ایران تحصیل
مشاوره با تلفن ثابت
از سراسر کشور

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ {راهنما و نکات مهم} | ایران تحصیل

انتخاب رشته آزمون دکترا
از 8 صبح تا 12 شب حتی در ایام تعطیل

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت:

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و استفاده از کد تخفیف کلیک کنید

انتخاب رشته دکتری یکی از مهمترین دغدغه‌های پذیرفته‌شدگان است، چرا که پس از اعلام نتایج آزمون دکتری، داوطلبان باید در بازه زمانی تعیین شده برای انتخاب رشته در سامانه سنجش آموزش کشور اقدام کنند. بنابراین داوطلبان براساس کارنامه کتبی خود مجاز به انتخاب رشته می‌شوند. در غیر این صورت می‌بایست برای بار دوم در آزمون دکتری شرکت کنند.

انتخاب رشته اصولی در مقطع دکتری بدون مطالعه دقیق دفترچه و استراتژی درست در اولویت‌بندی کد رشته محل‌ها امکان‌پذیر نیست و می‌تواند نتیجه ماه‌ها مطالعه شما را هدر داده و یا شما را از تحصیل در رشته‌ای که پتانسیل قبولی در آن را داشته‌اید بازدارد.

اطلاعیه: نتایج آزمون دکتری ۱۴۰۳ در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ منتشر شده و مهلت انتخاب رشته دکتری از ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ تا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ تعیین شده‌ است.

زمان انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳

زمان انجام فرآیند انتخاب رشته، هرساله توسط سازمان سنجش آموزش کشور sanjesh.org اعلام می‌گردد. پذیرفته‌شدگان باید در بازه ۱ تا ۵ اردیبهشت به سایت مراجعه کرده و فرآیند انتخاب رشته دکتری را انجام دهند. زمان انتخاب رشته پس از اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری است تا داوطلبان رتبه و تراز خود را در کارنامه منتشر شده بررسی کنند.

افرادی كه براساس مندرجات كارنامه اوليه مجاز به انتخاب رشته‌ تحصيلی دکتری شده‌اند، می‌بایست در موعد مقرر، نسبت به ثبت كد رشته‌ محل‌های انتخابی خود (حداكثر ۵۰ كدرشته محل درصورت وجود) اقدام کنند.

بهتر است داوطلبان انتخاب رشته خود را به روزهای پایانی موکول نکنند تا علاوه بر امکان ویرایش مجدد اولویت بندی کد رشته محل‌ها (تا پایان مهلت انتخاب رشته) به اختلالات فنی سایت که به دلیل حجم ترافیک سامانه سنجش پیش می‌آید، بر نخورند.

علاوه بر این احتمال تمدید مهلت انتخاب رشته دکتری سراسری بسیار ضعیف است، پس به هیچ عنوان انتخاب رشته خود را برای روز آخر نگذارید. آخرین روز به علت حجم بالای مراجعه داوطلبین به سایت، ممکن است به مشکلاتی بر بخورید که انتخاب رشته شما را تحت الشعاع قرار دهد. بنابراین به داوطلبان توصیه می‌کنیم که ابتدا دفترچه انتخاب رشته را مطالعه کرده و سپس برای وارد کردن کد رشته‌ها اقدام کنند.

فرآیند انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ از تاریخ اول اردیبهشت ماه آغاز‌شده‌ و تا پنجم همین ماه ادامه خواهد داشت. جهت ثبت نام در رشته‌های دکتری کلیک فرمایید.

برای دریافت دفترچه انتخاب رشته دکتری سراسری ۱۴۰۳ کلیک فرمایید.

سوال داری؟

شرایط انتخاب رشته دکتری در سراسری و آزاد ۱۴۰۳

آزمون دکتری سراسری و آزاد در یک روز به صورت هم‌زمان برگزار می‌شود. در واقع سوالات داوطلبان آزمون دکتری سراسری و آزاد یکی بوده و تداخلی با یکدیگر ندارند.

