ایران تحصیل
مشاوره با تلفن ثابت
از سراسر کشور

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

رفع مشکل مشابهت یابی در پژوهشیار {راهنمای تصویری} | ایران تحصیل

رفع مشکل مشابهت یابی در پژوهشیار
از 8 صبح تا 12 شب حتی در ایام تعطیل

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت:

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و استفاده از کد تخفیف کلیک کنید

رفع مشکل مشابهت یابی در پژوهشیار برای دانشجویانی که در حال انتخاب موضوع پایان‌نامه یا رساله خود هستند، اهمیت بسیار بالایی دارد. یکی از مشکلات اساسی که دانشجوها ممکن است با آن مواجه شوند، مشابهت‌یابی برای پروپوزال است. سامانه پژوهشیار، به منظور پیشگیری از سرقت علمی و حفظ حقوق مولفان، مراحل مشابهت‌یابی را در دو مرحله از فرآیند سامانه پژوهشیار؛ یعنی مرحله دوم (برای مشابهت یابی پروپوزال) و مرحله هشتم (برای مشابهت یابی پایان‌نامه دانشجویان ارشد و دکتری در رشته‌های غیرپزشکی و پزشکی) فراهم کرده است.

این مراحل از مشابهت‌ یابی به دانشجوها کمک می‌کند تا مطمئن شوند که پروپوزال و پایان‌نامه‌هایشان بدون تکرار و کپی‌برداری از مطالب دیگران ارائه شده باشد. با آشنایی و استفاده از امکانات موجود در سامانه پژوهشیار، دانشجوها می‌توانند از رفع مشکل مشابهت یابی برای پروپوزال و پایان‌نامه‌های خود، بهره‌مند شوند. همچنین از پروپوزال خود که با استفاده از منابع معتبر و با رعایت حقوق مولفان انجام شده است، اطمینان حاصل کنند.

تشخیص و رفع مشابهت یابی در پژوهشیار

برای تشخیص و رفع مشابهت یابی در سامانه پژوهشیار به نشانی ris.iau.ir، باید چند مرحله را طی کنید. گام اول در جهت تشخیص مشابهت یابی، بررسی منابع معتبر است. مقاله را مجدد مرور کنید و با منابع مطابقت دهید. اگر بخش اعظمی از پروپوزال، از مقالات علمی و کتاب‌های منبع کپی شده باشد، امکان مشاهبت یابی در سامانه پژوهشیار وجود دارد.

یکی دیگر از مواردی که منجر به تشخیص مشابهت یابی در سامانه پژوهشیار می‌شود، تکراری بودن جملات و به طور کلی متن است. همچنین اگر چند جمله یا پاراگراف عینا تشخیص داده شود، هرچند اگر کپی نباشد به عنواون سرقت ادبی شناخته می‌شود. در ضمن از بازنویسی کردن یک متن بپرهیزید و تا جای ممکن، فقط  از منابع برای نوشتن یک پروپوزال الهام بگیرید.

گام بعدی برای تشخیص و رفع مشابهت یابی، گزارش مشابهت یابی است. به رنگ‌بندی گزارش مشابهت یابی دقت کنید. اگر بخش‌هایی از رساله، با رنگ قرمز مشخص شده باشد، به معنی مشابهت یابی بالا است و بخش‌هایی که با رنگ زرد یا سبز نشان داده شود، به معنای مشابهت یابی کمتر است.

و در آخر ساختار جمله و پاراگراف پروپوزال خود را شخصی‌سازی کنید؛ یعنی از لحنی برای توضیح استفاده نمایید که تنها مختص به خودتان باشد. از نرم‌افزارهایی که کپی بودن یا نبودن متن را مشخص می‌کنند، کمک بگیرید. البته این نرم افزاها نمی‌توانند به صورت صددرصدی کپی بودن متن را تشخیص دهند؛ بنابراین بهتر است تا جای ممکن از کپی و بازنویسی از منابع معتبر، دوری کنید.

