی به خودمون بگیم اصلا چرا باید درس بخونم ؟. مثلا دانش آموازانی که دانشگاه قبول میشن، به دلیل دوری از خانواده و احساس تنهایی، نسبت به درس خوندن بی علاقه و زده میشن.
این اتفاق میتونه حتی برای دانش آموزان مدارس هم اتفاق بیفته. گاهی دانش آموزانی که به پایه های دیگه میرن به دلایل مختلف مجبور به جدایی از دوستان سابق خود میشن. این مورد حتی گاهی باعث ایجاد افسردگی میشه و ممکنه فرد بیان که از درس خوندن متنفرم. البته این احساس معمولا مقطعی هست و دانش آموز بعد از مدتی به محیط و کلاس جدید خو می گیره.
نمیدونم اصلا چرا باید درس بخونم ؟
متاسفانه تو جامعه ما زیاد می بینیم که افراد با استعدادی به دلیل خستگی از درس خوندن ، از اون فاصله گرفتن و به مسیرهای دیگه ایی رفتن. مشکلات اقتصادی، خانوادگی، اجتماعی، عاطفی و روحی و مسائلی از این دست باعث میشه که از دانش آموز بشنویم از درس خوندن زده شدم . اما آیا افراد موفق هیچکدوم از این مشکلات رو نداشتن؟ یا واقعا افراد خاصی هستند؟
حقیقت اینه که اونها هم مثل ما انسان هستند با مشکلات خاص خودشون. اما راز درس خواندن رتبه های تک رقمی در اینه که خودشون را از مشکلات بزرگ تر دیدن و اجازه ندادن که هیچ مانع از رسیدن به آرزوهاشون بشه. شاید بهتر باشه از مشکلات فرار نکنیم، بلکه به دنبال راه حل اونها باشیم. در این طور مواقع، صحبت با یک کارشناس مشاوره و برنامه ریزی هم میتونه خیلی موثر باشه.
بنابراین اگر چیزی در درون شما میگه اصلا چرا باید درس بخونم ؟ قبل از هر چیز به دنبال علت باشین. وقتی دلایل بی علاقگی و فرار از درس خواندن خودتون رو پیدا کردید اون ها رو از میان بردارید. اگر در کشف ریشه و شیوه برخورد با مشکلات سر در گم هستید و نمیدونید چرا از درس خوندن زده شدم، می تونید روی کمک مشاورین ما حساب کنید و هر روز هفته با اونها در ارتباط باشین.
دلایل و راهکارهای رفع خستگی از درس خوندن
فردی که به کار و یا تحصیل علاقه مند باشه بسیار کمتر از کسی که اون رو صرفا بنا بر وظیفه انجام میده احساس خستگی می کنه. اگر میخواید بدونید چگونه درس بخوانیم که خسته نشویم؟ چندین روش وجود داره. در ادامه چند علت مهم رو به همراه راهکار مقابله با اون رو با هم بررسی می کنیم.
۱. داشتن انتظارات غیر منطقی
هر کدوم از ما دارای استعدادهای منحصربفرد خودمون هستیم. قرار نیست که جای پای کسی بگذاریم یا تقلید. مثلا کسی که به هنر علاقه مند و مستعد و هیچ علاقه ایی به پزشکی نداره، احتمال اینکه تا زمان خستگی از درس خوندن بهش دست بده زیاده. نبود جذابیت در دروس کسل کننده میشه و باعث میشه بگیم از درس خوندن زده شدم.
علاوه بر این، کمال گرا بودن هم نتیجه مشابهی داره. افراد کمال گرا هیچوقت از جایی که هستند احساس رضایت ندارن. بهمین خاطر اگر به مقصد مورد نظرشون هم نرسن، احساس بسیار بدی خواهند داشت. گذشته از این ترس از بزرگی هدف و نرسیدن به اون باعث میشه که از همون اول یا تلاش نکنن و یا به دلیل نداشتن رضایت، احساس کنن که از درس خوندن زده شدم.
۲. به خاطر شکست از درس خوندن زده شدم
همونطور که می دونید وقتی صحبت از خستگی میشه، صرفا خستگی جسمی مد نظر نیست. چه بسا دانش آموزی که میگه از درس خوندن زده شدم در اصل دچار خستگی روحی شده. یکی از مهمترین چیزهایی که میتونه آدم رو دچار یاس و ناامیدی کنه، تجربه تلخ شکسته. مثلا دانش آموز یا دانشجویی در درس ها نمرات خوبی کسب نکنه، یک پشت کنکوری نتونه تو کنکور قبول بشه و ناکامی هایی از این دست.
