ایران تحصیل
مشاوره با تلفن ثابت
از سراسر کشور

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

شرایط سنی آزمون وکالت در سال ۱۴۰۴ + آیین نامه جدید | ایران تحصیل

شرایط سنی آزمون وکالت
از 8 صبح تا 12 شب حتی در ایام تعطیل

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت:

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و استفاده از کد تخفیف کلیک کنید

شرایط سنی آزمون وکالت از مسائل مهمی است که پیش از شرکت در آزمون باید در نظر گرفته شود. شرایط سنی متقاضیان شهر تهران، برای شرکت در آزمون وکالت دادگستری در سال ۱۴۰۴ سن حداقل ۲۴ و حداکثر ۴۰ سال و در شهرستان‌ها حداکثر سن مجاز در زمان کارآموزی ۵۰ سال است. این در حالی است که متقاضیان شرکت در آزمون وکالت باید حداقل سن ۲۴ و حداکثر سن ۶۵ سال در زمان صدور پروانه وکالت را داشته باشند. شرایط سنی آزمون وکالت برای ایثارگران نیز به شکل متفاوت اعمال خواهد شد.

افراد علاقه مند به شرکت در آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری ۱۴۰۴ باید قبل از ثبت نام  قوانین و شرایطی که هر سال از سوی برگزارکنندگان این آزمون اعلام می‌شود را مطالعه نموده و در صورت برخورداری از شرایط، نسبت به تکمیل فرم نام‌نویسی اقدام کنند.

حداقل و حداکثر شرایط سنی آزمون وکالت

هر ساله پیش از برگزاری آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه، شرایط ثبت نام آزمون وکالت اعلام می‌شود. یکی از مهم‌ترین مواردی که در قوانین مربوط به نام نویسی وجود دارد، شرط سنی داوطلبان است.

در سال‌های گذشته شرایط سنی آزمون وکالت به این نحو بود که کارآموزان پس از قبولی در آزمون و شرکت در دوره کارآموزی آزمون وکالت، باید کم‌تر از ۴۰ سال سن داشته باشند؛ اما در سال قبل تغییراتی در شرایط سنی مجاز داوطلبان به وجود آمد.

در سال گذشته، در حالی که داوطلبان آزمون وکالت منتظر انتشار آگهی ثبت‌نام بودند، همزمان در اردیبهشت همان سال آیین‌نامه لایحه قانونی استقلال مورد تصویب رییس قوه قضاییه قرار گرفت. در این آیین‌نامه تغییرات مهمی در شرایط مجاز شرکت در آزمون به وجود آمد که شرایط سنی مجاز یکی از این موارد بود. تغییرات ذکر شده در این آیین‌نامه عبارتند از:

براساس تبصره ماده ۳۴ آیین‌نامه، سن متقاضی در هنگام ثبت نام کارآموزی باید ۲۴ سال تمام باشد. همچنین در مورد حداکثر سن مجاز برای ثبت‌نام کارآموزی، حداکثر سن در تهران ۴۰ و در شهرستان‌ها ۵۰ سال است.

طبق ماده ۲۴ آیین نامه فوق، دو درس متون فقه و حقوق اساسی به منابع آزمون وکالت اضافه شده است.

براساس ماده ۴۱ آیین نامه حداقل نمره قبولی در آزمون باید ۶۰ درصد از کل نمره آزمون باشد.

داوطلبان پس از شرکت در آزمون و قبولی در آن باید حدود ۱.۵ تا ۲ سال دوره کارآموزی را سپری نمایند. مطابق بند ۳ ماده ۱۰ لایحه قانونی استقلال، افراد زیر ۲۵ سال اجازه وکالت ندارند. از این رو شرایط سنی ذکر شده با این قانون مطابقت دارد.

به طور کلی مراحل کسب پروانه وکالت به این نحو است که پس از قبولی در آزمون وکالت دادگستری، لازم است بین ۱۸ ماه الی ۲ سال دوره کارآموزی گذرانده شود. کارآموزان وکالت در این دوره قادر به بررسی پرونده و کسب درآمد از این طریق خواهند بود. پس از تکمیل دوره کارآموزی در نهایت با شرکت در آزمون اختبار و قبولی در آن، پروانه وکالت را کسب می‌نمایند.