اما پس از اعلام نتایج قبول شدگان سراسری و آزاد بایستی دو فرم جداگانه برای انتخاب رشته دکتری را تکمیل کرده و در سامانه بارگذاری کنند.

انتخاب رشته دکتری سراسری برای تمام افرادی که در ثبت نام آزمون دکتری شرکت کرده‌اند و پس از دریافت کارت ورود به جلسه آزمون دکتری در جلسه آزمون حضور داشته‌اند و در کارنامه‌ای که برای آن‌ها صادر شده، مجاز به انتخاب رشته اعلام شده‌اند، امکان‌پذیر است. در این زمان داوطلبان می‌بایست با در نظر گرفتن تاثیر اولویت در انتخاب رشته دکتری، اقدام به تکمیل فرم انتخاب رشته نمایند.

تعیین اینکه داوطلب مجاز به انتخاب رشته در چه دوره‌هایی است، در ردیفی به نام «وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره» مشخص‌شده‌است. فرد مجاز با توجه به دوره‌ای که در آن مجاز به انتخاب رشته‌شده‌است (دوره‌های روزانه، سایر دوره‌ها و بورس اعزام به خارج از کشور) می‌تواند در زمان مقرر‌شده‌از سوی سازمان سنجش نسبت به انتخاب رشته دکتری اقدام کند. هر داوطلب ممکن است در یک یا چند دوره مجاز به انتخاب رشته اعلام‌شده‌باشد یا به‌طور کلی در هیچ دوره‌ای مجاز به انتخاب رشته نباشد.

دانلود دفترچه انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳

قبل از هرگونه اقدام در راستای انتخاب رشته دکتری ابتدا باید دفترچه آن را با دقت مطالعه کرده و سپس باقی مراحل را ادامه دهید. زیرا در دفترچه یک سری نکات مانند سهمیه‌ها، امکانات دانشگاه‌ها، شرایط انتخاب رشته و جداول کد رشته‌ها درج شده است که اگر آن‌ها را به دقت مطالعه نکنید، ممکن است با مشکل در آینده مواجه شوید.

 

دفترچه انتخاب آزمون دکتری
دانلود دفترچه انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۱
دانلود دفترچه انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳

سامانه انتخاب رشته دکتری

همانطور که در موارد فوق اشاره کردیم، داوطلبان آزمون دکتری می‌توانند برای انتخاب رشته در این مقطع، از تاریخی که سازمان سنجش طی اطلاعیه رسمی اعلام می‌کند، اقدام نمایند. سامانه اعلام نتایج و همچنین انتخاب رشته دکتری، سامانه سنجش و آموزش کشور به نشانی الکترونیکی sanjesh.org است. هم اکنون سنجش وظیفه ثبت نام آزمون دکتری، کارت ورود به جلسه، اعلام نتایج و انتخاب رشته را دارد.

بنابراین در این سامانه، داوطلبان کنکور سراسری می‌توانند انتخاب رشته خود را انجام دهند. داوطلبان ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد باید به سامانه مربوط به این مرکز در azmoon.org مراجعه نمایند. قبول شدگان آزمون دکتری برای اینکه با کندی سامانه و خطاهای متعدد مواجه نشوند، بهتر است انتخاب رشته خود را در همان روزهای اول انجام دهند.

برای اطلاع از انتخاب رشته دکتری وزارت بهداشت  کلیک نمایید.

سامانه انتخاب رشته دکتری

انتخاب رشته مقطع دکتری آزاد

طبق دفترچه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد، فرآیندهای مربوط به پذیرش داوطلبان دانشگاه آزاد با پرداخت هزینه لازم در سامانه azmoon.org انجام می‌گیرد.

