شرایط سنی آزمون وکالت در سال ۱۴۰۳ + آیین نامه جدید | ایران تحصیل
- دسته بندی: خدمات سامانه ها
- دیدگاه ها: ۳۴
- تاریخ بروزرسانی: ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
شرایط سنی آزمون وکالت از مسائل مهمی است که پیش از شرکت در آزمون باید در نظر گرفته شود. شرایط سنی متقاضیان شهر تهران، برای شرکت در آزمون وکالت دادگستری در سال 1403 سن حداقل 24 و حداکثر 40 سال و در شهرستانها حداکثر سن مجاز در زمان کارآموزی 50 سال است. این در حالی است که متقاضیان شرکت در آزمون وکالت باید حداقل سن 24 و حداکثر سن 65 سال در زمان صدور پروانه وکالت را داشته باشند. شرایط سنی آزمون وکالت برای ایثارگران نیز به شکل متفاوت اعمال خواهد شد.
افراد علاقه مند به شرکت در آزمون وکالت قوه قضاییه و دادگستری 1403 باید قبل از ثبت نام قوانین و شرایطی که هر سال از سوی برگزارکنندگان این آزمون اعلام میشود را مطالعه نموده و در صورت برخورداری از شرایط، نسبت به تکمیل فرم نامنویسی اقدام کنند.
حداقل و حداکثر شرایط سنی آزمون وکالت
هر ساله پیش از برگزاری آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه، شرایط ثبت نام آزمون وکالت اعلام میشود. یکی از مهمترین مواردی که در قوانین مربوط به نام نویسی وجود دارد، شرط سنی داوطلبان است.
در سالهای گذشته شرایط سنی آزمون وکالت به این نحو بود که کارآموزان پس از قبولی در آزمون و شرکت در دوره کارآموزی آزمون وکالت، باید کمتر از 40 سال سن داشته باشند؛ اما در سال قبل تغییراتی در شرایط سنی مجاز داوطلبان به وجود آمد.
در سال گذشته، در حالی که داوطلبان آزمون وکالت منتظر انتشار آگهی ثبتنام بودند، همزمان در اردیبهشت همان سال آییننامه لایحه قانونی استقلال مورد تصویب رییس قوه قضاییه قرار گرفت. در این آییننامه تغییرات مهمی در شرایط مجاز شرکت در آزمون به وجود آمد که شرایط سنی مجاز یکی از این موارد بود. تغییرات ذکر شده در این آییننامه عبارتند از:
براساس تبصره ماده 34 آییننامه، سن متقاضی در هنگام ثبت نام کارآموزی باید 24 سال تمام باشد. همچنین در مورد حداکثر سن مجاز برای ثبتنام کارآموزی، حداکثر سن در تهران 40 و در شهرستانها 50 سال است.
طبق ماده 24 آیین نامه فوق، دو درس متون فقه و حقوق اساسی به منابع آزمون وکالت اضافه شده است.
براساس ماده 41 آیین نامه حداقل نمره قبولی در آزمون باید 60 درصد از کل نمره آزمون باشد.
داوطلبان پس از شرکت در آزمون و قبولی در آن باید حدود 1.5 تا 2 سال دوره کارآموزی را سپری نمایند. مطابق بند 3 ماده 10 لایحه قانونی استقلال، افراد زیر 25 سال اجازه وکالت ندارند. از این رو شرایط سنی ذکر شده با این قانون مطابقت دارد.
به طور کلی مراحل کسب پروانه وکالت به این نحو است که پس از قبولی در آزمون وکالت دادگستری، لازم است بین 18 ماه الی 2 سال دوره کارآموزی گذرانده شود. کارآموزان وکالت در این دوره قادر به بررسی پرونده و کسب درآمد از این طریق خواهند بود. پس از تکمیل دوره کارآموزی در نهایت با شرکت در آزمون اختبار و قبولی در آن، پروانه وکالت را کسب مینمایند.
شرایط سنی آزمون وکالت قوه قضاییه
شرکت در آزمون وکالت چه آزمون دادگستری و چه قوه قضاییه دارای شرایط خاصی است. یکی از مهمترین و محدودکنندهترین این شرایط، شرط سنی آزمون وکالت قوه قضاییه است. طبق لایحه قانون استقلال کانون وکلا، حداقل سن در زمان صدور پروانه وکالت 24 سال و حداکثر سن 65 سال است.
نحوه کسب پروانه وکالت قوه قضاییه به این صورت است که داوطلبان با شرکت در آزمون وکالت قوه قضاییه و کسب نمره قبولی به مصاحبه حضوری دعوت خواهند شد. پس از پذیرش در مصاحبه آزمون وکالت قوه قضاییه مجاز به شرکت در دوره کارآموزی هستند.
