طرح شهاب چیست؟
- دسته بندی: معرفی مدارس
- دیدگاه ها: ۴
- تاریخ بروزرسانی: ۱۲ تیر ۱۴۰۰
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
سایت طرح شهاب
جهت اطلاعات بیشتر در مورد طرح شهاب – چگونگی اجرای طرح شهاب مدارس و سایت طرح شهاب از سراسر کشور با مرکز ایران تحصیل به شماره های زیر تماس بگیرید : 9099075307 |
طرح شهاب چیست؟ اکنون که در آستانه ورود به سال تحصیلی جاری هستیم و با توجه به اخبار منتشر شده در مورد احتمال حذف آزمون تیزهوشان و نمونه دولتی برای پایه تحصیلی ششم به هفتم و اجرای طرح جایگزین آزمون مدارس تیزهوشان شهاب این سوال در ذهن اکثر دانش آموزان و اولیا پیش آمده که این طرح چیست؟ سایت طرح شهاب به چه نشانی است ؟ با توجه به هزینه هایی که برای ثبت نام آزمون تیزهوشان شده حالا تکلیف چیست؟
امروز در این مقاله می خواهیم به تمام شبهات و نگرانی هایی که در مورد ثبت نام مدارس تیزهوشان یا ثبت نام نمونه دولتی هفتم پیش آمده پایان دهیم تا دانش آموزان مستعددی که در این مقطع مهم از تحصیل خود هستند با عزمی راسخ به راه خود ادامه دهند با ما همراه باشید.
طرح شهاب چیست؟
طرح شهاب یا همان طرح (( شناسایی و هدایت استعدادهای برتر)) طرحی است که در بهمن ماه 86 در راستای تحول بنیادین آموزش و پروش به تصویب هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان رسید . پس از تصویب این طرح اولین مرحله آن به صورت آزمایشی در سال تحصیلی 92 – 91 و در هفت استان برای 7% دانش آموزان در پایه های چهارم و پنجم ابتدایی، دوم سوم راهنمایی و اول، دوم و سوم متوسطه اجرا گردید .
دومین مرحله از این طرح برای پایه های چهارم ابتدایی درتمامی استان های کشور اجرا شد، که طی آن یک منطقه از هر استان جهت اجرای طرح انتخاب شد .
در سال 96 با اعلام ممنوعیت برگزاری آزمون تیزهوشان و نمونه دولتی برای دانش آموزان ابتدایی از سوی وزیر آموزش و پرورش اجرای این طرح به صورت جدی تر پیگیری شد .لازم به ذکر است که آزمون های مذکور فقط و فقط هوش ذهنی دانش آموزان مورد ارزیابی قرار می دادند با توجه به افزایش روز افزون علاقمند به شرکت در این آزمون ها، استعداد بسیاری از دانش آموزان نادیده گرفته می شد علاوه بر این دانش آموزان را در سنین پایین دچار اضطراب های شدید می کرد و میتوانست باعث ایجاد نگرانی والدین شود . با توجه به نکات گفنه شده اجرای این طرح می تواند کمک شایانی به دانش آموزان نماید تا استعدادها و توانایی های خود بشناسند و در یک شرایط برابر به رشد استعدادهای خود بپردازند.
جهت ورود به سامانه همگام مدارس و اطلاع از نحوه دریافت رمز عبور همگام کلیک کنید |
اهداف اجرای طرح شهاب
یکی از اهداف اصلی اجرای طرح شهاب در مدارس، شناسایی حوزه های استعدادی دانش آموزان و هدایت آن ها به نحوی است که همه آن ها بتوانند در یک فرصت برابر و بدون قائل شدن امتیازات خاص مادی و تحصیلی به استعدادها و توانایی های خود توجه کنند و آن ها را رشد و پرورش دهند.
از مهم ترین اهداف اجرای طرح شهاب هدایت صحیح دانش آموزان به سمت استعدادهای آن ها ، به کارگیری شیوه های نوین تدریس و ایجاد اشتیاق برای تحصیل در دانش آموزان ، افزایش سطح علمی دانش آموزان با اجرای طرح های میدانی ، مشاوره با اولیا دانش آموزان در مورد استعدادهای دانش آموزان و ارائه راهکار جهت شکوفایی استعداد دانش آموزان و توجهی خاص به تمامی دانش آموزان حتی دانش آموزانی که دارای استعداد تحصیل نباشند که تمامی تلاش مجموعه برای مستعد شدن این دسته از دانش آموزان انجام می شود و هر کدام از آن ها به سمت استعدادی که در آن موفق می شوند هدایت خواهند شد.
این نکته را از قلم نیندازیم که این طرح تنها در بعد آموزشی اجرایی نخواهد شد و تمامی استعدادهای دانش آموزان را مورد توجه قرار خواهد داد برای مثال اگر دانش آموزی در زمینه درسی ضعیف باشد اما از لحاظ فیزیکی بدنی استعدادی خاص داشته باشد نیز می تواند از مزایای این طرح بهرد گیرد.