داوطلبانی که باتوجه به کارنامه اولیه خود مجاز به انتخاب رشته در دوره‌های روزانه و غیر روزانه شده‌اند باید در زمان مشخص به سایت سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه کرده و مطابق راهنمای تصویری زیر بر اساس اولویت بندی خود به ثبت کد رشته‌های موردنظر بپردازند.

برخلاف دانشگاه سراسری، داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته آزاد می‌شوند، می‌توانند تا ۸۰ کد رشته محل انتخاب کرده و براساس علاقه و بازار کار، رشته‌ها را اولویت بندی کنند. بنابراین در زمان انتخاب رشته به همه این موارد توجه کنید تا بتوانید به بهترین نتیجه ممکن دست یابید.

انتخاب رشته مقطع دکتری سراسری

نتایج اولیه آزمون دکتری، پس از ثبت نام آزمون دکتری و برگزاری آن، در قالب کارنامه اولیه دکتری از طریق سایت sanjesh.org منتشر شده و در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد.

براساس این کارنامه، داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ است، باید در زمان مشخص شده به سایت انتخاب رشته مراجعه کرده و نسبت به انتخاب رشته محل های مورد نظر خود اقدام نمایند.

در صورتی که داوطلب مجاز شده باشد، در این مرحله امکان انتخاب کد رشته محل از بین دوره های مختلف دانشگاه های سراسری (روزانه، شبانه (نوبت دوم)، پیام نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان) وجود دارد.

پس از دانلود دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری، متقاضیان می بایست شرایط، ضوابط و رشته محل‌های مرتبط با رشته امتحانی خود را بررسی کرده و مطابق آن فرم اینترنتی انتخاب رشته را تکمیل نمایند.

مراحل انتخاب رشته مقطع دکتری ۱۴۰۳

مراحل انتخاب رشته مقطع دکتری

پس از انتشار کارنامه اولیه آزمون، افرادی که مجاز به انتخاب رشته شده‌اند می‌توانند برای انجام آن اقدام کنند. جهت انتخاب رشته نیز لازم است در زمان مقرر به سایت سنجش مراجعه کرده و کدهای مورد نیاز را ثبت نمایید.

  • در مرحله اول لازم است به به نشانی sanjesh.org مراجعه و انتخاب گزینه “دکترای تخصصی” از منو سمت راست صفحه کلیک کنید.
  • در مرحله بعدی به صفحه انتخاب رشته های تحصیلی آزمون ورودی دکترای تخصصی (نیمه متمرکز) Ph.D سال ۱۴۰۳ وارد خواهید شد.
  • حال نیاز است یک سری نکاتی را که به شما نشان داده شده مطالعه کرده و سپس تایید و ادامه گام بعدی را بفشارید.
  • در مرحله بعدی از شما یک سری اطلاعات خواسته می شود که باید آن ها وارد کرده و سپس گزینه ورود به سیستم را نیز بفشارید.
  • توجه داشته باشید که اطلاعات خواسته شده از شما، شامل دو نوع خواهد بود:
  • روش اول: ثبت شماره پرونده، شماره  پیگیری ثبت نام آزمون دکتری و عبارت امنیتی در کادرهای موردنظر
  • روش دوم: وارد نمودن شماره پرونده، شماره داوطلبی، کد ملی و عبارت امنیتی در بخش مربوطه
  • هنگامی که با یکی از روش های فوق وارد سامانه می شوید، اطلاعات شما قابل مشاهده خواهد بود و باید حالا برای وارد کردن ۵۰ کد رشته انتخابی خود اقدام کنید.
  • کد رشته ها را به ترتیب اولویت وارد کرده و در نهایت یک بار دیگر همه کدها را چک کنید.
  • در آخر نیز به شما کد رهگیری ۱۵ رقمی داده خواهد شد که باید آن را تا زمان اعلام نتایج نزد خودتان نگاه دارید.

برای اطلاع از دریافت رسید انتخاب رشته کنکور کلیک نمایید.

