سابقه کار آزمون نظام مهندسی ۱۴۰۳ + نمونه گواهی و فرم مستند | inbr.ir
- دسته بندی: خدمات سامانه ها
- دیدگاه ها: ۰
- تاریخ بروزرسانی: ۲۰ مرداد ۱۴۰۳
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
سابقه کار نظام مهندسی یکی از مهمترین مراحل برای اخذ مجوز و پروانه اشتغال در حوزه مهندسی است. این مدرک مهم برای اعتبارسنجی مهارتهای شخص در زمینه مهندسی و ایجاد اعتماد بین او و مشتریان و همکارانش محسوب میشود.
افراد متقاضی شرکت در آزمون نظام مهندسی باید مدت زمان مشخص از دریافت مدرک تحصیلیشان گذشته باشد که این مدت زمان به عنوان سابقه کار نظام مهندسی محسوب میشود. برای اطلاع از سابقه کار برای پروانه اشتغال نظام مهندسی و نمونه گواهی سابقه کار برای نظام مهندسی تا انتهای مقاله ما را همراهی نمایید.
سابقه کار آزمون نظام مهندسی چیست؟
سابقه کار به عنوان یکی از عوامل مهم در اخذ مجوز و پروانه اشتغال مهندسی نفش بهسزایی دارد. سابقه کار نشاندهنده تجربه و توانایی فرد در زمینه مهندسی است. توجه به این نکته اهمیت بالایی دارد؛ زیرا افرادی که سابقه کار مناسبی داشته باشند، معمولا بهترین نتایج را در انجام پروژهها و کارهای مهندسی خواهند داشت.
سابقه کار در آزمون نظام مهندسی به این معنا است زمان مشخصی از تاریخ دریافت مدرک تحصیلی متقاضیان گذشته و فرد پیش از شرکت در آزمون، در شرکتهای مهندسی مشغول به کار شده باشد. سابقه کار برای رشتههای مهندسی، برق، مکانیک، عمران و…در مقاطع تحصیلی کارشناسی، ارشد یا دکتری، متفاوت است.
حداقل سابقه کار در هر مقطع و باتوجه به هر مدرک تحصیلی، مشخص شده است. به عنوان مثال، فارغ التحصیلان کارشناسی، حداقل باید ۳ سال سابقه کار داشته باشند. در صورتی که داوطلبان کارشناسی ارشد ۲ سال و دکترا باید ۱ سال سابقه کار در رزومه خود دارند. البته گاهی تجربه مرتبط با رشته تحصیلی نیز میتواند به عنوان سابقه کار محسوب شود. سابقه کار شامل مهندس ناظر، طراح و مجری یک پروژه است.
ضرورت ارائه سابقه کار برای پروانه اشتغال نظام مهندسی
سابقه کار برای پروانه اشتغال نظام مهندسی برای هر مهندس یکی از مراحل حیاتی مهندسی است که نشاندهنده توانایی و صلاحیت او در انجام وظایف مهندسی مورد نظر است. ارائه سابقه کار در این فرایند بسیار اهمیت دارد؛ زیرا این اطلاعات نشاندهنده تجربه و مهارتهای فرد در زمینه مورد نظر است.
سابقه کار یک مهندس نه تنها نشان دهنده توانایی و تجربه فرد است، بلکه باعث ایجاد اعتماد بین یک متخصص و مشتریان او میشود. مشتریان بر اساس سابقه کار و پروژههای گذشته مهندس، قدرت اعتماد خود را به او میدهند و این امر میتواند به موفقیت و رشد حرفهای مهندس کمک کند. متقاضیان پروانه اشتغال نظام مهندسی، ابتدا باید برای ثبت نام اقدام کنند و بعد با دریافت کارت ورود به جلسه آزمون نظام مهندسی برای آزمون آماده شوند.
سابقه کار نظام مهندسی با مدرک کارشناسی
🔶 متقاضیان آزمون نظام مهندسی باید دارای مدرک کارشناسی و حداقل سه سال سابقه کار باشند تا بتوانند در این آزمون شرکت کنند. محاسبه سه سال سابقه کار از تاریخ ثبت مدرک فارغ التحصیلی آغاز میشود.
