سهمیه های کنکور ارشد وزارت بهداشت + تغییرات ۱۴۰۲
- دسته بندی: کارشناسی ارشد
- دیدگاه ها: ۰
- تاریخ بروزرسانی: ۱۵ مهر ۱۴۰۱

سوال دارید با ما تماس بگیرید
909 9075307
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور
عناوین اصلی این مقاله
سهمیه های کنکور ارشد وزارت بهداشت، متقاضیانی که در زمان انتخاب رشته دارای هر یک از سهمیه های استعداد درخشان، سهمیه آزاد، رزمندگان و ایثارگران و غیره می باشند با محدودیت های کمتر می توانند نسبت به انتخاب رشته خود اقدام نمایند.
داوطلبانی که دارای سهمیه های کنکور ارشد وزارت بهداشت می باشند، تنها با متقاضیانی که دارای سهمیه های مشابه هستند رقابت می نمایند، در نتیجه احتمال قبولی آن ها افزایش پیدا می کند چرا که رتبه های کسب شده توسط آن ها، در مجموعه آماری کوچک تری مقایسه می گردد.
ناگفته نماند متقاضیانی که با استفاده از سهمیه های کنکور ارشد وزارت بهداشت در دانشگاه های روزانه در مقطع کارشناسی ارشد قبول شده اند، دیگر امکان استفاده از این سهمیه ها را برای آزمون های ارشد سال های بعدی نخواند داشت. از آنجا که دانستن این اطلاعات در انتخاب رشته دانشجویان تاثیر دارد. لذا در ادامه مقاله ایران تحصیل قصد داریم از سهمیه و شرایط استخدام هر کدام از آن ها صحبت کنیم.
سهمیه های کنکور ارشد وزارت بهداشت
داوطلبان می بایست به این نکته توجه نمایند که در زمان انتخاب رشته، اعمال سهمیه تاثیر بسزایی در احتمال قبولی آن ها در رشته و دانشگاه مورد نظر آنها دارد، بنابراین عدم اطلاعات کافی در این زمینه و نیز عدم مطالعه دقیق دفترچه کنکور ارشد وزارت بهداشت، موجب می شود که از این مزایا بی بهره باشند.
انواع سهمیه ارشد وزارت بهداشت
تغییر سهمیه آزمون، در ھیچ يک از مراحل آزمون پس از اتمام آخرین مهلت ويرايش اطلاعات آن در ھر صورت پذيرش و عدم پذيرش داوطلب امكانپذير نمی باشد. در حال حاضر سهمیه ھای انتخابی بر اساس قانون برقراری عدالت آموزشی به شکل زیر هستند :
▪︎آزاد
▪︎رزمندگان و ایثارگران
▪︎ سهمیه بومی مناطق محروم

سهمیه ارشد وزارت بهداشت
جهت اطلاع از نحوه استفاده مجدد از سهمیه روزانه کنکور بر روی لینک آبی کلیک نمایید.
سهمیه آزاد ارشد وزارت بهداشت
متقاضیانی که دارای سهمیه ایثارگران و یا رزمندگان در رشته های کنکور ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۲ نمی باشند، از دارندگان سهمیه آزاد به شمار می روند. داوطلبان مذکور ساکن مناطقی به جز مناطق محروم بوده و لذا در زمان ثبت نام کنکور ارشد بهداشت می بایست سهمیه آزاد را انتخاب نمایند.
برخی از داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت پس از دریافت کارت ورود به جلسه متوجه می شوند، سهمیه درج شده بر روی کارت آن ها، سهمیه آزاد است. در حالی است که آن ها خود را واجد شرایط دریافت سهمیه ایثارگران یا رزمندگان می دانند و در زمان ثبت نام کنکور ارشد گزینه مربوط به این سهمیه را انتخاب می کنند. اما هنوز مدارک ایثارگری که از طرف آن ها به وزارت بهداشت ارسال شده مورد قبول قرار نگرفته است.
سهمیه ایثارگران و رزمندگان کنکور ارشد وزارت بهداشت
نهادهای مختلف بنیاد شهید، وزارت کشاورزی، نیروهای مسلح ، سپاه پاسداران و غیره در کنکور ارشد دارای سهمیه هستند. معمولا سهمیه ایثارگران در کنکور و رزمندگان دو دسته سهمیه 25 درصد و 5 درصد است که در اختیار متقاضیان کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت قرار می گیرد.
