آیا اولویت انتخاب رشته در قبولی تاثیر دارد؟ راهنما جامع | ایران تحصیل
- دسته بندی: مقالات انتخاب رشته
- دیدگاه ها: ۰
- تاریخ بروزرسانی: ۱۴ شهریور ۱۴۰۲
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
بسیاری از داوطلبان کنکور سراسری این سؤال را دارند که آیا اولویت انتخاب رشته در قبولی تأثیر دارد؟ و چه نقشی در فرایند پذیرش در بهترین دانشگاههای کشور خواهد داشت؟ برای انجام یک انتخاب رشته اصولی و مناسب، اولویت انتخاب رشته در آزمون سراسری باید به ترتیب براساس علاقه، کیفیت رشته، گرایش و دانشگاه صورت بگیرد و به این شکل شما شانس قبولی در رشتههای مورد علاقه خود را بیشتر خواهید داشت.
یکی از مهمترین قدمها به منظور ورود به دانشگاه در کنکور سراسری، داشتن یک انتخاب رشته درست و موفق براساس اولویتها میباشد. در ادامه این مقاله از ایران تحصیل به بررسی این سؤال که آیا اولویت انتخاب رشته در قبولی تأثیر دارد؟ خواهیم پرداخت. شما عزیزان میتوانید در صورت داشتن هرگونه سؤال با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ تماس حاصل نمایید.
مهمترین نکات در اولویتبندی انتخاب رشته کنکور
🔶 فراشناخت مهمترین اصل برای آن است که بتوانید اولویت انتخاب رشته خود را به شکل درست پیش ببرید و یک انتخاب رشته موفق را انجام دهید، اولین اصل علاقه به رشتههای مورد نظر بسیار مهم است. این علاقه یکدفعه به وجود نمیآید، بلکه برای شناخت مناسب و دقیق علاقه خود در هر رشته، باید ابتدا در مورد آن رشته مطالعه کنید و در گام بعد با دانشجویان و مشاورانی که این مسیر را طی کردهاند، گفتگو و مشورت کنید. بسیاری این سؤال را دارند که آیا اولویت انتخاب رشته در قبولی تأثیر دارد؟ برای داشتن پاسخ این سؤال باید ابتدا نکات زیر را در نظر بگیرید.
✔ در گام اول، هدف و انگیزه خود را برای ادامه تحصیل در یک رشته به آن علاقه دارید، تعیین کنید و به شکل احساسی یا به این علت که دوستان شما آن رشته را انتخاب کردهاند، دست به انتخاب نزنید.
✔ دوم، تواناییهایی که باید برای آن رشته داشته باشید در نظر بگیرید. در فرایند انتخاب رشته کنکور، رشتههایی که مورد نظرتان است را در فضای آموزشی بررسی و تحلیل کنید.
✔ سوم، دروس و واحدهای نظری و عملی رشتههای مورد نظر، واحدها و عملی و نظری که باید در رشته مورد نظر بخوانید را بررسی نموده و توانایی و میزان علاقه خود را در آن رشتهها بررسی کنید.
✔ چهارم، به طول مدت تحصیل خود توجه کنید: به عنوان مثال در دروه کاردانی طول مدت تحصیل به طور معمول دو سال تا دو سال و نیم میباشد. در دوره کارشناسی 4 سال، در دوره دندانپزشکی به طور معمول 5 سال و در دوره پزشکی حدود 7 سال برای گرفتن مدرک تحصیلی این مقطع میباشد.
✔ پنجم، آینده و بازار کاری رشته مورد نظر خود موقعیت شغلی و محیط کار را در نظر بگیرید.
✔ ششم، امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر ارشد و دکتری در رشته مورد نظر و یا رشتههای همجوار آن در داخل و یا خارج از کشور.