راهنمای تصویری انتخاب رشته دکتری

برای انتخاب رشته آزمون دکتری لازم است با مراحل آن در قالب راهنمای تصویری آشنا شوید تا در زمان انتخاب رشته دکتری به راحت‌ترین شکل ممکن این فرآیند را انجام دهید. مراحل انتخاب رشته دکتری به شرح زیر است:

مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org و کلیک برروی گزینه “دکترای تخصصی” از منو پایین صفحه.

ورود به سنجش دکترای تخصصی

 

ورود به صفحه انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون ورودی دکترای تخصصی (نیمه متمرکز) Ph.D سال ۱۴۰۳

 

انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون ورودی دکترای تخصصی

پس از مطالعه نکات ذکر شده در این صفحه، کلیک بر روی گزینه تایید و ادامه – گام بعدی

تایید نکات دکترای تخصصی

 

درج نمودن اطلاعات خواسته شده از طریق یکی از دو روش زیر و سپس فشردن دکمه “ورود به سیستم”

  • روش اول: ثبت شماره پرونده، شماره پیگیری ثبت نام و عبارت امنیتی در کادرهای موردنظر
  • روش دوم: وارد نمودن شماره پرونده، شماره داوطلبی، کد ملی و عبارت امنیتی در بخش مربوطه

ورود به سیستم از طریق یکی از دو روش

 

اطلاعات شما، پس از ورود به سیستم، قابل مشاهده می باشد که می توانید تعداد ۵۰ مورد از کد رشته های انتخابی خود را به ترتیب اولویت در فرم مربوطه درج نمایید. پس از کسب اطمینان از صحت اطلاعات رویت شده، لازم است بر روی گزینه “تایید و ادامه” کلیک کنید.

 

در نهایت نیز شماره پرونده ۶ رقمی و رسید انتخاب رشته ۱۵ رقمی خود را از سامانه دریافت نمایید و آن را تا زمان اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری نزد خود نگه دارید. انتخاب رشته دکتری براساس علاقه و فاکتورهای داوطلب آزمون دکتری انجام می‌شود.

ویرایش انتخاب رشته آزمون دکتری سال ۱۴۰۳

ضرورت دارد که داوطلبان قبل از تکمیل فرم انتخاب رشته، دفترچه انتخاب رشته دکتری را با دقت مطالعه نمایند تا با بررسی نکات ذکر‌شده‌در این راهنما از اشتباهات احتمالی جلوگیری کنند.

مشاهده و تکمیل فرم پیش نویس انتخاب رشته نیز باعث آشنایی بهتر با این روند خواهد شد. اگر اشکال و یا خطای اطلاعاتی به هنگام تکمیل فرم انتخاب رشته پیش آمد، متقاضیان می‌توانند در بازه زمانی اولیه و مهلت تمدید انتخاب رشته به سایت سازمان سنجش مراجعه نموده و در خصوص ویرایش و اصلاح این موارد اقدام نمایند.

برای اطلاع از نحوه تکمیل ظرفیت دکتری روی لینک کلیک کنید.

نحوه چینش کد رشته محل ها در انتخاب رشته دکتری سراسری

داوطلبان می بایست پس از اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری بر اساس علاقه و فاکتورهای مد نظر خود، کد رشته محل‌های استخراج شده از دفترچه راهنما را مرتب کنند و نحوه چینش انتخاب‌ها باید به گونه‌ای باشد که دعوت داوطلب به مصاحبه را در کد رشته های انتخابی افزایش دهد.

با مشاهده کارنامه‌های پذیرفته شدگان سال‌های گذشته و نرم افزار انتخاب رشته، متقاضیان می‌توانند در چینش و الویت بندی انتخاب‌های خود با دقت بیشتری عمل کنند.

پیشنهاد می‌کنیم ۱۰ کد رشته محل اولیه خود را به صورت خوش بینانه انتخاب کنید. انتخاب های خوش بینانه انتخاب‌هایی هستند که احتمال پذیرفته شدن در آن‌ها با توجه به رتبه قبولی دکتری و نمره کل کسب شده شما، کم است اما با این حال نباید از ثبت آن‌ها غافل شد.

