
شرایط انتقالی دانشگاه سراسری 1401 + ثبت درخواست مهمانی
- دسته بندی دانشگاه
- دیدگاه ها ۱۲

شرایط انتقالی دانشگاه سراسری مشخص شده است. کلیه دانشجویان دانشگاه های سراسری که به هر دلیلی قصد ادامه تحصیل و یا شرایط ادامه تحصیل در دانشگاه خود را ندارند، می توانند با اطلاع از شرایط تعیین شده برای دریافت انتقالی جهت گرفتن آن اقدام کنند.
زمان گرفتن انتقالی توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری مشخص خواهد شد و لازم است حتماً در بازه زمانی تعیین شده اقدام شود؛ زیرا در صورت اتمام مهلت تعیین شده افراد نمی توانند درخواست خود را ثبت نمایند.
به صورت کلی برای دریافت انتقالی، دانشجویان به سه گروه تقسیم بندی می شوند. دانشجویانی که قصد دریافت انتقالی دائم، دانشجویانی که قصد دریافت انتقالی موقت و دانشجویانی که قصد دریافت انتقالی مبنا را دارند می باشند. برای هر یک از این موارد شرایط جداگانه ای تعیین شده است که ما در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد. به علاوه اطلاع از مدارک مورد نیاز نیز از جمله موارد مهم می باشد که لازم است دانشجویان به آن توجه ویژه ای داشته باشند.
اطلاعیه
ثبت نام نقل و انتقال دانشگاه سراسری به صورت اینترنتی از طریق سامانه سجاد به نشانی portal.saorg.ir صورت می پذیرد.
فهرست محتوا
شرایط ثبت نام نقل و انتقال دانشگاه دولتی
همانطور که می دانید اطلاع از شرایط مورد نیاز برای گرفتن نقل و انتقالی از دانشگاه سراسری یک سری شرایط تعیین شده است که دانشجویان باید از آن مطلع باشند. ما در ادامه قصد داریم مهم ترین شرایط تعیین شده را که اکثر دانشجویان باید واجد شرایط دریافت آن باشند، بررسی کنیم، اما برای برخی از دانشجویان دارای شرایط خاص مانند دانشجویان شاهد و ایثارگر نیز یک سری شرایط دیگر تعیین شده است که برای اطلاع از جزییات مربوط به آن ها می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.
- یکی از این شرایط مربوط به دانشجویان ترم آخر است که این افراد طبق شرایط تعیین شده حث ثبت نام در طرح انتقالی گرفتن از دانشگاه سراسری را ندارند.
- برای این که دانشجویی مجاز به ثبت درخواست گرفتن انتقالی باشد، باید حداقل یک نیمسال تحصیلی از مدت تحصیل وی گذشته باشد. دیگر دانشجویان در صورت داشتن شرایط خاص می توانند در آن ثبت نام نمایند.
- تمامی دانشجویان در طول دوره تحصیل خود یک بار مجاز به استفاده از این طرح خواهند بود. افرادی که بار دوم ثبت نام می کنند، مجاز به ثبت نام نخواهند بود.
- دانشجو باید دانشگاهی را برای گرفتن انتقالی انتخاب کند که رشته و گرایش وی را داشته باشد.
- این امکان تنها برای دانشجویانی است که به صورت با آزمون پذیرفته شده اند و برای دانشجویانی که به صورت بدون آزمون پذیرفته شده اند، امکان ثبت این درخواست وجود نخواهد داشت.
- برای دانشجویان غیر ایرانی اداره تعیین شده جهت بررسی درخواست، اداره امور بین الملل و کمیسیون نقل و انتقالات می باشد.
- امکان گرفتن انتقالی از دانشگاه های خارج از کشور به داخل کشور وجود ندارد.
- میهمانی و انتقال دانشجویان به دانشگاه هایی که فرد عضو هیئت علمی یا کارکنان آن می باشد، وجود ندارد. برای مثال دانشجویی که در دانشگاه روزانه 1 در حال تحصیل می باشد و در دانشگاه روزانه 2 جزء هیئت علمی یا کارکنان است نمی تواند از دانشگاه اول به دوم انتقالی بگیرد.
- یکی از شروط دیگر بالاتر بودن میانگین نمرات دانشجویان متقاضی نقل و انتقال از میانگین نمرات دانشجویان دانشگاه مقصد در همان رشته تحصیلی می باشد. میانگین نمرات دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته بر اساس 3 ترم تحصیلی متوالی و برای دانشجویان دوره کارشناسی ناپیوسته بر اساس 2 ترم تحصیلی، محاسبه می شود.