✔ هفتم، تسهیلات رفاهی و خوابگاه را مد نظر قرار دهید: از مهمترین دغدغهها برای خانمها برخورداری از خوابگاه است. به عنوان مثال دانشگاهها و مؤسسات دوره نوبت دوم یا شبانه، سرویس ایاب و ذهاب و تسهیلات رفاهی، خوابگاه، وام تحصیلی، در اختیار دانشجو قرار نمیدهند. حتی بعضی از دورههای روزانه نیز تعهدی در قبال خوابگاه برای دانشجو ندارند که در داخل دفترچه انتخاب رشته این مسئله در بخش توضیحات هر کد رشته تعیین شده است.
✔ هشتم، مکان تحصیل: برخی در کد رشته محلها، مکان تحصیل آنها د جایی غیر از دانشگاه اصلی میباشد. به عنوان مثال محل تحصیل گرایشهای علوم منابع طبیعی و کشاورزی در پردیش کشاورزی و منابع طبیعی کرج میباشد. یا مثلاً بعضی کدرشته های علوم پزشکی یزد محل تحصیلان ها در ابرکوه میباشد.
✔ نهم، تعهد خدمت: بعضی کد رشتهها دارای طرح تعهد خدمت میباشند که دانشجو بعد از فارغ التحصیلی باید در مدت زمان معینی به خدمت در شهری غیر از شهر محل تحصیل خود بپردازد که شرایط جابجایی وجود نخواهد داشت.
برای پیگیری ثبت انتخاب رشته کنکور کلیک کنید.
✔ دهم، جنسیت: بعضی دانشگاهها و بعضی از رشته تنها خانم و یا آقای پذیرش میکنند و برای مثال دانشگاه الزهرا فقط خانم پذیرش میکند.
✔ یازدهم، به شرایط جغرافیایی و آب و هوایی منطقه، مسافت، فرهنگ و امکانات مربوط به وسایل حمل و نقل جهت رفت و برگشت به شهر رشته مورد نظر خود توجه کنید.
✔ دوازدهم، به لیست دانشگاههای دارای شرایط خاص توجه کنید: در برخی از دانشگاهها، شرایط خاصی جهت پذیرش وجود دارد. به این صورت که پذيرش این دسته از دانشگاهها با شرايط خاص، تأیید صلاحیت عمومی و معاینه پزشکی در اولویت قرار دارد. توجه کنید که در این دانشگاهها اسامي بعد از اتمام مرحله انتخاب رشته چند برابر ظرفيت متقاضيانی که برای این رشته درخواست دادهاند، استخراج خواهد شد و براي انجام مصاحبه و مراحل دیگر گزينش از طريق سايت سازمان سنجش اعلام میشود و در نهایت با تأیید صلاحیت، پذیرش دانشجو انجام میگیرد.
✔ سیزدهم، توجه به رشتههای دارای شرایط خاص: در برخی از کد رشته محلها نیز پذیرش با شرایط خاص و به شکل برگزاری مصاحبه و تأیید صلاحیت صورت خواهد گرفت. مثلاً رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی دانشگاه تهران برای پذیرش دانشجویان، مرحله مصاحبه دارد.
✔ چهاردهم، شهریه: توجه داشته باشید که در دورههای نوبت دوم یا شبانه، پردیسهای خودگردان، مؤسسات غیرانتفاعی، تمامی هزینههای دانشجویی و شهریه ثبت نام به عهده دانشجو خواهد بود.
✔ پانزدهم، بومی گزینی: سازمان سنجش چند سالی است که به خاطر مشکلات اقامتی و معیشتی مانند تأمین خوابگاه دانشجویان، مشکلات رفت و آمد، مشکلات روحی دانشجویان مانند دوری از خانواده و افت تحصیلی، بومی گزینی را به وجود آورد. در فرایند بومی گزینی، شرایط قبولی در رشتههای بومی برای داوطلبان هر ناحیه بیشتر خواهد بود. به جز برخی از رشتههای خاص، در کد رشتههای دیگر، پذیرش مطابق با سهمیه و بومی گزینی میباشد. گزینش بومی به صورت استانی، ناحیهای ، قطبی میباشد. 20% ظرفیت به داوطلبان آزاد(غیر بومی) تعلق خواهد گرفت. در رشتههای پر متقاضی 40% ظرفیت به داوطلبان آزاد (غیر بومی ) تعلق خواهد گرفت.
