رشته کارگردانی + بازار کار، دروس، رتبه و شهریه
- دسته بندی انتخاب رشته , بررسی رشته های تحصیلی , دانشگاه , منابع آزمون ها , منابع مطالعه کنکور
- دیدگاه ها ۱۴
رشته کارگردانی، یکی از رشتههای پرطرفدار سینما است که معمولاً افراد زیادی به آن علاقه دارند. در این رشته بازیگران و کلیه عوامل سینما را هدایت میکنند و نقش پررنگی در صنعت سینما ایران دارد. بازار کار رشته کارگردانی بسیار خوب است و سالانه جوایز زیادی برای فعالان این عرصه در جشنوارههای مختلف اهدا میشود؛ بنابراین داوطلبانی که قصد دارند در این رشته درس بخوانند بهتر است کمی در مورد دروس، شهریه، بازار کار و رتبه قبولی رشته کارگردانی تحقیق کنند تا متوجه شوند آیا رشته کارگردانی خوب است یا نه؟
جهت دریافت مشاوره در مورد رشته کارگردانی، بازار کار کارگردانی، دروس کارگردانی، آیا کارگردانی خوب است، شهریه کارگردانی، رتبه قبولی کارگردانی، کارگردانی سینما، کارگردانی تلویزیون، کارگردانی دانشگاه آزاد، کارگردانی دانشگاه تهران، کارگردانی بدون کنکور، کارگردانی در دانشگاه، کارگردانی ارشد، کارگردانی بازیگری، ورود به کارگردانی، چگونه به سینما کارگردانی برویم، سینما کارگردانی پیام نور، سینما کارگردانی تئاتر و جزئیات رشته کارگردانی با مشاوران ایران تحصیل به شمارههای زیر تماس حاصل نمایید. 9099075307 – تماس از سراسر کشور 9099075307 – تماس از استان تهران تماس از تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی همه روزه از 8 صبح الی 12 شب |
فهرست محتوا
منظور از رشته کارگردانی چیست؟
کارگردانی، مهمترین قسمت فیلمسازی است و نقش اصلی را در ساخت فیلم دارد. او برنامهریزیهای لازم را برای کنترل کل صحنه انجام میدهد و به بازیگران و سایر عوامل فیلم دستورالعمل ارسال میکند. از ابتدا تا انتهای فیلم ارتباط نزدیکی با تمامی عوامل صحنه و پشت صحنه مانند فیلمنامهنویس، فیلمبردار، تدوینگر و غیره دارد. به طوری که آنها هر لحظه دستورالعملهای لازم را از کارگردان دریافت میکنند. تمام فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی این رشته میتوانند به عنوان کارگردان، فیلمنامهنویس، صدابردار، تهیهکننده، بازیگر، عکاس و منشی صحنه مشغول به کار شوند. خوب است بدانید که در حال حاضر در هنرستان نیز رشته سینما وجود دارد و به صورت عمومی به این رشته اشاره میکنند. ولی شما برای اینکه بتوانید یک کارگردان خوب شوید بهتر است آن را تا مقاطع بالاتر و در دانشگاههای مختلف دنبال کنید.
شما جهت رشته کارگردانی بدون کنکور 1401 روی لینک کلیک کنید.
بازار کار رشته کارگردانی
یک کارگردان توانا باید به تمام موضوعات مربوط به یک فیلم تسلط داشته باشد تا فیلم او مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد. در غیر این صورت هر چند که محتوای فیلم عالی باشد؛ اما به دلیل نداشتن کارگردان خوب مورد توجه قرار نخواهد گرفت. بنابراین بهتر است برای موفقیت در این رشته آن را با جدیت دنبال کنید تا متوجه شوید آیا رشته کارگردانی خوب است یا نه.