- مدرک فارغ التحصیلی دانشجویان انتقال یافته توسط دانشگاه مقصد صادر خواهد شد.
- انتقال دانشجویان از دانشگاه های روزانه به دانشگاه های غیرانتفاعی و پیام نور بوده اما برعکس آن وجود ندارد.
- امکان انتقال دانشجویان از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر در یک شهر فراهم نیست. توجه داشته باشید که انتقال دانشجویان از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر در یک شهر تنها برای گذراندن واحدهای تک درس وجود دارد و به صورت کامل این امکان وجود نخواهد داشت.
- انتقالی از دوره شبانه به روزانه، دانشگاه پیام نور به دوره روزانه یا شبانه، دانشگاه غیرانتفاعی به دوره روزانه یا شبانه، دانشگاه غیردولتی به مراکز فنی و حرفه ای و علمی کاربردی ممنوع تعیین شده است.
- دانشجویانی که با درخواست میهمانی و انتقالی آن ها در دوره روزانه موافقت می گردد، باید شهریه دوره شبانه را در دانشگاه مقصد بپردازند. در صورتی که دانشجو نمره قبولی دانشگاه مقصد را با توجه به کارنامه نهایی خود در کنکور سراسری داشته باشد، از پرداخت شهریه معاف می شود.
- آن دسته از دانشجویانی که علاوه بر انتقالی، متقاضی تغییر رشته نیز می باشند، لازم است درخواست خود را به صورت کتبی به دانشگاه مبدا ارائه کرده و در صورت احراز شرایط مورد نیاز و موافقت دانشگاه، امکان تغییر رشته و انتقالی به صورت همزمان وجود خواهد داشت.
- در صورت انتقال، واحدهایی که با نمره 12 و بالاتر توسط دانشجو در دانشگاه مبدا گذرانده شده اند، در دانشگاه مقصد وجود خواهد داشت.
اطلاعیه
ثبت نام نقل و انتقال دانشگاه پیام نور به صورت اینترنتی از طریق سامانه گلستان صورت می پذیرد.
شرایط ثبت نام مهمانی دانشگاه های سراسری
در این قسمت همراه ما باشید تا قبل از بررسی شرایط ابتدا انواع مهمانی در دانشگاه های سراسری را بررسی کرده و جزییات مربوط به شرایط هر کدام را بررسی کنیم.
میهمانی مبنا
در این روش گرفتن انتقالی فرد می تواند پس از اعلام نتایج توسط سازمان سنجش براساس نمره ای که کسب کرده است برای گرفتن انتقالی اقدام نماید. شرایط گرفتن مهمانی مبنا طبق موارد زیر است:
- محل زندگی داوطلب باید در شهر دانشگاه مورد تقاضا بوده باشد.
- دانشجو درخواست کننده مهمانی مبنا باید طبق کارنامه خود، 90 درصد از نمره آخرین قبولی در رشته مورد تقاضای دانشگاه جدید را کسب کرده باشد.
- دانشجویان میتوانند از ترم اول و شروع تحصیل اقدام نمایند.
- برای دانشجویان متقاضی مهمانی مبنا، هر ساله 5 درصد از ظرفیت در نظر گرفته می شود.
- دانشجویان کارشناسی پیوسته میتوانند چهار ترم و دانشجویان کارشناسی ناپیوسته و کاردانی میتوانند دو ترم درخواست مهمانی مبنا ارائه دهند.
- دانشجویان دوره روزانه و نوبت دوم میتوانند در دورههای روزانه و یا نوبت دوم مهمانی مبنا بگیرند و پس از اتمام مهلتشان، در صورت داشتن شرایط لازم درخواست انتقالی را نیز ارائه دهند.
- دانشجویان دورههای پردیس خودگردان و غیرانتفاعی میتوانند در دورههای مشابه خود و بالعکس مهمانی مبنا را بگیرند.
- دانشجویان دورههای نیمه حضوری، فرهنگیان، فنی و حرفه ای و مجازی فقط در دورههای مشابه خود، می توانند مهمانی مبنا بگیرند.
اطلاعیه
دانشجویان مقاطع و رشته های مختلف دانشگاه ازاد در صورت دارا بودن شرایط انتقالی و یا میهمانی می توانند درخواست خود را در زمان مقرر از طریق سامانه منادا دانشگاه آزاد ثبت کنند.
میهمانی موقت
در این حالت دانشجو به صورت موقت در محلی غیر از محل تحصیل خود می تواند به ادامه تحصیل بپردازد.
شرایط دریافت مهمانی موقت طبق موارد زیر می باشد:
- داشتن حداقل یک ترم معدل 13 لازم است.
