ایران تحصیل
مشاوره با تلفن ثابت
از سراسر کشور

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

راهنما نوشتن طرح درس روزانه + 10 نکته کلیدی مهم

طرح درس روزانه
از 8 صبح تا 12 شب حتی در ایام تعطیل

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت:

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و استفاده از کد تخفیف کلیک کنید

نوشتن طرح درس روزانه یکی از مهمترین مباحث مدیریت کلاس برای معلمان می باشد. معلمان به دنبال راهی برای برنامه ریزی بهتر و دقیق تر دروس خود می باشند. نوشتن طرح درس روزانه این مسئله را حل کرده و کمک می‌کند تا معلمان با روش خوب و مناسب، دروس خود را پیاده‌سازی نمایند. ما در این مقاله قصد داریم تمامی نکات مهم نوشتن طرح درس روزانه را شرح دهیم و مراحل نوشتن و 10 نکته کلیدی مهم را بیان نماییم.

همچنین نمونه طرح درس روزانه را در انتهای مقاله به صورت فایل در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم. اگر شما عزیزان نیاز به راهنما نوشتن طرح درس روزانه دارید تا انتهای مقاله همراه ما باشید. همچنین اگر در این خصوص نیاز به کمک و مشاوره داشتید، می توانید از مشاورین تخصصی ایران تحصیل در این امر کمک بگیرید، کافی است برای این کار با شماره 9099075307 تماس حاصل فرمایید و درخواست راهنمایی و مشاوره نمایید. اگر قصد نوشتن طرح درس روزانه دارید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

آشنایی با طرح درس

طرح درس کمک به آموزش بهتر با توجه به برنامه ریزی درسی و زمان بندی کلاس خواهد بود که مدل های مختلفی دارد و رایج ترین طرح درسی به دو صورت سالانه و یا ترمی و روزانه که به صورت هر جلسه‌ای است، می باشد. انواع دیگر طرح درس به صورت ماهانه و هفتگی نیز می باشد که برای برنامه ریزی های بسیار دقیق انجام می شود.

📌 طرح درس ترمی

طرح درس ترمی برای یک سال تحصیلی دانش آموزان بوده که مجموعه از برنامه ریزی ها و فعالیت های آموزشی در آن قرار گرفته و اجرا می شود. در طرح درس ترمی پرسش های مانند موارد زیر نیز مطرح خواهد شد: 

🔸 هدف از آموزش این درس چیست؟ 

🔸 مدت زمانی که برای درس در طول هفته نیاز است چه مقدار است؟

🔸 در طول سال تحصیلی، درس مورد نظر نیاز به چند جلسه است و باید چند جلسه برای مرور و ارزشیابی اختصاص داد؟

🔸 موارد کمک آموزشی و ابزار های مورد نیاز در این درس چه مواردی خواهد بود؟

🔸 تعطیلاتی که باعث می شود بر روی درس تاثیر گذار باشد کدام ها هستند؟ و…..

📌 طرح درس روزانه یا جلسه به جلسه 

 طرح برای یک جلسه در نظر گرفته شده و به کمک آن معلم می تواند هر جلسه برنامه ریزی خاص خود را داشته و در نهایت به هدف های خود دسترسی پیدا نماید.

در طرح درس جلسه به جلسه پرسش های مانند موارد زیر نیز مطرح خواهد شد:

🔸 هدف آموزشی در این جلسه چه می باشد؟

🔸 دانش قبلی دانش آموزان در مورد این جلسه چه است؟

🔸 قبل از شروع به تدریس باید چه کاری انجام دهد؟

🔸 مراحل تدریس در این جلسه چگونه است؟

🔸 ابزارهای مورد نیاز برای این جلسه چه می باشد؟

🔸 تکالیف دانش آموزان، پی از پایان جلسه چه می باشد؟ و ….