✔ شانزدهم، اولویتبندی در انتخاب رشته: با فراشناخت درست و در نظر داشتن تمامی مواردی که خدمتتان عرض کردیم، میتوانید رشتههای مورد نظر خود را اولویتبندی نمایید.
🔶 در پایان باید توجه داشته باشید که برای داشتن یک انتخاب رشته موفق و اصولی، ابتدا با تأمل و حوصله و دوم با بررسی و تحقیق و مشورت با مشاوران تحصیلی، تمام موارد گفته شده را نیز در نظر داشته باشید و در رشتههای مورد نظر خود تحقیق و جستجو نمایید تا بتوانید انتخاب رشته خود را به بهترین شکل انجام دهید. همچنین بهتر است پیش از انتخاب رشته به سایتهای اینترنتی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، سایت سازمان سنجش، وزارت علوم، اطلاعیههای مندرج در سایتهای دانشگاه و سازمان سنجش مراجعه نمایید و اطلاعات لازم را به دست آورید. دفترچه انتخاب رشته را با توجه بخوانید و زمان انتخاب رشته قسمت توصیحات هر رشته و هر دانشگاه را به دقت مطالعه کنید.
برای دریافت پاسخ این سوال که با کدام رتبه انتخاب رشته کنیم؟ وارد لینک شوید.
آیا اولویتبندی انتخاب رشته در قبولی تأثیر دارد؟
داوطلبانی که در کنکور سراسری شرکت کردهاند، یک فرم انتخاب رشته در اختیار خواهند داشت که باید رشتههای مورد علاقه خود را در آن وارد کنند. فرم اتخاب رشته برای همه دانشگاهها به جز دانشگاه آزاد مشترک میباشد. داوطلبان هنگام تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور، باید اولویتبندی را به بهترین شکل مدنظر قرار دهند و رشتههایی که به آنها علاقه دارند، در بالای لیست قرار دهند.
اهمیت اولویتبندی در انتخاب رشته به این دلیل است که فرم انتخاب رشته داوطلبان از شماره یک به ترتیب بررسی خواهد شد و در هر کدام از رشتههایی که داوطلب رتبه مناسب در آنها داشته باشد،در آن رشته قبول خواهد شد و سایر انتخابهای وی مورد بررسی قرار نمیگیرند. داوطلبی را در نظر بگیرید که در کنکور تجربی با رتبه کشوری 3500 مایل به تحصیل در رشته داروسازی است. اگر این داوطلب کد رشتههای مربوط به داروسازی را در ابتدای لیست فرم انتخاب رشته قرار دهد، شانس قبولی بیشتری دارد، چراکه رتبه لازم هم را دارد، اما اگر قبل از رشته داروسازی، رشتهای مثل فیزیوتراپی را قرار دهد، احتمال قبولی در این رشتهها را هم خواهد داشت و به این ترتیب شانس قبولی در رشته داروسازی را از دست خواهد داد.
آن دسته از داوطلبانی که این سؤال را دارند که آیا اولویت انتخاب رشته در قبولی تأثیر دارد؟ باید بگوییم قطعاً اولویتبندی تأثیر زیادی در قبولی در رشتههای ثبت شده توسط داوطلب خواهد داشت. شما در اولویتبندی انتخاب رشته سراسری، باید ابتدای لیست آن دسته از رشتههایی را ثبت کنید که بیشترین میزان علاقه را به آنها دارید و در گام بعد طبق اولویتبندی که برای خود تعیین کردهاید، به سراغ رشتههای دیگر بروید. تعداد انتخابهای شما در فرم کنکور حداقل یک رشته و حداکثر 150 انتخاب میباشد و شما میتوانید هر تعداد کد رشته محل که میخواهید، در فرم خود وارد کنید.