کال تو اکشن تماس

شرایط سنی آزمون وکالت قوه قضاییه

شرکت در آزمون وکالت چه آزمون دادگستری و چه قوه قضاییه دارای شرایط خاصی است. یکی از مهم‌ترین و محدودکننده‌ترین این شرایط، شرط سنی آزمون وکالت قوه قضاییه است. طبق لایحه قانون استقلال کانون وکلا، حداقل سن در زمان صدور پروانه وکالت ۲۴ سال و حداکثر سن ۶۵ سال است.

نحوه کسب پروانه وکالت قوه قضاییه به این صورت است که داوطلبان با شرکت در آزمون وکالت قوه قضاییه و کسب نمره قبولی به مصاحبه حضوری دعوت خواهند شد. پس از پذیرش در مصاحبه آزمون وکالت قوه قضاییه مجاز به شرکت در دوره کارآموزی هستند.

شرایط سنی آزمون وکالت قوه قضاییه

مطابق قانون تا پیش از سال ۱۳۹۸ متقاضیان با پایان کارآموزی، پروانه وکالت پایه ۲ دریافت کرده و در نهایت پس از دو سال پروانه پایه ۱ به آنها تعلق می‌گرفت. اما بعد از سال ۹۸ با پایان دوره ۱۸ ماهه کارآموزی، تمام متقاضیان پروانه وکالت پایه ۱ دریافت می‌کنند.

براین اساس هیچ کانونی قادر به امتناع از اعطای پروانه وکالت پایه ۱ به متقاضی که به سن ۲۵ سال رسیده و تمام مراحل ضروری اعم از اتمام دوره کارآموزی و قبولی در آزمون اختبار را طی کرده‌اند، نخواهد بود. اما اشکالاتی بر این شرط سنی حداقلی برای شرکت در آزمون وکالت وارد است.

از جمله اینکه شروع ثبت‌نام تا زمان برگزاری آزمون وکالت و در نهایت اعلام نتایج چندین ماه طول می‌کشد و پس از اعلام نتایج نیز داوطلب پذیرفته شده باید ماه‌ها در انتظار تصمیم گیری نهایی مراجع قانونی باشد تا کارآموزی خود را آغاز نماید.

از آنجا که دوره کارآموزی به مدت ۱.۵ سال به طول می‌انجامد و همچنین چندین ماه نیز در انتظار آزمون و اعلام نتایج آزمون وکالت صرف خواهد شد، در نتیجه نزدیک به ۳ سال از تاریخ ثبت‌نام تا صدور پروانه وکالت پایه ۱ زمان خواهد گذشت.

در واقع فرد شرکت کننده در آزمون با داشتن شرط ۲۴ سال سن، زمانی پروانه وکالت پایه ۱ را دریافت می‌کند که ۲۷ سال دارد و این در حالی است که شخص در سن ۲۵ سالگی حق دریافت پروانه وکالت را دارد. به طور کلی آزمون وکالت قوه قضاییه در سال جاری دارای شرایط سنی به صورت جدول زیر است:

شرایط سنی آزمون وکالت قوه قضائیه
حداقل سن  در زمان صدور پروانه وکالت فرد متقاضی باید دارای ۲۴ سال سن تمام داشته باشد.
حداکثر سن  در زمان صدور پروانه وکالت فرد متقاضی باید دارای ۶۵ سال سن تمام داشته باشد.

شرایط سنی آزمون وکالت قوه قضاییه

شرایط سنی آزمون وکالت برای ایثارگران

شرایط سنی آزمون وکالت برای ایثارگران با افرادی که از سهمیه در آزمون وکالت برخوردار نیستند، متفاوت است. طبق قانون ماده ۵۹ جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، کانون وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی، مرکز وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه، مکلفند سی‌ درصد (۳۰%) از سهمیه صدور دفاتر خدمات قضایی و الکترونیک، سردفتری، صدور پروانه وکالت، مجوز کارشناسان رسمی دادگستری را به فرزندان و همسران شهدا، اختصاص دهند.