مطابق قانون تا پیش از سال 1398 متقاضیان با پایان کارآموزی، پروانه وکالت پایه 2 دریافت کرده و در نهایت پس از دو سال پروانه پایه 1 به آنها تعلق میگرفت. اما بعد از سال 98 با پایان دوره 18 ماهه کارآموزی، تمام متقاضیان پروانه وکالت پایه 1 دریافت میکنند.
براین اساس هیچ کانونی قادر به امتناع از اعطای پروانه وکالت پایه 1 به متقاضی که به سن 25 سال رسیده و تمام مراحل ضروری اعم از اتمام دوره کارآموزی و قبولی در آزمون اختبار را طی کردهاند، نخواهد بود. اما اشکالاتی بر این شرط سنی حداقلی برای شرکت در آزمون وکالت وارد است.
از جمله اینکه شروع ثبتنام تا زمان برگزاری آزمون وکالت و در نهایت اعلام نتایج چندین ماه طول میکشد و پس از اعلام نتایج نیز داوطلب پذیرفته شده باید ماهها در انتظار تصمیم گیری نهایی مراجع قانونی باشد تا کارآموزی خود را آغاز نماید.
از آنجا که دوره کارآموزی به مدت 1.5 سال به طول میانجامد و همچنین چندین ماه نیز در انتظار آزمون و اعلام نتایج آزمون وکالت صرف خواهد شد، در نتیجه نزدیک به 3 سال از تاریخ ثبتنام تا صدور پروانه وکالت پایه 1 زمان خواهد گذشت.
در واقع فرد شرکت کننده در آزمون با داشتن شرط 24 سال سن، زمانی پروانه وکالت پایه 1 را دریافت میکند که 27 سال دارد و این در حالی است که شخص در سن 25 سالگی حق دریافت پروانه وکالت را دارد. به طور کلی آزمون وکالت قوه قضاییه در سال جاری دارای شرایط سنی به صورت جدول زیر است:
شرایط سنی آزمون وکالت قوه قضائیه | |
حداقل سن | در زمان صدور پروانه وکالت فرد متقاضی باید دارای 24 سال سن تمام داشته باشد. |
حداکثر سن | در زمان صدور پروانه وکالت فرد متقاضی باید دارای 65 سال سن تمام داشته باشد. |
شرایط سنی آزمون وکالت برای ایثارگران
شرایط سنی آزمون وکالت برای ایثارگران با افرادی که از سهمیه در آزمون وکالت برخوردار نیستند، متفاوت است. طبق قانون ماده ۵۹ جامع خدماترسانی به ایثارگران، قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، کانون وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی، مرکز وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه، مکلفند سی درصد (۳۰%) از سهمیه صدور دفاتر خدمات قضایی و الکترونیک، سردفتری، صدور پروانه وکالت، مجوز کارشناسان رسمی دادگستری را به فرزندان و همسران شهدا، اختصاص دهند.
براساس شرایط سنی آزمون وکالت برای ایثارگران، جانبازان نیز با حداقل ده درصد (۱۰%)، آزادگان با داشتن حداقل سه ماه سابقه اسارت و رزمندگان با داشتن حداقل شش ماه حضور در جبهه و همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵%) و بالاتر دارای این سهمیه خواهند بود.
فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگان دارای حداقل دوازده ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه نیز بدون رعایت شرط سنی میتوانند در آزمون وکالت شرکت کنند.
تا قبل از سال 95 کانونهای وکلای دادگستری موظف بودند 25 درصد از ظرفیت پذیرش خود را به داوطلبان دارای سهمیه ایثارگری اختصاص دهند. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت isaar.ir مراجعه نموده و شرایط سنی آزمون وکالت برای ایثارگران را مطالعه کنید.
مشاوره ثبت نام و شرایط سنی آزمون وکالت 1403
پس از مطالعه شرایط سنی آزمون وکالت و آشنایی با تمامی شرایط شرکت در آزمون شاید شما جز افرادی باشید که قادر به شرکت در هر دو آزمون وکالت قوه قضاییه و یا دادگستری هستید؛ اما تفاوت آزمون وکالت دادگستری و قوه قضاییه را ندانید.
اصلیترین تفاوت این دو مرکز در حق الوکاله آنها میباشد که قوه قضاییه حداکثر تا شصت درصد تعرفه دادگستری است. از مزیتهای دادگستری نسبت به قوه قضاییه، اجازه و حق رأیگیری سمینارها هستند.