انتخاب‌های واقع بینانه را به ۳۰ انتخاب بعدی اختصاص دهید. با توجه به توضیحات کارنامه دکتری و ظرفیت دانشگاه‌ها، احتمال قبولی داوطلبان در این کد رشته محل‌ها به نسبت ۱۰ کد رشته پیشین، بیشتر است و امکان دارد متقاضی از میان همین رشته‌ها برای مرحله مصاحبه و بررسی سوابق علمی و پژوهشی دعوت شود.

انتخاب های بدبینانه شامل ۱۰ انتخاب آخر است و دلیلش این است که داوطلبان به دلایل مختلفی مانند مسافت دانشگاه از محل زندگی، شهریه پرداز بودن دانشگاه، نداشتن امکانات خوابگاهی و… کمترین تمایل را دارند تا در این کد رشته محل‌ها پذیرفته شوند.

طبق روال هر سال، پس از انجام انتخاب رشته در بازه زمانی مقرر، فرصت جدیدی از سوی سازمان سنجش آموزش کشور جهت اصلاح و ویرایش انتخاب رشته دکتری سراسری تعیین می شود که به متقاضیان امکان تجدید نظر در کد رشته محل های انتخابی را می‌دهد.

تاثیر سهمیه در انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳

سهمیه در انتخاب رشته آزمون دکتری نیز از جمله مواردی است که باید به آن توجه کافی را داشته باشید. در آزمون دکتری به صورت کلی سه سهمیه وجود دارد که شامل، سهمیه ۵ و ۲۵ درصدی ایثارگران و همچین نسهمیه مربیان می‌شود. اگر فردی هیچ یک از سهمیه های فوق را نداشته باشد، در سهمیه آزاد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

تاثیر سهمیه در انتخاب رشته دکتری

سهمیه ایثارگران در انتخاب رشته دکتری

سهمیه ایثارگران شامل، سهمیه ۲۵ درصد و ۵ درصد خواهد بود.

سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران، به همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آن ها داده است. افراد برای استفاده از این سهمیه باید ۷۰ درصد از نمره آخرین فرد پذیرفته شده را گرفته باشند.

سهمیه ۵ درصدی ایثارگران نیز به جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان و همچنین همسر و فرزند رزمنده هایی که حداقل ۶ ماه در جبهه جضور داشته‌اند، داده می‌شود.

سهمیه رزمندگان در انتخاب رشته دکتری

این سهمیه برای رزمنده‌هایی است که در جنگ ایران و عراق به مدت ۶ ماه حضور داشته اند. افرادی که قصد استفاده از این سهمیه را دارند، لازم است ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده را گرفته باشند. افراد بسیجی اجازه استفاده از این سهمیه را ندارند.

سهمیه مربیان در انتخاب رشته دکتری

سهمیه مربیان برای تمامی مربی های رسمی قطعی و یا آزمایشی تمامی دانشگاه های دولتی و غیر دولتی است. در این سهمیه افراد باید ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده را گرفته باشند.

مراحل بعد از انتخاب رشته آزمون دکتری

تمامی افرادی که در انتخاب رشته دکتری شرکت کردند باید پس از ثبت کد رشته محل‌های انتخابی خود، دریافت ۱۵ رقمی خود را انجام دهند. پس از تکمیل فرم انتخاب رشته، داوطلبان باید منتظر اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری سازمان سنجش باشند و تا آن زمان می‌توانند در ارتباط با چگونگی سوالات مصاحبه دکتری تحقیق کرده و خود را برای مصاحبه دکتری آماده سازند.

