ایران تحصیل
مشاوره با تلفن ثابت
از سراسر کشور

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

رشته معماری + درآمد، بازارکار، دروس و شرایط مهاجرت

  • دسته بندی:
  • دیدگاه ها: ۸
  • تاریخ بروزرسانی: ۱۰ مهر ۱۴۰۲
رشته معماری
از 8 صبح تا 12 شب حتی در ایام تعطیل

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت:

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

برای اطلاع از روش‌های قبولی 100% در رشته معماری و آشنایی با واحد های درسی آن تماس بگیرید.

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و استفاده از کد تخفیف کلیک کنید

رشته معماری یکی از رشته‌های جذاب در گروه ریاضی است که بسیاری از افراد به تحصیل در این رشته علاقه‌مند هستند. معماری یک هنر است و مواردی که برای تبدیل فرد به یک معمار خوب بایستی وجود داشته باشد، شامل ذوق هنری، تخیل قوی و روحیه کار گروهی است. مهندس معمار با توجه به فرهنگ سبک معماری منطقه، اقلیم و منظر مناسب طرح می‌کند. معماری یکی از هفت هنر اصلی است و آثار معمار در گروه آثار هنری قرار می‌گیرد. رشته معماری دارای جنبه‌های هنری و فنی است و دروس هنری در این رشته اهمیت بیشتری دارند.

آشنایی با رشته معماری

✏️  رشته معماری، یکی از رشته‌های بسیار حائز اهمیت در محیط دانشگاهی محسوب می‌شود و فارغ‌التحصیلان دوره کارشناسی مهندسی معماری می‌توانند در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته ادامه تحصیل خود را در این رشته پیگیری کنند. امروزه، در دانشکده‌های فنی یا هنری سراسر جهان، دروس معماری تدریس می‌شوند.

✏️رشته معماری، دارای دو جنبه هنری و فنی است. زیرا در دروسی که ارائه می‌شوند، موضوعاتی مانند طراحی و زیباشناسی که به جنبه هنری این رشته مربوط می‌شوند، و همچنین دروسی مانند سازه‌های بتنی و فلزی و مقاومت مصالح که به جنبه فنی این رشته مربوط می‌شوند، وجود دارد.

✏️در لغت، معماری به معنای علم بنایی و ابعاد‌سازی آمده است و معمار به معنای کسی است که بسیار عمارت‌کننده است، یعنی کسی که بناها را ساخته و به رونق و تعالی می‌رساند. همچنین، عمارت به معنای آبادی است.

✏️در معماری، همواره معرفت و عمل به هم پیوسته است و سیر از معرفت به عمل و اجرا، معماری را به وجود می‌آورد. همچنین، اثر معماری همواره با محیط در ارتباط است و بدون ارتباط با محیط و بافت اطرافش، شکل نمی‌گیرد و تعریف نمی‌شود.

✏️معماری، نوعی عمل خلاقانه است که هدف آن، شکل دادن به فضای زیست انسان در تمامیت آن است.

✏️هدف تربیت افراد در رشته معماری، کسب تسلط بر عمل خلاقانه و توانایی انتقام‌جویی نسبت به نیازهای زیست انسانی است، تا بتوان شرایط کمی و کیفی زندگی و رشد در جامعه را فراهم کرد. معماری بر اساس خواسته‌ها به واقعیت در طبیعت و حقایق در عمل‌کرد می‌تواند تجلی دهد و دارای بعد علمی و هنری است.

✏️بنابراین، قبل از آموزش معماری، لازم است تعریف معماری و دیدگاه فکری که در آموزش مورد استفاده قرار می‌گیرد، بیان شود. از نگاه سنتی، معماری به عنوان هنر آفرینش و آراستگی زندگی شناخته می‌شود. معماری قبل از اینکه فن و تکنیک باشد، هنر و ذوق است.

✏️در واقع، مهندسان معمار ظاهر و چهره شهرها را می‌سازند. معماری، که برخی آن را مادر هنرها می‌دانند، در تاریخی بسیار قدیمی بازمی‌گردد و در ایران نیز به سال‌ها قبل از اسلام برمی‌گردد. رشته معماری، علاوه بر قرارگیری در زمره رشته‌های فنی مهندسی، شامل تخصص‌های مرتبط با شرایط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه است.