- برای دو ترم می توان همزمان یک درخواست مهمانی موقت ثبت کرد.
- دانشجویان در مقطع کارشناسی پیوسته میتوانند چهار ترم در مقاطع کارشناسی ناپیوسته و کاردانی نیز دو ترم را می توانند ثبت درخواست داشته باشند.
- انتخاب واحد دانشجو مهمان موقت باید به تایید دانشگاه مبدا و مقصد برسد و دروس گذرانده شده در کارنامه داوطلب در دانشگاه مبدا ثبت خواهد شد.
- مدرک فارغ التحصیلی دانشجویانی که به صورت مهمان موقت در دانشگاه ثانویه فارغ التحصیل می شوند از سمت دانشگانه مبدا صادر شده و ارتباطی با دانشگاه مقصد ندارد.
- در صورت موافقت دانشگاه مبدا و مقصد، دانشجو میتواند از دانشگاههای غیردولتی به دانشگاههای دولتی، مهمانی موقت بگیرد اما برعکس آن مجاز نخواهد بود.
- مهمانی موقت از دانشگاه ها و موسسات دولتی به دانشگاههای علمی کاربردی ممنوع است.
- تقاضای مهمانی موقت بین دو دانشگاه ممنوع است؛ اما میتواند برای مهمانی تک درس اقدام کند.
- 20 درصد از ظرفیت دانشگاههای دولتی و 15 درصد از ظرفیت دانشگاههای غیردولتی برای پذیرش دانشجویان مهمان موقت تعیین شده است.
میهمانی دائم
در این حالن فرد به صورت کامل دروس خود را در دانشگاه مقصد گذرانده و ریزنمرات به دانشگاه مبدا ارسال خواهد شد.
برای گرفتن مهمانی دائم یک سری اولویت ها وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:
- اولین گروه اولویت دانشجویان خانم هستند.
- همچنین دانشجویانی که به دلیل فوت یا معلول شدن سرپرست خانواده هستند و یا با مشکل فوت و یا از کارافتادگی پدر و مادر خود مواجه هستند، در اولویت خواهند بود.
- دانشجویی که دچار بیماری خاص و یا معلولیت موثر در زمان دانشجویی شده است نیز در اولویت است.
- دانشجویانی که قبل از زمان دانشجویی تحت حمایت سازمان بهزیستی قرار گرفته اند در اولویت خواهند بود.
- دانشجویان دختری که در زمان دانشجویی ازدواج کرده و محل کار همسرآن ها در نزدیک ترین محل به دانشگاه مقصد هستند نیز در اولویت خواهند بود.
- دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد نیز جزء گروه در اولویت می باشند.
- ازدواج دانشجو پسر بعد از قبولی در صورتی که همسر او نیز دانشجو باشد نیز منجر به قرار گرفتن در گروه اولویت دارها می شود.
برای اطلاع از شرایط انتقال از دانشگاه آزاد به دانشگاه سراسری کلیک کنید.
حال در این قسمت همراه ما باشید تا شرایط کلی ثبت نام مهمانی دانشگاه های سراسری را بیشتر بررسی کنیم.
- دانشجویانی که می خواهند در طرح میهمانی شرکت کنند باید علاوه بر گذراندن حداقل یک نیمسال تحصیلی در دانشگاه مبدا، معدل کم تر از 13 نیز نداشته باشند.
- حداکثر نیمسال های تحصیلی مجاز برای میهمان شدن در دوره کارشناسی پیوسته، چهار ترم و در دوره کارشناسی ناپیوسته و کاردانی برابر با دو ترم تعیین شده است.
- برای گرفتن مهمانی دائم کسب دو ترم متوالی معدل بالای 13 ضروری است.
- برای دانشجویان میهمان، خوابگاه دانشجویی تعلق نمی گیرد.
- مدرک فارغ التحصیلی دانشجویان میهمان از دانشگاه مبدا صادر خواهد شد.
- در میهمانی دائم نیازی به مراجعه حضوری دانشجو در هر نیمسال تحصیلی به دانشگاه مبدا نبوده و نمرات به صورت خودکار به دانشگاه مبدا ارسال می شود.
برای اطلاع از شرایط اخذ مهمان در دانشگاه سراسری کلیک کنید.