پس از اعلام نتایج و دعوت به مصاحبه، هر فرد با توجه به این که حداقل نصاب دانشگاه‌های انتخابیش را کسب کرده یا نه، به مصاحبه دعوت خواهد شد و می‌تواند بر اساس علاقه خود، در روز مقرر‌شده‌توسط اطلاعیه سنجش یا اطلاعیه دانشگاهی که دعوت به مصاحبه شده، به محل مصاحبه مراجعه کرده و مدارک لازم را همراه ببرد.

طبیعی است که اگر فردی نتوانسته امتیاز حد نصاب قبولی در یک دانشگاه را کسب کند، به مصاحبه دعوت نخواهد شد. لازم به ذکر است برخی از دانشگاه‌ها علاوه بر مصاحبه شفاهی دارای آزمون کتبی هم هستند که زمان آن توسط دانشگاه اعلام خواهد شد. داوطلبانی که به مصاحبه دانشگاه‌ها دعوت شده‌اند باید به سایت سنجش مراجعه کرده و نسبت به تکمیل فرم بررسی صلاحیت عمومی دکتری اقدام کنند.

مراحل بعدی انتخاب رشته آزمون دکتری

نکات مهم انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳

📌 لازم به ذکر است که فقط داشتن رتبه برتر در این مرحله، هیچ‌گونه تضمینی برای پذیرش در دانشگاه‌های برتر کشور ندارد. بنابراین، بهتر است تنها به رتبه کسب‌ شده‌ در آزمون کتبی اعتماد نکرده و تصمیم‌گیری در مورد انتخاب رشته را به این معیار محدود نکنید.

📌 در دفترچه انتخاب رشته دکتری، یک فرم پیش‌نویس برای اولویت‌بندی وجود دارد که با توجه به هدف طراحی‌ شده‌ برای آشنایی بیشتر متقاضیان با روند انتخاب رشته، تکمیل آن قبل از ورود اطلاعات به سامانه می‌تواند مفید باشد.

📌 افرادی که به دلیل اطلاعات نادرست خود در سامانه انتخاب رشته، درخواست بررسی مجدد می‌دهند، باید مستندات مربوطه را در روز مصاحبه و هنگام پذیرش به دانشگاه تحویل دهند.

📌 قبل از انتخاب رشته دکتری، حتما از وضعیت پذیرش و ظرفیت محل‌های مختلف آگاه شوید. همچنین، داوطلبان برای انتخاب دوره‌های مجاز باید کارنامه خود را دقیقا بررسی کنند، زیرا ممکن است در دوره‌های مختلف مجاز‌شده‌باشند.

📌 متقاضیان باید با توجه به نوع پذیرش خود در دانشگاه‌های روزانه و یا غیر روزانه (به استثنای آزاد)، حداکثر ۵۰ کد رشته محل را از دفترچه انتخاب رشته دکتری خود انتخاب کرده و در فرم انتخاب رشته ثبت نمایند.

📌 توصیه می‌شود که این انتخاب‌ها بر اساس علاقه داوطلبان اولویت‌بندی شود، اما عوامل مهم دیگری نیز از جمله شهریه دانشگاه، مسافت و شهر دانشگاهی موردنظر، وضعیت تاهل یا اشتغال و… نیز در این امر دخیل هستند.

📌 توجه فرمایید که برای انجام انتخاب رشته دکتری در دانشگاه‌های سراسری نیازی به پرداخت هزینه نیست، اما متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در واحدهای دانشگاهی آزاد را دارند، باید مبلغی را تحت عنوان هزینه انتخاب رشته آزاد در حین اولویت‌بندی در وب‌سایت azmoon.org پرداخت نمایند.

پس از تکمیل فرم انتخاب رشته دکتری، باید یک کد ۱۵ رقمی از سوی سامانه دریافت شود و داوطلبان باید منتظر اطلاعیه‌های سازمان سنجش در خصوص اعلام حدنصاب پذیرش دانشگاه‌ها در مقطع دکتری باشند.