✏️بنابراین، رشته معماری به عنوان یک تخصص چندرشته‌ای، آموزش مباحث فنی و مهندسی را در برمی‌گیرد. از خلاقیت، ذوق هنری و زیباشناسی و مهارت‌های حرفه‌ای بهره می‌گیرد و مباحث علوم اقتصادی، اجتماعی و روانشناسی را نیز در بر می‌گیرد.

جهت اطلاع از ثبت نام بدون کنکور معماری دانشگاه آزاد کلیک نمایید.

آشنایی با رشته معماری

فرق رشته معماری با رشته عمران جیست؟

👈به منظور درک تفاوت عمران و معماری، میتوانیم مثالی را بیان کنیم. اگر فردی را تصور کنیم که به اسکلت، گوشت، مو و ناخن نیاز دارد، بخش اسکلت را می‌توان به عمران ارتباط داد و بخش ظاهری آن مثل پوست و مو را به مهندس معمار مرتبط دانست.

در فرآیند ساخت ساختمان، تصمیم‌گیری در زمینه اسکلت سازه مانند تیرها، ستون‌ها و بادبندها به عهده مهندس عمران است. اما طراحی نما، پلان طبقات، دکوراسیون داخلی و وظایف مشابه بر عهده معمار است.

بنابراین، وجه مشترک این دو حوزه این است که هر دو با ساختمان و ساخت و ساز بنا سر و کار دارند. اما مهندس عمران پروژه‌های بزرگ‌تری را بر عهده می‌گیرد، مانند سدسازی و راه‌سازی، در حالی که مهندس معمار تا حداکثر می‌تواند در طراحی شهرک توریستی، هتل، فرودگاه و بیمارستان نقش داشته باشد.

بنر کال تو اکشن

وظایف مهندس معمار جیست؟

👈 برای ساخت هر سازه، ابتدا باید نقشه‌های مربوط  که به دو دسته معماری و سازه می‌باشد، تهیه شوند. 

نقشه‌های معماری باید قبل از هرچیزی طراحی شوند.

نقشه‌های معماری شامل پلان‌های مختلف ساختمان، برش و نمای ساختمان است. محل و مشخصات کاربری‌ها (برای ساختمان مسکونی مثلا آشپزخانه، اتاق خواب، هال، اتاق نشیمن و…) در این نقشه‌ها مشخص خواهد شد و سپس نقشه‌های سازه که توسط مهندس محاسبه یا همان در واقع مهندس عمران، طراحی می‌گردد. قابل ذکر است مهندس معمار برای ساختمان‌های کوچک نیز می‌تواند این نقشه سازه را طراحی نماید.

این نقشه‌ها جزئیات و نحوه اجرای اسکلت و اجزای سازه‌ای را شامل می‌شود.

 

برای بازار کار رشته عمران روی لینک کلیک کنید.

 

مجموعه دروس رشته معماری

چارت دروس رشته معماری به شرح زیر می‌باشد:

مجموعه دروس رشته معماری

دروس پایه رشته معماری

مقدمات‌ طراحی‌ معماری‌

هندسه‌ کاربردی‌

طبیعت‌

کارگاه‌ مصالح‌ و ساخت‌

معماری‌

درک‌ و بیان‌ محیط‌

انسان‌

بیان‌ معماری‌

ریاضیات‌ و آمار

هندسه‌ مناظر و مزایا

دروس اصلی رشته معماری

متره‌ و برآورد

مبانی‌ نظری‌ معماری‌

طرح‌ معماری‌

آشنایی‌ با معماری‌ جهان‌

تأسیسات‌ مکانیکی‌

روستا

برداشت‌ از بناهای‌ تاریخی‌

ساختمان‌

آشنایی‌ با معماری‌ معاصر

نقشه‌برداری‌

مصالح‌ ساختمانی‌

تنظیم‌ شرایط‌ محیطی‌

تأسیسات‌ الکتریکی‌ (نور و صدا)

ایستایی‌

مقاومت‌ مصالح‌ و سازه‌های‌ فلزی‌

مدیریت‌ و تشکیلات‌ کارگاه‌

سازه‌های‌ بتنی‌

دروس تخصصی رشته معماری

آشنایی‌ با مرمت‌ ابنیه‌

آشنایی‌ با مبانی‌ برنامه‌ریزی‌ کالبدی‌

طراحی‌ فنی‌

تحلیل‌ فضاهای‌ شهری‌

طرح‌ معماری‌

طرح‌ نهایی‌

برای اطلاع از چارت انتخاب واحد رشته معماری  کلیک نمایید.

