محاسبه حضور داوطلبانه در جبهه + استعلام قانون ۱۴۰۳
- دسته بندی: نظام وظیفه
- دیدگاه ها: ۰
- تاریخ بروزرسانی: ۱۳ تیر ۱۴۰۳
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
محاسبه حضور داوطلبانه در جبهه باید براساس بخشنامههای صادر شده انجام شود. داوطلبان و ایثارگرانی که در مدت جنگ تحمیلی در جبهههای نبرد حضور داشتهاند، میتوانند بر اساس میزان حضور خود در جبهه، تسهیلات دریافت نمایند. میزان تسهیلات براساس مدت زمان ماندگاری این افراد در جبهه متفاوت است. از این رو، بسیاری از کسانی که در جبهههای جنگ فعالیت داشتهاند، باید از میزان سابقه حضور در جبهه اطلاع داشته باشند.
فرزندان و خانوادههای شاهد و جانبازان نسبت به افراد معمولی در برخی از موقعیتها از مزیتهای بیشتری برخوردار هستند. با این حال، این احتمال وجود دارد که برخی از اشخاص، مقدار دقیق سابقه خود در جبهه را به خاطر نیاورند. از این رو، با یک محاسبه دقیق میتوانند متوجه میزان سابقه خود در جبهه شوند. بعد از استعلام سابقه حضور در جنگ، ایثارگران میتوانند از برخی تسهیلات و مزایا براساس مقدار امتیازی که دارند، بهرهمند شوند.
احتساب حضور داوطلبانه در جبهه برای سابقه خدمت
از آنجا که در ارتباط با احتساب سابقه حضور داوطلبانه در جبهه برای سابقه خدمت قوانینی تصویب شده و مشمولان زیادی با این قوانین آشنایی ندارند، در ادامه مستندات مربوط به این قوانین، مقررات و آراء هیأت عمومی را ارائه نمودهایم.
قوانین مصوب:
ردیف | تاریخ | عنوان |
۱ | ۱۳۷۴/۰۳/۳۱ | ماده ۶ قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی مصوب ۳۱/ ۰۳/ ۱۳۷۴ مجلس شورای اسلامی |
۲ | ۱۳۹۱/۱۰/۰۲ | ماده ۲۷ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب ۰۲/ ۱۰/ ۱۳۹۱ مجلس شوراي اسلامي و مجمع تشخيص مصلحت نظام |
مقررات تصویب شده:
ردیف | تاریخ | عنوان |
۱ | ۱۳۷۶/۰۱/۲۷ | ماده ۱ نحوه احتساب سابقه حضور در جبهه و شمول امتيازات جبهه و جنگ موضوع قانون نظام هماهنگ پرداخت به آن (تصویب نامه شماره ۵۱۷۰۰ ت ۱۵۷۴۴ ه مورخ ۲۷/ ۰۱/ ۱۳۷۶ هیأت وزیران) |
۲ | ۱۳۸۸/۱۰/۲۱ | بند ۱ ماده ۴ آئین نامه اجرایی نحوه تعیین « فوق العاده ایثارگری، نشانها و خدمت اداری در مناطق جنگ زده موضوع بند ۲ ماده (۶۸) ق. م. خ. ک (ابلاغیه شماره ۲۰۶/ ۴۰/ ۱۱ مورخ ۲۱/ ۱۰/ ۱۳۸۸ستاد کل نیروهای مسلح) |
۳ | ۱۳۹۳/۰۶/۲۳ | طرح یکنواخت سازی گواهی جبهه رزمندگان (ابلاغیه شماره ۵۰/ ۱۴/ ۲۰۱/ م/ ۴/ ن مورخ ۲۳/ ۰۶/ ۱۳۹۳ ستاد کل نیروهای مسلح) |
۴ | ۱۳۹۳/۱۲/۰۵ | طرح یکنواخت سازی گواهی جبهه رزمندگان (ابلاغیه شماره ۱۴۹/ ۱۴/ ۲۰۱/ م/ ۴/ ن مورخ ۰۵/ ۱۲/ ۱۳۹۳ ستاد کل نیروهای مسلح) واگذاری صدور گواهیهای حضور در جبهه رزمندگان به وزارت جهاد کشاورزی |
آراء هیأت عمومی:
ردیف | تاریخ | عنوان |
۱ | ۱۳۹۳/۰۷/۰۷ | رأی وحدت رویه شماره ۱۱۲۷ مورخ ۰۷/ ۰۷/ ۱۳۹۳ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری |
تاثیر محاسبه حضور داوطلبانه در جبهه
براساس موارد ذکر شده، میتوان گفت که اطلاع از کسری خدمت جبهه پدر ممکن است تاثیر زیادی در بهرهبندی از برخی تسهیلات داشته باشد. در سال ۱۳۷۱، بخشنامهای مورد تصویب قرار گرفت که در آن امتیازات و تسهیلات متعددی برای جانبازان و ایثارگران در نظر گرفته شده بود. مفاد این بخشنامه، حاوی امتیازات متعددی برای ایثارگران است که از روی آن میتوان برای محاسبه حضور داوطلبانه در جبهه اقدام نمود.
