رتبه کشوری مهمه یا منطقه؟ + تاثیر در قبولی
- دسته بندی: خدمات سامانه ها
- دیدگاه ها: ۰
- تاریخ بروزرسانی: ۹ خرداد ۱۴۰۳
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
در کنکور سراسری رتبه کشوری مهمه یا منطقه؟ این یکی از مهمترین سوالات داوطلبان کنکور سراسری است که تمامی داوطلبان پس از مشاهده کارنامه خود، اولین سوالی که می پرسند در این رابطه است. از آنجایی که چندین رتبه در کارنامه درج می شود، برای همه این سوال پیش می آید که کاربرد رتبه ها چیست و کدام رتبه مهم تر است و باید برای انتخاب رشته به آن توجه شود.
در این خصوص باید به شما بگوییم رتبه سهمیه مهم است و دیگر رتبه ها تنها برای کسب اطلاع از سطح و رتبه علمی داوطلبان درج می شود و برای انتخاب رشته کاربردی ندارد. در صورتی که علاقه مند هستید در رابطه با این موضوع بیشتر بدانید، در ادامه همراه ما باشید و هر گونه سوالی دارید می توانید آن را با کارشناسان ایران تحصیل به شماره تلفن ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ در میان بگذارید.
در کنکور سراسری رتبه کشوری مهمه یا منطقه؟
برای پاسخ به این سوال که رتبه کشوری مهمه یا منطقه؟ باید به شما بگوییم در واقع هیچ کدام. زیرا رتبه کشوری تنها مقایسه ای برای سطح علمی شما با داوطلبان کل کشور است و رتبه منطقه نیز این مقایسه را با داوطلبان هم گروه در یک منطقه با شما نشان می دهد. پس برای انتخاب رشته هیچ یک از این دو رتبه مهم نبوده و ملاک نیست. در واقع رتبه سهمیه مهم است که در ادامه آن را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
اطلاعیه:
رتبه کل در سهمیه نشان دهنده جایگاه فرد بین افرادی است که سهمیه مشابه وی دارند. اما رتبه کشوری جایگاه فرد بین تمامی داوطلبان بدون در نظر گرفتن سهمیه است.
رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است؟
کارنامه ای که به عنوان نتیجه اولیه کنکور در سایت سنجش منتشر می شود، شامل نمرات خام و نمرات آزمون اختصاصی ( تراز ) است. در سال های گذشته برای انتخاب رشته به رتبه در زیر گروه توجه می شد؛ اما با حذف زیرگروه ها، در حال حاضر نمره اصلی، رتبه در سهمیه می باشد که به عنوان رتبه اصلی محسوب می شود.
در سال های گذشته رتبه در زیر گروه ملاک برای انتخاب رشته بود و در حال حاضر رتبه هایی که در کارنامه درج می شوند شامل، رتبه کشوری، رتبه در سهیمه و رتبه داوطلب در هر زیر گروه است. البته با توجه به حذف زیرگروه ها، احتمالاً در سال جاری رتبه در زیرگروه درج نخواهد شد.
کاربرد رتبه های درج شده در کارنامه اولیه کنکور + تفاوت رتبه ها
در این قسمت با ما همراه باشید تا به شما توضیح دهیم که علاوه بر رتبه در سهمیه نهایی که برای انتخاب رشته مهم است، دیگر رتبه ها چه کاربردی دارند و چه اطلاعاتی را می توانند به شما بدهند.
رتبه در سهمیه: سهمیه داوطلب یک جامعه آماری کوچک تر از داوطلبان کشوری است. برای بیشتر داوطلبان سهمیه در منطقه در نظر گرفته شده و اگر افراد دارای سهمیه های دیگر باشند نیز در آن محاسبه خواهند شد.
رتبه کشوری (بدون اعمال سهمیه): این رتبه فقط برای اطلاع داوطلبان درج خواهد شد و کاربرد خاصی ندارد. در واقع داوطلبان برای انتخاب رشته باید به رتبه در سهمیه توجه ویژه ای داشته باشند و لازم به ذکر است برای انتخاب رشته در دانشگاه های آزاد ملاک سنجش رتبه کشوری و تراز داوطلب است.