مجموعه دروس رشته معماری

انتخاب رشته معماری از طریق فنی حرفه ای

👈 رشته معماری داخلی، یکی از رشته‌های هنرستان و زیر مجموعه گروه هنر شاخه فنی و حرفه‌ای است. این رشته برای اولین بار در سال تحصیلی ۹۶ – ۱۳۹۵ در مدارس ارائه شد و اولین فارغ التحصیلان این رشته، در خردادماه سال ۹۸، دیپلم خود را دریافت کردند.

رشته‌های معماری گروه هنر در فنی حرفه‌ای شامل ۲ گرایش معماری است: معماری داخلی و نقشه کشی معماری. همچنین، دانش آموزان فارغ التحصیل از فنی و حرفه ای، می‌توانند در رشته و مقاطع زیر ادامه تحصیل دهند.

✔️ کارشناسی ناپیوسته علمی کاربردی معماری

✔️کارشناسی ناپیوسته معماری سنتی 

✔️کارشناسی ناپیوسته نقشه کشی معماری.

تحصیل در رشته معماری بدون کنکور

👈دانشجویان رشته‌های ریاضی یا فنی حرفه‌ای و کار و دانش با حاصل کردن مدرک دیپلم، می‌توانند بدون نیاز به شرکت در آزمون کنکور، در رشته معماری ثبت نام کنند. دانشگاه‌های علمی کاربردی، آزاد، دولتی و پیام نور از جمله موسساتی هستند که بدون کنکور در رشته معماری پذیرش دارند..

رشته معماری چند ترم است؟

👈رشته معماری برای لیسانس 4 سال می‌باشد. قبل از شروع هر نیمسال، یک نیمسال پیش‌نیاز برای این رشته در نظر گرفته می‌شود که جزو سنوات تحصیل محسوب نمی‌گردد، اما هشت واحد آن به عنوان واحدهای دوره محاسبه می‌شود. فارغ التحصیلان رشته مهندسی معماری می‌توانند برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بدون انقطاع ادامه دهند.

تعداد واحدهای درسی در رشته معماری به شرح زیر است:

تعداد کل واحدهای درسی در دوره 1403
✔️دروس عمومی بیست واحد
✔️دروس پایه بیست و نه واحد
✔️دروس اصلی شصت و واحد
✔️دروس تخصصی بیست و هفت
✔️واحد دروس اختیاری چهار واحد

برای اطلاع از دانشگاه هنر و معماری پارس بدون کنکور کلیک نمایید.

هزینه های رشته معماری

👈یکی از سوالات مهمی که داوطلبان درباره رشته مهندسی معماری پرسیده واقع شده، مربوط به هزینه‌های این رشته است. آیا رشته مهندسی معماری هزینه‌هایی دارد؟

رشته مهندسی معماری یکی از رشته‌های گروه ریاضی است که هزینه بالایی دارد. متاسفانه داوطلبان باید هزینه‌های زیادی برای خرید وسایل مورد نیاز در این رشته صرف کنند. به‌طور کلی، این رشته هزینه زیادی برای داوطلبان دارد و آن‌ها باید قبل از ورود به رشته مهندسی معماری به این شرایط توجه کنند.

حتی اگر داوطلبان در دانشگاه‌های دولتی قبول شوند و هزینه‌های شهریه را پرداخت نکنند، باز هم با هزینه‌های دیگری در طول تحصیل مواجه خواهند شد. داوطلبان در ترم اول معمولا با هزینه‌های بالایی مواجه می‌شوند، زیرا وسایل معماری مورد نیاز را ندارند.

به عنوان مثال، داوطلبان باید همیشه کاغذهایی مانند A۳ و کاغذ پوستی را در اختیار داشته باشند. قیمت این وسایل نیز به دلیل شرایط فعلی بسیار بالا است. داوطلبان باید وسایلی مانند خط کش فلزی، گونیا، مدادرنگی، آبرنگ، مارکر و غیره را برای رشته مهندسی معماری تهیه کنند.