علاوه بر این که خود ایثارگران میتوانند از مزایای گسترده این مصوبه بهرهمند شوند، فرزندانشان نیز امکان بهرهبندی از آن را خواهند داشت. فرزندان ایثارگران براساس مدت زمان حضور پدر در جبهههای نبرد، میتوانند در موقعیتهای مختلف؛ مانند کنکور سراسری، ورود به دانشگاه و آزمونهای استخدامی شانس بیشتری برای موفقیت داشته باشند.
نحوه امتیازبندی و محاسبه حضور داوطلبانه در جبهه
نحوه محاسبه حضور داوطلبانه در جبهه، فوقالعاده ساده بوده و با کمی دقت میتوان آن را به دست آورد. میزان حضور افراد در جبهه بر اساس تاریخ ورود و خروج آنها محاسبه میشود. براساس بخشنامه منتشر شده در این حوزه، همه جانبازان و آزادگان نسبت به سایر افراد، امتیاز قابلتوجهی به منظور دستیابی به مقطع تحصیلی بالاتر دریافت خواهند کرد.
کسانی که در یک گروه تشویقی بالاتر قرار میگیرند، آزادگانی هستند که سابقه اسارت نهایتا تا ۳ سال دارند. به علاوه، جانبازانی که از کار افتادگی آنها نهایتا به ۴۰ درصد میرسد هم جز این دسته خواهند بود. از دیگر گروه تشویقی با رتبه بالاتر، میتوان به آن دسته از ایثارگرانی اشاره کرد که بیشتر از ۶ ماه به صورت فعال سابقه دارند. همچنین کسانی که به مدت ۹ ماه به صورت متناوب در جبهههای نبرد حضور داشتهاند هم جز این افراد هستند.
مدت زمان ماندگاری این افراد در جبهه، باید بین فاصله زمانی ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ تا ۲۹ مرداد ۱۳۶۷ باشد. برای کسب اطلاعت بیشتر درباره محاسبه حضور داوطلبانه در جبهه میتوانید به سامانه استعلام سابقه جبهه با کد ملی به نشانی اینترنتی isaar.ir مراجعه کنید.
در ضمن برخی دیگر از آزادگان و ایثارگران میتوانند دو گروه تشویقی بالاتر از گروه استحقاقی خود را دریافت نمایند. این امتیاز برای افرادی در نظر گرفته میشود که سابقه اسارت آنها بالاتر از ۳ سال هم است. همچنین جانبازانی که میزان از کار افتادگی آنها به بیشتر از ۴۰ درصد میرسد، امتیاز بالاتری دریافت میکنند. علاوه بر این موارد، ایثارگران با سابقه خدمت در جبهه به مدت ۳ سال در فاصله زمانی ذکر شده نیز دو گروه تشویقی بالاتر دریافت خواهند کرد.
محاسبه امتیازات ایثارگری
امتیازات ایثارگری مربوط به رزمندگان، آزادگان و جانبازات است. داوطلبانی که به صورت فعال در جبهه بودند در گام اول باید میزان درصد جانبازی خود را تعیین کنند. امتیازات جانبازی میتواند در تحصیل، استخدام، شرکت در آزمونهای مختلف، درمان بیماری و خرید مسکن تاثیرگذار باشد. از این رو درادامه به نحوه محاسبه میزان امتیازات ایثارگری خواهیم پرداخت:
- امتیازات ایثارگری رزمندگان
افرادی که به صورت داوطلبانه ۶ ماه در جبهه حضور داشتند، شامل ۲۰ درصد امتیاز ایثارگری میشود. همچنین امتیاز افرادی که به صورت ۱۲ ماه در جبهه فعالیت داشتهاند، حدود ۳۰ درصد محاسبه شده است. کسانی که بین ۲۴ تا ۳۶ ماه در جبهه به صورت داوطلبانه جنگیدهاند نیز بین ۴۰ تا ۵۰ درصد امتیاز ایثارگری تعلق خواهد گرفت.
- امتیازات ایثارگری آزادگان
کسانی که بین ۶ تا ۱ سال در اسارت بودهاند، نزدیک به ۳۰ درصد امتیاز ایثارگری دریافت میکنند. همچنین افرادی که بین ۱ تا ۲ سال اسیر جنگی بودهاند، میتوانند تا ۴۰ درصد از امتیاز ایثارگری بهرهمند شوند. در آخر امتیاز کسانی که ۲ تا ۴ سال اسارت کشیدهاند، حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد خواهد بود.
