آیین نامه کارآموزی وزارت علوم ۱۴۰۳
- دسته بندی: دانشگاه
- دیدگاه ها: ۱۳
- تاریخ بروزرسانی: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
آیین نامه کارآموزی وزارت علوم منتشر شده است. کارآموزی یکی از دوره های اجباری است که تمامی دانشجویان درتمامی رشته ها باید آن را بگذرانند. در کارآموزی قوانین متفاوتی وجود دارد. ما در ادامه قصد داریم به تمامی سوالات شما در رابطه با قوانین کارآموزی دانشجویان پاسخ دهیم. در صورتی که قصد گذراندن دوره کارآموزی را دارید و دوست دارید بدانید حقوق کارآموزی چقدر است ، در ادامه همراه ما باشید.
جهت کسب اطلاعات دقیق از آیین نامه کارآموزی برای افراد کاردانی وزارت علوم از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت با مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید. ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ تماس از سراسر کشور و ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ (تماس از استان تهران) تماس از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی از ۸ صبح الی ۱۲ شب حتی ایام تعطیل |
آیین نامه کارآموزی وزارت علوم
قبل از بررسی قوانین کارآموزی دانشجویان و پاسخ به سوال حقوق کارآموزی چقدر است ، قصد داریم آیین نامه کارآموزی وزارت علوم را بررسی کنیم. در ادامه با قسمت های مختلف این آیین نامه، بیشتر آشنا خواهیم شد و تک به تک قوانین را بررسی خواهیم کرد.
اگر به دنبال کسب اطلاعات کاربردی از بازار کار رشته بهداشت عمومی هستید ، وارد شوید.
در آیین نامه کارآموزی وزارت علوم ، هدف از گذراندن این واحد چیست؟
هدف از کارآموزی آشنایی دانشجویان با تمامی واحدهای درسی به صورت عملی است. در واقع با این دوره، دانشجویان می آموزند که چطور از آموخته های خود در محیط کار استفاده کنند. در واقع دانشجویان نه تنها با کاربرد واحدهای درسی در محیط کار آشنا می شوند، حتی می توانند مشکلات و کمبودهای محیط های کاری را نیز به خوبی شناسایی کنند. با شناسایی این موارد، در مراحل بعدی برای یافتن شغل ، تجربه بیشتری داشته و می توانند روی مهارت های مورد نیاز در محیط های کاری تمرکز نمایند. امروزه توجه بیشتری بر روی افزایش سرمایه گذاری ها جهت بالا بردن راندمان کارآموزی ها می شود.
در آیین نامه کارآموزی چه تعاریفی آمده است؟
در آیین نامه کارآموزی وزارت علوم، تعاریف مختلفی آمده است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
تعریف کارآموزی : در دوره کارآموزی افرادی که مجاز به گذراندن دوره هستند، می توانند این واحد را بگذرانند. سازمان های کارآموزی هم از طرف مرکز تحصیل و هم توسط دانشجو، می تواند انتخاب شود.
اگر به دنبال کسب اطلاعات کاربردی از بازار کار رشته اقتصاد هستید ، وارد شوید.
تعریف دانشجوی کاراموزی : دانشجوی کارآموز فردی است که در دوره های کارآموزی شرکت می کند.
استاد کارآموزی : تمامی دانشجویان این واحد را با یک استاد می گذرانند، که استاد کارآموزی نام دارد.
سرپرست كار آموزي : سرپرست فردی که تمامی دانشجویان زیر نظر او هستند. در واقع این فرد مسئولی است که از طرف محل کارآموزی تعیین خواهد شد.
نحوه تعيين محل كارآموزي چگونه است؟
طبق آیین نامه کارآموزی وزارت علوم ، در تعیین محل سخت گیری خاصی وجود ندارد. البته این محل باید دانشجویانی را به کارآموزی بگیرد که رشته تحصیلی آن ها مرتبط با موضوع فعالیت سازمان باشد. در برخی دانشگاه ها طبق قوانین کارآموزی دانشجویان ، محل توسط خود دانشگاه تعیین خواهد شد.
اگر به دنبال کسب اطلاعات کاربردی از بازار کار رشته حقوق هستید ، وارد لینک شوید.
ضوابط و مقررات مربوط به اخذ واحد كار آموزي
طبق قوانین کارآموزی دانشجویان تمامی افرادی که این واحد را برمی دارند، لازم است یک سری قوانین را رعایت کنند که شامل موارد زیر می شود :
تمامی دانشجویان لازم است قبل از انتخاب واحد کارآموزی بین ۸۰ تا ۱۰۰ واحد را گذرانده باشند. یعنی اگر کمتر از این مقدار واحد را گذرانده باشد، نمی تواند واحد کارآموزی را انتخاب نماید. طبق آیین نامه کارآموزی وزارت علوم ، این تعداد برای افرادی که در دوره کارشناسی ناپیوسته هستند، ۶۰ واحد می باشد.