تفاوت بعدی آنها در تعداد مراکز است که وکلا کانون دادگستری دارای مراکز زیادی در سراسر کشور بوده؛ ولی کانون وکلا قوه قضاییه دارای تعداد محدود است.
شرایط سنی نیز یکی دیگر از مؤلفههای مهم برای ثبت نام در آزمون این دو مرکز است. سن داوطلب در هنگام ثبتنام کارآموزی باید 24 سال تمام باشد. در مورد حداکثر سن مجاز برای ثبتنام کارآموزی نیز، حداکثر سن در تهران 40 و در شهرستانها 50 سال است.
شرایط سنی آزمون وکالت قوه قضاییه، به این صورت است که حداقل سن در زمان صدور پروانه وکالت 24 سال و حداکثر سن 65 سال است؛ از این رو قبل از شروع فرایند ثبتنام، به این مولفهها باید توجه داشته باشید.
خلاصه مقاله شرایط سنی آزمون وکالت
شرایط سنی آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری با قوه قضاییه تفاوت دارد. برای شرکت در آزمون وکالت دادگستری در سال ۱۴۰۳، شرایط سنی تعیین شده حداقل 24 و حداکثر 40 سال در تهران و حداکثر سن مجاز در زمان کارآموزی 50 سال برای داوطلبان شهرستانی است. بعلاوه داوطلبان باید حداقل سن 24 و حداکثر سن 65 سال در زمان صدور پروانه وکالت را داشته باشند.
بسیاری از افراد در مورد شرایط سنی آزمون وکالت برای ایثارگران سوال دارند. باید اشاره کنیم که با توجه به اینکه ایثارگران در آزمون وکالت دارای سهمیه هستند، شرط سن برای این افراد لحاظ نخواهد شد و این افراد میتوانند در هر سنی برای شرکت در آزمون وکالت اقدام نمایند.
برای دانلود پی دی اف مقاله شرایط سنی آزمون وکالت کلیک کنید.
آیا داوطلبان سهمیه و داوطلبان آزاد با هم سنجیده می شوند؟
خیر، ظرفیت این دو گروه از هم مجزا بوده و هر کدام صرفا با داوطلبان مربوط به گروه خود مورد سنجش قرار می گیرند که در مقاله به طور کامل بررسی شده است.
حداکثر سن داوطلبان برای شرکت در آزمون وکالت چند سال است؟
این سن برای متقاضیان شهر تهران 50 سال و برای شهرستانی ها 60 سال است.
حداقل سن شرکت در آزمون وکالت چقدر است؟
حداقل سن مجاز برای شرکت در این آزمون 24 سال است.
درود وقت بخیر
بزرگوار بنده متولد 1 مرداد 1379 هستم و میخوام ازمون کانون وکلا ثبت نام کنم آیا با توجه به شرط سنی 25 ساله که در نظر گرفته شده آیا بنده میتونم اقدام به ثبت نام کنم یا خیر
لطفا پاسخ بدید خیلی برام مهمه
سپاس
سلام وقت بخیر
بله این امکان را دارید به منظور برسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم همامی داخلی 102 در ساعات ۸.۳۰ الی ۱۷.۳۰ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند
سلام من چهل سالم هست و فرزند جانباز ۲۵ در صد هستم ایا شرایط سنی برای تهران شامل حال من نمیشود و من مجاز به امتحان برای تهران هستم یا خیر
سلام وقت بخیر
شما تا 50 سالگی ان امکان را دایرد ازمون شرکت کنید به منظور برسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم همامی داخلی 102 در ساعات ۸.۳۰ الی ۱۷.۳۰ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند
سلام وقت شما بخیر
در حال حاضر بنده 22 سال دارم میتونم براي آزمون مرکز وکلا و کانون وکلا 1403 ثبت نام کنم؟
سلام وقت به خیر
شرایط سنی آزمون وکالت همچنان حداقل 24 سال است.اما امکان تغییر هم وجود دارد.