برای آشنایی با شغل های رشته انسانی روی لینک کلیک کنید.
اولویتبندی انتخاب رشته سازمان سنجش کشور
تا اینجا سعی کردیم حول محور این سؤال که آیا اولویت انتخاب رشته در قبولی تأثیر دارد؟ توضیحاتی ارائه کنیم. اما در این قسمت میخواهیم به اولویتبندی انتخاب رشته سازمان سنجش کشور اشاره کنیم. اولویتبندی انتخاب رشته سنجش بدین شکل میباشد که ابتدا رتبهها را از بالاترین به کمترین مرتب میکند. سپس انتخاب رشتههایی که انجام شده را بر طبق رتبه داوطلبان چک مینماید. یعنی به عنوان مثال اول انتخاب رشته کسی که رتبه ۹۹۹ دارد چک میشود و پس از آن انتخاب رشته کسی که رتبه ۱۰۰۰ شده است. در صورتی که داوطلب در یکی از کد رشته محلها قبول شود، بقیه انتخابهای وی جهت قبولی رشتهها در شهریور چک نخواهد شد و فرآیند چک کردن انتخاب رشته در آزمون سراسری در همانجا که داوطلب قبول شد، متوقف میگردد و ادامه پیدا نخواهد کرد. چنانچه فرد انتخابهای مناسبی را در اولویتبندی انتخابهای خود و در بین انتخابهای اول خود جای ندهد، امکان دارد در یک رشته نامناسب قبول شود.
آن افرادی که میپرسند آیا اولویت انتخاب رشته در قبولی تأثیر دارد؟ باید نکاتی را به خاطر داشته باشند. برای داشتن بهترین انتخاب رشته و چیدمان درست انها براساس اولویتها، توصیه ما به شما این است که در انتخاب رشته خود، رتبه خود را در نظر بگیرید و برطبق علاقه خود، فرایند انتخاب رشته را انجام دهید. اگر انتخابهای شما بالاتر از حد مجاز شد، میتوانید انتخابهایی که اولویتهای کمتری دارند را حذف کنید. برای داشتن یک انتخاب رشته مناسب و اصولی ، بهترین راه اولویتبندی انتخاب رشته در آزمون سراسری به شکل زیر است:
ابتدا بهتر است از میان ۱۵۰ انتخابی که بین رشتهها دارید، حداقل ۴۰ رشته به عنوان انتخابهای دور از دسترسی باشند که شانس قبولی در آنها را ندارید که طبیعتاً این رشتهها شامل رشتههایی با کیفیت و سطح بالای دانشگاههای عالی کشور هستند. در ادامه توصی میکنیم۵۰ انتخاب بعدی خود را به عنوان انتخابهای خوش بینانه در نظر بگیرید. انتخابهایی که اگر خوش شانس باشید، در آنها قبول خواهید شد و بعد از آن، ۴۰ انتخاب بعدی خود را انتخابهایی با احتمال قوی برای قبول شدن در آنها قرار دهید. ۲۰ انتخاب پایانی را از میان رشتههایی داشته باشید که می دانید صد در صد در آنها قبول میشوید و این انتخاب حتی میتواند شامل رشتههای بدون کنکور و در مرحله انتخاب رشته با سوابق تحصیلی سراسری باشد.
برای تغییر اولویت انتخاب رشته ارشد روی لینک کلیک کنید.
اولویتبندی انتخاب رشته در دانشگاههای کشور
داوطلبانی که میخواهند بدانند آیا اولویت انتخاب رشته در قبولی تأثیر دارد؟ باید به روند انتخاب رشته در دانشگاههای مختلف نیز توجه کنند. دانشگاههای سراسری در دورههای مختلف، فرایند انتخاب رشته متفاوتی دارند و برهمین اساس شانس قبولی در رشتههای هرکدام از این دانشگاهها با یکدیگر فرق دارد. در ادامه به اولویتبندی انتخاب رشته در دانشگاههای کشور اشاره خواهیم کرد.