🔶 مهلت دریافت پروانه نظام مهندسی برای فعالیت حرفهای در حوزه مهندسی حدود یک سال است؛ بنابراین توصیه میشود که در صورت تمایل به فعالیت در رشته تخصصی خود، به سرعت پروانه اشتغال به کار را دریافت کنید.
🔶 آزمون نظام مهندسی سالانه در دو دوره برگزار میشود و سوابق کار حرفهای باید قبل از موعد آزمون احراز شود.
🔶 دانشجویان محترم رشته مهندسی باید به اهمیت بالای آن توجه کنند و همچنین فعالیتها و امور دانشجویی خود را به سرعت و بهصورت کامل انجام دهند تا سپس مدرک فارغ التحصیلی خود را دریافت کنند. در غیر این صورت در محاسبه سنوات سالانه یا سابقه کارشان مشکلی پیش خواهد آمد.
🔶 به نکات مهمی که در انتهای دوره تحصیلی شان قرار دارند، توجه کنند و از انجام اقداماتی که باعث تاخیر در دریافت مدرک شده، خودداری کنند.
🔶 تاخیر در دریافت مدرک میتواند باعث به تاخیر انداختن دریافت پروانه اشتغال شود و در نتیجه، شروع دیرتر به کار حرفهایشان شود.
🔶 سوابق کاردانی به شرط هم رشته بودن با رشته مهندسی و زمانبندی مناسب، برای محاسبه سنوات مهندسی اهمیت دارد. در صورت عدم همرشته بودن، این سنوات قابل محاسبه نخواهد بود.
🔶 داوطلبان توجه داشته باشند که سنوات کاری مقطع کاردانی از اخذ مدرک کاردانی تا فارغالتحصیلی کارشناسی محاسبه میشود و برای آزمونهای خاص، ممکن است محاسبات متفاوتی داشته باشد.
سابقه کار نظام مهندسی با مدرک کارشناسی ارشد
🔶 سوابق کار و مدرک کارشناسی ارشد برای شرکت در آزمون نظام مهندسی برای دانشجویانی که تمایل به شرکت در این آزمون و دریافت پروانه اشتغال دارند، ضروری است.
🔶 دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد برای ثبت نام در آزمون نظام مهندسی، علاوه بر داشتن مدرک مجاز و اطلاع از منابع آزمون نظام مهندسی، باید دارای سابقه کار مرتبط با زمان تحصیل خود باشند.
🔶 محاسبه سابقه کار از تاریخ اخذ مدرک کارشناسی ارشد تا روز آزمون صورت میگیرد و حداقل این مدت زمان باید ۲ سال باشد. برای داوطلبان آزمون نظام مهندسی، تمرکز بر تجربه کاری و تخصص در زمینه مورد نظر از اهمیت ویژهای برخوردار است.
سابقه کار نظام مهندسی با مدرک دکتری
🔶 متقاضیانی که دارای مدرک دکتری مهندسی هستند و قصد شرکت در آزمون نظام مهندسی را دارند، باید دارای سابقه کار مناسب در رشته خود را داشته باشند.
🔶 با توجه به مقررات، سابقه کار مورد نیاز برای مقطع دکترا حداقل ۱ سال است. به منظور شرکت در آزمون نظام مهندسی، داوطلبان باید حداقل ۱ سال از تاریخ اخذ مدرک دکتری گذشته باشد.
🔶 در غیر این صورت، فرد متقاضی باید دارای سابقه کار مناسب برای شرکت در آزمون باشد.
🔶 محاسبه سابقه کار از تاریخ اخذ مدرک دکتری تا روز آزمون انجام میشود و حتی یک روز کمتر از ۱ سال مورد قبول نیست.
🔶 پس از برگزاری آزمون، افرادی که نمره قبولی کسب کنند، پروانه اشتغال دریافت خواهند کرد.
🔶 در صورت وجود اختلاف بین اطلاعات فردی و میزان سابقه کار اعلام شده توسط داوطلب، قبولی فرد لغو و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
🔶 شرکت در آزمون نظام مهندسی به سابقه کار داوطلبان وابسته است.
🔶 این افراد باید با نحوه محاسبه سابقه کار آشنا باشند.
🔶 در صورت داشتن مشکل در محاسبه سابقه کار، میتوانید به سایتهای مرتبط با محاسبه آنلاین سابقه کار مراجعه کنید تا این موضوع به صورت دقیق برای شما بررسی شود.