هزینه های رشته معماری

میزان سختی رشته معماری

👈آیا رشته مهندسی معماری سخت است؟ آیا رشته مهندسی معماری ارزش خواندن دارد؟ سوالاتی بسیار از داوطلبان درباره رشته مهندسی معماری پرسیده می‌شود. پاسخ دادن به این سوالات به داوطلبان کمک می‌کند تا بهتر تصمیم بگیرند که آیا انتخاب رشته معماری را برای ادامه تحصیل در نظر بگیرند یا به دنبال رشته دیگری باشند. اولین سوال که باید به آن پاسخ دهیم این است که رشته معماری ارزش خواندن دارد. داوطلبانی که به هنر و معماری علاقه مند هستند، فرصت خوبی برای موفقیت در این رشته دارند.

بنابراین رشته معماری یکی از رشته‌های محبوب تحصیلی در گروه ریاضی است که ارزش خواندن و ادامه تحصیل را دارد. رشته مهندسی معماری یک رشته دشوار تلقی می‌شود. اما این به این معنی نیست که داوطلبان در این رشته با چالش‌های غیرقابل انجام روبرو هستند. رشته معماری یک رشته عملی است که به همراه هنر می‌آید. بنابراین داوطلبانی که به این رشته وارد می‌شوند باید از این موضوع آگاه باشند.

داوطلبان در اکثر ترم‌های این رشته پروژه‌های عملی را انجام می‌دهند و ایده‌های خلاقانه خود را به این پروژه‌ها اضافه می‌کنند. رشته مهندسی معماری یک رشته نسبتا دشوار است که ارزش خواندن و مطالعه را دارد، زیرا بازار کار خوبی دارد و درآمد مناسبی را فراهم می‌کند.

برای اطلاع از منابع آزمون نظام مهندسی معماری کلیک نمایید.

معایب و مزایای رشته معماری

👈داوطلبان گروه ریاضی و تمامی گروه‌های آموزشی باید پیش از انتخاب هر رشته تحصیلی، اطلاعات زیادی در مورد آن را داشته باشند. کسب اطلاعات کافی در مورد رشته تحصیلی به داوطلبان این امکان را می‌دهد تا در طول دوران تحصیل بهترین نتیجه را بگیرند. داوطلبانی که به رشته مهندسی معماری علاقه دارند باید به خوبی با معایب و مزایای این رشته تحصیلی آشنا شوند.

رشته مهندسی معماری نیز همچون سایر رشته‌های گروه ریاضی دارای معایب و مزایا است. هیچگاه نمی‌توان یک رشته تحصیلی را بدون عیب و دشواری به تصویر کشید. رشته مهندسی معماری یکی از رشته‌های محبوب گروه ریاضی است که برخی اوقات داوطلبان را با چالش‌های سختی مواجه می‌کند. اولین چالش این رشته تحصیلی، هزینه‌های بالای آن است.

در صورتی که داوطلبان در یک دانشگاه دولتی این رشته را مطالعه کنند، طی ۴ سال تحصیلی خود باید هزینه‌های زیادی را برای وسایل معماری پرداخت نمایند. داوطلبان باید با توجه به این شرایط به خاطر داشته باشند که رشته مهندسی معماری هزینه‌های زیادی را برای آن‌ها در پی دارد. یکی دیگر از معایب این رشته تحصیلی، پذیرش در دانشگاه‌های برتر کشور است.

داوطلبانی که به دنبال قبولی در این رشته تحصیلی و در بهترین دانشگاه کشور هستند، باید رتبه بسیار مناسبی را کسب نمایند. این رشته با سایر رشته‌های تحصیلی گروه ریاضی تفاوت کوچکی دارد.

رشته مهندسی معماری در دانشگاه دولتی و سراسری بدون کنکور قابل دسترسی برای داوطلبان نبوده که این به عنوان یک عیب به حساب می آید. به این معنی است که داوطلبانی که می‌خواهند در دانشگاه دولتی و در دوره روزانه قبول شوند، باید رتبه مناسبی در کنکور سراسری به دست آورند.