این اتفاقات میتونه احساس یاس شدیدی را در فرد به وجود بیاره و حتی با خودش بگه اصلا چرا باید درس بخونم ؟ . در این طور مواقع نه تنها خود فرد، بلکه خانواده و معلمها و اساتید نقش بزرگی در بازیابی روحی دارند. اما مهمتر کار اینه که شخص دوباره اعتماد بنفشو بالا بیاره، دلایل شکست رو پیدا و خودش رو مسئول کم کاری هاش بدونه اما از سرزنش خود بشدت خودداری کنه.
۳. روش های دیگر را امتحان کنید
اگر روش مطالعه ای که همیشه به کار می بری درست نباشه گفتن اینکه از درس خوندن متنفرم بعید نخواهد بود. بعضی درسا ممکنه سنگین باشه یا از عهده درس های فرمولی نتونی به خوبی بر بیای. سعی کن هر سوال یا ابهامی داری، سر کلاس از معلم یا استاد بپرسی، از دوستات کمک بگیری یا در صورت امکان معلم خصوصی بگیری.
غیر از این اگه شیوه برنامه ریزی درسی شب امتحان و یا طول سال تحصیلت درست نیست، بازدهی نداره و با شرایطت متناسب نیست، با مشورت یک مشاور اون رو تغییر بده. جمله های امیدوار کننده را با خودت تکرار و مدام نگو که چه کنم از درس خوندن زده شدم. در عوض تو صفحات کتابت جمله های انگیزشی بنویس و اون ها رو هایلایت کن.
۴. دوستان درسخون انتخاب کنید
درس خوندن تو جمع دوستان معمولا مفرح تر و جذاب تر از درس خوندن به تنهاییه و احساس خستگی از درس خوندن کمتر به ما دست میده. البته یادتون نره که این جمع دغدغه مطالعه داشته باشه، در غیر اینصورت نه تنها زمان خود را هد را میدید بلکه از فضای درس خوندن دور می شید. اگر چنین گروهی وجود نداره، میتونید خودتون دست به کار شید و جمعی از درس خون ها رو انتخاب کنید.
یک منفعت دیگه این کار اینه که بهترین تکنیک های درس خواندن کنکور و مدرسه رو می تونید از هم یاد بگیرید. با البته این موضوع در مورد همه افراد یکسان نیست. امکان داره که ویژگی شخصی شما مطالعه مستقلانه رو بیشتر بپسنده. حتی در این صورت هم تو اوقات فراغت میتونید با چنین افرادی در ارتباط باشید.
از درس خوندن زده شدم و متنفرم ، چطور علاقه مند بشم؟
نفرت از درس خوندن گاهی ناشی از اینه که ما واقعا نمی دونیم چه ربطی به زندگی واقعی مون داره و دقیقا چه کاربردی میتونه داشته باشه، بلکه فقط شنیدیم که کار خوبیه. مثلا وقتی دارید درس شیمی می خونید به این فکر کنید که مثلا پیوندهای مولکولی موقع آب جوش اومدن، یخ زدن، پختن غذا و آتیش گرفتن چه بلایی سرشون میاد و تو کارهاتون به اون ها توجه کنید.
زمانی که به خودتون می گید اصلا چرا باید درس بخونم ؟ و احساس بی علاقگی می کنید، سعی کنید درس رو خلاقانه بخونید. مثلا وقتی دارید تاریخ ادبیات می خونید، با آثار نویسنده ها داستان بسازید، خیال پردازی کنید و یا نقاشی بکشید. یادداشت برداری و خلاصه نویسی هاتون رو منظم و حتی با چند رنگ بنویسید تا خستگی از درس خوندن به سراغتون نیاد.
صحبت کردن با دوستای نزدیک و خانواده رو فراموش نکنید. وقتی که خسته اید و یا چیزی ناراحتتون می کنه با کسی که احساس نزدیکی می کنید، درد و دل کنید. از بروز مشکلاتتنون نترسید. گاهی این احساس که برای کسی یا کسانی مهم هستید و یا مورد حمایت قرار گرفتید، احساس لذت بخشی رو به شما منتقل می کنه که ترغیب به ادامه مطالعه می شید.
خلاصه مطالب
تو مقاله ایی که خوندید با معرفی دلایل و راهکارهای احساس خستگی از درس خوندن سعی کردیم تا به دانش آموزانی که میگن از درس خوندن زده شدم کمک کنیم. اگر این سوال که اصلا چرا باید درس بخونم ؟ و نمیتونید ایجاد علاقه کنید، می تونید از مشاوران ایران تحصیل در همه روزهای هفته و از ساعت ۸ صبح تا ۱ شب در تماس باشید و راهنمایی بگیرید.