دانشگاههای روزانه
اگر در دانشگاههای روزانه قبول شوید، کلاس میروید ولی هیچ پولی پرداخت نمینمایید. حتی وام کمک هزینه نیز دریافت نموده و میتوانید از بهترین امکانات استفاده کنید. مدرک دانشگاههای سراسری دوره روزانه روزانه از اعتبار بالایی برخوردار میباشد و در بین همه دانشگاههای سراسری جایگاه اول را دارد. نکتهای که بسیار اهمیت دارد و باید بدانید این است که، در صورت قبولی در دانشگاههای روزانه، حتی در صورت عدم ثبت نام در دانشگاه، بر اساس مصوبات وزارت علوم، یکی از دو محرومیت زیر شامل حال دانشجویان دور روزانه میشود:
- اول، محرومیت از شرکت در فرایند انتخاب رشته در کنکور سراسری در دانشگاههای روزانه سال بعد.
- دوم، محرومیت از ثبت نام آزمون سراسری سال بعد.
دانشگاههای شبانه
داشگاه شبانه، دقیقاً مانند دانشگاه روزانه میباشد و حتی کلاسهای دانشجویان شبانه مشترک با دانشجویان روزانه بوده و تفاوت آن تنها در شهریهای است که باید پرداخت شود. شهریه پرداختی بستگی به رشته داشته و تعرفه هر سال امکان دارد تعویض گردد. ولی شهریه دانشگاه شبانه در حد دانشگاه آزاد و بین الملل نیست و کمتر میباشد.
انتخاب رشته دورههای شبانه دانشگاههای سراسری محرومیتی برای کنکور سال آینده ندارند و حتی میتوان همزمان با تحصیل در دانشگاه شبانه، بدون انصراف از دانشگاه، برای آزمون سراسری سال آینده آماده شد.
برای اطلاع از بهترین رشته های تجربی برای خانم ها روی لینک کلیک کنید.
دانشگاههای مجازی
دانشگاه مجازی کلاسی نداشته و از طریق اینترنت و کلاسهای مجازی برگزار میگردد. البته ارزش این دانشگاهها پایین نبوده حتی برای بالا بردن سطح علمی دانشجویان در دانشگاههای مجازی، گاها سخت گیری بیشتر شده و پروژهها و تمرینهای کلاسی سنگینتر میباشد. ولی شهریه این دانشگاهها دقیقاً مانند شبانه میباشد. سیستم دانشگاه مجازی در تعداد کمی از دانشگاهها وجود داشته و در ایران هنوز به شکل درستی جا نیفتاده و خیلی پیشنهاد نمیگردد.
دانشگاههای غیرانتفاعی
دانشگاههای غیرانتفاعی نیز مانند دورههای روزانه و شبانه میباشد، ولی باید شهریه تحصیل در آن را پرداخت نمایید و شهریه ثابت و متغیر این دانشگاه بیشتر از دانشگاه شبانه است. بعضی از دانشگاههای غیرانتفاعی در تهران و دیگر شهرستانها، از دانشگاههای سراسری در شهرستانهای کوچک و دور افتاده اعتبار بیشتری دارند. جالب است بدانید که اعتبار مدرک و امکانات در بسیاری از دانشگاههای غیرانتفاعی خوب و جالب نبوده و حتی فضای آموزشی خیلی از این مراکز شبیه به مدارس میباشد.