رشته مهندسی معماری دارای خطرپذیری بسیار پایینی است. این به این معنی است که داوطلبان در بازار کار این رشته با هیچ خطری مواجه نمی‌شوند.

اکثر داوطلبان در زمینه دکوراسیون و طراحی داخلی فعالیت می‌کنند و هیچ خطری آن‌ها را تهدید نمی‌کند.

داوطلبان می‌توانند از مقطع کارشناسی تا مقطع دکتری در این رشته به تحصیل خود ادامه دهند. یکی دیگر از مزایا‌ی مهم رشته مهندسی معماری، مدت زمان کم ورود به بازار کار این رشته است.

داوطلبان پس از ۴ سال از مقطع کارشناسی فارغ‌التحصیل می‌شوند و با توجه به شرایط خود وارد بازار کار می‌شوند.

معایب و مزایای رشته معماری

آینده شغلی و بازار کار رشته معماری

👈 بازار کار رشته معماری همچون بازار کار رشته مهندسی شهرسازی یکی از رشته هایی است که با هنر آدمی آغشته شده است در رشته معماری باید طراح و متفکر خوبی باشید تا بتوانید اجسام و شکل ظاهری نقشه در حال طرح را در ذهن خود تجسم کنید

فارغ‌التحصیلان رشته معماری می‌توانند در زمینه‌های زیر فعالیت کنند:

❇️ از مراحل طراحی اولیه تا اجرایی شدن پروژه و طراحی اجزا و عناصر ساختمان.

❇️رهبری و سرپرستی دفاتر مشاوره معماری (مهندسی مشاور)

❇️ نظارت کلی و عالی بر صحت اجرای عملیات ساختمانی (مهندسی ناظر)

❇️ مدیریت و هماهنگی اجرایی پروژه‌های معماری (مدیریت پروژه)

❇️ تاسیس و سرپرستی موسسات پیمانکاری و ساختمان‌سازی.

❇️ همکاری با تمامی متخصصانی که فعالیت‌هایشان با مدیریت فضای زیست مرتبط است، مانند اکولوژیست‌ها، جغرافی‌دانان، اقلیم‌شناسان، برنامه‌ریزان اقتصادی و اجتماعی و…

❇️طراحی پارک‌ها، میدان‌های شهری و فضاهای محوطه‌سازی.

❇️مشارکت کردن برای پروژه‌های شهرسازی و …

❇️ طراحی ساختمان‌های کوچک و اجرای دکوراسیون داخلی.

❇️ انجام پژوهش‌ها و آموزش‌ها در زمینه طراحی فضای زیست.

❇️مهندس معمار همچنین می‌تواند در کنار طراحی بناها، ماکت‌سازی و طراحی معماری داخلی نیز مشغول فعالیت باشد.

❇️فارغ‌التحصیلان معماری آمادگی برای کار در رشته‌های مرتبط با معماری مانند طراحی صحنه یا طراحی صنعتی را نیز دارند.

❇️فارغ‌التحصیلان دانشکده معماری توانایی دریافت پروانه نظام مهندسی و راه‌اندازی دفتر مهندسی را ندارند.

❇️ با این حال، با توجه به پیشرفت ساخت و ساز در بخش‌های مسکونی، تجاری، فرهنگی و غیره، بازار کار برای فارغ‌التحصیلان مناسب است.

کال تو اکشن راهنمای تلفنی

انواع گرایش‌های ارشد رشته مهندسی معماری

این رشته در مقطع کارشناسی ارشد دارای سه مجموعه گرایش است و هر مجموعه دارای زیرمجموعه‌های مختلفی است که برخی از آن ها به شرح زیر است:

🔶مجموعه معماری گرایش معماری-معماری

این گرایش بیشتر به طراحی فضاهایی برای انسان و بررسی ارتقای کیفیت معماری‌های درحال انجام می‌پردازد. در واقع، به صورت تخصصی ادامه همان تحصیلات مقطع کارشناسی است، اما مباحث در آن بسیار پیچیده‌تر و تخصصی‌تر ردیابی می‌شوند.

🔶گرایش معماری منظر 

این گرایش به طراحی و ساماندهی فضاهای خارجی می‌پردازد و بیشتر با محیط طبیعی سر و کار دارد.

🔶گرایش معماری داخلی

این گرایش به طراحی فضاهای داخلی و انجام معماری در ساختمان‌های مختلف می‌پردازد.