راهنمای تصویری رفع مشکل مشابهت یابی در پژوهشیار

اهمیت آشنایی با فرآیند مشابهت‌ یابی در پژوهشیار برای دانشجویانی که به دنبال انتخاب موضوع پایان‌نامه یا رساله‌ خود هستند، بسیار زیاد است. سامانه پژوهشیار، به منظور پیشگیری از سرقت علمی، فرآیند مشابهت‌ یابی را در دو مرحله مختلف از فرآیند تحقیقاتی، یعنی مرحله دوم (مشابهت‌یابی پروپوزال) و مرحله هشتم (مشابهت‌یابی پایان‌نامه برای دانشجویان ارشد و دکتری غیرپزشکی و پزشکی) فراهم کرده است. تنها کافی است بعد از ورود به سامانه برای مشابهت یابی، بر روی گزینه درخواست ویرایش کلیک کنید.

نحوه رفع مشکل مشابهت یابی در پژوهشیار

سپس متن را مشابهت یابی کرده و قسمت‌های قرمز رنگ را تغییر دهید. اگرچه استفاده از منابع علمی برای نگارش پروپوزال و پایان‌نامه ضروری است؛ اما باید در نگارش متن، ادبیات و ساختار جملات را تغییر دهید. از عبارات خاص و اصطلاحات منحصر به‌فرد استفاده کنید و ساختار جملات را تغییر دهید تا متن شما از متون دیگر متمایز شود.

همچنین بهتر است پیش از بارگذاری رساله در سامانه پژوهشیار، از منابع متنوع و معتبر استفاده کنید و در نهایت از نرم‌افزارهای مشابهت‌ یابی کمک بگیرید تا میزان مشابهت متن خود را بررسی نموده و در صورت لزوم تغییرات لازم را اعمال کنید. با این اقدامات جهت رفع مشکل مشابهت یابی در پژوهشیار، می‌توانید میزان خطاهای سامانه را کاهش دهید.

گام دوم رفع مشکل مشابهت یابی در پژوهشیار

نحوه تغییر ادبیات جهت کم شدن میزان مشابهت یابی در پژوهشیار

تغییر ادبیات جملاتی که از آن‌ها در پروپوزال یا پایان‌نامه خود استفاده می‌کنید، نیازمند تمرین و زمان زیادی است. برای این کار، باید تمرین‌های نویسندگی انجام دهید تا بتوانید مهارت‌های نوشتاری خود را تقویت کنید.

همچنین می‌توانید این فرآیند را به‌ طور موثرتر و سریع‌تری انجام دهید. یکی از راهکارهای موثر در این خصوص، سپردن کار به یک ویراستار حرفه‌ای است که در زمینه تغییر ادبیات جملات تخصص دارد. این کار باعث می‌شود تا متن شما با دقت بیشتر، به صورت حرفه‌ای تغییر یابد و مشابهت‌های آن با متون دیگر کاهش پیدا کند.

در صورتی که خودتان نمی‌توانید این تغییرات را اعمال کنید یا وقت کافی برای انجام آن ندارید، می‌توانید به کمک یک ویراستار حرفه‌ای در این زمینه روی آورید. با این کار می‌توانید تا متن رساله یا پروپوزال خود را به کیفیت‌ بیشتر تغییر دهید. همچنین مشکل مشابهت یابی در پژوهشیار را به‌ طور موثرتری حل کنید.

رایج ترین مشکلات سامانه پژوهشیار در مرحله مشابهت یابی

افرادی که در ارتباط با مشابهت سنجی پایان‌نامه و مشکلات رایج سامانه پژوهشیار سوال دارند، باید برای رفع مشکل مشابهت یابی در سامانه پژوهشیار، اقداماتی را انجام دهند که در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.

  1. بالا بودن میزان درصد مشابهت یابی: اگر درصد مشابهت یابی توسط سامانه پژوهشیار بیش از 48 درصد باشد، متأسفانه پروپوزال شما به مرحله تأیید استاد؛ یعنی به عبارت دیگر مرحله سوم پژوهشیار، نخواهد رسید. برای رفع مشکل مشابهت یابی در سامانه پژوهشیار برای پروپوزال یا پایان‌نامه، می‌توانید روی گزینه دانلود فایل در بخش پژوهشیار کلیک نموده و ادبیات جملاتی که مشابهت دارند را تغییر دهید.
  2. انتخاب گزینه بازگشت در مرحله مشابهت یابی: متأسفانه برخی از دانشجویان در سامانه پژوهشیار به‌ جای انتخاب گزینه اصلاح یا تأیید در مرحله مشابهت یابی، گزینه بازگشت را انتخاب می‌کنند. این اقدام باعث می‌شود که سامانه پژوهشیار ویرایش پروپوزال را برای دانشجو باز نکند و اصلاح متن برای کاهش میزان مشابهت سنجی از دسترس دانشجو خارج شود.