براساس شرایط سنی آزمون وکالت برای ایثارگران، جانبازان نیز با حداقل ده درصد (۱۰%)، آزادگان با داشتن حداقل سه ‌ماه سابقه اسارت و رزمندگان با داشتن حداقل شش‌ ماه حضور در جبهه و همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵%) و بالاتر دارای این سهمیه خواهند بود.

فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگان دارای حداقل دوازده‌ ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه نیز بدون رعایت شرط سنی می‌توانند در آزمون وکالت شرکت کنند.

تا قبل از سال ۹۵ کانون‌های وکلای دادگستری موظف بودند ۲۵ درصد از ظرفیت پذیرش خود را به داوطلبان دارای سهمیه ایثارگری اختصاص دهند. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت isaar.ir مراجعه نموده و شرایط سنی آزمون وکالت برای ایثارگران را مطالعه کنید.

شرایط سنی آزمون وکالت برای ایثارگران

مشاوره ثبت نام و شرایط سنی آزمون وکالت ۱۴۰۴

پس از مطالعه شرایط سنی آزمون وکالت و آشنایی با تمامی شرایط شرکت در آزمون شاید شما جز افرادی باشید که قادر به شرکت در هر دو آزمون وکالت قوه قضاییه و یا دادگستری هستید؛ اما تفاوت آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه را ندانید.

اصلی‌ترین تفاوت این دو مرکز در حق الوکاله آن‌ها می‌باشد که قوه قضاییه حداکثر تا شصت درصد تعرفه دادگستری است. از مزیت‌های دادگستری نسبت به قوه قضاییه، اجازه و حق رأی‌گیری سمینارها هستند.

تفاوت بعدی آن‌ها در تعداد مراکز است که وکلا کانون دادگستری دارای مراکز زیادی در سراسر کشور بوده؛ ولی کانون وکلا قوه قضاییه دارای تعداد محدود است.

شرایط سنی نیز یکی دیگر از مؤلفه‌های مهم برای ثبت نام در آزمون این دو مرکز است. سن داوطلب در هنگام ثبت‌نام کارآموزی باید ۲۴ سال تمام باشد. در مورد حداکثر سن مجاز برای ثبت‌نام کارآموزی نیز، حداکثر سن در تهران ۴۰ و در شهرستان‌ها ۵۰ سال است.

شرایط سنی آزمون وکالت قوه قضاییه، به این صورت است که حداقل سن در زمان صدور پروانه وکالت ۲۴ سال و حداکثر سن ۶۵ سال است؛ از این رو قبل از شروع فرایند ثبت‌نام، به این مولفه‌ها باید توجه داشته باشید.

خلاصه مقاله شرایط سنی آزمون وکالت

شرایط سنی آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری با قوه قضاییه تفاوت دارد. برای شرکت در آزمون وکالت دادگستری در سال ۱۴۰۴، شرایط سنی تعیین شده حداقل ۲۴ و حداکثر ۴۰ سال در تهران و حداکثر سن مجاز در زمان کارآموزی ۵۰ سال برای داوطلبان شهرستانی است. بعلاوه داوطلبان باید حداقل سن ۲۴ و حداکثر سن ۶۵ سال در زمان صدور پروانه وکالت را داشته باشند.

بسیاری از افراد در مورد شرایط سنی آزمون وکالت برای ایثارگران سوال دارند. باید اشاره کنیم که با توجه به اینکه ایثارگران در آزمون وکالت دارای سهمیه هستند، شرط سن برای این افراد لحاظ نخواهد شد و این افراد می‌توانند در هر سنی برای شرکت در آزمون وکالت اقدام نمایند.

برای دانلود پی دی اف مقاله شرایط سنی آزمون وکالت کلیک کنید.