توجه فرمایید نوشتن طرح درس روزانه اینگونه می باشد که باید به مدت زمان هر جلسه توجه فرمایید که این موارد در دوره ضمن خدمت به معلم ها آموزش داده خواهد شد .

مواردی که در ابتدای هر طرح درس روزانه نوشته می شود را می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

نام و نام خانوادگی معلم درس مربوطه  تعداد دانش آموزان این درس  مدت زمان کلاس  اهداف کلی و جزیی درس روش های تدریس مناسب این درس 
ابزار و وسایل مورد نیاز برای تدریس تشخیص و ارزشیابی اولیه میزان دانش، دانش آموزان ارائه دروس  تشخیص و ارزشیابی تکوینی جهت اطلاع از فهم دروس تکالیف آخر جلسه 

آشنایی با طرح درس 📌 برای اطلاع از مدارک لازم برای ثبت نام کتب درسی بر روی لینک کلیک نمایید.

مزایای  نوشتن طرح درس روزانه 

همانطور که بیان شد یکی از دغدغه های معلمین عزیز، داشتن برنامه ریزی و روشی برای مدیریت کلاس و دروس خود می باشد و به دنبال روشی اثر بخش برای آموزش خود هستند. آنها به دنبال مدت زمان تدریس موثر بوده و همیشه به فکر ابزاری برای آموزش بهتر که باعث یادگیری و پیشرفت دانش آموزان می باشند.

از این رو داشتن یک طرح درس روزانه می تواند تمامی این دغدغه های آن ها را برطرف نماید و با کمک و راهنما نوشتن طرح درس روزانه خود میتوانند برای دروس و آموزش های خود به صورت روزانه، هفتگی و … برنامه ریزی نمایند.

از جمله مزایای داشتن طرح درس روزانه می توان به موارد زیر نیز اشاره نمود:

❇️ با طرح درس روزانه معلم می تواند با تسلط کامل تدریس نماید. به کمک طرح درس آموزگار می تواند بر روی تمامی مباحث تسلط پیدا کرده و بتواند نقاطی که نیاز به آموزش بیشتر دارد را پیدا نماید و با آموزش های لازم، نکات و مطلب را به دانش آموزان ارائه نماید و این امر کمک می کند تا دانش آموزان به صورت خیلی بهتری آموزش ببینند.
❇️ مدیریت بهتر زمان کلاس مدیریت زمان در کلاس بر عهده معلم است که به کمک طرح درس معلم می تواند برای هر بخش  از زمان کلاس برنامه ریزی خاص خود را داشته باشد و به موجب این امر سرعت یادگیری در کلاس را افزایش دهد.
❇️ تدریس معلم همراه با استاندارد های تعریف شده پیش خواهد رفت. در هر منطقه و کشوری، استانداردهای برای آموزش و تدریس تعریف شده است که همه معلم ها باید از این استانداردها تبعیت کرده وبر اساس آن ها آموزش بدهند. به کمک طرح درس معلم مطمئن خواهد شد که مسیر تدریس درست و بر اساس استانداردهای از پیش تعریف شده خواهد بود و هدف را به درستی انتخاب کرده است.
❇️ اگر به دلایل مختلف، نیاز به معلم جایگزین شد، این امر سخنی نخواهد بود اگر به دلایلی مانند مرخصی و … در وسط سال مجبور به معلم جایگزین شود تدریس به مشکل بر نخواهد خورد زیرا با وجود طرح درس و استفاده از راهنما نوشتن طرح درس روزانه، معلم جایگزین از تدریس با خبر بوده و می داند باید چه مواردی را تدریس نماید و با توجه به اهداف معلم قبلی پیش خواهد رفت.

 

📌 برای اطلاع از برنامه ریزی درسی شب امتحان بر روی لینک کلیک نمایید.