برای حل این مشکل، شما باید درخواست ویرایش پروپوزال را ارسال کنید و همچنین با دفتر پژوهشی دانشگاه خود تماس بگیرید تا درخواست شما برای ویرایش پروپوزال را پیگیری کنند. معمولا پس از ارسال درخواست ویرایش توسط دانشجو، دفتر پژوهشی دانشگاه، بازگشایی ویرایش پروپوزال را برای دانشجو فراهم می‌کند.

به این ترتیب اگر درخواست خود را به صورت سیستمی از طریق سامانه اصالت سنج پایان نامه دانشگاه آزاد ثبت کنید، احتمال باز شدن ویرایش پروپوزال در سامانه بسیار کم است؛ بنابراین برای رسیدگی به این موضوع، توصیه می‌کنیم با دفتر پژوهشی دانشگاه تماس بگیرید و بعد درخواست خود را به صورت مستقیم ارسال کنید.

رایج ترین مشکلات سامانه پژوهشیار در مرحله مشابهت یابی

تغییر رویه سامانه پژوهشیار دانشگاه آزاد در مشابهت یابی پایان نامه

تغییرات نامشخصی که در فرایند مشابهت یابی سامانه پژوهشیار دانشگاه آزاد صورت گرفته، باعث شده تا میزان تشابه متون علمی در این سامانه بالاتر از سامانه ایرانداک نشان داده شود. در چنین شرایطی دانشجویان به دنبال راه‌هایی برای رفع مشکل مشابهت یابی در پژوهشیار هستند؛ اما مسأله‌ مهم‌تر این است که با تغییرات داخل متون و تبیین کردن اساسی و دقیق مطالب، میزان همپوشانی پس از بارگذاری متن در سامانه پژوهشیار، به طور اندکی کاهش می‌یابد و نتیجه‌ مطلوب به دست نخواهد آمد.

یکی دیگر از موضوعات چالش برانگیز این است که حتی در صورت استفاده از متن ترجمه شده کاملا اختصاصی و یونیک از منابع خارجی، پس از بارگذاری، میزان تشابه تا ۵۰ درصد اعلام می‌شود. در حالی که این متن از هیچ منبعی اقتباس نشده است. به طوری که برای اطمینان، یک متن به عنوان تست با زبان محاوره در سامانه بارگذاری شده است؛ اما نتیجه تست نشان داد که بعد از استعلام از سامانه اصالت سنجی، متن حدود ۲۷ درصد تشابه دارد. این مشکل از تاریخ 1401/09/01 به بعد در ارزیابی‌های اسامی اصالت سنجی به وجود آمده است.

از این رو این احتمال وجود دارد که سامانه در ارزیابی و استعلام موضوع پایان نامه ارشد و دکتری، از الگوریتم‌های نادرستی استفاده کند. همچنین برنامه‌نویسی‌های آن با مشکل مواجه هستند و فیلترهای تعریف شده در آن خالی از نقص نیستند. به این ترتیب هیچ دانشجویی نمی‌تواند؛ حتی با ارائه بهترین تفسیر و تبیین و انتخاب متون، کاملا اختصاصی از این مرحله عبور کند.

تغییر رویه سامانه پژوهشیار دانشگاه آزاد در مشابهت یابی پایان نامه

مشکل کم نشدن درصد همپوشانی یا همانندی سامانه اصالت سنجی پژوهشیار

از تاریخ 01/09/1401، با اطلاع از خبری که پروپوزال یا پایان‌نامه باید قبل از دریافت مجوز از سامانه اصالت‌سنجی برای استاد راهنما و مشاور ارسال نشود، دانشجویان با مشکل جدیدی مواجه شده‌اند.

این اطلاع‌رسانی باعث شده که سامانه تصمیم جدیدی را برای دانشجویان اعمال کند که چالش جدیدی را برای آن‌ها بوجود آورده است. این چالش کاملا با مشکلاتی که پیش از این وجود داشته تفاوت دارد و دانشجویان را در برابر وضعیتی نامعمول قرار داده است.