- امتیاز ایثارگری جانبازارن
امتیاز رزمندگانی که به صورت داوطلب، از ۶ تا ۱۲ ماه در جبهه جنگیدند، بین ۲۰ تا ۳۰ درصد خواهد بود. طبق محاسبه، افرادی که ۲۴ ماه حضور داوطلبانه در جبهه داشتهاند، میتوانند از امتیاز ۴۰ درصد ایثارگری بهرهمند شوند. همچنین کسانی که بیشتر از ۳۶ ماه در جبهه حضور فعال داشتهاند، میتوانند از امتیاز ایثارگری خود که نزدیک ۵۰ درصد است، استفاده کنند.
استفاده از سابقه ایثارگری برای استخدام شدن
به طور کلی، محاسبه حضور داوطلبانه در جبهه میتواند تاثیر بسیار زیادی در استخدام شدن خود افراد داشته باشد. از این رو، بیشتر مواقع شرکتها و سازمانهای مختلف به این نکته توجه میکنند. در نتیجه، هرچه میزان سابقه ایثارگری و امتیاز فرد بالاتر باشد، شانس بیشتری برای موفقیت و پذیرفته شدن در شغل مورد نظر خود دارد.
البته گاهی ممکن است که فرد امکان استفاده از سابقه جبهه خود برای ورود به مشاغل مختلف را نداشته باشد. این امر میتواند به خاطر چند دلیل باشد. برخی از مهمترین دلایلی که شاید ایثارگران امکان استفاده از سابقه حضور داوطلبان در جبهه را نداشته باشند، به شرح زیر است:
- داشتن مدرک تحصیلی بالا و عدم وجود مقطع تحصیلی بعد از آن: به عنوان مثال، افرادی که دارای مدرک دکترا هستند، نمیتوانند از سابقه حضور خود در جبهه برای کسب مقاطع تحصیلی بالاتر استفاده کنند. دلیل این موضوع هم عدم وجود مدرک تحصیلی بعد از آن است.
- نداشتن پیشبینی از مدرک تحصیلی بالاتر: معمولا موقع احراز رشته شغلی، این امکان وجود دارد که پیش بینی درستی برای مدرک تحصیلی بالاتر انجام نشود.
- داشتن مدرک تحصیلی خیلی پایین: به عنوان مثال، در صورتی که فرد مدرک تحصیلی خیلی پایین مانند ابتدایی، نهضت سوادآموزی و تحصیلات کمتری از این داشته باشد، جز این دسته از افراد قرار میگیرد. این دسته نمیتوانند با استفاده از محاسبه حضور داوطلبانه در جبهه به مقاطع تحصیلی بالاتر راه پیدا کنند.
نحوه محاسبه حضور فرماندهان در جبهه
در جنگ ۸ سال دفاع مقدس بین ایران و عراق، افراد متعددی بهعنوان فرمانده، برای دفاع از ایران فعالیت میکردند. باید گفت که در این شرایط، نحوه محاسبه سابقه این افراد در جبهه نسبت به ایثارگران معمولی کمی فرق دارد. در این قسمت، نحوه امتیازبندی و گروهبندی این فرماندهان را توضیح میدهیم تا در مورد امتیاز کسانی که در جبهههای حق علیه باطل مسئولیت فرماندهی داشتهاند، اطلاعات بیشتری داشته باشید.
- افرادی که دارای عنوان فرماندهی گروهان یا عناوین همتراز آن را داشتهاند، دارای گروه ورودی و امتیاز ۳ هستند.
- افرادی که سمت آنها در جبهههای حق علیه باطل به عنوان فرماندهی گردان تا فرماندهی تیپ و یا عناوین همتراز در نظر گرفته میشده است، دارای امتیاز ۵ هستند.
- در نهایت، امتیاز ۷ برای آن دسته از افرادی است که دارای منصب بالاتر از فرماندهی تیپ و عناوین همتراز آن هستند.
تاثیر حضور داوطلبان در جبهه در پرداخت سنوات
یکی دیگر از مواقعی که محاسبه حضور داوطلبانه در جبهه به ایثارگران کمک میکند، زمان پرداخت سنوات به کارمندان دولت است. همان طور که میدانید، سالانه سنوات متعددی برای کارمندان دولت در نظر گرفته میشود که البته کاملا محدود است. بااینحال، میزان این سنوات میتواند بر اساس سابقه خدمت داوطلبانه کارمندان متغیر باشد. در ادامه به سنوات این افراد براساس نوع شرایط ایثارگران، خواهیم پرداخت.