سهمیه رزمندگان شامل افرادی است که حضور داوطلبانه در جبهه داشتند. سهمیه ایثارگران نیز شامل افرادی می شود که بر اساس قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران، جامعه ھدف بنیاد شهید و امور ایثارگران و ماده ٩٠ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، فرھنگی و اجتماعی جمهوری اسلامی و تبصره آن مشمول استفاده از این سهمیه می باشند.
لازم به ذکر است که سهمیه ایثارگران و رزمندگان در کنکور ارشد وزارت بهداشت بسیار متنوع تر است که شما برای دریافت همه آن ها می توانید از مشاوران ایران تحصیل کمک بگیرید.
برای اطلاع از زمان ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد روی لینک کلیک کنید.
ظرفیت پذیرش ھر رشته محل به رزمندگان و ایثارگران
- فرزندان و ھمسر شاھد، جانبازان، آزادگان، فرزندان و ھمسر آزادگان، فرزندان و ھمسر جانبازان بیست و پنج درصد (%٢٥) و بالاتر در صورتی که بتوانند حد نصاب ٧٠ % نمره علمی گزینش آزاد ھر رشته محل را کسب کنند، پذیرفته خواهند شد.
- اگر فرد داوطلب، رزمنده باشد، در صورت کسب حدنصاب ٨٠ % نمره علمی گزینش آزاد ھر رشته محل پذیرفته خواهد شد.
- فرد داوطلب اگر جانباز کمتر از ٢٥%، فرزند و ھمسر او باشد، به شرط کسب حد نصاب ٧٠ % نمره علمی گزینش آزاد ھر رشته محل پذیرفته خواهد شد.

ظرفیت پذیرش ھر رشته محل به رزمندگان و ایثارگران
- ھمسر و فرزند فرد رزمنده با حداقل ٦ ماه حضور داوطلبانه در جبهه در صورتی که بتواند حد نصاب ٧٠% نمره علمی گزینش آزاد ھر رشته محل را کسب کند، پذیرفته خواهد شد.
- اگر ظرفیت پذیرش سهمیه 25 درصد در کنکور ارشد با داوطلبان واجد شرایط تکمیل نگردد، ظرفیت باقی مانده به داوطلبان سهمیه 5 درصدی تعلق می گیرد. حال اگر ظرفیت پذیرش سهمیه 5 درصد نیز با داوطلبان واجد شرایط پر نشود، ظرفیت باقی مانده به داوطلبان سهمیه آزاد تعلق می گیرد.
- اگر تعداد داوطلبانی که موفق به کسب حد نصاب شدند بیش از ظرفیت آزمون باشد، پذیرش آن ها بر اساس نمره خام خواهد بود. لذا بعد از تکمیل ظرفیت از داوطلبان دارای سهمیه ایثارگر و رزمندگان پذیرش نخواهد شد.
- اگر داوطلبی نتواند حد نصاب قبولی در آزمون را دریافت کند، سهمیه او در کنکور آزاد حساب خواهد شد.
- در صورتی که داوطلب دارای سهمیه رزمندگان و ایثارگر در سال های گذشته در مقطع کارشناسی ارشد قبول شده باشد، مجاز به استفاده مجدد از این سهمیه برای کارشناسی ارشد نخواهد بود. بنابراین داوطلبان در آزمون ارشد تنها یک بار می توانند از سهمیه ایثارگران و رزمندگان استفاده کنند.
جهت اطلاع از جزئیاتی مانند نوع سهمیه، حدنصاب لازم جهت قبولی، ظرفیت پذیرش، ارگان تایید کننده سهمیه می بایست جدول سهمیه های کنکور کارشناسی ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۲ که برای گروه های مختلف رزمنده و ایثارگر ارائه شده است را مطالعه نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد استعداد درخشان ارشد آزاد روی لینک کلیک کنید.
شرایط سهمیه استعداد درخشان ارشد بهداشت
داوطلبان کنکور ارشد وزارت بهداشت دارای شرایط زیر برای دریافت سهمیه استعداد درخشان ارشد داشته باشند:
- دانشجویان ممتاز مقطع کارشناسی ناپیوسته که رتبه اول را با میانگین معدل هفده در بین هم رشته ای ها و هم ورودی دانشگاه محل تحصیل خود به دست آورده اند و در مدت حداکثر چهار نیمسال تحصیلی فارغ التحصیل شده اند.
- دانشجویان ممتاز مقطع کارشناسی پیوسته که رتبه اول را با معدل هفده در بین دانشجویان هم رشته و هم ورودی دانشگاه محل تحصیل خود کسب کرده اند و در مدت حداکثر هشت نیمسال تحصیلی فارغ التحصیل شده اند.