🔶گرایش معماری اسلامی

در گرایش معماری اسلامی افراد می توانند معماری و معماری اسلامی را به صورت تخصصی مطالعه نمایند.

🔶گرایش مطالعات معماری ایران

به مطالعه در خصوص پیشینه و تاریخ معماری و شهرسازی ایران می‌پردازد و بیشتر سعی در بازآفرینی آنچه که فراموش‌ شده‌ و ایجاد ارتباط بین گذشته و آینده دارد.

🔶گرایش بازسازی پس از سانحه

با توجه به احتمال وقوع سوانح و بلایای طبیعی و وارد شدن خسارت به بحث ساخت و ساز و محیط، این گرایش سعی می‌کند به راهکارهایی بپردازد که می‌توان آن‌ها را در مقابله با چنین مسائلی، پیش از وقوع یا در هنگام رخ دادن آن‌ها به کار بست و اثرات مخرب آن‌ها را بر موارد پیش‌تر ذکر‌ شده‌ کاهش داد.

🔶مجموعه مدیریت پروژه و ساخت گرایش مدیریت پروژه

همان‌طور که از نام آن پیدا است، مرتبط با بحث‌های مدیریتی پروژه‌های عمدتا کلان مانند برنامه‌ریزی، هدایت و کنترل است.

🔶گرایش تکنولوژی معماری

این گرایش بیشتر در زمینه تکنولوژی‌های نوین ساختمانی و ارتباط بین سازه و معماری به بحث می‌پردازد.

🔶گرایش انرژی معماری 

این گرایش با توجه به آلودگی‌های زیست محیطی ایجاد شده؛ در خطر بودن محیط زندگی انسان‌ها و همچنین لزوم توجه به بحث صرفه‌جویی در مصرف انرژی و ساخت ساختمان‌هایی با حداقل مصرف انرژی، از جمله عوامل اصلی شکل‌گیری گرایش انرژی معماری هستند و در آن نیز به بحث و مطالعه پیرامون همین موارد پرداخته می‌شود.

🔶مجموعه شهرسازی گرایش طراحی شهری

این گرایش به بحث‌های کلان در خصوص طراحی شهرک‌ها و فضاهای شهری می‌پردازد و به صورت کلی مقوله شهرسازی را هدف قرار داده است. 

جهت اطلاع از کلید واژه نظام مهندسی معماری کلیک نمایید.

انواع گرایش‌های ارشد رشته مهندسی معماری

حقوق مهندس معمار در سال ۱۴۰۳

👈 درآمد در رشته معماری داخلی نسبت به سایر حرفه‌ها بسیار بالا و فراوان است. افرادی که مهارت‌ها و تجربه‌های لازم را دارند، می‌توانند درآمد خوبی داشته باشند و هر چقدر توانایی فرد در این حرفه بیشتر باشد، تاثیر مثبتی بر درآمد او خواهد داشت. درآمد در این رشته بسته به مهارت فرد متغیر است.

در سال ۱۴۰۳، میزان درآمد و حقوق یک مهندس معماری داخلی حداقل ۳۰ میلیون تومان و حداکثر بر اساس توانایی‌ها و استعدادهای هر فرد متفاوت است و نمی‌توان یک سقف خاصی برای آن تعیین کرد. البته مهندسان معماری داخلی که به صورت پروژه‌ای فعالیت می‌کنند، بهترین وضعیت حقوق و درآمد را نسبت به سایر مهندسان دارند.

حقوق مهندس معمار در خارج از کشور

👈 لطفا توجه داشته باشید که درآمد هر کشور با سایر کشورهای دیگر متفاوت است و نمی‌توان به‌طور دقیق گفت که رشته مهندسی معماری چقدر درآمد دارد.

💢 در لیست کشورها، درآمدها در امارات متحده عربی ۱۲۰ هزار دلار، هنگ کنگ ۱۰۰ هزار دلار، ایالات متحده ۸۵ هزار دلار، سوئیس ۸۰ هزار دلار، سنگاپور ۷۵ هزار دلار، ایرلند ۶۰ هزار دلار، انگلستان ۵۵ هزار دلار، کانادا ۶۰ هزار دلار، استرالیا ۵۵ هزار دلار و ژاپن ۵۸ هزار دلار است.