خلاصه مقاله رفع مشکل مشاهبت یابی در پژوهشیار

اطلاع از نحوه رفع مشکل مشابهت یابی در پژوهشیار اهمیت ویژه‌ای برای دانشجویان پیدا کرده است. مشکلات مربوط به مشابهت‌ یابی در سامانه پژوهشیار، از جمله افزایش میزان تشابه در متون و ارزیابی‌های نادرست، برای دانشجویان چالش‌هایی ایجاد کرده که باعث افزایش نگرانی‌ها و اختلالات در مراحل نهایی تکمیل پروپوزال و پایان‌نامه می‌شود.

این مسئله نیازمند توجه و اقدامات سریع و مؤثر از سوی مسئولان و متخصصان مربوطه است تا با اصلاحات لازم در الگوریتم‌ها و فیلترها، بهبودی لازم در کیفیت ارزیابی متون و کاهش میزان مشابهت یافته شود. این تغییرات می‌تواند اطمینان و اعتماد دانشجویان را به سامانه افزایش داده و روند پژوهش‌ها و تحقیقات علمی را بهبود بخشد.

برای دانلود PDF مقاله رفع مشکل مشابهت یابی در پژوهشیار روی لینک کلیک کنید.

به این پست امتیاز دهید

کاهش میزان مشابهت یابی در پروپوزال یا پایان‌نامه به چه صورت است؟

برای کاهش میزان مشابهت در پروپوزال یا پایان‌نامه، می‌توانید از منابع مختلف استفاده کنید؛ اما از بازنویسی یا کپی بپرهیزید.

چه اقداماتی برای بهبود سیستم مشابهت‌ یابی در سامانه پژوهشیار لازم است؟

برای بهبود سیستم مشابهت‌ یابی در سامانه پژوهشیار، می‌توان از الگوریتم‌های به‌روز و دقیق‌تر استفاده نمو.، فیلترها و معیارهای ارزیابی را بهبود بخشید و فرآیندهای ارزیابی را شفاف‌تر و قابل‌دسترس‌تر کرد.

دلیل مشابهت یابی بالا در پژوهشیار چیست؟

کپی از منابع، بازنویسی از روی مقالات و کتاب‌های علمی، تکراری بودن جملات و موارد دیگر از جمله دلایل مهم مشابهت یابی در پژوهشیار است.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

  • اعلام نتایج آزمون جامع داروسازی

    اعلام نتایج آزمون جامع داروسازی 1403 + مشاهده جواب sanjeshp.ir

    اعلام نتایج آزمون جامع داروسازی مدتی پس از برگزاری آزمون در 1403 در زمان خاصی در سایت قابل مشاهده است .این آزمون برای دانشجویان رشته داروسازی است که به منظور ارزیابی دانش و مهارت ‌های علمی آنان برگزار می ‌شود....
  • رشته تجهیزات پزشکی بدون کنکور سال 1403

    رشته تجهیزات پزشکی بدون کنکور + شرایط و دانشگاه ها مهر 1403

    رشته تجهیزات پزشکی بدون کنکور، یکی از حوزه‌های مهم علوم پزشکی است که به طراحی، تولید و نگهداری تجهیزات پزشکی می‌پردازد. این رشته با توجه به پیشرفت‌های فناوری و افزایش تقاضا برای تجهیزات پیشرفته، فرصت‌های شغلی مناسبی را فراهم می‌کند....
  • بهترین پانسیون پسرانه تهران

    بهترین پانسیون پسرانه تهران + قیمت یک تخته و امکانات 1403

    بهترین پانسیون پسرانه تهران دارای ویژگی‌های منحصر‌به‌‌فردی است. این ویژگی‌ها مانند امنیت بالا، امکانات اتاق، سالن مطالعه و… باعث متفاوت بودن و برتر بودن از دیگر پانسیون‌ها شده است. بسیاری از افراد معیاری چون نزدیکی به مترو از اهمیت بیشتری...
  • معدل لازم برای رشته روانشناسی

    معدل لازم برای رشته روانشناسی بدون کنکور 1403 – تفکیک دانشگاه

    اگر شما نیز به دنبال تحصیل در رشته روانشناسی بدون کنکور هستید، ضروری است که از معدل لازم برای رشته روانشناسی بدون کنکور در سال 1403 آگاه باشید. این مقاله به بررسی دقیق و جامع معدل لازم برای رشته روانشناسی...
مشاور ایران تحصیل
مشاور ایران تحصیل

 ۷ ۰ ۳ ۵   ۷ ۰ ۹   ۹ ۰ ۹
تماس از سراسر کشور با تلفن ثابت (۸ صبح تا ۲۴ بدون تعطیلی)