دانشگاههای بینالمللی
شهریه دانشگاههای بینالمللی براساس رشته انتخابی متفاوت خواهد بود. ولی هزینه این دانشگاهها اصولاً بالاست و مخصوصاً در رشتههای علوم تجربی مانند پزشکی و داروسازی و … ، شهریه بسیار بالا بوده و هر ترم چند ده میلیون هزینه در پی خواهد داشت. ولی رشتههای مهندسی و علوم انسانی هزینهای کمتر دارد. کلاسهای دانشگاه بین المللی معمولاً با کلاسهای دانشجویان دوره روزانه در یک مکان برگزار میشود. اعتبار علمی و مدرک بین الملل پس از دانشگاههای روزانه، در رتبه دوم قرار داشته و مشابه شبانه ارزشمند میباشد.
جهت دریافت پاسخ این سوال که تاثیر زیرگروه در انتخاب رشته چیست؟ بر روی لینک کلیک نمایید.
تأثیر سهمیهها در اولویت انتخاب رشته آزمون سراسری
توجه سهمیههای مختلف نیز میتوانند در دریافت پاسخ این سؤال که آیا اولویت انتخاب رشته در قبولی تأثیر دارد؟ مؤثر باشد. سهمیههایی که برای شرکت کنندگان کنکور در نظر گرفته شده است جهت انتخاب رشته در آزمون سراسری مؤثر هستند. در ادامه بیشتر در مورد این سهمیهها و تأثیر آنها در اولویت انتخاب رشته اشاره میکنیم.
سهمیه مناطق
شرکت کنندگان در آزمون سراسری بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره متوسطه جزو یکی ازسهمیه های مناطق ۱، ۲ یا ۳ خواهند شد. بدین ترتیب عموم داوطلبان سهمیه دارند.
سهمیه منطقه یک:
- بخشهای مرکزی شهرهای تهران
- شیراز
- اصفهان
- تبریز
- مشهد
- شمیرانات و کن به عنوان سهمیه منطقه یک تهران بشمار میآیند.
سهمیه منطقه دو:
اکثر شهرها و شهرستانهای کشور جزو منطقه دو به حساب میآیند.
سهمیه منطقه سه:
شهرهایی که جزو سهمیههای یک و دو محسوب نمیشوند.
چنانچه داوطلبی سه سال آخر تحصیل خود را در مناطق متفاوتی طی کرده باشد، سهمیه داوطلب براساس منطقهای که مدرک تحصیلی خود را از آن دریافت کرده (حتی یک سال از سه سال) تعیین میگردد.
آن دسته از داوطلبان معلول و افرادی که دو سال آخر تحصیل خود را خارج از کشور گذرانده باشند، جزو سهمیه منطقه سه محسوب میشوند.
سهمیه رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا
ایثارگران:
- همسر و فرزندان شهدا.
- آزادگان و همسر و فرزندان آنان.
- جانبازان.
- همسر و فرزندان افراد جانباز ۲۵ درصد به بالا.
ظرفیت تعیین شده برای داوطلبان ۲۵ % از میان ظرفیت هر کدام از کد رشتههای ارائه شده بوده و نمره حدنصاب این دیسته از داوطلبان ۷۰ % نمره گزنیش آزاد در آزمون سراسری برای همه رشتهها است.
رزمندگان:
رزمندگانی که حداقل ۶ ماه در جبهه حضور داشتهاند، جزو سهمیه رزمندگان بشمار میآیند و برطبق ضوابط مربوط به سهمیه رزمندگان، حدنصاب نمره برای این دسته از داوطلبان ۷۵ % نمره گزینش آزاد در آزمون سراسری در رشته محلها ارائه شده خواهد بود.
خانواده شهدا:
پدر، مادر، خواهر و برادر شهید براساس ضوابط موجود، شامل سهمیه خانواده شهدا خواهند بود.
سهمیه مناطق محروم
مطابق با مصوبات کمیته مطالعه و برنامه ریزی کنکور، حداقل میزان ۴۰ درصد از ظرفیت هر یک از رشتههای ناحیهای، قطبی و کشوری در دوره روزانه دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور، در استانهای زیر به داوطلبان بومی تعلق میگیرد:
- ایلام.
- بوشهر.
- چهارمحال و بختیاری.
- سیستان و بلوچستان.
- کردستان.