برای دانشجویان مقطع کاردانی، که دوره کارآموزی ۱ و ۲ را دارند. طبق آیین نامه کارآموزی وزارت علوم ، برای کاردانی ۱، ۴۰ تا ۵۰ واحد و برای کاردانی ۲ ، لازم است دانشجوی ترم آخر باشند.
طبق قوانین کارآموزی دانشجویان، افرادی که این واحد را اخذ می کنند می توانند ۱۴ واحد دیگر را نیز بردارند. البته اگر در رشته مهندسی باشند و معدل شان بالاتر از ۱۶، امکان برداشتن ۱۷ واحد نیز میسر می باشد.
این قانون برای دانشجویان ترم آخر تغییر کرده و در کل دانشجو می تواند، ۲۴ واحد بردارد.
برای ترم های تابستانی، مجموع واحدهایی که دانشجو می تواند به همراه کارآموزی بردارد، ۶ واحد است.
تمامی افرادی که واحد کارآموزی را برمی دارند، طبق آیین نامه کارآموزی وزارت علوم ، ده روز مهلت دارند به محل تعیین شده مراجعه نمایند در غیر این صورت مسئولیت عدم مراجعه با خودشان می باشد.
مقررات انضباطي كارآموزي شامل چه مواردی می شود؟
طبق آیین نامه کارآموزی وزارت علوم ، تمامی دانشجویان موظف هستند قوانین کارآموزی را به صورت کامل رعایت کنند که شامل موارد زیر می شود.
هر محلی قوانین خاص خود را دارد. تمامی دانشجویان کارآموز، موظف هستند قوانین کارآموزی را در محل کار رعایت کنند.
دانشجو موظف است، طبق قوانین محل کار در ساعات مقرر در محل حاضر باشند.
طبق قوانین کارآموزی دانشجویان، کارآموز موظف است مسائل و مشکلات اداری را از طریق سرپرست حل و فصل نمایند.
اگر کارآموز ایده ای جهت پیشبرد بهتر کار در محل داشته باشد، این موارد را لازم است ابتدا با سرپرست در میان بگذارد و از اقدام شخصی خودداری نماید.
در هنگام کارآموزی، فرد کارآموز لازم است اسرار محل کار را نزد خود نگاه دارد و در اختیار شرکت ها و واحدهای صنعتی دیگر قرار ندهد.
هر گونه تخلف لازم است ابتدا توسط سرپرست به صورت شفاهی تذکر داده شود و اگر باز هم تکرار شدف با واحد دانشگاهی در میان گذاشته شود.
نحوه نوشتن گزارش كارآموزي
یکی از موارد مهمی که تعیین کننده کیفیت دوره کارآموزی است، نحوه نوشتن گزارش در دوره کارآموزی می باشد. گزارش کارآموزی چهارچوبی خاص دارد که در ادامه بیشتر آن را بررسی خواهیم کرد.
در قسمت اول باید به مواردی که در مورد مکان کارآموزی اشاره دارد، توجه داشته باشید. به طور مثال، می توانید از تاریخچه سازمان مربوطه، نمودار سازمانی، نوع محصول و نوع فعالیتی که انجام می دهد، صحبت کنید.
در قسمت دوم باید به ارزیابی بخش های مرتبط با رشته علمی کارآموزی اشاره نمایید. این موارد شامل، موقعیت رشته کارآموز، بررسی شرح وظایف، اموری که در دست اقدام بوده، برنامه هایی که فرد در آینده دارد و تنکیک هایی در واحد مربوطه استفاده کرده است، مشخص شود.
نحوه ارائه گزارش كارآموزي
گزارش باید تایپ شده باشد و در صفحه اول نام خدا را ذکر کرده باشید. در صفحه دوم مقدمه و تشکر نوشته شده و در صفحه سوم فهرست نیز آورده شده باشد. از صفحه چهارم موارد آورده شده در قسمت های فوق را باید بنویسید. باید یک نسخه از گزارش به استاد راهنما و یک نسخه به دفتر صنعت ارائه شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر از بازار کار رشته داروسازی کلیک کنید.
حقوق کارآموزی چقدر است
پس از بررسی آیین نامه کارآموزی وزارت علوم و قوانین کارآموزی دانشجویان ، در این قسمت قصد داریم به شما بگوییم که حقوق کارآموزی چقدر است. در ابتدا لازم است بدانید که حقوق، مبحثی کاملاً متفاوت بوده و در هر شرکت با شرکت دیگر متفاوت است. به طور مثال در برخی شرکت ها حقوقی خوب برای دوره در نظر می گیرند، در حالی که در برخی شرکت های دیگر، هیچ حقوقی بابت کارآموزی ارائه نمی شود. در هر صورت تمامی شرایط توسط محل، همان ابتدا ارائه خواهد شد. ما به شما توصیه می کنیم به حقوق این دوره خیلی توجه نکنید و به دنبال کسب مهارت و تجربه باشید. در صورتی که برای سوال حقوق کارآموزی چقدر است ، نیاز به راهنمایی بیشتری داشتید، می توانید با ما تماس بگیرید.