بنر کال تو اکشن

مشاوره انتخاب رشته دکتری

برخی مواقع دانشجویان به دلیل کسب رتبه تک رقمی، حساب ویژه‌ای بر روی رتبه آزمون کتبی باز می‌کنند؛ اما باید این نکته را در نظر بگیرید که تنها کسب رتبه عالی و تک رقمی ضمانتی برای پذیرفته شدن در دانشگاه‌های برتری مثل دانشگاه صنعتی شریف و یا دانشگاه تهران نیست.

بنابراین توصیه می‌شود که تنها به رتبه آزمون اکتفا نکرده و بدون در نظر گرفتن این مورد اقدام به انتخاب رشته نکنید. انجام مصاحبه، از مهم‌ترین موارد در پروسه پذیرش دانشجوی دکتری است که باید از ابتدا آمادگی لازم را جهت حضور در جلسه آن را به دست آورید.

در نتیجه بایستی هدف خود را از انتخاب رشته و گرایش مورد نظر مشخص کرده و در صورت تغییر گرایش نیز دلایل منطقی و قانع کننده‌ای داشته باشید، در غیر این صورت در مصاحبه شانس کمتری جهت موفقیت دارید.

دانشجویانی که اقدام به تغییر رشته و یا گرایش می‌کنند، توجه داشته باشند که اساتید هنگام مصاحبه دلیل این تغییر را جویا می‌شوند.

بنابراین حتما گرایش مرتبط با دوره‌های قبلی خود را ابتدا در اولویت قرار دهید و اگر تصمیم به تغییر آن دارید، با دلایل منطقی و معقول و همچنین پشتوانه علمی اقدامات لازم را به انجام برسانید؛ در غیر این صورت مصاحبه کنندگان برداشت خوبی نسبت به این قضیه نخواهند داشت.

در نظر داشته باشید، داوطلبانی که قصد تحصیل در دانشگاه آزاد را دارند، باید از طریق مشاوره انتخاب رشته دکتری و مطالعه دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد، نسبت به ثبت کد رشته محل های مورد نظر خود از طریق سایت رسمی این دانشگاه به آدرس azmoon.org اقدامات لازم را به انجام برسانند و در صورت قبولی برای مصاحبه آن آماده شوند.

مشاوره انتخاب رشته دکتری

اخبار پیرامون انتخاب رشته دکتری

نتایج اولیه آزمون ورودی دوره دکتری ۱۴۰۳ منتشر شد. از مجموع ۱۵۱ هزار و ۶۴۳ داوطلب، ۱۲۵ هزار و ۱۷۴ نفر مجاز به انتخاب رشته شدند. افراد مجاز باید حداکثر ۵۰ کد رشته را تا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ انتخاب کنند.

داوطلبان می‌توانند کدرشته‌های مربوط به دانشگاه‌های خاص را انتخاب کنند. انتخاب رشته‌های تحصیلی باید با دقت و بر اساس اولویت‌ها انجام شود.

خلاصه مقاله انتخاب رشته دکتری

انتخاب رشته دکتری یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که دانشجویان در طول حیات علمی خود می‌گیرند. این انتخاب نه تنها مسیر حرفه‌ای آینده آن‌ها را تعیین می‌کند، بلکه بر روی رضایت شغلی و سطح درآمد آینده آن‌ها نیز تاثیرگذار است.

برای انتخاب درست، ابتدا باید با دقت به علایق و اهداف شخصی خود توجه کنید. ارزیابی دقیق از استعدادها و توانایی‌های خود می‌تواند در تصمیم‌گیری شما نقش مهمی داشته باشد. همچنین، تحقیق در مورد بازار کار و آینده حرفه‌ای رشته‌های مختلف می‌تواند به شما کمک کند تا انتخابی آگاهانه داشته باشید.

برای دانلود فایل PDF انتخاب رشته دکتری کلیک کنید.