 

10 نکته کلیدی مهم در زمان نوشتن طرح درس

در زمان نوشتن طرح درس خود به موارد زیر توجه فرمایید و ده قدم را طی کرده تا بتوانید یک طرح درس روزانه خوب را بنویسید. این ده موارد به شرح زیر است:

1-تمامی مشخصات کلی در ابتدای کار وارد شود

در زمان نوشتن طرح درس روزانه ابتدا باید تمامی موارد که در بالا اشاره شد مانند نام درس، تعداد دانش آموزان و … در بالای صفحه مشخص شود.

2-اهداف کلی و جزئی تدریس مشخص شود.

اگر قصد دارید به تمامی اهداف خود برسید . یک آموزش خوب داشته باشید باید تمامی اهداف خود را از قبل مشخص نمایید که مشخص کردن اهداف به شرح زیر می باشد:

📆 هدف های کلی و جزئی و رفتاری :

هدف کلی یعنی اینکه معلم پس از اتمام تدریس خود در پایان روز چه نتیجه ای از ارائه آموزش خود انتظار دارد و وضعیت فراگیری دانش آموزان پس از اتمام روز چگونه می باشد و اما منظور از هدف جزئی، هدف های ریز تر و سطح پایین تر است و می توان اینگونه بیان کرد که با به دست آوردن اهداف جزئی و کم می توان به هدف اصلی و بزرگ دست پیدا نمود.

اما منظور از هدف های رفتاری، هدف هایی می باشد که قابل شنیدن و حس کردن و قابل سنجش است، می باشد که به کمک اهداف رفتاری می توان متوجه شد که دانش آموزان به هدف کلی طرح درس روزانه رسیده اند یا خیر. در اهداف رفتاری چهار ویژگی مورد بررسی قرار می گیرد که این چهار ویژگی شامل حرکت های رفتاری، معیار و شرایط و کشش می باشد.

 

3- تهیه ابزار و وسایل کمک درسی و آموزشی

زمانی که معلم ابزار و منابع مناسبی برای آموزش انتخاب نماید، آموزش بهتر و موثرتری را خواهد داشت و دانش آموزان مطالب را بهتر متوجه می شوند. و این نکته را فراموش نکنید که یک ابزار را نباید برای همه موقعیت های یک درس استفاده نمایید و هر مطلب را باید از ابزار و وسیله مناسب استفاده نمایید. برای اینکه بتوانید ابزار های مناسب برای هر مطلب از درس را بشناسید باید ابتدا پرسش های زیر را پاسخ دهید:

هدف از انتخاب ابزار برای درس چیست؟

فردی یا افرادی که قرار است با این وسیله کار نمایند که هستند و دارای چه ویژگی های می باشند؟

پذیرش استفاده از ابزار در این درس چه قدر است؟

و پرسش های بسیار دیگری که در طرح روزانه مطرح می شود که شما عزیزان برای راهنما نوشتن طرح درس روزانه می توانید از مشاورین ایران تحصیل به شماره 9099075307 ارتباط برقرار کرده و درخواست راهنما نوشتن طرح درس روزانه بنمایید.

4- انتخاب بهترین روش برای تدریس

پس از انتخاب ابزار مناسب نوبت به روش تدریس می باشد. در جامعه امروزی با توجه به پسرفت های علمی، نیاز های فرد نیز بزرگ تر و پیچیده تر شده و برای تدریس باید از فنون و علوم مناسبی استفاده نمایید. پس برای انتخاب یک روش تدریس مناسب باید از الگوهای مناسب استفاده نمایید و با مشخص کردن اهداف خود و تعداد دانش آموزان، الگوی مناسبی را انتخاب کرده و به تدریس بپردازید.