- دانشجوی نمونه گروه پزشکی در مقطع کارشناسی به تائید ستاد انتخاب دانشجوی نمونه کشوری
- چنانچه در بین متقاضیان واجد شرایط برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد یک رشته محل، امتیازات کسب شده یکسان باشد، اولویت با معدل های بالاتر خواهد بود.
- در صورتی که دانشجو از رشته پذیرفته شده خود انصراف دهد، مشمول محرومیت یکساله نمی شود، اما نمی تواند مجددا از سهمیه استعداد درخشان استفاده نماید.
- ادامه تحصیل دانشجوی ممتاز متقاضی استفاده از سهمیه شرایط استعداد درخشان کارشناسی ارشد در همان دانشگاه محل تحصیل خود می باشد. ولی در صورت وجود سهمیه بیش از یک نفر در هر دانشگاه، حداقل یک سهمیه به دانشجویان ممتاز سایر دانشگاه ها اختصاص داده می شود.
سهمیه مناطق محروم کنکور ارشد وزارت بهداشت
30 درصد از ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی 10 منطقه کشور بر اساس قانون برقراری عدالت آموزشی، در رشته های مورد نیاز به داوطلبانی تعلق می گیرد که ساکن مناطق محروم کشوری باشند.

سهمیه مناطق محروم کنکور ارشد وزارت بهداشت
برای اطلاع از اعلام نتایج کنکور وزارت بهداشت ارشد و رواهنمای تصویری دریافت آن کلیک کنید.
شرایط استفاده از سهمیه مناطق محروم
● داوطلب می بایست متولد استان مورد تقاضا بوده و حداقل دو مقطع تحصیلی کامل از مقاطع تحصیلات را چه متوالی و چه متناوب در یکی از شهرهای دانشگاه مورد تقاضا گذرانده باشد.
● حداقل سه مقطع تحصیلی توسط داوطلب اعم از متوالی یا متناوب را در شهرهای دانشگاه مورد تقاضا گذرانده شده باشد.
● استان مورد نظر می بایست محل تولد یکی از والدین یا همسر متقاضی بوده و شخص مذکور 5 سال اخیر را در یکی از شهرهای حوزه دانشگاه مورد تقاضا اقامت داشته باشد.
● امکان تغییر سهمیه یا دانشگاه منطقه محروم پس از قبولی با این سهمیه جهت گذراندن تعهدات خدمت نیروی انسانی وجود ندارد.
تغییرات سهمیه های کنکور ارشد وزارت بهداشت
▪︎ تغییرات مهم لایحه ساماندهی سهمیه های کنکور ارشد وزارت بهداشت برای ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی:
در آزمون سراسری برای پذیرش دانشجو بخش الف ماده ۳ سهمیه های این لایحه در مقاطع کاردانی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفه ای، سهمیه های پذیرش به صورت آزاد، مناطق یک، دو، سه و ایثارگران است.
ظرفیت هر کد رشته محل در آزمون سراسری در بخش الف ماده ۴ ظرفیت سهمیه آمده است که در مجموع به میزان ۵۰ درصد به نسبت شرکت کنندگان به هر یک از مناطق یک، دو و سه و مابقی ۵۰ درصد به صورت آزاد به تمامی داوطلبان متقاضی هر کد رشته محل اختصاص می یابد.
در نتیجه سهمیه بندی بومی، قطب، استانی و ناحیه ای از کنکور سراسری حذف شده و فقط بخش مناطق یک، دو و سه اعمال می شود و دیگر نیازی به محاسبه پیچیده برای اعمال سهمیه های بومی در نمره کنکور فرد نیست.
در بند پ- ماده ۴ ظرفیت سهمیه های لایحه ساماندهی سهمیه ها جهت ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی آمده است که در تمامی آزمون ها ۵ درصد از ظرفیت تعیین شده در هر کد رشته محل به صورت اضافه بر ظرفیت به ایثارگران اختصاص می یابد.
▪︎ تبصره ۲:
در استفاده از سهمیه فوق اولویت با همسر و فرزندان شهدا، مفقود الاثران، جانبازان ۲۵ درصد به بالا و همسران و فرزندان ایشان، آزادگان و همسران و فرزندان ایشان، رزمندگان با شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه و جانبازان زیر ۲۵ درصد است. چنانچه ظرفیت مذکور تکمیل نشود، خالی مانده ظرفیت به خانواده شهدا (پدر، مادر، خواهر و برادر)، همسر و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان رزمندگان با شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص می یابد و در صورت تکمیل این ظرفیت در هر کد رشته محل، سایر ایثارگران با داوطلبان غیر ایثارگر رقابت می کنند.