شیوه نامه اجرای طرح شهاب – چگونگی اجرای طرح شهاب در مدارس
حالا که همه چیز در مورد طرح شهاب و چگونگی اجرای آن را متوجه شدیم مهم ترین سوالی که در ذهن ما نقش می بندند این است که چگونه دانش آموزان دارای استعداد در این طرح شناسایی می شوند یا شیوه نامه اجرای طرح شهاب چگونه خواهد بود ؟
در اولین مرحله شیوه نامه اجرای طرح شهاب مدیران استانی آموزش و پرورش ، مدیران مدارس ، معلمان و مشاوران و معاونان بر اساس روش های اساتاندارد معین آموزش های لازم جهت اجرای طرح را خواهند گذراند.
مرحله دوم طرح شناسایی استعدادهای دانش آموزان در هشت زمینه مختلف از جمله استعدادهای بیانی – محاسباتی – هنروری – تجسمی – تربیت بدنی – معاشرت – علوم تجربی و استعداد های دینی فرهنگی توسط دبیران آموزش دیده در مرحله نخستین طرح و تشکیل پرونده جامع و تحلیلی برای هریک از دانش آموزان.
مرحله سوم و اصلی طرح شهاب : پرونده هر یک از دانش آموزان که ارائه دهنده نکاتی کامل و تخصصی در مورد وی است در اختیار تیم خبره پرورشی و مشاوره ای هر یک از مدارس قرارخواهد گرفت و با توجه به ارزیابی و تحلیل پرونده هر یک از دانش آموزان اقدامات لازم در مورد هدایت تحصیلی و انتخاب رشته و… انجام خواهد شد.
در طرح شهاب دبیران علاوه بر تدریس ، وظیفه دارند از ابتدای سال تحصیلی برای هر کدام از دانش آموزان خود یک فرم مخصوص اختصاص دهند که شرایط دانش آموزان را برای طرح شهاب مشخص خواهد کرد ، این گزارش تحلیلی آماری دقیق را به اداره آموزش و پرورش شهرستان ارسال کنند ، مستندات درون پرونده سوابق تحصیلی فرد به صورت منظم بایگانی و نگه داری می شوند. با توجه به نحوه اجرای طرح شهاب و این موضوع که در مدارس ابتدایی دانش آموزان هر پایه از ابتدا تا انتهای سال تحصیلی در همه دروس خود یک دبیر دارند ، اجرای این طرح در مدارس مقطع ابتدایی دقیق تر و اصولی تر خواهد بود و دبیران می توانند به خوبی استعدادها و توانایی های دانش آموزان خود را شناسایی کنند.
زمان اجرای طرح شهاب
با گذشت مدت زیادی از بحث و جلسه های شورای انقلاب فرهنگی در مورد این طرح در خصوص زمانبندی اجرای این طرح با توجه به آنچه گفته شد پس از پشت سر گذاشتن دو مرحله آزمایشی و پس از جایگزینی با مدارس تیزهوشان به پایه های پنجم و ششم رسید و انتظار می رود در سال تحصیلی جاری برای پایه هفتم اجرایی شود.
جهت اطلاعات بیشتر در مورد طرح شهاب – راهنمای طرح شهاب مدارس از سراسر کشور با مرکز ایران تحصیل به شماره های زیر تماس بگیرید : 9099075307 |
مطالب مرتبط :
سایت طرح شهاب
طرح شهاب سمپاد به چه معناست؟
طرح شهاب، طرح جایگزین برای شناسایی استعداد دانش آموزان تیزهوش است که مخفف " شناسایی و هدایت استعدادهای برتر" میباشد.
طرح شهاب در مدارس به چه صورت اجرا میشود؟
طرح شهاب و شناسایی دانش آموزان تیزهوش در مدارس توسط معلمان، معاونان و مدیران مدرسه صورت میگیرد.
دانش آموزان چه مقطعی میتوانند در طرح شهاب شرکت کنند؟
ثبت نام در طرح شهاب جایگزین سمپاد تا پایان دوره اول متوسطه امکانپذیر است.
ثبت نام در طرح شهاب در چه سایتی امکانپذیر است؟
ثبت نام در طرح شهاب در سایت همگام صورت میگیرد.
درود
وقت بخیر،یه انتقاد دارم اونم دوستانه فکر کنم مفید باشه منطقی روش فکر کنید لطفا جبهه نگیرید،سپاس
ممنون بابت این همه تایپ و زحمتتون، من به عنوان یه برنامه نویس اینو عرض میکنم،اینکه خیلی از سایتها اطلاعات اضافی و الکی و حوصله سر بر میدن من نمیدونم چرا،اینقدر روش ها و ایدها قدیمی و کهنه است،خب اون بندهای خدایی که معلم هستن در جریانن طرح شهاب چیه کسایی که بلدن بزنن خب میزنن خودشون،یکی مثل پدر بنده که بلد نیستن فقط به من فرمودن طرح شهاب اومده مثل خیلی از طرحهای بیهوده دیگه مثل رتبه بندی معلمها که کلی بندگان خدارو اذیت کردن،خیلی راحت بیاید بگید طرح شهاب اینه این سایتش،یا حداقل یه کار گرافیکی چیزی باشه کوتاه ولی جامع با یه تدوینگر کار بلد حرفه ایی
سلام وقت بخیر. باید به سیستم پاسخگویی سنجش درخواست دهید و کسب مجوز کنید
جامعه پیشرفته در گرو این است که متناسب با استعداد دانش آموزان و رسیدن شغل آینده او در یک جهت باشد.
نتیجه میشود لذت از زندگی و کار
با سلام از اهداف اصلی طرح شهاب همین موضوع خواهد بود