۵/۵ - (۴ امتیاز)

انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۳ در چه بازه زمانی آغاز می‌شود؟

انتخاب رشته آزمون دکتری 1403، از روز شنبه 1 اردیبهشت ماه آغاز شده و تا 5 اردیبهشت ماه نیز ادامه دارد.

انتخاب رشته آزمون دکتری سراسری و آزاد از طریق چه سایتی انجام می‌شود؟

انتخاب رشته دکتری سراسری از طریق سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org و برای دانشگاه آزاد از طریق سامانه azmoon.org صورت می‌گیرد.

در فرآیند انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۳ داوطلبان چند کد رشته محل می‌توانند انتخاب کنند؟

داوطلبان سراسری می‌‎توانند حداکثر 50 کد رشته به ترتیب اولویت انتخاب کنند.

نظرات

6 دیدگاه دربارهٔ «انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ {راهنما و نکات مهم} | ایران تحصیل»

  1. Avatar photo حیدری گفت:

    خسته نباشید.
    انتخاب رشته دکتری برای چند برابر ظرفیت کلی پذیرش باز میشود؟

    1. Avatar photo rahdar گفت:

      سلام وقت بخیر.
      باید منتظر اطلاعیه ها باشید فعلا چیزی قطعی نیست.

    2. Avatar photo مشاور حمامی گفت:

      سلام وقتتون بخیر بستگی به رشته و دانشگاه دارد

  2. Avatar photo irani گفت:

    سلام، وقتتون بخیر، میخواستم بدونم که زمان اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری چه وقتی هست؟

  3. Avatar photo erfun گفت:

    انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۱ در چه ماهی نتایجش میاد؟

    1. Avatar photo کارشناس ارشد گفت:

      در اواخر خرداد نتیجه نهایی دکتری میاید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

  • شرایط ثبت نام آزمون دکتری

    شرایط ثبت نام آزمون دکتری + تغییرات مهم ۱۴۰۳ | ایران تحصیل

    اطلاع از شرایط ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۳ برای هر فرد مایل به ادامه تحصیل در این مقطع ضروری به نظر می رسد. شرایط شرکت در آزمون دکتری هر ساله در زمان ثبت نام در این کنکور در دفترچه ثبت...
  • دفترچه ثبت نام آزمون دکتری

    دفترچه ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۳ + لینک دانلود pdf | sanjesh.org

    دفترچه ثبت‌نام آزمون دکتری ۱۴۰۳ منبعی بسیار مهم و حیاتی برای داوطلبان است که در آن اطلاعات مربوط به شرایط ثبت‌نام، رشته‌ها و گرایش‌های مختلف، ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها و زمان برگزاری آزمون ارائه می‌شود. این دفترچه به داوطلبان کمک خواهد...
  • نتایج انتخاب رشته دکتری

    نتایج انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ + زمان بندی مصاحبه

    نتایج انتخاب رشته دکتری۱۴۰۳ در مراحل متعددی اعلام می‌شود. ۲۷ فروردین نتایج اولیه آزمون دکتری منتشر شد که کارنامه آژمون داوطلبان متشکل از رتبه و نمره، تراز بود. نتایج دعوت به مصاحبه دکتری ۱۴۰۳ در دهه سوم اردیبهشت ماه اعلام...
  • دفترچه انتخاب رشته دکتری آزاد

    دفترچه انتخاب رشته دکتری آزاد ۱۴۰۳+ دانلود pdf | ایران تحصیل

    پس از اعلام تاریخ دقیق دفترچه انتخاب رشته دکتری آزاد ، داوطلبانی که در کارنامه آزمون دکتری مجاز به انتخاب رشته شده‌اند و کد دسترسی به انتخاب رشته این دانشگاه را دریافت نمودند، می‌توانند با مطالعه دفترچه انتخاب رشته دکتری...
مشاور ایران تحصیل
مشاور ایران تحصیل

تماس با مشاور
تماس از سراسر کشور با تلفن ثابت (۸ صبح تا ۲۴ بدون تعطیلی)