ترمیم معدل دانشگاه آزاد ۱۴۰۲ + بخشنامه جدید و مراحل | ایران تحصیل
- دسته بندی اخبار , خدمات سامانه ها , دانشگاه
- دیدگاه ها ۳۵
دانشگاه های آزاد سراسر کشور برای دانشجویان خود در مقاطع مختلف امکان ترمیم معدل را فعال نموده اند. در صورتی که نمره خوبی در دروسی کسب نشده باشد دانشجویان می توانند اقدام به ترمیم معدل در دانشگاه آزاد نمایند. این دروس تا سقف 3 عدد اضافه بر واحد های درسی ان ها می باشد.
ترمیم معدل در دانشگاه آزاد جزو خدماتی می باشد که دانشگاه برای دانشجویانش در نظر گرفته است و با این قانون دانشجویان می توانند در صورت داشتن نمره پایین، کسری نمره و معدلشان را بدین شیوه جبران کنند که این طرح در بین دانشجویان مورد استقبال فراوان قرار گرفته است و برای جبران نمراتشان در ترمیم نمره و معدل نهایت تلاش خود را می کنند.
برای اطلاع از شرایط ترمیم معدل دانشگاه آزاد و تمامی بخشنامه های جدید آن در سال ۱۴۰۲ و مراحل انجام این کار این متن را تا انتها مطالعه نمایید و در صورت داشتن هر گونه سوال با مشاوران مجموعه ایران تحصیل در ارتباط باشید.
به منظور آشنایی با ترمیم معدل در دانشگاه آزاد از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت با مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید. 9099075307 تماس از سراسر کشور و 9099075307 (تماس از استان تهران) تماس از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی از 8 صبح الی 1 شب حتی ایام تعطیل |
فهرست محتوا
ترمیم معدل دانشگاه آزاد
همان طور که در بالا بیان شد ترمیم معدل از جمله خدمات دانشگاه آزاد برای دانشجویان این مراکز آموزشی می باشد. دانشگاه آزاد برای تشویق و ادامه تحصیل دانشجویانش این طرح را پیشنهاد داده و در تمام قسمت هایش از این طرح استفاده می کند. این طرح در تمامی مقاطع کاردانی و کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری قابل اجرا می باشد. دانشجویانی که به هر دلیلی احتیاج به افزایش معدل و نمره خود دارند می توانند با موافقت کمسیون رسیدگی به موارد خاص از این طرح استفاده کنند.
ترمیم معدل در کارشناسی دانشگاه آزاد
ترمیم معدل برای دانشجویان در مقطع کارشناشی که در این سال ها به صورت مجازی و در سال های اخیر به صورت حضوری تحصیل می کردند، بسیار موثر و مفید می باشد. روش و شیوه اجرای این طرح بدین گونه می باشد که دانشجو در مقطع کارشناسی چنان چه نمره کمتر از ۱۲ را کسب کند، و ترم مجاز را به طور کامل طی نکرده باشد یک سال فرصت دارد تا دوباره دروس را انتخاب کند. فرد می تواند اضافه بر واحد انتخابی هر ترم اش ۳ درس و یا حداکثر ۶ واحد را به عنوان ترمیم نمره بدون پرداخت شهریه اضافی انتخاب کند. این طرح برای دانشجویانی که به هر دلیلی نیاز به افزایش معدل خود دارند، بسیار موثر بوده و مورد استقبال این دسته از دانشجو ها قرار گرفته است.
برای اطلاع از جزییات ترمیم معدل کارشناسی ارشد روی لینک مربوطه کلیک کنید.
ترمیم معدل در کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد
همان طور که در بالا بسیار بیان شد ترمیم معدل راهی برای جبران معدل پایین برای دانشجویان می باشد که با موافقت دانشگاه دانشجویان می توانند برای این طرح اقدام کنند. این طرح فرصتی را برای دانشجویان فراهم کرده است تا بتوانند برای افزایش معدل خود تلاش کنند و نمره بالاتر کسب کنند تا معدلشان را افزایش دهند در واقع فرصت دوباره برای افزایش معدلشان می باشد. دانشجویان متقاضی ترمیم معدل در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد در صورت پایین بودن معدلشان از ۱۴ می توانند برای ترمیم نمره خود اقدام کنند. این افراد تا یک سال فرصت دارند مازاد بر انتخاب واحدشان ۳ درس تا سقف ۶ واحد را به عنوان دروس ترمیم معدل بدون پرداخت شهریه انتخاب کنند تا معدلشان را بالا ببرند.
شرایط ترمیم معدل دانشگاه آزاد
- دانشجویان باید همواره از وضیعت تحصیلی و نمرات ترم و سال شان آگاهی داشته باشند تا در صورت پایین بودن نمره در خواست ترمیم نمره را به کمسیون موارد خاص ارجاع دهند.
- ترمیم معدل برای تمامی دروس امکان پذیر نخواهد بود.
- طرح ترمیم معدل برای تمامی مقاطع کاردانی و کارشناسی و کارشناسی ارشد قابل اجرا می باشد و در برخی از رشته ها برای مقطع دکتری نیز قابل اجرا می باشد.
- این طرح برای دروس پایین تر از ۱۲ برای مقطع کاردانی و کارشناسی و برای و برای دانشجویان کارشناسی ارشد برای نمرات کمتر از ۱۴ قابل اجرا می باشد.
- دانشجویان فقط یک بار در سال در صورت عدم اتمام سنواتشان می توانند نسبت به انتخاب مجدد دروس برای ترمیم معدل اقدام کنند و شهریه اس پرداخت نکنند.
- دانشجو در هر مقطعی که باشد می تواند علاوه بر دروس انتخابی ۶ واحد را برای ترمیم معدل انتخاب کند.
برای اطلاع از لیست مدارک لازم برای ترمیم معدل روی لینک مربوطه کلیک کنید.
چه دروسی شامل ترمیم معدل می شوند؟
ترمیم معدل شامل شرایط و موارد خاصی می باشد که از جمله شرایط خاص این طرح دروسی می باشد که می توانید برای ترمیم معدل انتخاب کنید. برخی از دروسی که نمی توانید برای ترمیم نمره انتخاب کنید بدین شرح است، پیش نیاز دانشگاهی، وصایای امام، آشنایی با قران کریم، دروسی که به دلیل مشکلات انضباتی توسط کمتیه انضباطی حذف شده اند و دروس عملی و آزمایشگاهی و تربیت بدنی و … قابل تکرار نیستند و دانشجو نمیتواند این دروس را برای ترمیم نمره انتخاب کند. فقط دروس نظری که دارای وضیعت عادی باشند را می توانند برای ترمیم نمره انتخاب کنند تا نمره بهتر و بالاتر را کسب کنند.
دانشجویانی که در دانشگاه آزاد مشغول تحصیل هستند و در این اوضاع کرونایی کلاس هایشان به صورت مجازی برگزار می شود می توانند کلاس های دروس انتخابی برای ترمیم نمره را نیز به صورت مجازی بگذرانند. دانشجویانی که تا الان این دروس را انتخاب نکرده اند می توانند در مدت حذف و اضافه این دروس را دریافت کنند و حتما باید در مدت زمان تعیین شده برای حذف و اضافه واحد های مورد نظرشان را برای ترمیم معدل انتخاب کنند. که این ترم به دلیل شیوع بیماری کرونا کلاس های واحد های ترمیم معدل نیز مجازی برگذار می گردد. متقاضیان این طرح می توانند در هر ترم ۳ درس تا سقف ۶ واحد را انتخاب کنند.
شرایط انتخاب واحد ترمیم نمره در دانشگاه آزاد
از شرایط ترمیم معدل این است که در هر ترم دانشجو مجاز می باشد فقط ۶ واحد و ۳ درس را انتخاب کند. که اگر دانشجویان مقطع کارشناسی ۱۲ به پایین و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد ۱۴ به پایین باشند می توانند دروسی را برای ترمیم معدل انتخاب کنند. دانشجویان مازاد بر انتخاب واحد هر ترم شان می توانند بدون پرداخت هزینه اضافی دروس ترمیم معدل را انتخاب واحد کنند.
شرط دوم این است که اگر دانشجو بعد از انتخاب واحد دروس ترمیم نمره کسب کرده اش بیشتر باشد آن نمره در معدل کل لحاظ می شود و در صورتی که نمره کسب کرده اش پایین تر از نمره اول باشد نمره بالاتر در معدل کل ثبت می شود. و در صورتی که دو نمره با هم مساوی باشند تنها یکی از آنها در معدل ثبت و لحاظ می گردد. این طرح مشمول دانشجویانی که اخراج شده اند و یا مدت تحصیل شان به پایان رسیده است نمی شود. در برخی از رشته های دکتری شامل طرح ترمیم معدل نمی شوند.
ترمیم معدل دانشگاه آزاد بعد از فارغ التحصیل شدن
ترمیم معدل شامل دانشجویانی که فارغ التحصیل شده و مدرک شان صادر شده است نمی شود ولی تا زمانی که کارنامه شان حتمی و مدرک صادر نشده باشد می توانند از این طرح استفاده کنند.
برای اطلاع از امکان ترمیم معدل دانشجویان دکتری روی لینک مربوطه کلیک کنید.
ترمیم معدل و معرفی به استاد
در صورتی که شما دانشجو دانشگاه آزاد باشید می توانید از قانون ترمیم معدل و معرفی به استاد یا همان آر سی یا همان ارجاع به استاد برای افزایش معدل استفاده کنید، که دارای شرایط خاصی می باشد.
در صورتی که فقط ۶ واحد تئوری از دروس دانشجو باقی مانده باشد می تواند از این طرح استفاده کند. زمانی که واحد های درسی به اتمام رسید دانشجو می تواند به مدیریت دانشگاه مراجع کند و در خواست آر سی دهد. که باید فرم مربوطه را پر کند و شهریه تعیین شده را پرداخت کند. در صورت صلاح دیدن کمسیون رسیدگی به موارد خاص دانشجو می تواند دروس را به صورت معرفی به استاد سپری کند. اقداماتش شامل:
۱: مراجعه به گروه رشته و در خواست پرینت و بررسی کارنامه توسط ایشان و در نهایت ارسال نامه به سازمان مرکزی ۲: مراجعه به سازمان مرکزی برای انتخاب واحد آر سی و همچنین دریافت فرم مربوطه، ۳ : مراجعه به مدیر گروه برای تعیین استاد آر سی ۴: مراجعه به آموزش دانشکده برای انجام امور مالی و ثبت درس در سیستم و دریافت فرم تاییدیه نهایی ۵: مراجعه به استاد برای تعیین زمان امتحان ۶: اعلام و پرینت نمره توسط استاد و امضا مدیر گروه
شرایط دریافت آر سی
۱: واحد های باقی مانده نباید از ۴ واحد بیشتر باشد. ۲: درس آر سی باید فاقد واحد عملی باشد. ۳: تمامی نمرات حتی پروژه و کارآموزی به صورت قطعی در سیستم ثبت شده باشند. ۴: معدل کل باید بالای ۱۲ باشد.
ترمیم معدل ماده ۴۷
ترمیم معدل نیز روندی مانند معرفی به استاد آر سی دارد و تنها تفاوتش در این است که در دو حالت قابل استفاده می باشد، زمانی که معدل کل کمتر ۱۲ باشد و حالت بعدی در صورتی که فرد خواستار افزایش معدل هستند و یا می خواهند مشروطی خودشان را از کارنامه حذف کنند.
ماده ۴۷: دانشجویان دوره کاردانی و کارشناسی نا پیوسته که کلیه دروس خود را به طور کامل پاس کرده و گذرانده اند، در صورت اینکه خواستار افزایش معدل و همچنین می خواهند تعداد نیمسال های مشروطی خودشان را کم کنند می توانند حداکثر ۱۴ واحد و آن دروسی که نمره شان کمتر از ۱۲ می باشد را اخذ کنند. دانشجوی مقطع کارشناسی پیوسته در یک نیمسال می تواند تا سقف ۲۰ واحد درسی از دروس نظری که نمرات کمتر از ۱۲ دارد در دو نیمسال اخذ کند. در صورتی که مدت تحصیلشان از سقف مجاز دوره عبور نکند امکان پذیر خواهد بود.
زمان برگزاری آزمون برای دانشجویانی که معرفی به استاد را انتخاب کرده اند حداقل یک هفته بعد از اخذ نامه معرفی به استاد است. برگه امتحانی معرفی به استاد برای بررسی به دایره امتحانات ارسال می گردد. استاد باید ظرف یک هفته بعد از امتحان برگه را تصحیح و به آموزش ارجاع دهد.
تبصره: چنانچه دانشجو ۴ واحد درسی و حداکثر دو درس را انتخاب کند می تواند به صورت معرفی به استاد سپری کند. تبصره، در صورتی که نمره واحد اخذ شده بالا تر از نمره قبلی باشد ثبت می گردد و در معدل لحاظ می شود و معدل کل بالا می رود و اگر معدل کل آن ترم کمتر از ۱۲ بوده و بعد از پاس درس دوباره انتخاب شده برای ترمیم معدل افزایش پیدا کند مشروطی حذف می گردد. و اگر نمره کسب کرده کمتر باشد نمره قبلی باقی می ماند.
تبصره، تنها دروس نظری که وضیعت نرمال دارند را می توانید برای ترمیم نمره معدل مجدد انتخاب کنید. و دروسی هستند که نمیتوانید در ترمیم معدل انتخاب کنید که برخی از آن دروس در بالا بیان شده اند. در زمان معرفی به استاد و یا همان آر سی، استاد هرگونه صلاح ببیند نمره می دهد. زمان فارغ التحصیلی دانشجو همان تاریخ ثبت شده در فرم نمره آخرین و یا همان درس معرفی به استاد می باشد. تنها دروس نظری را می توانید به صورت معرفی به استاد انتخاب کنید و دروس آزمایشگاهی و عملی را نمی توانید انتخاب کنید. قانونا یک بار می توان از ترمیم استفاده کرد در صورتی که در برخی مواقع استفاده بیشتر از ان هم دیده شده است.
خلاصه مطالب
این طرح ترمیم معدل در دانشگاه آزاد برای دروس نظری تعبیه شده است در صورتی که این دروس به صورت عادی گذرانده شوند و هیچ نوع تخلف انضباطی رخ نداده باشد. برای دروس عمومی و عملی امکان ترمیم معدل وجود نداشته و دانشجویان نمی توانند این طرح را بدین منظور اجرا نمایند.
کاربران گرامی، برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک کنید.
کدام دسته از دروس در جزو ترمیم معدل هستند؟
اکثریت دروس شامل ترمیم معدل می شوند، برخی از دروسی که نمی توانید برای ترمیم نمره انتخاب کنید بدین شرح است، پیشنیاز دانشگاهی، وصایای امام، آشنایی با قران کریم، دروسی که به دلیل مشکلات انضباتی توسط کمتیه انضباطی حذف شده اند و دروس عملی و آزمایشگاهی و تربیت بدنی و … قابل تکرار نیستند.
آیا امکان گذراندن دروس ترمیم معدل به صورت مجازی نیز وجود دارد؟
دانشجویانی که در دانشگاه آزاد مشغول تحصیل هستند و در این اوضاع کرونایی کلاس هایشان به صورت مجازی برگزار می شود می توانند کلاس های دروس انتخابی برای ترمیم نمره را نیز به صورت مجازی بگذرانند.
امکان ترمیم نمره در چه مقاطعی وجود دارد؟
افراد مشغول به تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می توانند در صورت نیاز اقدام به ترمیم نمره خود نمایند.
با سلام و عرض ادب
اینجانب فارغ التحصبل کارشناسی ارشد سال ۹۴ می باشم.
در زمان ما درس مردودی در معدل لحاظ می شد اما بعد از آن بخشنامه آمد که درس مردودی در معدل لحاظ نمی شود.
آیا آیا استفاده از این امتیاز و امکان ترمیم معدل برای من وجود دارد؟
با تشکر.
سلام وقت به خیر
از طریق واحد دانشگاهی محل تحصیل پیگیری نمایید.
سلام، من لیسانس حسابداری دارم و در سال 1380 با معدل 13/13 فارغ التحصیل شدم.
آیا بعد از گذشت این همه سال میتونم ترمیم معدل انجام بدم؟. لطفا پاسخ بدین
سلام دوست عزیز بله برای ترمیم معدل محدودیتی وجود ندارد.
سلام وقتتون بخیر ببخشید من معدل کاردانی م ۱۴ و خورده و الانم میخام برا کارشناسی ثبت نام کنم آیا میتونم همزمان ک برا کارشناسی دارم میخونم برا ترمیم معدل کاردانی هم اقدام کنم و معدلم و بهتر کنم.
سلام وقت بخیر
همچین بخشنامه ای جهت ترمیم معدل درمقطع دانشگاهی نداریم
سلام وقتتون بخیر ببخشید من معدل کاردانی م ۱۴ و خورده و الانم میخام برا کارشناسی ثبت نام کنم آیا میتونم همزمان ک برا کارشناسی دارم میخونم برا ترمیم معدل کاردانی هم اقدام کنم و معدلم و بهتر کنم
سلام وقت بخیر
به موافقت دانشگاه بستگی دارد
سلام وقتتون بخیر ببخشید من معدل کاردانی م ۱۴ و خورده و الانم میخام برا کارشناسی ثبت نام کنم آیا میتونم همزمان ک برا کارشناسی دارم میخونم برا ترمیم معدل کاردانی هم اقدام کنم
سلام وقت بخیر . بله میتوانید اقدام بفرمایید
برای ارشد میشه خود نمره 14 رو ترمیم کرد معدل کل هم 18باشه
سلام وقتتون بخیر شرایط شما برای ترمیم نمره باید تحت برسی قرار بگیرد برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بفرمایید
سلام وقت ذبخیر
برای مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد چیزی تحت عنوان ترمیم معدل نداریم
سلام ممنون بابت این اطلاعات خوب .
میخواستم بپرسم تو دوره ترمیم معدل باید سر کلاس شرکت کنیم یا اینکه فقط امتحان بدیم؟
سلام وقت بخیر
به آموزش و پرورش استان محل تحصیل خود مراجعه فرمایید . هر استان قوانین جداگانه ای دارد .
سلام ببخشید در مقاله نوشته شده که اگر مدرک شما صادر شده باشد امکان ترمیم معدل وجود ندارد اما در سوال و جواب ها من دیدم که شما پاسخ داده اید حتی بعد از گرفتن مدرک امکان دارد آیا این درست است و تا چند ترم تحصیلی می توانیم ۶ واحد برداریم تا معدل مان به عدد مورد نظر برسد با سپاس از لطف شما
سلام وقتتون بخیر شرایط ترمیم معدل باید برای شما برسی شود انا خیر ترمیم معدل درصورت فارغ التحصیلی امکان پذیر است برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بفرمایید
سلام وقتتون بخیر باشه میخواستم بدونم ترمیم معدل در دانشگاه آزاد میشه به صورت ارائه به استاد برداشت یا خیر؟
سلام
باید با آموزش دانشگاه رای زنی کنید
سلام ، ممنون از مطالب مفید تون 🙏🏻🙏🏻 ،میشه لطفا شماره پرونده یا بخش نامه رو هم اعلام کنید
سلام وقت بخیر
جهت بررسی بیشتر با مشاورین ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید.
سلام
وقت بخیر
من سال ۹۲ از دانشگاه پیام نور در رشته آی تی در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شدم،معدلم ۱۲/۵ هست .آیا امکان ترمیم معدل وجود داره بعد از این همه سال،چون برای اپلای به دلیل پایین بود معدل به مشکل برخوردم
سلام وقت بخیر
اگر شرایط لازم را داشته باشید بله امکان پذیر خواهد بود جهت اطلاع و کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید.
من سال 88 فارغ التحصل شدم رشته حسابداری دانشگاه ازاد.معدلم 13.93 هس.ایا امکان ترمیم معدل برای من مقدوره بعده 13 سال از فارغ التحصیل شدن و گرفتن مدرکم.برا کار به مشکل خوردم سالها بخاطر معدلم.خواهشا جوابمو بدین.
سلام دوست عزیز، بله شما مجاز به شرکت در آزمون ترمیم معدل هستید و میتونید برای خرداد ماه در اردیبهشت سال آینده اقدام کنید.
من در مقطع کارشناسی درسی را ۱۲.۵ شدم آیا امکانش هست مجدد این درس رو برای ترمیم اخذ کنم؟
سلام وقتتون بخیر
بله امکانش هست .
دانشجوی مقطع ارشد هستم، درسی که برای ترمیم معدل برداشتم، نمره ی جدیدی که کسب میکنم جایگزین نمره ی قبلی کسب شده در این درس میشود. درسته؟
سلام وقت بخیر وضعیت شما باید به دقت برسی شود لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید
من ترم پیش در درس دانش خانواده و جمعیت نمره ۱۲ گرفتم. این طرح شامل این نمره هم میشه یا حتما باید پایین تر از ۱۲ باشه؟
سلام وقتتون بخیر
بله امکانش هست
سلام
برای ترمیم معدل ارشد درسی با «خود نمره ۱۴» رو هم میشه دوباره امتحان داد؟
سلام روزبخیر
دوست گرامی بله میتونید مشکلی نداره.
سلام. من از آموزش دانشگاه و گروه رشته پرسیدم ولی گفتن که باید تحصیل تموم شده باشه و به صورت ترم جدا اون واحد ها رو اخذ کرد و به صورت مازاد در طول تحصیل امکانش نیس. به نظرتون مشکل چیه؟
سلام برای اطلاعات بیشتر مقاله را مطالعه کنید