آخرین رتبه مجاز در سهمیه نهایی (دوره های روزانه و نوبت دوم): این رتبه مربوط به آخرین داوطلبی است که در سهمیه شما مجاز به انتخاب رشته شده است و اگر رتبه شما از این رتبه بیشتر باشد، بدین معناست که مجاز به انتخاب رشته نشده اید.
برای اطلاع از اسامی شهر های منطقه ۱ کنکور کلیک کنید.
برای اطلاع از تاثیر زیرگروه در انتخاب رشته چیست کلیک کنید.
سایر اطلاعات مهم درج شده در کارنامه کنکور سراسری
در این قسمت همراه ما باشید تا سایر اطلاعاتی را که در کارنامه کنکور داوطلبان درج می شود، بررسی نماییم. اگر با قسمت های مختلفی که در کارنامه کنکور می آید آشنایی داشته باشید، می توانید بهتر به انتخاب رشته بپردازید و دچار سردرگمی کمتری خواهید شد.
کارنامه کنکور شامل ۴ قسمت کلی است که شامل موارد زیر خواهد بود:
قسمت اول اطلاعات ثبت نامی داوطلب است که وارد شده و شامل، مشخصات شناسنامه ای و تحصیلی، سهمیه نهایی، استان، ناحیه و قطب بومی داوطلب خواهد بود.
قسمت بعدی شامل، علاقه مندی های داوطلب است که افراد در زمان ثبت نام اعلام کرده اند.
در قسمت های بعدی مجاز بودن یا نبودن افراد اعلان می شود که شامل دوره های روزانه، نوبت دوم، پردیس خودگردان، ظرفیت مازاد، بهیاران، دانشگاه فرهنگیان، غیرانتفاعی و پیام نور خواهد شد.
برای اطلاع از اینکه رتبه اصلی در کارنامه کنکور کدام است، کلیک کنید.
تفاوت رتبه و تراز در کنکور سراسری چیست؟
موضوع مهم بعدی که ممکن است بسیاری از داوطلبان از آن اطلاعات کمی داشته باشند، مربوط به رتبه و تراز و تفاوت آن دو در کنکور است. در واقع پس از رتبه، مهم ترین عددی که در کارنامه داوطلبان درج می شود، تراز است. در این قسمت همراه ما باشید تا به تفاوت رتبه و تراز بپردازیم.
در این خصوص لازم است بدانید که تراز همان نمره ای است که از پاسخ دادن به سوالات کنکور به دست می آید. در واقع تراز سطح علمی داوطلبان را مشخص خواهد کرد و هر چه سطح علمی داوطلبان بهتر باشد، تراز آن ها بهتر است. یک سری موارد در تراز تاثیرگذار هستند که شامل، معدل پیش دانشگاهی، معدل دیپلم، ریز نمرات کنکور و یا ضرایب مربوط به هر درس می شود. رتبه وضعیت متفاوتی با تراز دارد و بر اساس وضعیت علمی سایر داوطلبان محاسبه خواهد شد. به طور مثال افرادی که دارای رتبه یک هستند، یعنی با توجه به سطح علمی سایر داوطلبان، وضعیت بهتری داشته اند.
برای آشنایی با تاثیر سهمیه مناطق در کنکور روی لینک کلیک کنید.
در انتخاب رشته کنکور کدام رتبه مهم است؟
شاید این موضوع برای شما سوال باشد که در انتخاب رشته کنکور، تراز مهم تر است یا رتبه؟ برای پاسخ به این موضوع در این قسمت همراه ما باشید. در واقع همه ما می دانیم که برای انتخاب رشته رتبه مهم است و تراز روی آن تاثیری ندارد؛ اما این به معنای مهم نبودن تراز نیست؛ زیرا تراز به صورت مستقیم می تواند روی رتبه شما تاثیرگذار باشد و به همین دلیل از اهمیت آن نمی توان چشم پوشی کرد. در واقع هر چه تراز شما بهتر باشد، رتبه نیز بهتر خواهد بود.