🔶 همانطور که در این مقاله چندین بار به وضوح اشاره شد، سابقه کار با هر مدرکی که داشته باشید، از تاریخ اخذ مدرک تحصیلی تا روز برگزاری آزمون محاسبه میشود.
🔶 بنابراین اگر سابقه کار نظام مهندسی تا روز آزمون به اندازه کافی نباشد قبولی شما لغو خواهد شد.
🔶 به این نکته توجه نمایید که اگر پس از مدت زمان زیادی، مجدد اقدام به تحصیل و دریافت مدرک جدید کرده باشید. فاصله میان دو مدرک را به این صورت محاسبه خواهد کرد: به ازای هر ۵ سال فاصله، یک سال سابقه کار و سنوات برای شما محاسبه میشود. به این ترتیب بهتر است پیش از شرکت در آزمون از مشاوره آزمون نظام مهندسی بهرهمند شوید.
نمونه گواهی سابقه کار برای نظام مهندسی
ارتباط مهندس با صنعت مهندسی از طریق سابقه کار، میتواند به بهبود عملکرد و تواناییهای او کمک کند. زمانی که یک مهندس تجربه کاری گستردهای در زمینههای مختلف داشته باشد، قادر خواهدبود با چالشهای مختلف صنعت مهندسی روبرو شود و راه حلهای مناسب برای مسائل پیش آمده را پیدا کند.
برای دریافت نمونه گواهی سابقه کار برای نظام مهندسی بر روی لینک کلیک نمایید.
نمونه گواهی سابقه کار برای نظام مهندسی |
تصویر مستند سابقه کار نظام مهندسی |
تصویر مستند سابقه کار نظام مهندسی
اخذ مجوز و پروانه اشتغال مهندسی یکی از مراحل حیاتی برای هر مهندس است که با اعلام نتایج آزمون نظام مهندسی قبولی یا عدم قبولی داوطلب مشخص میشود. امروزه سابقه کار مناسب به عنوان یکی از شرایط اساسی برای اخذ این مجوزها مطرح شده است.
به طوری که با ارائه مدارک و مستندات مربوط به سابقه کار، مهندس متقاضی میتواند نشان دهد که توانایی و تجربه کافی برای انجام کارهای مهندسی را دارد. بدون سابقه کار مناسب، اخذ مجوز و پروانه اشتغال ممکن است با مشکلاتی مواجه شود و این میتواند تاخیر در فعالیتهای حرفهای مهندسی ایجاد کند.
مدارک لازم برای دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی
بعد از اینکه داوطلب از زمان برگزاری آزمون نظام مهندسی مطلع شد، بایستی مدارک مورد نیاز برای اخذ پروانه اشتغال به کار مهندسی را آماده کند که عبارت است از:
❇️ تکمیل کاربرگ درخواست صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی (کاربرگ)
ارائه گواهی سابقه کار نظام مهندسی و برگه تسویه حساب با ساطمان نظام مهندسی
❇️ ارائه تصویر کارنامه و شماره سریال قبولی در آزمون حرفهای مهندسان (از پایگاه اطلاعرسانی وزارت راه و شهرسازی به نشانی www.inbr.ir)
❇️ تهیه یک نسخه از تمامی مدارک تحصیلی معتبر (کاردانی – کارشناسی – کارشناسی ارشد – دکتری) که توسط مراجع قضائی یا دفتر اسناد رسمی تصدیقشده باشند (تصدیق ابرازی معتبر نیست).
❇️ برای فارغالتحصیلان داخل کشور، در صورت پایان اعتبار گواهینامه موقت، باید اصل گواهینامه پایان تحصیلات یا دانشنامه تحصیلی ارائه شود.
❇️ دارندگان مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر، باید مدارک مربوط به کارشناسی و یا کاردانی خود را نیز برای احتساب سابقه و تعیین کد رشته ارائه دهند.
❇️ تصویر شناسنامه و کارت ملی (با اصالت توسط مراجع قضائی یا دفتر اسناد رسمی تایید شود)، اگر به صورت ابرازی باشد، تایید نمیشود.
❇️ تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت دائم (با اصالت توسط مراجع قضائی یا دفتر اسناد رسمی تایید شود)، در صورت ابرازی تایید نخواهد شد.