زمان ثبت نام نقل و انتقالات
دانشجویان متقاضی که شرایط انتقالی دانشگاه سراسری را دارا میباشند، میتوانند از اردیبهشت ماه نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند. همانند سالهای گذشته ثبت نام به صورت الکترونیک خواهد بود و منحصراً در سامانه وزرات علوم که معمولاً توسط دانشگاهها اعلام میگردد صورت خواهد پذیرفت. دانشجویانی که به صورت حضوری برای ثبت درخواست خود اقدام نمایند و همچنین در سامانهای غیر از سامانه معرفی شده اقدام به ثبت نام نمایند، به درخواست آنها رسیدگی نخواهد شد و درخواست آنان ثبت نمیگردد. البته حتماً به این نکته توجه داشته باشید قبل از ثبت نام باید مدارک لازم را تهیه نموده و در فایل ثبت نام ضمیمه نمایید. دانشجویانی که با درخواست آنها مبنی بر نقل و انتقال و یا مهمانی موافقت میشود، در صورتی که با شرایط خاص با این درخواست موافقت شده باشد، مدرک لازم را باید به دانشگاه مقصد تحویل دهند و همچنین در صورت نیاز به سایر مراکز مانند دانشجویانی که نیازمند گواهی پزشکی خود میباشند، این مدارک را به صورت حضوری به دانشگاه مقصد تحویل دهند. چنانچه می خواهید در رابطه با شرایط انتقالی دانشگاه سراسری اطلاعات کاملی کسب نمایید و همچنین از مدراک و شرایط انتقال دانشجو از دانشگاه دولتی به دولتی آگاه شوید، هر روزه و در هر ساعت از شبانه روز، حتی ایام تعطیل حتما با مشاورین ایران تحصیل تماس حاصل نمایید.
نحوه ثبت نام نقل و انتقال دانشجویی
در خصوص نحوه ثبت نام نقل و انتقال دانشجویی باید به شما بگوییم که ابتدا باید نوع انتقالی خود را بدانید و سپس به سامانه های تعیین شده در زمان مقرر شده مراجعه کرده و مراحل را به ترتیب طی کنید. برای دانشگاه های سراسری ثبت انتقالی در سامانه سجاد انجام خواهد شد. در ادامه مدارک مورد نیاز را نیز معرفی خواهیم کرد.
مدارک مورد نیاز برای نقل و انتقالات دانشجویی دانشگاه
یکی از موارد مهمی که هنگام ثبت نقل و انتقالات دانشجویی باید ارائه شود، مدارک است. در ادامه ما این مدارک را بررسی خواهیم کرد.
گواهی دارای معدل کل دانشجو | تکمیل فرم مربوطه (فرم انتقالی یا مهمانی) |
گواهی عدم تخلف دانشجویی | کارت ملی و شناسنامه (صفحات اول و دوم) |
مدارک احراز هویت دانشجویان با شرایط خاص |
مشاوره نقل و انتقال و مهمانی دانشگاه آزاد
در خصوص مشاوره نقل و انتقال و مهمانی دانشگاه آزاد باید بدانید که این مرکز قوانین متفاوتی را نسبت به دانشگاه های دولتی وضع کرده است و همچنین گزینه های بیشتری برای ارائه خدمات انتقالی و مهمانی دارد.
به طور مثال شرایط تعیین شده برای گرفتن انتقالی و مهمان در دانشگاه آزاد شامل موارد زیر می شود:
- نقل و انتقال یا میهمانی بر اساس ازدواج یا متارکه (طلاق)
- نقل و انتقال یا میهمانی بر اساس خانواده شاهد یا ایثارگر
- میهمانی دانشجویان باردار، معلول یا بیمار
- میهمانی بر اساس چند دانشجویی
- میهمانی بر اساس فوت والدین، همسر و فرزند
- انتقالی بر اساس همسر و فرزندان کارکنان تمام وقت رسمی و قراردادی دانشگاه آزاد
- انتقالی بر اساس همسر اعضای هیات علمی تمام وقت (شاغل و بازنشسته و متوفی) و نیمه وقت دانشگاه آزاد
- انتقالی کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه ازاد
- میهمانی دائم دانشجویان دختر در مقاطع کاردانی و کارشناسی به محل سکونت والدین و یا همسر
- نقل و انتقالی پذیرفته شدگان فارغ التحصیل دبیرستان های سازمان سما
- نقل و انتقال یا مهمانی براساس جدول همترازی
- انتقالی یا میهمانی دانشجویان سایر دانشگاه های داخل به دانشگاه آزاد و بالعکس
با توجه به این موارد، مدارک تعیین شده برای گرفتن انتقالی نیز متفاوت می باشد که برای اطلاع از این موارد می توانید با ما تماس بگیرید.