۴.۳/۵ - (۳ امتیاز)

آیا داوطلبان سهمیه و داوطلبان آزاد با هم سنجیده می شوند؟

خیر، ظرفیت این دو گروه از هم مجزا بوده و هر کدام صرفا با داوطلبان مربوط به گروه خود مورد سنجش قرار می گیرند که در مقاله به طور کامل بررسی شده است. 

حداکثر سن داوطلبان برای شرکت در آزمون وکالت چند سال است؟

این سن برای متقاضیان شهر تهران 50 سال و برای شهرستانی ها 60 سال است.

حداقل سن شرکت در آزمون وکالت چقدر است؟

حداقل سن مجاز برای شرکت در این آزمون 24 سال است.

 

نظرات

42 دیدگاه دربارهٔ «شرایط سنی آزمون وکالت در سال ۱۴۰۴ + آیین نامه جدید | ایران تحصیل»

  1. Avatar photo حسین داوری گفت:

    سلام و عرض ارادت
    بنده چهل و پنج ساله هستم. پدرم جانباز ۵درصد و بیست ماه سابقه حضور در جبهه جنگ را دارد ایا برای شرکت در آزمون قضاوت و وکالت شرایط سنی برای بنده درنظر گرفته می‌شود و اعمال خواهد شد ؟ سپاس

    1. Avatar photo ranjbar گفت:

      سلام وقت بخیر
      خیر مگر با داشتن شرایط امکان پذیر میباشد به منظور بررسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم همامی داخلی ۱۰۲ در ساعات ۸.۳۰ الی۱۷ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند

بارگذاری دیدگاه های بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 12 =

مطالب مرتبط

  • ثبت نام تکمیل ظرفیت فلوشیپ + زمان مهلت و رشته ها

    ثبت نام تکمیل ظرفیت فلوشیپ + زمان مهلت و رشته ها ۱۴۰۴

    ثبت‌ نام تکمیل ظرفیت فلوشیپ ۱۴۰۴ به ‌منظور پر کردن ظرفیت‌های خالی در رشته‌های مختلف فلوشیپ تخصصی دانشگاه‌های علوم پزشکی آغاز شده است. مهلت ثبت ‌نام برای این آزمون تا تاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۱۶ تمدید شده است. داوطلبان می‌توانند در این مهلت...
  • قسط بندی شهریه دانشگاه آزاد

    نحوه قسط بندی شهریه دانشگاه آزاد + مراحل تقسیط آموزشیار

    قسط بندی شهریه دانشگاه آزاد به دانشجویانی که توانایی پرداخت شهریه خود را به صورت یک‌جا ندارند کمک می‌کند تا هزینه تحصیلشان را تدریجی پرداخت کنند. این روش بار مالی دانشجویان را سبک‌تر کرده و آنها می‌توانند با خیالی آسوده...
  • ثبت-نام-تکمیل-ظرفیت-دکتری-دانشگاه-آزاد

    ثبت نام تکمیل ظرفیت دکتری دانشگاه آزاد سال ۱۴۰۴

    تکمیل ظرفیت دکتری دانشگاه آزاد فرصتی است که به داوطلبان اجازه می‌دهد تا در صورت عدم پذیرش در مرحله اولیه، شانس مجددی برای ورود به مقطع دکتری داشته باشند. در سال ۱۳۹۷ با مصوبه هفتمین جلسه شورای سنجش و پذیرش...
  • آزمون جانمایی سمپاد چیست؟

    ثبت نام آزمون جانمایی سمپاد نهم به دهم و شرایط ۱۴۰۴

    یکی از پرتکرارترین سوالات دانش آموزان و والدینی که در حال گذراندن مراحل مختلف پذیرش در مدارس استعدادهای درخشان یا تیزهوشان هستند .این است که آزمون جانمایی سمپاد چیست؟ آزمون جانمایی نهم به دهم، مرحله‌ای مهم برای تعیین مدرسه محل...
مشاور ایران تحصیل
مشاور ایران تحصیل

تماس با مشاور
تماس از سراسر کشور با تلفن ثابت (۸ صبح تا ۲۴ بدون تعطیلی)