مطالب مرتبط
۱۰ نکته مهم برای کنترل استرس کنکو و مدرسه
برای نمره ۲۰ شب امتحان چگونه و چقدر درس بخوانیم؟
از درس خوندن زده شدم
یه مدته از درس خوندن زده شدم چکار کنم؟
بی علاقگی و فرار از درس خوندن می تونه دلایل متفاوتی داشته باشد. شاید به مطالعه بیش از حد این احساس تو شما به وجود اومده، پس سعی کنید تکنیک های مطالعه درستی رو به کار ببرید.
من نمیدونم اصلا چرا باید درس بخونم ؟
مهم ترین دلیل بی رغبتی به تحصیل اینه که نمیدونیم هدفمون دقیقا چیه. قبل از هر چیزی انگیزتون رو باید بالا ببرید تا بتونید با اشتیاق ادامه بدید.
وقتایی که احساس خستگی از درس خوندن داریم، چه کنیم؟
اول منشا رو جستجو کنید. اگر خستگی روحی شما رو اذیت می کنه و باعث میشه که فکر کنید درس خوندن زده شدم و متنفرم، می تونید با مشاوران ایران تحصیل تماس بگیرید و مشکل تون رو در میان بزارید و راه حل دریافت کنید.
سلام
من دانشجوی ترم یک هستم
و اینکه وقتی رفتم دوازدهم از درس زده شدم
ولی با تموم وجود می خوندم فکر می کردم تموم میشه راحت میشم ولی نشد
کنکور دادم
کنکور که دادم رفتم دانشگاه خش می کردم از دانشگاه متنفرم به خاطر اون از درس زده شدم چی کار کنم ؟
سلام دوست عزیز
با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ تماس بگیرید
داخلی ۱۰۸ خانم طهماسبی
راهنماییتان میکنند.
سلام من یک دختر ۱۴ ساله هستم و کلاس هفتم هستم از وقتی بیماری کرونا اومد و با برنامه ی شاد درس خوندم روز به روز ضعیف تر شدم
نمره های امتحانی ام خیلی کم شده نمیدونم چیکار کنم
سلام دوست عزیز، سوال مورد مشاوره ای شما نیاز به راهنمایی تلفنی دارد و باید تمام جنبه ها بررسی شود. لطفا با مشاورین مجموعه ی ما در تماس باشید.
سلام بله مقاله رو خوندم حرفاتون درسته ولی من برنامم روزی ۴ ساعت درسه خب بعد شما دروس ادبیت و تاریخ که درسهای شیرینی هستند گفتید درسی مثل ریاضی یا علوم تجربی چی واقعا سخته من کلاس هشتمم میشه لطفا کمکم کنید آخه نمیشه وسط درس فکرتو ببری پیش فیثاغورس یا مثلثات یا درسهای چرتی علوم .
سلام وقت بخیر
شما باید برنامه ریزی دقیق و منابع مطالعاتی خوبی داشته باشید جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید .
سلام بله مقاله رو خوندم حرفاتون درسته ولی من برنامم روزی ۴ ساعت درسه خب بعد شما دروس ادبیت و تاریخ که درسهای شیرینی هستند گفتید درسی مثل ریاضی یا علوم تجربی چی واقعا سخته من کلاس هشتمم میشه لطفا کمکم کنید آخه نمیشه وسط درس فکرتو ببری پیش فیثاغورس یا مثلثات یا درسهای چرتی علوم
سلام من دختری ۱۵ ساله هستم کلاس دهم شنبه امتحان دارم ا مطالب رو میخونم برام سنگین میاد چیکار کنم انگار دیگه روحیه قبلی برام نمونده💔 چون دوتا امتحان قبلی رو خوب ندادم 🙁
سلام وقت بخیر
با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید
میدونید من درس خوندنو دوست داشتم ولی مامانم همش میگه درس بخون درس بخون درس بخون یعنی انتظار داره من همش سرم تو کتاب باشه با اینکه نهمیم یعنی برای یه تیزهوشان داره منو نابود میکنه و اصلا توجه نداره شاید منم برنامه ریزی خودمو داشته باشم میگه الا و بلا تو باید ۱۵ ساعت در روز درس بخونی
سلام
برای راهنمای در این خصوص تماس بگیریذ
سلام خسته نباشید ببخشید سوالی داشتم من قبلا جزو شاگرد برتر کلاس بودم ولی چون تو ریاضی کم گرفتم از علاقه درس خوندن افتادم انگیزه ندارم میشه بهم بگین چیکار کنم
سلام وقت بخیر
پیشنهاد می کنم برای پاسخ دقیق و بهتر برای سوال تان با کارشناسان مرکز مشاوره تحصیلی ایران تحصیل در ارتباظ باشید
راه ارتباط:۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ داخلی ۱۱۲