اخبار پیرامون انتقالی در دانشگاه سراسری
4 اردیبهشت
تیتر این خبر بدین صورت بود که شرایط انتقال و میهمانی دانشجویان اعلام شد. تقریباً قوانین مانند سال های گذشته بود؛ اما در سامانه مذکور بر اساس بند پ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب (۱۹ آبان ۱۴۰۰) آیتم دانشجوی خانم دارای فرزند زیر دو سال به موارد اضافه شده است.
31 فروردین
در این خبر آمده بود که ثبت نام دانشجویان برای گرفتن انتقالی از فردا یعنی مورخ اول اردیبهشت آغاز می شود. زمان پایان آن نیز 31 اردیبهشت ماه تعیین شده بود.
25 فروردین
در تاریخ 25 فروردین آخرین مهلت برای ثبت نام انتقالی دانشجویان دانشگاه آزاد به اتمام می رسید.
21 فروردین
فرصت ثبت درخواست انتقال و میهمانی دانشجویان علوم پزشکی در تاریخ 21 فروردین ماه آغاز شده بوده است.
برای دانلود pdf مطلب کلیک کنید.
خلاصه مطلب
شرایط انتقالی دانشگاه سراسری موضوع مورد بحث ما در این مطلب بود. تمام تلاش ما بر این بود که بتوانیم به شما کمک کنیم اطلاعات مورد نیاز خود را از نحوه ثبت درخواست انتقالی برای دانشگاه سراسری بدست آورید. اغلب شرایط مهم مورد بررسی قرار گرفت به علاوه مدارک و نحوه ثبت درخواست نیز به شما اطلاع رسانی گردید. در صورتی که پس از مطالعه این مطلب نیاز به اطلاعات بیشتری در خصوص شرایط انتقالی دانشگاه سراسری داشتید می توانید با کارشناسان ما برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.
شرایط انتقالی دانشگاه سراسری 1401 به چه صورت است؟
شرایط انتقالی دانشگاه سراسری 1401 در مقاله بطور کامل شرح داده شده است.
آیا برای انتقالی از دانشگاه سراسری هزینه ای باید پرداخت کنیم؟
خیر، انتقالی دانشگاه سراسری با دانشگاه های دیگر متفاوت است و لازم به پرداخت هزینه نیست.
نفل و انتقالات دانشگاه سراسری چه زمانی است؟
احتمالا در اردیبهش ماه باشد برای اطلاع از زمان دقیق به کانال اطلاع رسانی ایران تحصیل مراجعه کنید.
سلام، من دانشجو هستم و تازه ازدواج کردم،میخواستم بدونم که ازدواج هم از جمله شرایط انتقالی دانشگاه سراسری محسوب میشه یا نه؟
سلام، یکی از شرایط انتقالی دانشگاه سراسری دقیقا همین مبحث ازدواج هست که به واسطه اون می توان اقدام به درخواست انتقالی کرد.
سلام وقت بخیر ببخشید من دانشگاه دولتی اقلید در حال تحصیل هستم و ترم دوم و میخواستم بدونم برای انتقالی شرایط اینکه خانواده نزارن شهر دور بری هم قبول میکنن یا نه یا مشکل خانواده داشته باشی و اینکه کیفیت دانشگاه و استادا هم خوب نباشه دلیل انتقالی میشه یا خیر؟!
سلام . اول باید جدول همترازی دانشگاه ها را چک کنید و دانشگاه هم تراز را پیدا کنید و درخواست دهید
سلام
پدرم فوت کرده،وکفالت مادرم رو دارم.
ایا می تونم انتقالی بگیرم؟
سلام وقت بخیر در شرایط انتقالی دانشگاه سراسری باید ابتدا با دانشگاهتون صحبت کنید چون استگی به موافقت دانشگاه مبدا ومقصد دارد برای اطلاعات بیشتر با مرکز تماس یگیرید
سلام من دانشجوی دختر هستم در دانشگاه دور از محل زندگیم تحصیل میکنم شرایط خاصی ندارم فقط دختر هستم امکان انتقال برای من وجود داره؟
سلام ساجده
شما تنها شرایط انتقالی جابجایی دارین در غیراینصورت براتون انتقالی مقدور نیست
سلام ایا میشه هم برا انتقالی درخواست داد و هم برای مهمان درخواست داد؟
سلام شهرزاد
ن نمیشه برا هردو درخواست داد
سلام خدمت شما .دانشجوی دختری که خارج از استان محل سکونت خود مشغول به تحصیل است و دارای بیماری خاصی هست امکان انتقال به دانشگاه استان خود را دارد؟
سلام بله در صورتی که شامل بیماری خاص باشد شرایط انتقال دانشگاه سراسری دارد