خلاصه مطلب
ما در این مطلب سعی کردیم موضوع آیین نامه کارآموزی وزارت علوم را بررسی کنیم. از آنجایی که واحد کارآموزی برای تمامی رشته ها و دانشگاه ها ارائه می شود به همین دلیل اطلاع از قوانین کارآموزی دانشجویان بسیار مهم است. با اطلاع از قوانین قطعاً می توانید این دوره را با کیفیت بیشتر و بهتری بگذرانید. در صورتی که پس از مطالعه این مطلب نیاز به اطلاعات بیشتری در خصوص آیین نامه و همچنین اینکه حقوق کارآموزی چقدر است داشتید، با ما تماس بگیرید.
جهت کسب اطلاعات دقیق از آیین نامه کارآموزی دانشجویان وزارت علوم از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت با مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید. ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ تماس از سراسر کشور و ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ (تماس از استان تهران) تماس از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی از ۸ صبح الی ۱۲ شب حتی ایام تعطیل |
مطالب مرتبط
زمان ثبت نام دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی
آخرین رتبه قبولی در دانشگاه مالک اشتر
آیین نامه کارآموزی وزارت علوم
برای اطلاع از آیین نامه کارآموزی وزارت علوم چه راهی وجود دارد؟
می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و یا به واحد آموزش دانشگاه خود مراجعه کنید.
آیا قوانین کارآموزی دانشجویان هر سال تغییر می کند؟
ممکن است این اتفاق بیوفتد.
حقوق کارآموزی برای رشته های فنی و مهندسی چقدر است؟
حقوق کارآموزی برای این رشته ها بستگی به محل کارآموزی شما دارد.
آیا حقوق کارآموزی برابر با حقوق یک کارمند تمام وقت است؟
خیر حقوق کارآموزی قطعا از این مقدار کمتر خواهد بود.
سلام
اگر این ترم کارورزی برداشته باشیم ولی تا زمان امتحانات موفق به گذراندن آن نشده باشیم امکانش هست این درس رو نیوفتیم و ترم بعد دوره کارورزی رو بگذرونیم ؟
سلام وقت بخیر
بله این امکان را دارید اما با تایید کارشناس اموزش خودبه منظور بررسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم امینی داخلی ۱۰۶ در ساعات ۸.۳۰ الی۱۷ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند
اگر ترم قبل کاراموزی رو در صورتیکه ۲۰ واحد داشتم ، پاس کرده باشم و بخشنامه جدید گفته باشه بیشتر از ۱۸ واحد نباید بشه، باید دوباره کاراموزی اخذ کنم؟
سلام وقت بخیر
موردی ندارد اما شما با کارشناس اموزش خود صحبت کنید
باسلام
کسی که فارق التحصیل شده هم میتونه کارآموزی بره؟
چون دوران تحصیل زمان کرونا بوده،و واحد کارآموزی برگزار نشده.
سلام وقت بخیر
بله این امکان رادارید دوره های کاراموزی بگذرانید مورید ندارد به منظور برسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم رنجبر داخلی ۱۱۰در ساعات ۸.۳۰ الی ۱۷.۳۰ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند
سلام میخواستم بپرسم کسی که شرایط خاصی داشته باشد و نتواندتابستان یازدهم کار اموزی برود میتواند تابستان دوازدهم کاراموزی برود. یا نه اجباری برا یازدهم هست؟
سلام بله اگر برای نتوانستن خود مدرک و گواهی موجه داشته باشید امکان دارد
سلام من کلاس ۱۱ فنی هستم امسال کار ورزی دارم نمیتونم برم میتونم سال بعد برم یا اصلا نرم چون نمیتونم برم میشه بدون کارورزی دیپلم گرفت و یا رفت دانشگاه
سلام وقت به خیر
تمامی واحد هایی که داخل چارت تحصیلی تعریف شده را باید بگذرانید تا مدرسه مدرک شما را صادر کند.
با عرض سلام خدمتتون اگه در ترم تابستان اخر کارشناسی کارآموزی داشته باشم و ارشد نیز قبول شوم اما هنوز نمره کارآموز یوارد نشده باشد مشکلی پیش می آید؟
سلام وقت بخیر
پذیرش شما منوط بر موافقت دانشگاه ارشد است.
سلام وقتتون بخیر شرایط شما باید تحت برسی مشاور قرار بگیرد برای د ریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بفرمایید