بهترین دانشگاه های رشته معماری

👈برترین دانشگاه‌های معماری در داخل کشور به شرح زیر است:

✳️دانشگاه هنر اصفهان 

✳️دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز

✳️دانشگاه امیرکبیر تهران 

✳️دانشگاه هنر تهران 

✳️دانشگاه شهید بهشتی 

✳️دانشگاه ارومیه

بهترین دانشگاه های رشته معماری در ایران

👈 برترین دانشگاه‌های خارج از کشور نیز به شرح زیر می‌باشد:

✳️دانشگاه کیپ‌تاون (UCT)

✳️دانشگاه MIT

✳️دانشگاه سیدنی

✳️دانشگاه بریتیش کلمبیا

✳️دانشگاه ملی سنگاپور (NUS)

✳️دانشگاه صنعتی دلفت

✳️دانشگاه معماری بارتلت در لندن

✳️دانشگاه کالیفرنیا، برکلی

✳️دانشگاه لایبنیتس در هانوفر

بهترین دانشگاه های رشته معماری

نرم افزارهای مورد استفاده رشته معماری

👈برخی از نرم افزارهای مورد استفاده در رشته معماری به شرح زیر می‌باشد:

💻 وکتور ورکس (VectorWorks)

💻تری دی استودیو مکس (3Dsmax)

💻فوتوشاپ (Photoshop)

💻Civil 3D

💻ادوبی ایندیزاین (Adobe Indesign)

💻اتوکد (Autocad)

💻لومیون (Lumion)

💻راینو (Rhino)

💻اسکچاپ (Sketchup)

💻رویت (Revit)

برای اطلاع از ثبت نام دانشگاه فنی حرفه ای بدون کنکور کلیک نمایید.

شرایط رشته معماری برای خانم ها

👈این رشته جذاب و پر مخاطب برای خانم‌ها و آقایان است. البته در سال‌های اخیر، توجه خانم‌ها بیشتر‌ شده‌ است. خانم‌ها با داشتن روحیه ظریف و قدرت همچنین رنگ‌شناسی بالا در این رشته بسیار موفق بوده‌اند.

همکاری بین خانم‌ها و آقایان در طراحی‌های داخلی و خارجی، منجر به خلق اثری تمام و کمال خواهد شد. بنابراین استفاده از کلی نگری آقایان و همچنین جزیی نگری خانم‌ها در کنار هم، منجر به خلق و تکمیل اثری بی‌عیب و نقص خواهد شد.

معماری جز معدود رشته‌هایی است که اگر هر چه بیشتر ایده‌ها و همچنین خلاقیت‌های افراد مختلف در اجرای آن کمک گرفته شود، نتیجه کار بهتر و زیباتر و ماندگارتر خواهد شد. ماندگاری هر اثری از صاحب آن اثر سرچشمه می‌گیرد.

در آثار باستانی و تاریخی بسیار زیادی مشاهده‌ شده‌ است که برای خلق چنین اثار بی‌بدیل و ماندگار، تعداد بسیار زیادی از معماران مرد و حتی زن از اقصی نقاط یک کشور و حتی اقصی نقاط جهان با همفکری و هم‌ اندیشی یکدیگر، آثاری جاودانه و بی‌نظیر برجای گذاشته‌اند که چشم هر بیننده را مجذوب خود می‌کند.

شرایط رشته معماری برای خانم ها

اخبار پیرامون معماری

📢 رشته های جدید دانشگاه معماری

موسسه هنر و معماری پارس برای اولین بار دو رشته جدید «مهندسی نقشه‌برداری» و «صنایع دستی» را در دوره کارشناسی راه‌اندازی کرده است. دانشگاه پارس به عنوان دانشگاه سطح یک کشور معرفی‌شده‌و ارتباط با دانشگاه‌های برتر دنیا و موفقیت دانشجویان در مقاطع علمی بالاتر و اخذ پذیرش از دانشگاه‌های معتبر دنیا از جمله ویژگی‌های این موسسه است. موسسه آموزش عالی معماری و هنر پارس در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته‌های مختلف دانشجو می‌پذیرد. همچنین رشته‌های مختلفی نظیر معماری داخلی، مهندسی شهرسازی، مهندسی صنایع و غیره نیز در این موسسه قابل انتخاب است.