در نتیجه یکی از تغییرات مهم این لایحه نسبت به سهمیه های موجود مازاد شدن آن است و همچنین تغییر حدنصاب آن است که حدنصاب مربوط به ایثارگران در تمامی آزمون ها ۸۵ درصد حدنصاب گزینش آزاد است. در گذشته این میزان حدنصاب ۷۰ تا ۷۵ درصد بوده است.

تغییرات سهمیه های کنکور ارشد وزارت بهداشت
برای اطلاع از کارشناسی ارشد چند واحد است؟ کلیک کنید.
▪︎ بر اساس ماده ۱۰ تغییرات مهم لایحه ساماندهی سهمیه های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی این لایحه، سهمیه بهیاری نیز در کنار سهمیه های بومی گزینی، قانون عدالت آموزشی، سهمیه های مندرج در قانون خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحات بعدی آن، قانون ورود رزمندگان به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، سهمیه های مربوط به کارگر نمونه، قهرمانان ورزشی، حافظان قرآن، دانشجوی نمونه کشوری، لغو شده است.
▪︎ بر اساس بند ج ـ در تمامی آزمونها تغییرات مهم لایحه ساماندهی سهمیه های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی در این بخش این است که برای تأمین نیاز مناطق محروم (کم برخوردار) با توجه به نیازسنجیهای وزارت، در صورت نیاز حداکثر ۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل به صورت مازاد بر ظرفیت، در دانشگاههای استان مربوطه اختصاص مییابد. در صورت عدم وجود رشته در همان استان، وزارت ها میتوانند در نزدیکترین مؤسسههای واقع در استان این ظرفیت را اختصاص دهند.
▪︎ بر اساس ماده ۸ ـ مصوبه تسهیلات فرزندان اعضای هیئت علمی تغییرات مهم لایحه ساماندهی سهمیه های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی در این بخش این است که از زمان اجرای این قانون لغو میشود.
▪︎ تغییرات مهم لایحه ساماندهی سهمیه های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی در این بخش این است که بر اساس بند ح- سهمیههای مصوب برای بلایای طبیعی در آزمون سراسری مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی به قوت خود باقی است. این سهمیه به صورت مازاد بر ظرفیت توسط سازمان سنجش تخصیص داده میشود.
▪︎ بر اساس بند چ ـ در آزمونهای کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری تخصصی و نیز دستیاری گروه پزشکی و دامپزشکی تغییرات مهم لایحه ساماندهی سهمیه های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی در این بخش این است که حداکثر سقف ظرفیت پذیرش دانشجوی استعداد درخشان که مشمولین آن توسط شورای هدایت استعدادهای درخشان تعیین میشود تا ۵ درصد مازاد بر ظرفیت هر کد رشته محل است که بر اساس نیاز با نظارت کامل سازمان یا مرکز انجام میشود.
▪︎ بر اساس ماده ۱۰ تغییرات مهم لایحه ساماندهی سهمیه های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی آمده است که سهمیه حافظان قرآن نیز در کنار سهمیه های بومی گزینی، قانون عدالت آموزشی، سهمیه های مندرج در قانون خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحات بعدی آن، قانون ورود رزمندگان به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، سهمیه های مربوط به کارگر نمونه، قهرمانان ورزشی، بهیاری، دانشجوی نمونه کشوری، لغو شده است.
جهت اطلاع از بهترین سهمیه مناطق کنکور بر روی لینک آبی کلیک نمایید.
▪︎ بر اساس ماده ۱۰ تغییرات مهم لایحه ساماندهی سهمیه های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی آمده است که در کنار سهمیه های بومی گزینی، قانون عدالت آموزشی، سهمیه های مندرج در قانون خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحات بعدی آن، قانون ورود رزمندگان به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، سهمیه های مربوط به کارگر نمونه، قهرمانان ورزشی، بهیاری، دانشجوی نمونه کشوری، لغو شده است.