کارگردانی یکی از چهار گرایش رشته سینما است که شما در آن شکل و تصویر را باهم ادغام میکنید و همزمان با آن صدا پخش خواهد شد. در میان صحنههای آن مفاهیم مختلف اخلاقی، مذهبی و اجتماعی به مخاطب منتقل میشود. امروزه سینما گرایش کارگردانی تنها یک هنر نیست. بلکه به دلیل تغییرات گسترده اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به یک صنعت مهم در جهان تبدیل شده است و افراد زیادی در رشته سینما کارگردانی مشغول به کار هستند. در حال حاضر علاقهمندان زیادی به رشته کارگردانی در کشور وجود دارند که برای پیشرفت و گسترش این هنر باید مسیر علمی و آکادمیک را طی کنند. به همین خاطر به پرورش متخصصان کارآمد و توانمند در حوزه سینما کارگردانی نیاز داریم.
شما جهت رشته سینما بدون کنکور 1401 روی لینک کلیک کنید.
چگونه در رشته کارگردانی درس بخوانیم؟
یکی از پرتکرارترین سوالهایی که علاقهمندان رشته کارگردانی از خود میپرسند این است که چگونه وارد رشته کارگردانی شویم؟ رتبه قبولی رشته کارگردانی چقدر است؟ برای تحصیل در دانشگاههای آزاد و غیرانتفاعی چقدر شهریه رشته کارگردانی پرداخت کنیم؟ تعداد واحدها و دروس رشته کارگردانی در مقطع کارشناسی، ارشد و دکترا چقدر است؟
معمولاً جواب دادن به این سوالات مسیر نهایی آنها را تعیین میکند. شما برای اینکه وارد کارگردانی شوید میتوانید چند روش زیر را دنبال کنید:
رشته سینما هنرستان:
شما برای اینکه بتوانید وارد کارگردانی شوید میتوانید در دوره دبیرستان در مقطع هنرستان رشته سینما را انتخاب کنید. با این کار از سنین نوجوانی کارگردانی را دنبال کرده تا استعدادهای خود را تقویت کنید.
دروس رشته کارگردانی
رشته هنر هنرستان:
در صورتی که در منطقه یا شهر شما رشته سینما در هنرستان وجود نداشته باشد یا به هر دلیلی نتوانستید در این رشته تحصیل کنید، آنگاه برای اینکه وارد کارگردانی شوید میتوانید رشته هنر را در هنرستان انتخاب کنید. این رشته یک انتخاب بسیار خوب و ایده آلی است که شما با تحصیل در آن میتوانید اطلاعات زیادی را در مورد کارگردانی و تمام اصول آن به دست بیاورید.
رشته نظری:
شما با درس خواندن در رشته ریاضی فیزیک، تجربی و انسانی نیز میتوانید وارد کارگردانی در دانشگاه شوید؛ اما چگونه میتوان از طریق رشتههای نظری وارد دانشگاه کارگردانی شد؟ چگونه مسیر خود را عوض کنیم؟ شما برای به دست آوردن جواب سوالات خود میتوانید با کارشناسان ایران تحصیل صحبت کنید تا روش تغییر مسیر خود را در کنکور و دانشگاه بدانید.
شما جهت دانشگاه های بدون کنکور هنر در تهران روی لینک کلیک کنید.
رشته کارگردانی در کدام دانشگاهها ارائه میشود؟
دانشجویانی که قصد دارند وارد کارگردانی شوند به دنبال این هستند که کدام دانشگاهها کارگردانی را ارائه میدهند و امکانات آن برای دانشجویان چگونه است. به همین دلیل در زیر به چند مورد از دانشگاههای ارائهدهنده کارگردانی اشاره میکنیم که شما بتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. البته هر ساله لیست این دانشگاهها تغییر میکند که با انتشار دفترچه انتخاب رشته کنکور همان سال آخرین تغییرات را مشاهده کنید که کارشناسان ایران تحصیل نیز میتوانند در این زمینه شما را یاری کنند.
- دانشگاه سراسری صدا و سیما
- دانشگاه تهران
- رشته کارگردانی نمایش دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
- دانشگاه هنر
- دانشگاه غیرانتفاعی سوره – تهران
- موسسه غیرانتفاعی نیما – محمود آباد
- دانشگاه شهید باهنر کرمان
- دانشگاه زابل
- موسسه غیرانتفاعی ادیب مازندران – ساری
- دانشگاه غیرانتفاعی سوره
- دانشگاه غیرانتفاعی کمالالملک
- رشته کارگردانی نمایش دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
- موسسه غیرانتفاعی هنر شیراز
- موسسه غیرانتفاعی کمالالملک نوشهر – استان مازندران
- دانشگاه غیرانتفاعی سپهر اصفهان
- موسسه غیرانتفاعی معماری و هنر پارس – تهران
- موسسه غیرانتفاعی ادیبان – گرمسار
- بازیگری-کارگردانی موسسه نبی اکرم تبریز
- موسسه غیرانتفاعی روزبهان – ساری
شما جهت رشته های بدون کنکور دانشگاه هنر تهران و دانشگاه هنر تهران روی لینک کلیک کنید.
آیا رشته کارگردانی خوب است
دروس عمومی و تخصصی رشته کارگردانی
داوطلبانی که در مقطع کارشناسی کارگردانی قبول شدند باید 146 واحد را پشت سر بگذرانند تا فارغالتحصیل شوند. دروس رشته کارگردانی به صورت زیر هستند:
دروس عمومی کارگردانی
- معارف اسلامی 1 و 2
- ادبیات فارسی 1 و 2
- اخلاق و تربیت 1 و 2
- زبان عمومی 1 و 2
- تاریخ اسلام
- تربیتبدنی 1 و 2
- انقلاب اسلامی و ریشههای تاریخی آن
- متون اسلامی
دروس پایه رشته کارگردانی
- فرهنگعامه 1 و 2
- آشنایی با هنر در تاریخ 1 و 2
- آشنایی با ادبیات کهن ایران و جهان
- تاریخ فلسفه
- آشنایی با ادبیات معاصر ایران و جهان
- آشنایی با هنرهای تجسمی
- جامعهشناسی 1 و 2
- موسیقی 1
- اصول و مبانی ارتباطات
- طراحی مقدماتی
- تمثیل شناسی
- روانشناسی
- تاریخ اجتماعی ایران
- تاریخ اجتماعی جهان
- شناخت رنگ
- معماری
- ریتم در هنرها
دروس اصلی و تخصصی کارگردانی
- تاریخ سینما 1 و 2 و 3
- عکاسی 1 و 2 و 3
- گزارشنویسی
- مبانی هنرهای نمایشی 1 و 2
- اصول فیلمنامهنویسی
- مبانی تدوین
- اصول کارگردانی
- صدا 1 و 2
- لابراتوار فیلم 1
- آشنایی با نقاشی متحرک
- اصول فیلمبرداری
- مستندسازی 1 و 2
- آشنایی با متون نمایشی 1 و 2
- تحلیل فیلم 1 و 2
- موسیقی فیلم 1
- تولید برنامههای تلویزیونی 1 و 2
- آشنایی با سبکهای سینمایی
- جلوههای خاص
- اصول بازیگری
- کارگردانی 1 و 2 و 3 و 4
- شیوههای رهبری بازیگر
- فیلم تئاتر
- مدیریت تولید
- پروژه
بازار کار رشته کارگردانی چگونه است؟
یکی از مهمترین عوامل تحصیل در کارگردانی این است که بازار کار آن چگونه است و تمام فارغالتحصیلان در آینده وارد کدام فرصتهای شغلی میشوند؟ آیا کارگردانی در کشور ما اشباع شده است یا هنوز برای آن به نیرو متخصص نیاز داریم؟
شهریه رشته کارگردانی
داشتن تجربه و دانش کافی در کارگردانی میتواند پیشنهادات زیادی را برای ساخت انواع فیلم یا تیزر ارائه دهد؛ بنابراین در صورتی که شما تجربه و تخصص کافی در این زمینه داشته باشید، سازمانها و نهادهای زیادی به شما پیشنهاد کاری خواهند داد. در حال حاضر رقابتهای زیادی برای گرفتن سفارشات از سازمانها و تامین مالی آنها وجود دارد؛ بنابراین کارگردانهایی در این زمینه موفق خواهند شد که مهارت و شهرت کافی داشته باشند. معمولاً تعیین میزان درآمد خالص یک کارگردان کمی پیچیده است و به بررسی و نتیجهگیری کلی در مورد فعالیتها آنها نیاز دارد؛ اما میتوان بیان کرد که کارگردانهای تازهکار ماهانه هشت میلیون تومان حقوق میگیرند. در صورتی که سابقه کار آنها افزایش یابد و فیلمهای زیادی از آنها دیده شوند، درآمد آنها نیز افزایش مییابد؛ بنابراین میتوانند در جایگاه بهتری از بازار کار رشته کارگردانی قرار بگیرند.
شما جهت رتبه لازم برای قبولی در رشته بازیگری 1401 روی لینک کلیک کنید.
رتبه قبولی رشته کارگردانی 1401
داوطلبان کارگردانی برای قبولی در دانشگاههای مختلف باید حداقل رتبه قبولی رشته کارگردانی را به دست بیاورند. معمولاً این رتبه برای هر سال تحصیلی متفاوت است و معیار هر سال با سالهای گذشته تفاوت دارد؛ اما معمولاً داوطلبانی که بتوانند رتبه زیر 3 هزار بیاورند میتوانند از گزینههای خوبی برای قبولی در کارگردانی برخوردار شوند. البته سهمیهها و تغییرات کلی در تیم رتبهبندی کل کشور میتواند بر این رتبهها تاثیر بگذارد؛ بنابراین شما در صورت داشتن شرایط از این سهمیهها استفاده کنید. هر چند که ظرفیت کارگردانی تلویزیون در دورههای مختلف متفاوت است؛ بنابراین قبل از انتخاب رشته کنکور به این نکته نیز توجه کنید. در حال حاضر ظرفیت 180 نفری به دانشگاههای غیرانتفاعی اختصاص دادهشده است. در حالی که در دانشگاههای روزانه ظرفیت قبولی بسیار کمتر است. شما برای به دست آوردن اطلاعات دقیق در مورد آخرین رتبه قبولی رشته کارگردانی 1401 میتوانید با کارشناسان ایران تحصیل صحبت کنید.
شما جهت رتبه قبولی دانشگاه صدا و سیما 1401 روی لینک کلیک کنید.
توانمندیهای لازم برای شغل کارگردانی
همانگونه که میدانید کارگردانی نقطه عطف تولید سینما است. به طوری که کنترل همه امور در نهایت به کارگردان میرسد. لذا او باید توانمندیهای زیادی داشته باشد تا یک فیلم خوب تولید کند.
رتبه قبولی رشته کارگردانی
- کارگردان باید در زمینه هنر اطلاعات عمومی داشته باشد.
- با عکاسی آشنا باشد.
- از روحیه اجتماعی قوی برخوردار باشد.
- قدرت بیان بسیار خوب و عالی داشته باشد.
- از خلاقیت ذهنی بالا و تسلط کافی به زبان و ادبیات فارسی بهرهمند باشد.
- از قوای جسمانی کافی حین فیلمبرداری و فیلمسازی داشته باشد تا کل مجموعه را رهبری کند.
- کارگردان باید از سلامت بینایی، گفتاری و شنوایی کافی برخوردار باشد.
- استعداد هنری برای ساختن فیلم داشته باشد.
- از سیاستهای اجتماعی آگاه باشد تا بتواند با عوامل جامعه ارتباط برقرار کند.
برای کارگردانی علاوه بر موارد ذکر شده در بالا شرایط دیگری نیز لازم است که شما میتوانید در این مورد با کارشناسان ایران تحصیل صحبت کنید.
شما رشته های دانشگاه صدا و سیما 1401 روی لینک کلیک کنید.
مدرک تحصیلی لازم برای کارگردانی
شما برای اینکه وارد بازار کار رشته کارگردانی شوید نیاز به مدرک تحصیلی خاصی ندارید. بلکه مهارت و آموزشهای لازم را در این زمینه فرا گرفته باشید به راحتی میتوانید در شغل کارگردانی وارد بازار کار شوید. البته داشتن تجربه کافی به صورت عملی بسیار لازم و ضروری است. بنابراین مطالعات مستمر و جدی داشته باشید. اما در صورتی که تمایل به تحصیل در دانشگاه داشته باشید میتوانید با ورود به دانشگاههای مختلف در این رشته تحصیل کنید. معمولاً دوره تحصیل در مقطع کارشناسی کارگردانی 4 سال است؛ اما شما با تحصیل در دانشگاه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و دانشکده هنرهای دراماتیک میتوانید در مدت دو سال مدرک تحصیلی خود را دریافت کنید که هزینه تحصیل آنها نیز کمتر است؛ زیرا شما نیازی به خرید تجهیزات و لوازم و تحریر برای کارهای فیلمسازی و کارگردانی ندارید. چون این مراکز ابزار و مسائل تجربی و علمی محدودی را برای دانشجویان دارند.
شما جهت همه چیز درباره دانشگاه صدا و سیما روی لینک کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره در مورد رشته کارگردانی، سینما کارگردانی چیست، سینما کارگردانی چند سال است، سینما کارگردانی چند ترم است، سینما کارگردانی چگونه است، سینما کارگردانی نمایش چیست، بازیگری کارگردانی چیست، سینما کارگردانی در خارج از کشور، چگونه وارد سینما کارگردانی شویم، شرایط سینما کارگردانی، شرایط سینما کارگردانی بدون کنکور، ظرفیت سینما کارگردانی، آیا سینما کارگردانی آزمون عملی دارد، سینما کارگردانی کارشناسی ارشد، سینما کارگردانی در کدام دانشگاه است، دروس سینما کارگردانی نمایش، رشتههای کارگردانی و رشتههای کارگردانی سینما با مشاوران ایران تحصیل به شمارههای زیر تماس حاصل نمایید. 9099075307 – تماس از سراسر کشور 9099075307 – تماس از استان تهران تماس از تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی همه روزه از 8 صبح الی 12 شب |
مدرک تحصیلی برای رشته کارگردانی
شهریه رشته کارگردانی چقدر است؟
با توجه به اینکه ظرفیت قبولی دانشجویان در کارگردانی محدود است و اکثر داوطلبان در دانشگاههای شهریه پرداز مشغول به تحصیل خواهند بود؛ بنابراین ممکن است برای شما سوالی پیش بیاید که شهریه رشته کارگردانی چقدر است و دانشجویان برای دریافت مدرک کارگردانی خود چقدر باید هزینه کنند؟
دانشجویان گرایش کارگردانی باید از کارگاه و واحدهای علمی استفاده کنند تا بتوانند دروس عملی و کاربردی خود را یاد بگیرند. دانشگاهها در ازای قرار دادن این تجهیزات در اختیار آنها شهریه دریافت میکنند. این شهریه معمولاً به صورت ثابت و متغیر هستند. شهریه ثابت را بر اساس سال ورود دانشجو به دانشگاه تعیین میکنند که سالانه درصدی به آن اضافه میشود؛ اما شهریه متغیر بر اساس واحدهای ترمی دروس عمومی، اختصاصی، تئوری و علمی از دانشجویان دریافت میگردد. هرچه واحدهای درسی دریافت شده در نیمسال تحصیلی بیشتر باشد، آنگاه شهریه رشته کارگردانی افزایش مییابد و بالعکس. البته این دانشجویان علاوه بر شهریه رشته کارگردانی باید هزینههای دیگری را نیز پرداخت کنند که کارشناسان ایران تحصیل میتوانند در این مورد شما را بیشتر راهنمایی کنند.
خوب است بدانید که در صورتی که شما بتوانید در دانشگاههای روزانه قبول شوید، آنگاه هزینه تحصیل و شهریه رشته کارگردانی را پرداخت نخواهید کرد. بنابراین بیشتر سعی کنید در کارگردانی دانشگاه روزانه قبول شوید.
مطالب مرتبط:
رشته های بدون کنکور دانشگاه سراسری 1401
رشته های هنر دانشگاه علمی کاربردی 1401-1401
آزمون عملی کنکور هنر – شرایط و ضوابط
رشته کارگردانی + بازار کار، دروس، رتبه و شهریه
آیا بدون کنکور نیز میتوان در رشته کارگردانی قبول شد؟
بله، شما میتوانید در رشته کارگردانی بدون کنکور نیز قبول شوید که جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد آنها با کارشناسان ایران تحصیل صحبت کنید.
مدارک لازم جهت ثبتنام در رشته کارگردانی چیست؟
معمولاً شما پس از قبولی در رشته کارگردانی با مراجعه به سایت دانشگاه پذیرنده میتوانید مدارک لازم جهت ثبتنام را دریافت کنید.
بازار کار رشته کارگردانی چگونه است؟
فارغالتحصیلان کارگردانی بعد از دریافت مدرک تحصیلی خود میتوانند در صدا و سیما استخدام شوند. البته آنها با توجه به میزان توانایی خود میتوانند در سازمانهای مختلفی مانند مراکز برنامهسازی تبلیغاتی، نهادهای دولتی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، وزارت آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی و غیره مشغول به کار شوند. البته آنها در صورت توانایی میتوانند برای خود یک شغل آزاد مانند آتلیه فیلمبرداری ایجاد کنند.
آیا رشته کارگردانی گرایش دارد؟
بله، رشته کارگردانی به دو گرایش مستند و نمایش تقسیم میشود که معمولا آنها را در مبحث جداگانه برای دانشجویان تدریس میکنند. شما برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آنها میتوانید با کارشناسان ایران تحصیل صحبت کنید.
آیا تنها دانشجویان مرد میتوانند در رشته کارگردانی مشغول به تحصیل شوند؟
علاوه بر دانشجویان مرد دانشجویان زن نیز میتوانند وارد دانشگاه کارگردانی شده و با دریافت گواهینامه خود در بازار کار رشته کارگردانی مشغول شوند.
گرایشهای رشته سینما کدام است؟
رشته سینما در چهار گرایش تدوین، فیلمنامهنویسی، کارگردانی و فیلمبرداری دانشجو میپذیرد.
سلام خسته نباشید
در تمامی دانشگاه های آزاد اسلامی امکان تحصیل در دو رشته همزمان امکان پذیر است؟
سلام دوست عزیز، شرایط شما برای ادامه تحصیل باید دقیق تر بررسی شود. لطفا با داخلی 108 تماس بگیرید.
سلام خسته نباشید
ببخشید یه سوال داشتم
فرق بین رشته سینما و رشته کارگردانی چیه؟
و کدوم بهتره؟
سلام وقتتون بخیر این دو رشته از لحاظ دروس و تعداد واحد عملی و نظری و بازار کار و اینده ی شغلی با هم متفاوت اند برای دریافت اطلاعات بیشتر و جزئی تر با ما تماس بفرمایید
سلام ، متاسفانه در منطقه ای که من زندگی میکنم رشته ی کارگردانی فقط در دانشگاه علمی کاربردی وجود داره ، آیا مدرک این دانشگاه برای مهاجرت معتبر هست؟
مدرک چه دانشگاه هایی اعتبار بیشتری برای مهاجرت دارن؟
سلام دوست عزیز، مدرک این دانشگاه اعتبار دارد اما برای ترجمه و مهاجرت بعضی از کشورها متاسفانه قبول نمیکنند و شما باید برای انتخاب کشور مورد نظرتون دقت کافی داشته باشید. برای مهاجرت هر چه قدر امتیاز دانشگاه بالاتر باشد احتمال پذیرش و صدور ویزای تحصیلی هم بالاتر میرود.
سلام رشته کارگردانی دانشگاه آزاد واحد مرکزی فقط کارگردانی نمایش هست یا سینما . و یا هر دو را شامل میشود
سلام وقت بخیر
جهت اطلاعات بیشتر رشته کارگردانی با مرکز تماس بگیرید.
سلام روز بخیر هر دو را شامل مشود احتمالا
سلام وقت بخیر
امکانش هست از رشته معماری وارد رشته کارگردانی شد
در هنرستان به هنرستان و هنرستان به دانشگاه شرایطش چجوریه؟
سلام وقت بخیر بله میتونید براساس سوابق تحصیلی وارد رشته کارگردانی در دانشگاه های شهریه پرداز شوید
سلام اگه کارگردان تلویزیونی بشی میشه فیلم سینمایی بسازی یا سریال
سلام
میشه از طریق رشته ریاضی وارد رشته دانشگاهی مکانیک خودرو یا مهندسی خودرو شد ؟؟
سلام وقت بخیر بله امکانش هست منعی ندارد