پس برای انتخاب رشته در کارنامه کنکور، شما با سه عدد ذکر شده در قسمت رتبه کشوری، رتبه در سهمیه و تراز سروکار دارید و سایر موارد برای انتخاب رشته شما مهم نیستند. البته این موارد برای انتخاب رشته در دانشگاه سراسری هستند و برای انتخاب رشته در دانشگاه آزاد، باید به رتبه کشوری توجه شود.
برای اطلاع از تاثیر سهمیه مناطق محروم در کنکور چقدر است روی کلیک کنید.
مشاوره انتخاب رشته کنکور با رتبه در سهمیه
برای انتخاب رشته حرفه ای لازم است حتماً از مشاوران کمک بگیرید. مشاوران به شما کمک خواهند کرد که با استفاده از اطلاعات درج شده در کارنامه بتوانید تصویر واضحی از رشته هایی که احتمالاً در آن ها پذیرفته می شوید، پیدا کنید. به علاوه با بررسی قبولی ها در سال های گذشته و تطبیق نمرات آن ها با نمرات خودتان نیز می توانند به شما کمک کنند، انتخاب رشته دقیق تری داشته باشید. برای دریافت مشاوره می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.
خلاصه مطلب رتبه کشوری مهمه یا منطقه؟
ما سعی کردیم در این مطلب به تمامی سوالات شما در این خصوص که رتبه کشوری مهمه یا منطقه؟ پاسخ دهیم و به شما کمک کنیم تا بتوانید از انواع رتبه هایی که در کارنامه درج می شود، اطلاعات مفیدی را به دست آورید. در کارنامه اطلاعات زیادی درج می شود که رتبه در سهمیه مهم ترین آن ها است.
منظور از رتبه در سهمیه رتبه ای که در داوطلب در میان جامعه کوچکی از داوطلبان با هم سهمیه ای خود اخذ کرده است. رتبه کشوری نیز رتبه ای است که داوطلب در میان کل شرکت کنندگان کشور کسب کرده است. تراز داوطلب نیز به نمره ای که داوطلب از جواب دادن به سوالات کنکور به دست آورده است، اشاره می کند. از آنجایی که تراز تاثیر مستقیمی روی رتبه در سهمیه داوطلب دارد، لذا این موضوع را بررسی کردیم.
همچنین بیان نمودیم که رتبه کشوری برای داوطلبان کنکور سراسری مهم نبوده و باید به رتبه در منطقه برای انتخاب رشته توجه کنند. شما برای این که بتوانید یک انتخاب رشته خوبی داشته باشید حتما از مشاوران تحصیلی استفاده کنید.
کارشناسان ایران تحصیل به دلیل سابقه درخشانی که در رابطه با ارائه مشاوره به دانشجویان کنکور سراسری تمام گروه های آزمایش دارند می توانند گزینه خوبی برای شما باشند. لذا اگر در رابطه با این موضوع و رتبه کشوری مهمه یا منطقه؟ نیاز به اطلاعات بیشتری داشتید، می توانید با کارشناسان ایران تحصیل با شماره تلفن ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ تماس بگیرید.
جهت دانلود پی دی اف مقاله رتبه کشوری مهمه یا منطقه؟ روی لینک کلیک کنید.
آیا رتبه کشوری در قبولی داوطلبان کنکور سراسری در نظر گرفته می شود؟
خیر؛ برای داوطلبان دانشگاه های سراسری در نظر گرفته نمی شود.
آیا رتبه کشوری در قبولی داوطلبان کنکور آزاد در نظر گرفته می شود؟
بله؛ برای داوطلبان دانشگاه های آزاد در نظر گرفته می شود.
برای قبولی در دانشگاه سراسری کدام رتبه از همه مهم تر است؟
برای دانشگاه های سراسری تنها رتبه در سهمیه مهم است.
نظرات