- کرمانشاه.
- کهگیلویه و بویراحمد.
- لرستان.
- هرمزگان.
اطلاعیه
میزان این سهمیه برای سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی ۳۰ درصد درنظر گرفته میشود.
سهمیه بهیاران
طبق سهمیه بهیاران، ۵% ظرفیت هرکدام از رشته محلهای پرستاری دوره روزانه در تمامی استانهای کشور (برحسب میزان متقاضیان هر کدرشته محل) به بهیاران واجد شرایط تخصیص پیدا میکند.
سهمیه کارمندان
براساس مصوبات موجود، میزان ۱۰ درصد از ظرفیت هرکدام از رشتههای دوره شبانه به کارمندان رسمی وزارت علوم، دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم تحقیقات و فناوری به شرط داشتن حداکثر ۳۵ سال و بومی استان تعلق میگیرد.
برای اطلاع از نحوه دانلود دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری وارد لینک مربوطه شوید.
جدیدترین اخبار انتخاب رشته کنکور
امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری برای رتبههای برتر در رشتههای خاص
براساس اعلام وزارت علوم، آن دسته از داوطلبان کنکور که رتبه زیر 200 را کسب کنند، در صورت قبولی در رشتههای خاص میتوانند تا مقطع دکتری به طور مستقیم ادامه تحصیل دهند و الزامی برای شرکت در آزمون نخواهند داشت.
وضعیت آمایش رشتههای دانشگاهی
معاونت آموزشی وزارت علوم اعلام کرد: آمایش رشتههای کاردانی و کارشناسی آغاز شده و برخی از رشتهها که شغلی برای آنها وجود ندارد، در سال جاری پذیرش نخواهند داشت و سال آینده چنانچه درخواستی برای آنها وجود داشته باشد، صنعت این شرایط را دارد که بعد از اعلام نیاز، در این رشتهها دانشجو بپذیرد.
خلاصه مطالب
در این متن ما به بررسی اولویت انتخاب رشته پرداختیم و به این سؤال که آیا اولویت انتخاب رشته در قبولی تأثیر دارد؟ جواب دادیم. همانظطور که می دانید اولویت در انتخاب رشته براساس تواناییها، علایق و دیگر فاکتورها صورت میگیرد. البته وجود سهمیهها نیز در این موضوع بی تأثیر نیست. در حال حاضر داوطلبان میتوانند 150 کد رشته محل را در فرم انتخاب رشته خود ثبت کنند.
بنابراین توصیه میکنیم حتماً به علاقه خود و قرار دادن آن در بالای لیست توجه کنید، چراکه اگر رشتههای مورد علاقه خود را در پایین لیست قرار دهید، فرصت تحصیل در رشتهای که مدنظر شما به دلیل قبول شدن در رشتههای بالای لیست با توجه به رتبه خود داشتهاید را از دست خواهید داد. شما عزیزان میتوانید بر طبق مواردی که در این مقاله ذکر اقدام به انتخاب رشته نمایید. چنانچه در ارتباط با جواب این سؤال که آیا اولویت انتخاب رشته در قبولی تأثیر دارد؟ سؤال و ابهامی دارید، کافی است با کارشناسان ایران تحصیل در ارتباط باشید تا پاسخگوی سؤالات شما داوطلبان عزیز باشند.
برای دانلود پی دی اف مقاله کلیک کنید.
آیا اولویت انتخاب رشته در قبولی تأثیر دارد؟
بله، قطعا اولویت انتخاب رشته در قبولی آزمون سراسری تأثیر دارد.
مهمترین نکات اولویت انتخاب رشته کنکور چیست؟
در این مقاله به نکات مهم اولویت انتخاب رشته ازمون سراسری اشاره شد.
اولویتبندی انتخاب رشته سازمان سنجش کشور چگونه است؟
در متن مقاله به اولویتبندی انتخاب رشته سازمان سنجش کشور اشاره شد.
نظرات