مشاور مربوطه در این زمینه جناب آقای صانعی داخلی 112 از ساعت 17الی 23 روزهای شنبه تا پنجشنبه از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن پیش کد و صفر با شماره 9099075307 پاسخگوی شما هستند
سلام وقتتون بخیر
من ۴۳ سالمه تهران زندگی میکنم لیسانس حقوق دارم میخوام برای وکالت شرکت کنم میخواستم بدونم من برای وکالت اگه از شهرستان شرکت کنم روز امتحان کنکور وکالت بایدبرم شهرستانامتحان بدم یا میتونم تهران امتحان بدم؟
سلام وقت بخیر
شرایط سنی ازمون وکالت کسانی که بومی تهران هستند تا ۴۰ سال میباشد اما برای شهرستان ها تا ۵۰ سال سن به منظور برسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خام همامی داخلی ۱۰۲ در ساعات ۱۱ الی ۲۰ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند
سلام من امسال آذر ماه 40سالم تموم میشه با توجه به این که آزمون وکالت 17ابان هست امکان شرکت در آزمون کانون وکلای مرکز دارم ایا؟
سلام وقت به خیر
در حال حاضر امکان ثبتش هست التبه راه هایی برای قبولی راحت تر هست به علت اینکه ذکر این مورد در کامنت امکان پذیر نیست میتونید تماس بگیرین
مشاور مربوطه در این زمینه جناب آقای صانعی داخلی 112از ساعت 5.30 عصر الی11 شب روزهای شنبه تا پنجشنبه از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن پیش کد و صفر با شماره 9099075307 پاسخگوی شما هستند.
سلام من ترم چهارم رشته حقوق هستم میشه آزمون کانون وکلا بدم بعد اینکه فارغالتحصیل شدم با این آزمون مشغول به کار. بشم یا بعد فارغالتحصیلیم باید مجدد آزمون بدم؟؟
سلام وقت بخیر
حداقل سن برای ازمون وکلا 24 سال تمام میباشد و شما جهت ورود به بازار کار این حرفه باید ازمون وکلا را شرکت کنید
سلام.
مدت زمان سربازی از شرایط سنی ازمون وکالت کم میشود؟
سلام
خیر
من کارمند یک اداره دولتی هستم با 18 سال سابقه و تصمیم به شرکت در آزمون وکالت اسکودا دارم. در شورت قبولی تا چه زمانی فرصت استعفا یا بازخربد از کارم دارم؟
شما تا یک ماه قبل از استخدامتون فرصت دارید تا استعفای خودتون رو ارائه بدید.
سلام من متولد 20خرداد 1380هستم ایا میتونم ازمون مرکز قوه قضاییه رو ثبت نام کنم
سلام
آخرین مدرک تحصیلی تون چیه؟
سلام
من۵۱ سال سندارمو در شرف بازنشستگی هستم..آیامیتونم آزمون بدم؟
سلام وقت بخیر
خیر این امکان را ندارید به دلیل اینکه برای ازمون وکالت داخل تهرا حداکثر ۴۰ سال سن و برای شهرستان ها ۵۰ سال سن میباشد
سلام من ۳۷ساله هستم میخام حقوق بخوانم برای وکالت در اسلامشهر ساکن هستم چطور از شهرستان استفاده کنم برای ۵۰سال آزمون باید برم شهرستان ثبت نام کنم
سلام وقتتون بخیر شرایط شما باید تحت برسی مشاور قرار بگیرد برای د ریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بفرمایید
سلام وقتتون بخیر
برای ثبت نام آیا باید ۲۴ سال کامل باشیم، الان من متولد آذر ۷۸ هستم قادر به شرکت در آزمون هستم یا خیر ؟
سلام وقت بخیر
برای ثبت نام باید 24 تمام باشید . یعنی بعد از تولدتان در سال 1402
درزمان صدور پروانه !
یعنی اگر در سن ۲۲ سالگی در ازمون قبول بشم و دوره کار اموزی رو طی بکنم در پایان شرط سنی محقق شده
درست متوجه شدم ؟!
سلام وقت بخیر
شما در زمان ثبت نام باید شرایط سنی را دارا باشید . جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید.
سلام
شرایط سنی آزمون وکالت در سال جدید دارم فقط بقیه شرایط را باید چطوری اطلاع پیدا کنم ممکنه راهنمایی بفرمایید
سلام وقت بخیر
میتوانید برای مشاوره و راهنمایی با مرکز تماس بگیرید
شرایط سنی آزمون وکالت برای فارغ التحصیلان مقاطع مختلف یکیه ؟
سلام وقت بخیر . بله شرایط سن یکی میباشد
سلام من 2 سال از دبستان و 2 سال از متوسطه را جهشی خوانده ام و لیسانس را در 3 سال به پایان رساندم
آیا شامل شرایط سنی آزمون وکالت هستم ؟ در حال حاضر 19 سال دارم
سلام وقت بخیر
خیر شما شرط حداقل سن شرکت در این آزمون را ندارید . البته قرار است در شرایط جدید حداقل شرایط سنی حذف گردد. منتظر بمانید .
سلام من پنجاه سال می تونم شر کت کنم
سلام وقت بخیر
بله این امکان را دارید مگر در شرایطی به منظور برسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم همامی داخلی 102 در ساعات ۸.۳۰ الی ۱۷.۳۰ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند