ایران تحصیل
مشاوره با تلفن ثابت
از سراسر کشور

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

برنامه ریزی آزمون دکتری ۱۴۰۳ + مصاحبه با نفرات برتر

  • دسته بندی:
  • دیدگاه ها: ۶
  • تاریخ بروزرسانی: ۲۰ آبان ۱۴۰۲
برنامه ریزی آزمون دکتری1
از 8 صبح تا 12 شب حتی در ایام تعطیل

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت:

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

برای برنامه ریزی و جمع‌بندی آزمون دکتری تماس بگیرید.

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و استفاده از کد تخفیف کلیک کنید

هر ساله افراد زیادی در آزمون دکتری تخصصی ثبت نام کرده و شانس خود را برای قبولی در این امتحان می آزمایند. اما در سال های اخیر و با توجه به روند افزایشی تعداد داوطلبان و همچنین محدودیت پذیرش دانشگاه های برتر، رقابت در این آزمون به یک چالش تبدیل شده است. چالشی که جز با برنامه ریزی و مطالعه هوشمندانه امکان پذیر نمی باشد. ما در این مطلب نحوه صحیح برنامه ریزی آزمون دکتری را شرح داده ایم. 

برنامه ریزی برای کنکور دکتری نیازمند دقت و حساسیت بالایی است و یک اشتباه در نحوه مطالعه و انتخاب منابع، ممکن است آینده داوطلبان را به طور کلی تغییر دهد. بهره گیری از راهنمایی های یک مشاور با تجربه می تواند تاثیر بسزایی در کاهش ریسک ها و اشتباهات مطالعاتی داشته باشد. شما می توانید از طریق تماس با شماره 9099075307 برنامه ریزی آزمون دکتری خود را بر عهده مجرب ترین مشاوران آکادمی ایران تحصیل بسپارید.

 

 

برنامه ریزی آزمون دکتری

اطلاع از ساختار کلی آزمون دکتری، به داشتن یک دید کلی و تنظیم برنامه اصولی کمک شایانی می کند. این آزمون تخصصی از دو مرحله کتبی و شفاهی (مصاحبه)، تشکیل شده است و پذیرفته شدگان مرحله اول به مصاحبه شفاهی دعوت می شوند. در ادامه تعداد سوالات هر گروه آزمایشی و میزان زمان پاسخگویی آنها آورده شده است. این جدول شما را برای تهیه یک برنامه اصولی و منطقی کمک می کند.

 

گروه آزمایشی تعداد سوالات درس زبان انگلیسی زمان پاسخگویی تعداد سوالات استعداد تحصیلی زمان پاسخگویی تعداد سوالات دروس تخصصی زمان پاسخگویی
علوم پایه 30 40 دقیقه 30 50 دقیقه 100 150 دقیقه
علوم انسانی 30 50 دقیقه  30 70 دقیقه 80-90  100 دقیقه
فنی و مهندسی 30 40 دقیقه 30 50 دقیقه 45 140 دقیقه
تربیت بدنی 30 60 دقیقه 30  60 دقیقه 80-90  100 دقیقه
کشاورزی 30 45 دقیقه 30 55 دقیقه 80 110 دقیقه
هنر 30 55 دقیقه 30 65 دقیقه 90 115 دقیقه
زبان 30 35 دقیقه 30 60 دقیقه 90 120 دقیقه

 

پس از مطالعه جدول فوق و اطلاع از ساختار کلی آزمون دکتری، نوبت به تنظیم یک برنامه اصولی می رسد، اما چه گام هایی برای یک برنامه ریزی صحیح نیاز است؟ 

 

اصول برنامه ریزی آزمون دکتری

اصول برنامه ریزی آزمون دکتری

اصول برنامه ریزی آزمون دکتری

همانطور که در بخش های پیشین مقاله توضیح داده شد، قبولی در آزمون دکتری به دلیل کثرت شرکت کنندگان و سختی آزمون، به چالشی برای داوطلبان تبدیل شده است. اما با داشتن یک برنامه ریزی اصولی و پایبندی به انجام برنامه، شناسایی منابع و جلوگیری از سردرگمی در بین منابع متعدد موجود در بازار و … می توانید احتمال قبولی خود در آزمون کتبی و شفاهی دکتری را به طور چشمگیری افزایش دهید. برخی از اصول اولیه و مهم برنامه ریزی آزمون دکتری در ادامه آورده شده است.

📚 اصل اول: تعیین هدف قابل دستیابی

همانطور که در مقدمه هم اشاره کرده بودیم، در برنامه ریزی آزمون دکتری تعیین هدف بسیار مهم می باشد. در مصاحبه با نفرات برتر نیز تعیین هدف بسیار مهم معرفی شده است. تعیین هدف و از آن مهم تر تعیین هدف های منطقی و قابل دستیابی از سردرگم شدن داوطلبان جلوگیری می کند. به طور کلی اهداف به سه دسته کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم می شوند. شما در اولین گام باید هدف کلی خود از شرکت در آزمون دکتری را مشخص کنید و سپس با توجه به فاصله زمانی موجود تا آزمون، دروسی که باید مورد مطالعه قرار دهید را در برنامه های هفتگی و ماهانه خود بگنجانید.

پیشنهاد می شود دروس خود را بر اساس ضریب، اولویت بندی کنید و اهداف کوتاه مدت تعیین کنید. نکته قابل توجه این است که اهداف شما باید متناسب با وضعیت تحصیلی و شرایط زندگی شما باشد. بسیاری از افراد با تنظیم برنامه های سنگین و دور از واقعیت، دچار سرخوردگی و نا امیدی می شوند.

 

📚 اصل دوم: تهیه منابع درسی مناسب

یکی از دو راهی هایی که همه داوطلبان آزمون دکتری با آن مواجه هستند، تهیه منابع اصلی و کمک آموزشی است. لازم است بدانید که هر یک از این منابع نقاط قوت و ضعف خود را دارند که هر فردی با توجه به شرایطی که دارد، باید یکی از آن ها را انتخاب کند. با توجه به تعدد منابع موجود در بازار، بسیاری از داوطلبان دچار سردرگمی در انتخاب می شوند. 

منابع انتخابی شما، باید متناسب به تسلط شما به دروس و میزان آمادگیتان باشد. چند منبعی و مطالعه ناقص منابع کمک چندانی به موفقیت شما در کنکور دکتری نخواهد کرد. شما می توانید با بهره گیری از تجربیات رتبه های برتر آزمون دکتری در سال های گذشته و یا اساتید خود نیز، از منابع خوب موجود در بازار مطلع شوید.

برای اطلاع از شرایط دکتری دانشگاه آزاد بدون آزمون، کلیک کنید.

📚 اصل سوم: زمانبندی صحیح

در آزمون دکتری باید به این باور برسید که هر فردی یک برنامه خاص و مختص به خودش نیاز دارد. به طور مثال در این برنامه لازم است آمادگی فرد در هر یک از دروس و همچنین میزان ساعتی که می تواند برای مطالعه اختصاص دهد، در نظر گرفته شود. اما به طور کلی دروسی که ضرایب بیشتری در آزمون گروه آزمایشی شما دارند را شناسایی کنید و زمان بیشتری را برای مطالعه و تست زنی این دروس در نظر بگیرید.

 

📚 اصل چهارم: شناخت نقاط ضعف و قوت

پیدا کردن نقاط قوت و ضعف نیز از جمله مواردی است که می تواند تاثیر قابل توجهی بین شما و رقبای تان ایجاد نماید. یک داوطلب موفق، در زمان برنامه ریزی و مطالعه، تلاش می کند تا نقاط قوت و ضعف خود را به طور دقیق تحلیل کند و نقاط قوت خود را تثبیت و همچنین نقاط ضعف خود را نیز به نقطه قوت تبدیل کند.

 

📚 اصل پنجم: اولویت بندی دروس

در مقطع دکتری ضرایب دروس تخصصی 4، دروس استعداد تحصیلی 1 و زبان خارجی نیز 1 می باشد. از آنجایی که دروس اصلی ضریب بیشتری دارد، پس باید به آن ها توجه ویژه ای شود. همچنین زبان خارجی به علت ضعف عمده داوطلبان، می تواند به نقطه قوتی برای افرادی که این درس را به خوبی پاسخ دهند، باشد.

 

📚 اصل ششم: ایستگاه های جبرانی

داشتن برنامه ای انعطاف پذیر نیز می تواند به شما در موفقیت آزمون دکتری کمک بسیاری نماید. چرا که به طور قطع روز هایی در هفته وجود دارند که شما به هر دلیلی امکان مطالعه نخواهید داشت، در صورتی که برنامه ریزی شما اصولی و منعطف نباشد، جبران دروس آن روز برای شما کاری دشوار خواهد بود. یک برنامه منطقی و اصولی، دارای ایستگاه های جبرانی هفتگی و ماهانه است. البته توجه کنید که این ایستگاه های جبرانی باعث اهمال کاری شما نشود. در گام اول سعی کنید تا در شرایط دشوار نیز حداقل به بخشی از برنامه خود پایبند باشید.

 

📣 اطلاعیه 📣

داوطلبان کنکور دکتری تخصصی، می توانند جهت دریافت مشاوره و انجام امور ثبت نام و انتخاب رشته، با شماره 9099075307 تماس بگیرند. 

 

📚 اصل هفتم: افزایش مهارت تست زنی

مهارت تست زنی را فراموش نکنید. زیرا افزایش مهارت در تست زنی یعنی پاسخ به سوالات بیشتر در زمان کمتر که بسیار مهم است. بسیار پیش آمده است که داوطلبان تسلط کاملی به دروس دارند اما به دلیل اینکه مهارت تست زنی خود را تقویت نکرده اند، نمی توانند در جلسه آزمون به درصد پاسخگویی مطلوبی برسند.

 

📚 اصل هشتم: مرور

پس از رعایت تمام نکات فوق و به خاطر سپردن مطالب، باید حتماً برنامه منظمی جهت مرور داشته باشید.  ابینگهاوس ادعا می کند، فراموشی به صورت یک منحنی است. به این صورت که اگر شما مطلبی را به طور کامل آموخته باشید، پس از گذشت 24 ساعت، 20 الی 30 درصد آن مطلب را فراموش خواهید کرد، به طوری اگر در روز های بعد نیز مطالب خوانده شده را مرور نکنید تنها 20 درصد از آن در ذهن شما باقی خواهد ماند. پس با در نظر گرفتن یک برنامه مرور اصولی، مطالبی که خوانده اید را تثبیت کنید.

طبق منحنی ابینگهاوس، فواصل زمانی مطلوب برای مرور به شرح زیر می باشند:

⏪ مرور اول: 20 دقیقه پس از مطالعه

⏪ مرور دوم: 1 روز پس از مطالعه

⏪ مرور سوم: یک هفته پس از مطالعه 

⏪ مرور چهارم: 10 روز پس از اولین مطالعه

⏪ مرور پنجم: 1 ماه پس از اولین مطالعه

پس از این 5 دور مرور، فراموشی مطالب مرور شده، از یادگیری آن مطالب سخت تر خواهد بود. 

 

📚 اصل نهم: پایبندی به برنامه

تعهد به اجرای صحیح برنامه، یکی از مشکلاتی است که بسیاری از داوطلبان با آن مواجه هستند. به طوری که برخی مشاوران بر این باورند که اجرای 100 درصدی یک برنامه با کیفیت متوسط، از مطالعه 50 درصدی یک برنامه عالی، بهتر است. در نتیجه پایبندی به اجرای برنامه ریزی آزمون دکتری، گام بزرگی در جهت موفقیت در این امتحان است.

 

📚 اصل دهم: جمع بندی

آخرین مرحله در برنامه ریزی آزمون دکتری، جمع بندی صحیح است. با یک جمع بندی با کیفیت می توانید درصد پاسخگویی خود به سوالات را تا دو برابر ارتقا دهید. اما اگر جمع بندی خوبی نداشته باشید، شاید کمتر از نصف میزان ساعاتی که مطالعه کرده اید، نتیجه خروجی دریافت کنید. برای انجام این کار می توانید از آزمون های سال های گذشته استفاده کنید. این آزمون ها بهترین منبع برای جمع بندی و شبیه سازی محیط آزمون هستند.

 

برای اطلاع از نکات مربوط به ثبت نام آزمون دکتری کلیک کنید.

 

کال تو اکشن تماس

تعیین هدف در آزمون دکتری

تعیین هدف در برنامه ریزی آزمون دکتری بسیار مهم است. البته به صورت کلی تعیین هدف از جمله نکات بسیار مهم در تمامی مراحل و فرایندهای موفقیت است. شما با تعیین هدف، می توانید مقصدی که قصد رسیدن به آن را دارید، واضح تر ببینید و هم چنین مسیر صحیح را به درستی تشخیص دهید. در حالی که اگر هدف خود را به درستی تعیین نکرده باشید، قطعاً با مشکلات بسیاری در دکتری برنامه ریزی درسی مواجه خواهید شد. این موضوع مهم است که حتماً هدف شما هماهنگ با علایق تان باشد. صرفاً پول و بازار کار را به تنهایی در نظر نگیرید.

مشاوره تحصیلی تلفنی دکتری نیز یکی از خدماتی است که مجموعه ایران تحصیل به همراهان خود ارائه داده تا شما به راحتی بتوانید با قبولی های سال های گذشته و اساتید و مشاوران حرفه ای هم صحبت باشید.

 

 

تعیین هدف در آزمون دکتری

 

 

زمانبندی مناسب برای برنامه ریزی آزمون دکتری 

📋 زمانبندی بدون شک یکی از مهم ترین عوامل موفقیت در برنامه ریزی آزمون دکتری است. اگر به این موضوع توجه کافی را نداشته باشید، قطعاً با مشکل کمبود وقت مواجه شده و در نتیجه به نمره ای که مورد نظرتان است، نمی رسید. از آنجایی که بیشتر داوطلبان دکتری متاهل و یا شاغل هستند به همین دلیل می توانید در این مورد از مشاوران کمک بگیرید تا برنامه ای مختص شما تنظیم کنند.

البته برای داشتن زمانبندی بهتر یک سری نکات وجود دارد که با رعایت کردن آن ها می توانید، این موضوع را به بهترین نحو انجام دهید.

اولین مورد تنظیم یک برنامه منطقی و عاقلانه است. زیرا اگر به این نکته توجه نداشته باشید، قطعاً استراحت و یا تفریح شما در برنامه حذف شده و این نشان دهنده یک مشکل خواهد بود. مورد بعدی اولویت بندی منابع است. همانطور که می دانید در دکتری برنامه ریزی درسی ممکن است منابع بسیار متعددی معرفی شده باشد که این وظیفه شماست، منابع اصلی را از غیر اصلی تشخیص دهید. البته اگر  به مصاحبه با نفرات برتر توجه کافی داشته باشید، می توانید اسامی بهترین منابع را از آن استخراج کنید. مورد بعدی ایجاد تعادل است که باید حتماً در تمامی موارد در نظر گرفته شود.

 

 

شیوه مطالعه برای آزمون دکتری

در کنار همه نکات گفته شده در موارد فوق، انتخاب شیوه مطالعه نیز بسیار مهم است. از آنجایی که تعداد منابع بالا است، آشنایی با شیوه های تست زنی، خلاصه نویسی و همچنین تند خوانی می تواند بسیار کمک کننده باشد.

 

 

شیوه مطالعه برای آزمون دکتری

 

نحوه صحیح مطالعه برای آزمون دکتری چیست؟

حالا که اطلاعات خوبی از نحوه انجام برنامه ریزی آزمون دکتری بدست آوردید، در این قسمت به توضیح برخی از روش های مطالعه صحیح برای آزمون دکتری پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

 

📚 پیش خوانی

 در ابتدا قبل از آغاز به مطالعه عمیق باید پیش خوانی را انجام دهید. منظور از پیش خوانی همان مطالعه سرفصل ها و مطالعه کلی سرفصل ها و مطالعه روزنامه وار مطالب است. در این مرحله می توانید مواردی را که به نظرتان مهم می آید، علامت گذاری نمایید.

 

📚 خلاصه نویسی

خلاصه نویسی در حین مطالعه می تواند بسیار تاثیر گذار در روند مطالعه باشد. پیشنهاد ما خلاصه نویسی بعد از تمام شدن مطالعه هر مبحث است. حاشیه نویسی، علامت گذاری، دسته بندی و یادداشت برداری همگی از جمله انواع روش های خلاصه نویسی هستند. دقت کنید که خلاصه نویسی نباید زمان بسیار زیادی از شما بگیرد و یا تمام مطالب را در بر بگیرد؛ یک خلاصه مفید باید صرفا مطالب مهم را شامل شود.

 

📚 حل نمونه سوال

یکی از اساسی ترین مراحل مطالعه برای آمادگی هر آزمونی، تقویت مهارت تست زنی و حل نمونه سوالات در سطوح مختلف است. بخش زیادی از یادگیری در فرآیند تست زنی اتفاق می افتد. پس به هیچ عنوان از اهمیت تست زنی غافل نشوید. انواع سوالات به سه دسته تقسیم می شوند. تست های آموزشی مبحثی، زمان دار و آزمون جامع. 

برای دانلود دفترچه تکمیل ظرفیت آزمون دکتری، کلیک کنید.

📝 تست های مبحثی

تست های آموزشی یا مبحثی را پس از اتمام مطالعه مباحث تمرین کنید و سعی کنید محدودیت زمانی برای حل سوالات در نظر نگیرید و تا حد امکان به پاسخنامه مراجعه نکنید. این تست ها، یادگیری شما را تکمیل خواهند کرد. فراموش نکنید که نکات سوالات را استخراج کرده و یادداشت کنید.

📝 تست های زمان دار

پس از تکمیل مرحله یادگیری نوبت به تمرین حل سوالات در کمترین زمان ممکن و یا در زمان استاندارد آزمون است. این هدف با تمرین و تکرار زیاد قابل دستیابی است.

📝 آزمون های جامع

تست های جامع نیز به شما کمک می کنند که در جلسه کنکور واقعی حضور ذهن بیشتری برای پاسخ به سوالات داشته باشید. تمرین آزمون های جامع و شبیه ساز آزمون دکتری، تاثیر زیادی در حفظ آرامش و کاهش اضطراب خواهد داشت.

بنر کال تو اکشن

اخبار پیرامون آزمون دکتری 1403

«مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری تخصصی 1403 تمدید شد.»

داوطلبان آزمون دکتری، که مجاز به انتخاب رشته هستند و تا کنون موفق به انجام فرآیند انتخاب رشته نشده اند، فرصت دارند تا پایان روز سه شنبه مورخ 5 اردیبهشت ماه 1403 نسبت به انجام انتخاب رشته الکترونیکی و ثبت کد رشته محل های انتخابی خود در سایت سازمان آموزش کشور به آدرس sanjesh.org اقدام کنند.

همچنین دفترچه انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری(Ph.D) سال 1403 دوشنبه 28 فروردین 1403 در سایت سازمان سنجش منتشر شده است. داوطلبان پس از دانلود و مطالعه دقیق این دفترچه می توانند، انتخاب رشته خود را انجام دهند.

 

خلاصه مطلب

ما در این مطلب سعی کردیم تمامی نکات مرتبط با برنامه ریزی آزمون دکتری را در اختیار شما قرار دهید. برای برنامه ریزی آزمون دکتری، لازم است از سرفصل آزمون دکتری اطلاعات لازم را بدست آورده و به علاوه از نکات مربوط به مصاحبه با نفرات برتر استفاده کنید. ما در این مطلب تمام تلاش خود را برای انتقال مفاهیم دکتری برنامه ریزی درسی کردیم. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری در رابطه با آزمون دکتری و نحوه مطالعه برای آن داشتید، می توانید از کارشناسان ما کمک بگیرید.

برای دانلود پی دی اف مطالب کامل این صفحه، کلیک کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
از 8 صبح تا 12 شب حتی در ایام تعطیل

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت:

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

برای برنامه ریزی و جمع‌بندی آزمون دکتری تماس بگیرید.

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و استفاده از کد تخفیف کلیک کنید

مهم ترین مورد در برنامه ریزی آزمون دکتری چیست؟

با مراجعه به مطلب فوق می توانید لیست اصول برنامه ریزی آزمون دکتری را مطالعه کنید.

آیا در آزمون دکتری ضرایب دروس مهم است؟

بله ضرایب دروس نقش پررنگی در نحوه برنامه ریزی و مطالعه دروس دارند.

برنامه ریزی استراتژیک برای آزمون دکتری چیست؟

منظور از برنامه ریزی استراتژیک، مطالعه هوشمندانه می باشد. برای اطلاع از تکنیک های مطالعه دروس، مطلب فوق را مطالعه کنید.

نظرات

6 دیدگاه دربارهٔ «برنامه ریزی آزمون دکتری ۱۴۰۳ + مصاحبه با نفرات برتر»

  1. Avatar photo صالحیان گفت:

    سلام خسته نباشید
    من در برنامه ریزی کنکور دکتری قرار دادم که روزانه 4 ساعت مطالعه داشتم
    چه نکاتی رو باید رعایت کرد/

    1. Avatar photo مشاور صادقی گفت:

      سلام
      برا آموزش تکنیک ها ی مطالعه میتونید با مجوه تماس بگیرید داخلی 105

  2. Avatar photo borna گفت:

    من برنامه ریزی خاصی برای کنکور دکتری تخصصی ندارم و فقط در حال خوندن منابع هستم. چیز دیگه ای هست که رعایت کنم؟

    1. Avatar photo مشاور ابراهیمی گفت:

      سلام
      بله می توانید رزومه پژوهشی تان را تقویت کنید
      مدرک زبان بگیرید
      ترجمه کتاب
      مقاله
      و…

  3. Avatar photo ضیایی گفت:

    سلام خسته نباشید.برای آمادگی آزمون دکتری چقدر وقت لازمه؟ من الان اگه برنامه ریزی کنم برای آزمون امسال میرسم ؟

    1. Avatar photo مشاور ابراهیمی گفت:

      سلاک
      کنکور دکترا اسفند ماهسال اینده می باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

  • انتخاب رشته آزمون دکترا

    انتخاب رشته دکتری 1403 {راهنما و نکات مهم} | ایران تحصیل

    انتخاب رشته دکتری یکی از مهمترین دغدغه‌های پذیرفته‌شدگان است، چرا که پس از اعلام نتایج آزمون دکتری، داوطلبان باید در بازه زمانی تعیین شده برای انتخاب رشته در سامانه سنجش آموزش کشور اقدام کنند. بنابراین داوطلبان براساس کارنامه کتبی خود...
  • اعلام نتایج آزمون دکتری

    اعلام نتایج آزمون دکتری 1403+ مشاهده جواب sanjesh.org

    اعلام نتایج آزمون دکتری از روز 28 فروردین ماه 1403 آغاز شده و کلیه شرکت‌کنندگان در این آزمون می‌توانند با مراجعه به سامانه سنجش به نشانی sanjesh.org اقدام به دریافت کارنامه اولیه خود کرده و برای تعیین وضعیت خود برای...
  • دفترچه انتخاب رشته دکتری سراسری

    دفترچه انتخاب رشته دکتری سراسری {لینک دانلود pdf 1403} | ایران تحصیل

    دفترچه انتخاب رشته دکتری سراسری 1403 منتشر شد. پس از اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری، یکی از مهم‌ترین فرآیندی که داوطلبان باید آن را با حساسیت انجام دهند، انتخاب رشته دکتری است. به این ترتیب قبول شدگان پیش از انتخاب...
  • دکتری بدون آزمون

    دکتری بدون آزمون 1403 + زمان، شرایط و مراحل پذیرش

    پذیرش دکتری بدون آزمون 1403 یا همان دکتری استعداد درخشان اصلی ترین گزینه برای تحصیل در مقطع (phd) برای افرادی است که قصد شرکت در آزمون برای این مقطع را ندارند، اما مسئله حائز اهمیت این است که امکان پذیرش...
تماس با مشاور