- به اندازه ۶ درصد برای هر یک سال سابقه خدمت داوطلبانه تا تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۶۹
- به اندازه ۳ درصد اضافه سنوات برای هر سال سابقه خدمت غیر داوطلبانه تا تاریخ ذکر شده
- به اندازه ۶ درصد برای هر یک سال سابقه مفقودیت و یا اسارت
- به اندازه ۳ درصد به ازای هر یک سال گذراندن ماموریت و یا اشتغال در مناطق جنگ زده. البته این شرایط برای مواقعی در نظر گرفته میشود که محل جنگ زده به خاطر جنگ و بمباران، تخلیه و یا تا حد زیادی تخریب شده باشد.
- به اندازه ۶ درصد به ازای هر یک سال سابقه ماموریت یا اشتغال در مناطق جنگی که زیر آتش مستقیم دشمن هستند (تا آخر سال ۱۳۶۷)
به تمام کارمندان دولت که سابقه خدمت در جبهه داشتهاند، به همراه حقوق اصلی خود، مقدار قابلتوجهی سنوات تشویقی نیز داده میشود. لازم به ذکر است که میزان اضافه این سنوات برای جانبازان، به این صورت است که به ازای هر ۱۰ درصد از کار افتادگی، سابقه خدمت آنها یک سال محاسبه میشود. در نتیجه، میزان اضافه سنوات تشویقی جانبازان به همین ترتیب افزایش پیدا میکند.
لازم به ذکر است؛ مقاطع زمانی و مناطق جنگ زده و تخریب شده که پیش از این گفتیم، از طرف ستاد کل نیروهای مسلح و ستاد بازسازی مناطق جنگی تعیین میشود. علاوه بر این موارد، کسانی که به عضویت بسیج درآمده و سابقه فعالیت دارند، سنوات آنها به اندازه ۳ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. برای اطلاع از مراحل اخذ کسری خدمت جبهه پدر میتوانید با همکاران ما تماس بگیرید تا اطلاعات لازم را در این زمینه در اختیار شما داوطلبان گرامی قرار دهند.
شرایط بازنشستگان برای حضور در جبهه
ممکن است برخی از افراد بعد از بازنشستگی و یا از کار افتادگی، به جبهه اعزام شده باشند. در این شرایط، در صورتی که تاریخ اعزام آنها به جبهههای نبرد بین تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ تا ۲۳ مرداد ۱۳۶۹ باشد، به ازای هر سال سابقه حضور در جبهه، ۶ درصد سنوات به حقوق بازنشستگی آنها اضافه میشود. این اضافه سنوات به حقوق بازنشستگی و یا حقوق وظیفه از تاریخ اول فروردین ۱۳۷۰ تصویب شد.
خلاصه مقاله محاسبه حضور داوطلبانه در جبهه
در این مقاله اطلاعات کاملی درباره نحوه محاسبه حضور داوطلبانه در جبهه در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. شرایط ایثارگران براساس مدت زمان سابقه آنها در جبهههای نبرد، بایکدیگر متفاوت است. با این حال، بیشتر گروههایی که در این مطلب نام بردیم، سابقه جبهه آنها بیشتر از ۶ ماه است و میتوانند از این مزایا استفاده کنند.
همچنین در متن این مقاله بهطور کامل به قوانین، مقررات و آراء هیأت عمومی در این زمینه اشاره کردیم. تاثیر محاسبه حضور داوطلبانه در جبهه برای ایثارگران، جانبازان و آزادگان بسیار گسترده است. به طوری که این افراد میتوانند با احتساب سابقه حضور داوطلبانه خود در جبهه، زا تسهیلاتی مانند درمان رایگان، سهمیه برای شرکت در آزمون سراسری و آزمون وکالت بهرهمند شوند.
برای دانلود pdf مقاله محاسبه حضور داوطلبانه در جبهه بر روی لینک کلیک کنید.
مزایای محاسبه حضور داوطلبانه در جبهه چیست؟
با محاسبه مدت زمان حضور داوطلبان در جبهههای نبرد، افراد میتوانند از تسهیلات و مزایای متعددی بهرهمند شوند. به علاوه، فرزندان این افراد نیز امکان دسترسی به تسهیلات زیادی برای درس خواندن خواهند داشت.
مدت زمان حضور داوطلبان در جبهه در سنوات آنها تاثیر دارد؟
بله، هر چقدر مدت زمان سابقه داوطلبان در جبهههای نبرد بیشتر باشد، امکان دریافت سنوات بیشتری از دولت خواهند داشت.
اگر فردی بعد از بازنشستگی به جبهه اعزام شود، چه شرایطی خواهد داشت؟
شرایط محاسبه و درصد سنوات بازنشستگان اعزام شده به جبهههای نبرد، به این صورت است که به ازای هر یک سال، 6 درصد سنوات به همراه حقوق بازنشستگی خود دریافت خواهند کرد.
نظرات