❇️ دو قطعه عکس رنگی ۴*۶ با پسزمینه سفید (بدون عینک، کلاه، کروات، زیورآلات و دستمال گردن، بدون رتوش) برای خانمها، با قرص صورت مشخص و حجاب، و عکس باید حداقل باید برای ۶ ماه اخیر باشد.
❇️ اصل رسید بانکی (واریزشدهبه حساب شماره ۲۱۷۶۳۱۱۲۱۸۰۰۷ بانک ملی ایران بنام خزانه معین استان تهران به مبلغ ۶۰۰ ریال قابل پرداخت در کلیه شعب بانک ملی ایران یا باجه مستقر در سازمان).
❇️ در صورت تغییر آدرس، ارائه اصل و تصویر سند مالکیت و (آخرین قبض تلفن یا مبایعهنامه همراه با برگه عوارض نوسازی جهت تطبیق آدرس) یا اجارهنامه رسمی آدرس جدید به نام شخص متقاضی الزامی است.
❇️ پاکت پستی (تکمیلشدهتوسط شخص متقاضی و قابل تهیه از واحد انتشارات مستقر در طبقه منفی سه)، آدرس مندرج در پشت پاکت پستی باید با آدرس محل سکونت، که در کاربرگ درخواست پروانه ذکر شده، مطابقت داشته باشد.
💢 توجه: تمام تصاویر مذکور باید حتما در قطع A۴ ارائه شوند. تنظیم مدارک با اصالت باید توسط مراجع قضائی یا دفاتر اسناد رسمی انجام شود. برای تحویل مدارک، حضور شخص الزامی است.
ساعت تحویل مدارک: روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸ الی ۱۴.
اخبار پیرامون آزمون نظام مهندسی ۱۴۰۳
📢 حل چالشهای آزمون نظام مهندسی تنها با ۶ راهکار
به گفته خبرگزاری اختبار، شش راهکار ساده برای حل چالشهای آزمون نظام مهندسی اعلام شده است. این شش راهکار شامل حجم مطالب، استرس و اضطراب، برنامهریزی، مدیریت زمان و موارد دیگری است که به آن پرداخته شده است تا متقاضیان آزمون نظام مهندسی پیش از شرکت در آزمون با بهکارگیری این راه حلها به نتیجه مثبت دست پیدا کنند.
خلاصه مقاله سابقه کار نظام مهندسی
با توجه به اهمیت سابقه کار نظام مهندسی و نقش آن در اخذ مجوز و پروانه اشتغال مهندسی، میتوان نتیجه گرفت که ارائه مدارک و مستندات مربوط به تجربیات و مهارتهای فرد، امری حیاتی برای ارتقای صلاحیت و اعتماد بین مهندس و مشتریان است.
در این مقاله نمونه گواهی سابقه کار برای نظام مهندسی را برای شما قرار دادیم و درباره شرایط، مدارک و سابقه کار در نظام مهندسی صحبت کردیم. همانطور که گفتیم سابقه کار پیش از آزمون نظام مهندسی از زمان اخذ مدرک تا شرکت در آزمون محاسبه میشود که برای هر مقطع این سابقه کار متفاوت است.
برای دانلود فایل pdf سابقه کار نظام مهندسی روی لینک کلیک کنید.
چند سال بعد از اتمام دوره کارشناسی شرکت در آزمون نظام مهندسی مجاز است؟
از تاریخ دریافت مدرک تحصیلی تا تاریخ آزمون نظام مهندسی برای مدرک کارشناسی ۳ سال، کارشناسی ارشد ۲ و دکتری ۱ سال از زمان دریافت مدرک تحصیلی باید گذشته باشد.
برای اخذ پروانه اشتغال به کار مهندسی داشتن پایان خدمت ضروری است؟
داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم به منظور دریافت پروانه اشتغال الزامی است. داوطلبان مشمول میتوانند در این آزمون شرکت کنند و پس از قبولی، حداکثر تا ۳ سال کارت پایان خدمت را ارائه دهند.
زمان دریافت پروانه اشتغال نظام مهندسی چقدر است؟
دریافت پروانه اشتغال یا همان مجوز فعالیت تخصصی و حرفهای شما در حوزه مهندسی، حدود ۱ سال زمان میبرد.
نظرات