انتخاب بهترین روش برای تدریس درس

5- توجه به نکات در زمان شروع تدریس

در زمان شروع کلاس پس از حضور دانش آموزان، معلم آگاه ابتدا از حالات روحی و جسمی دانش آموزان مطلع می شود تا تدریس برای آن ها آرامش داشته باشد و با اشتیاق لازم مشغول به یادگیری نمایند. یکی دیگر از مواردی که باید قبل از شروع درس در نظر گرفت، تکالیف جلسه قبل می باشد که باید ابتدا آن ها را بررسی کرده و با توجه به تکالیف قبلی و کشش دانش آموزان، درس خود را آغاز نماید. 

به این نکته توجه فرمایید که بهتر است فعالیت های قبل از شروع کلاس زیاد طولانی نشود، تا اشتیاق به یادگیری در دانش آموزان کاهش نیابد.

6-تشخیص و ارزشیابی رفتار ورودی دانش آموز

منظور از رفتار ورودی دانش آموز این است که درسی که قبلا یاد گرفته و آن چیزی که برای شروع به یادگیری تازه باید یاد گرفته باشد می باشد و معلم باید رفتار ورودی دانش آموز را ارزیابی نماید و و مطمئن شود که دانش آموزان دروس قبلی را و به خصوص دروسی که مربوط به درس امروز است را به خوبی یاد گرفته اند و برای این کار باید دانسته های دانش آموزان را ارزیابی نماید. برای ارزشیابی می توانید با توجه به نوع درس و هدف معلم به صورت شفاهی و یا کتبی انجام شود و از اطلاعات قبلی دانش آموز مطمئن شده و سپس اقدام به تدریس نماید.

 

7- آماده سازی دانش آموز برای درس جدید 

در این مرحله معلم باید به صورت غیر مستقیم ذهن دانش آموز را برای درس جدید آماده نماید تا علاقه و انگیزه دانش آموز را برای یادگیری افزایش دهد و قبل از آغاز مطلب اصلی سعی نماید ذهن دانش آموز را برای درس آماده سازد و با کمک طرح درس معلم می تواند موارد آموزشی خود را منظم کرده و با ترتیب و آراستگی تدریس نمایند و نیاز های دانش آموز را برآورده نماید.

8- ارائه درس بر اساس روش های درسی 

اصلی ترین قسمت طرح درس روزانه قسمت ارائه درس می باشد که باید با توجه به تجربه های معلم و بر اساس دانش این دروس ارائه گردد. ارائه دروس باید دارای نظم و و پیوستگی باشد .راهنما نوشتن طرح درس روزانه در قسمت بدنه اصلی آن یعنی ارائه دروس را با دقت کامل نوشته و در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر دارید از مشاورین ایران تحصیل کمک بگیرید تا بتوانید بهترین طرح درس روزانه را ارائه داده و به تمامی اهداف خود برسید.

 

9- فعالیت های تکمیلی برای درک بهتر مطلب

فعالیت های تکمیلی به منظور درک بهتر دروس برای دانش آموزان با توجه به هدف معلم می تواند به صورت مدل های مختلف مانند شفاهی، کتبی و .. باشد که برخی از مهم ترین روش های تکمیلی در طرح درس روزانه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

🔶 معلم سعی کند خلاصه درس خود را بر روی تابلو بنویسد.

🔶 نکات مهم درس توسط دانش آموز نوشته شود.

🔶 استفاده از نمایش های عروسکی برای برخی از دروس

🔶 پوستر می تواند برای یادگیری بیشتر بسیار کمک نماید.

🔶 طرح مسئله توسط معلم و یا پرسیدن سوالات به صورت شفاهی برای فعالیت های تکمیلی مناسب می باشد.

🔶 به دانش آموزان فعالیت های تحقیقاتی داده و یا به صورت پر/زه از دانش آموز درخواست نماید.

🔶 یکی از فعالیت های تکمیلی درس نیز تکالیف شب می باشد.

🔶 توجه فرمایید که در زمان انجام تکالیف باید آن را دقیق با ذکر صفحه مشخص نمایید و چگونگی حل آنها را بیان نمایید.