خلاصه مطلب

رشته معماری یکی از رشته‌هایی است که برخورداری از پیروان فراوانی به دلیل ترکیب هنر ریاضی و فن است. انتخاب این رشته توسط افراد خلاق و هنرمند صورت می‌گیرد. افرادی که در رشته مهندسی معماری تحصیل کرده‌اند، اگر سخت کوش باشند، می‌توانند در موقعیت‌های شغلی متعددی از جمله موقعیت‌های دولتی مانند شهردار، شورای شهر و یا مدیریتی فعالیت کنند. در رشته مهندسی معماری، به هنر و خلاقیت توجه ویژه‌ای می‌شود و افرادی که علاقه‌مند به هنر هستند و خلاقیت دارند، در این رشته موفق‌تر عمل می‌کنند.

اگر تمایلی به انتخاب رشته مهندسی معماری دارید و علاقه زیادی به این حوزه دارید، می‌توانید با مشاوره تحصیلی، انتخاب درستی را انجام دهید. مشاوره تحصیلی ایران تحصیل می‌تواند به سوالات شما پاسخ داده و شما را در انتخاب رشته مناسب راهنمایی کند. برای اطلاعات بیشتر با شماره  9099075307 تماس حاصل فرمایید.

 

برای دانلود مقاله PDF بر روی لینک کلیک نمایید.

 

4.2/5 - (5 امتیاز)
از 8 صبح تا 12 شب حتی در ایام تعطیل

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت:

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

برای اطلاع از روش‌های قبولی 100% در رشته معماری و آشنایی با واحد های درسی آن تماس بگیرید.

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و استفاده از کد تخفیف کلیک کنید

رشته معماری در کدام گروه آزمایشی کنکور قرار می‌گیرد؟

برای ورود به این رشته، باید رشته ریاضی یا شاخه هنر در دبیرستان فنی و حرفه‌ای را انتخاب کنید.

آیا رشته معماری پذیرش بدون کنکور دارد؟

بله، این رشته پذیرش بدون کنکور از طریق سوابق تحصیلی یعنی معدل و نمرات متوسطه دارد. هر سال برخی از دانشگاه‌ها پذیرش بدون کنکور در مقاطع کاردانی یا کارشناسی را ارائه می‌دهند.

دانشگاه‌های برتر در رشته معماری کدامند؟

دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز، دانشگاه هنر تهران، دانشگاه ارومیه، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه امیرکبیر تهران و دانشگاه هنر اصفهان از بهترین دانشگاه‌های ارائه‌دهنده رشته معماری در کشور هستند.

نظرات

8 دیدگاه دربارهٔ «رشته معماری + درآمد، بازارکار، دروس و شرایط مهاجرت»

  1. Avatar photo شادی چالدری گفت:

    شته معماری بهتره یا شهرسازی برای خانوما؟

    1. Avatar photo مشاور ذوالنورنیا گفت:

      سلام وقت بخیر
      رشته معماری بهتره

  2. Avatar photo نیلوفر گفت:

    سلام فارغ التحصیلای رشته معماری میتونن نظام مهندسی عمران بدن؟

    1. Avatar photo مشاور ذوالنورنیا گفت:

      سلام وقت بخیر
      خیر فقط شما میتونید برای ازمون در حوزه های نظارت و اجرا و طراحی اقدام کنید و همین طور رشته عمران هم با ازمون نظارت و اجرا یکی میباشد

  3. Avatar photo سارا گفت:

    سلام روز بحیر رشته معماری بازار کارش بهتره یا کامپیوتر؟

    1. Avatar photo مشاور محمدی گفت:

      با سلام
      به دلیل پیشرفت روز به روز تکنولوژی و فناوری اطلاعات قطعا کامپیوتر

  4. Avatar photo زهرا گفت:

    سلام برای وارد شدن به دانشگاه برای رشته معماری آیا فرقی داره از فنی حرفه ای اومده باشیم یا ریاضی؟

    1. Avatar photo مشاور محمدی گفت:

      با سلام
      بستگی به دانشگاهی که مدنظر دارید متغیر است ولی در کل خیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

تماس با مشاور