به همین خاطر بر مبنای تغییرات مهم لایحه ساماندهی سهمیه های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی بر پایه بند چ ـ در آزمونهای کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری تخصصی و نیز دستیاری گروه پزشکی و دامپزشکی حداکثر سقف ظرفیت پذیرش دانشجوی استعداد درخشان که مشمولین آن توسط شورای هدایت استعدادهای درخشان تعیین میشود تا ۵ درصد مازاد بر ظرفیت هر کد رشته محل است که حسب مورد با نظارت کامل سازمان یا مرکز انجام میشود.

انواع سهمیه های کنکور ارشد وزارت بهداشت
در بند پ- ماده ۴ ظرفیت سهمیه ها آمده است که در تمامی آزمون ها ۵ درصد از ظرفیت تعیین شده در هر کد رشته محل به صورت اضافه بر ظرفیت (مازاد) به ایثارگران اختصاص می یابد.
▪︎ بر اساس ماده ۱۰ تغییرات مهم لایحه ساماندهی سهمیه های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی آمده است که قانون عدالت آموزشی و سهمیه مربیان لغو شده است.
▪︎ بر اساس ماده ۱۰ تغییرات مهم لایحه ساماندهی سهمیه های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی آمده است که قانون عدالت آموزشی لغو شده است.
▪︎ مشمولینی که توسط شورای هدایت استعدادهای درخشان برای حداکثر سقف ظرفیت پذیرش دانشجوی استعداد درخشان تعیین میشود، حداکثر تا ۵ درصد مازاد بر ظرفیت هر کد رشته محل است که حسب مورد با نظارت کامل سازمان یا مرکز انجام میشود.
▪︎ ایثارگران همان گونه که برای آزمون کارشناسی ارشد اعلام شده، درباره سهمیه نیز در بند پ- ماده ۴ ظرفیت سهمیه ها آمده است: در تمامی آزمون ها ۵ درصد از ظرفیت تعیین شده در هر کد رشته محل به صورت اضافه بر ظرفیت (مازاد) به ایثارگران اختصاص می یابد.
برای اطلاع از سهمیه های کنکور ارشد کلیک کنید.
اخبار مربوط به سهمیه کنکور ارشد وزارت بهداشت
- سهمیه های کنکور ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۲ اصلاح خواهد شد.
منصور کبگانیان،دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور، گفت سهمیه های کنکور ارشد سال آینده بر اساس مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی اصلاح خواهد شد. به طوری که در آن مصوبه افزایش ظرفیت دستیاری تخصصی پزشکی مورد بررسی قرار دادیم و گزارش هایی در این مورد دریافت کردیم که در سال آینده آن ها را اجرا خواهیم کرد.
خلاصه مطلب
در این مقاله سعی بر آن شده است تا سهمیه های کنکور ارشد وزارت بهداشت + تغییرات ۱۴۰۲ را برای شما عزیزان به صورت کامل شرح دهیم. به طوری که در مورد سهمیه ها، ظرفیت و تغییرات مهم آن ها به صورت جداگانه صحبت کردیم. چنانچه پس از خواندن این مقاله، مجددا سوال یا ابهامی در خصوص سهمیه های کنکور ارشد وزارت بهداشت برای شما عزیزان پیش آمده باشد می توانید پاسخ سوالات خود را از طریق مشاوره کارشناسی ارشد وزارت بهداشت با کارشناسان مجرب ایران تحصیل دریافت نمایید.
جهت دانلود پی دی اف این مقاله کلیک کنید.
سوال دارید با ما تماس بگیرید
909 9075307
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور
آمار دقیق سهمیه های کنکور ارشد وزارت بهداشت برای سال ۱۴۰۲ را چگونه دریافت کنیم؟
هر ساله ممکن است اطلاعات مربوط به سهمیه ها و ظرفیت قبولی در کنکور ارشد وزارت بهداشت تغییر کند. به همین دلیل بهتر است شما دفترچه راهنما آن را دانلود و آن را مطالعه کنید.
در لایحه ساماندهی سهمیه های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی کدام سهمیه ها حذف شده است؟
در این لایحه سهمیه های زیادی برای ورود به دانشگاه ها در مقاطع ارشد وزارت بهداشت حذف شده است. کارگر نمونه، قهرمانان ورزشی، بهیاری، دانشجوی نمونه کشوری و غیره از جمله آن ها هستند که شما جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله بالا را مطالعه کنید.
سهمیه های کنکور ارشد وزارت بهداشت به چند دسته تقسیم می شوند؟
به ۳ دسته آزاد، رزمندگان و ایثارگران و سهمیه بومی مناطق محروم تقسیم می شوند.
نظرات