 

10- ارزشیابی نهایی از نتیجه تدریس

پس از اتمام تدریس و آخرین مرحله از طرح درس روزانه بخش ارزشیابی تکوینی می باشد که معلم باید نتیجه کار خود و میزان یادگیری دانش آموزان را بررسی نماید و این کار میتوان در زمان فعالیت های تکمیلی نیز انجام داد مثلا در آخر کار دفتر های تمرین برای رفع اشکال مشاهده نمود و یا علاقه یا عدم علاقه دانش آموزان را مشاهده و نتیجه فعالیت خود را بررسی نماید

توجه فرمایید زمان بندی طرح درس روزانه با توجه به توانایی دانش آموزان و صلاح دید معلم می باشد که با توجه به آن نوشته خواهد شد .

ارزشیابی نهایی از نتیجه تدریس

📌 برای اطلاع از جاماندگان از ثبت نام کتاب درسی بر روی لینک کلیک نمایید.

 

نمونه طرح درس روزانه 

طرح درس روزانه همان طور که بیان شد با توجه به صلاح دید معلم و توانایی دانش آموزان می باشد و معلمان در زمان نوشتن طرح درس روزانه خود باید به ویژگی شخصیتی دانش آموزان توجه نماید و آن را بنویسد. نمونه طرح برای معلمانی است که به تازگی استخدام شده و برای نوشتن طرح درس نیاز به راهنمایی دارند، در غیر این صورت توصیه می کنیم خودتان طرح درس روزانه  نوشته و در صورت مشکل و یا ابهام از راهنما نوشتن طرح درس روزانه ایران تحصیل کمک بگیرید. 

در این قسمت ما نمونه ای از طرح درس روزانه  را برای شما عزیزان نیز قرار دادیم که می توانید برای الگو گیری و راهنمایی از آن استفاده نمایید.

📎 فرم خام طرح درس روزانه  دانلود

مشاوره در مورد راهنما نوشتن طرح درس روزانه

در زمان نوشتن طرح درس روزانه تعادل را در نظر بگیرید و حتما زمانی برای پزسش کلاس و سرگی های کلاسی نیز قرار بدهید تا دانش آموزان با اشتیاق بیشتری برای درس داشته باشند.

زمانی که در حال نوشتن طرح درس هستید حتما به تمامی دانش آموزان توجه نمایید و بدانید یادگیری و توانایی های ذهنی دانش آموزان با هم تفاوت هایی دارد.

در زمان تدریس، سعی نمایید مثال های هنری و فرهنگی بزنید تا علاقه مندی دانش آموزان به آن مطلب بیشتر شود.

مهمترین نکته در خصوص زمان بندی این می باشد که باید عامل اصلی زمانبندی را بر اساس سختی و آسانی دروس در نظر بگیرید نه بر اساس تعداد صفحات هر درس، زیرا دو فصل با تعداد صفحات یکسان ممکن است با توجه به سختی یا آسانی نیاز به  زمان متفاوتی برای تدریس داشته باشند.

طرح درس روزانه را جدی بگیرید و برای نوشتن  طرح درس خوب و هدفمند و مناسب با استانداردهای بیان شده می توانید از مشاورین ایران تحصیل کمک گرفته و یا مشورت های لازم را انجام نمایید.

مشاوره در مورد راهنما نوشتن طرح درس روزانه

📌 برای اطلاع از یک برنامه ریزی درسی شگفت انگیز بر روی لینک کلیک نمایید.

 

اخبار پیرامون فرهنگیان و نوشتن طرح درس روزانه

🔊 چه مدارکی باید در سامانه رتبه‌بندی معلمان بارگذاری شود؟

معلمان با توجه به زمان‌بندی اعلام شده باید اطلاعات خود را در سامانه رتبه‌بندی به آدرس rtb.medu.ir بارگذاری کنند.

سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز گفته است: چون این روند هنوز آماده نشده است و مقداری طولانی شده، با وزیر آموزش و پرورش توافق کردیم این ماه مبلغی را به عنوان علی‌الحساب پرداخت کنیم و زمانی که احکام به سرانجام رسید نیز مابه‌التفاوت پرداخت شود.

خلاصه مطلب

ما در این مقاله مراحل نوشتن طرح درس روزانه و نکات مهم در این خصوص را بیان کردیم. طرح درس روزانه به معلم کمک می کند تا با برنامه ریزی به بهترین اهداف خود برسد. پس از مطالعه این مقاله اگر نیاز به راهنما نوشتن طرح درس روزانه و  یا ابهامی در هر یک از قسمت های این مقاله داشتید می توانید از مشاورین ایران تحصیل با شماره 9099075307 کمک گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.

📥 برای مطالعه و دانلود پی دی اف مقاله بر روی لینک کلیک نمایید. 📥

 

4.6/5 - (5 امتیاز)

طرح درس روزانه چیست؟

طرح درس انواع مختلفی دارد، از جمله طرح درس سالانه و طرح درس روزانه. در این مقاله تعریف هر یک ارائه شده است.

چگونه می توان طرح درس روزانه را نوشت ؟

 طرح درس روزانه دارای عناوین و سر تیترهای مخصوصی است که شامل تمام فعالیت های آموزشی در یک کلاس درس می شود. در متن مقاله توضیح لازم ارائه شده است.

مراحل نوشتن طرح درس روزانه چیست؟

مراحل نوشتن طرح درس روزانه در این مقاله آمده است و همچنین دانلود نمونه های طرح درس روزانه قابل دانلود و مطالعه می باشد.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

  • نحوه مشاهده سوابق تحصیلی در سایت سنجش

    مشاهده سوابق تحصیلی در مای سنجش + ورود تایید my.sanjesh

    مشاهده سوابق تحصیلی در سنجش برای دانش‌آموزان و دانشجویان بسیار مهم است و آن‌ها باید برای انجام کارهای تحصیلی خود حتما آن را از سایت سنجش به نشانی اینترنتی sanjesh.org مشاهده‌ کنند. آموزش نحوه مشاهده سوابق تحصیلی در سایت سنجش...
  • مصاحبه دکتری دانشگاه صنعتی شریف

    مصاحبه دکتری دانشگاه صنعتی شریف 1404 + زمان، شرایط

    مصاحبه دکتری دانشگاه صنعتی شریف یکی از مراحل مهم فرایند پذیرش است که در آن، اساتید و اعضای هیئت علمی، به ارزیابی داوطلبان می‌پردازند. پس از برگزاری آزمون دکتری و اعلام نتایج، داوطلبانی که حد نصاب نمره را کسب کرده...
  • شرایط و معدل لازم برای استخدام بانک ایران زمین در سال ۱۴۰۳

    همانطور که می دانید بسیاری از بانک ها نیروی مورد نیاز خود را از طریق انتشار فراخوان دعوت به همکاری و یا به وسیله برگزاری آزمون کتبی، مصاحبه و گزینش جذب می کنند. بانک ایران زمین نیز یکی از این...
  • زمان برگزاری آزمون دانشگاه افسری 1404 | ایران تحصیل

    زمان برگزاری آزمون دانشگاه افسری 1404 | ایران تحصیل

    زمان برگزاری آزمون دانشگاه افسری 1404 اعلام شد. دانشگاه افسری ارتش جهت استخدام کادر افسری نیروهای هوایی، زمینی، دریایی و سازمان های وابسته به ارتش جمهوری اسلامی هر ساله اقدام به برگزاری آزمون می‌کند. متقاضیان باید هنگام ثبت‌نام آزمون دانشگاه...
مشاور ایران تحصیل
مشاور ایران تحصیل

تماس با مشاور
تماس از سراسر کشور با تلفن ثابت (۸ صبح تا ۲۴ بدون تعطیلی)