ایران تحصیل
مشاوره با تلفن ثابت
از سراسر کشور

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

عواقب خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت + آیین نامه 1403 | irantahsil

  • دسته بندی:
  • دیدگاه ها: ۲
  • تاریخ بروزرسانی: ۸ خرداد ۱۴۰۳
عواقب خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت
از 8 صبح تا 12 شب حتی در ایام تعطیل

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت:

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و استفاده از کد تخفیف کلیک کنید

یکی از مهم‌ترین عواقب خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت، پرداخت سنگین جرایم مالی، ممنوعیت خروج از کشور و ضبط وثیقه است. آقایان بعد از سن 18 سالگی باید خود را برای ورود به خدمت سربازی آماده کنند. با این حال، مشمولین می‌توانند روند ورود به خدمت سربازی را با درس خواندن کمی به تعویق بیندازند.

به این ترتیب در صورتی که مشمولین بخواهند برای تحصیل در خارج از کشور اقامت داشته باشند، باید حتما معافیت مخصوص به آن را بگیرند. به منظور دریافت معافیت تحصیلی برای خروج از کشور، مشمولین سربازی باید وثیقه مشخصی به عنوان تضمین بازگشت خود پرداخت کنند. این وثیقه نشان می‌دهد که آن‎‌ها بعد از اتمام تحصیل، به کشور باز خواهند گشت و دوره سربازی خود را به اتمام خواهند رساند. با این حال، ممکن است برخی از افراد تصمیم بگیرند که در بازه زمانی تعیین شده، به کشور بازنگردند.

قوانین خروج از کشور با وثیقه طبق آیین نامه 1403

قبل از این که به طور کامل درباره عواقب خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت صحبت کنیم، باید به این نکته توجه داشته باشید که افراد کمتر از 18 سال نیازی به وثیقه ندارند؛ یعنی اگر فردی در سن کمتر از مشمولیت باشد، نیازی نیست برای بازگشت به کشور، به سازمان نظام وثیقه وثیقه بسپارد. پس اگر فردی بخواهد قبل از سن مشمولیت از کشور خارج شود، فقط باید دیپلم خود را دریافت کند و بدون وثیقه، از کشور خارج شود.

علاوه بر این، افرادی که کارت پایان خدمت یا معافیت دائم سربازی خود را دریافت کرده‌اند احتیاجی به ارائه وثیقه ندارند. علاوه بر این، خروج از کشور دانشجویان تنها با معافیت تحصیلی یا معافیت موقت میسر است که در این شرایط برای خروج از کشور، باید تاییدیه سازمان نظام وظیفه را داشته باشند.

قوانین خروج از کشور با وثیقه در سال 1403 برای افراد مشمول خدمت سربازی (آقایان بالای 18 سال) و کسانی است که به دلایل مختلف، ممنوع الخروج شده‌اند. شرایط کلی به این صورت است که متقاضی باید مبلغی را به عنوان وثیقه به سازمان نظام وظیفه یا مرجع قضایی مربوطه تحویل دهد. مبلغ وثیقه نیز متغیر است و بر اساس نوع سفر، مدت زمان اقامت و شرایط خاص افراد مشخص می‌شود.

البته طبق قوانین خروج از کشور با وثیقه، افرادی که از خدمت معاف شده‌اند، برای خروج از کشور نیازی به گذاشتن وثیقه ندارند؛ اما افراد ممنوع الخروج، به هیچ وجه حتی با وثیقه نمی‌توانند از کشور خارج شوند. به این ترتیب بیشتر کسانی که بایستی برای خروج از کشور وثیقه به امانت بسپارند، مشمولین نظام وظیفه عمومی بالای 18 سال هستند.

قوانین خروج از کشور با وثیقه

مراحل ثبت درخواست خروج از کشور با وثیقه

کلیه آقایان بالاتر از 18 سال که شرایط لازم برای خدمت در نظام وظیفه را داشته باشند، باید برای خدمت سربازی آماده شوند. در این بین، کسانی که معافیت تحصیلی دارند و می‌خواهند از کشور خارج شوند، باید برای تضمین بازگشت خود وثیقه‌ای نزد سازمان نظام وظیفه بگذارند. میزان این وثیقه بر اساس مقطع تحصیلی افراد، متفاوت است؛ اما مراحل ثبت درخواست خروج از کشور با گذاشتن وثیقه برای مشمولین نظام وظیفه، یکسان بوده و تفاوتی ندارد.

مشمولین باید با در نظر گرفتن عواقب خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت، این مراحل را که به شرح زیر است، طی کنند:

  • ثبت درخواست در سامانه سخا

ابتدا به سایت سازمان نظام وظیفه به آدرس اینترنتی sakha.epolice.ir مراجعه کنید. سپس بعد از ورود به سامانه مراحل ثبت نام را انجام دهید تا به حساب کاربری خود دسترسی پیدا کنید. بعد از دسترسی، از منوی سمت راست، روی گزینه “درخواست صدور مجوز خروج از کشور” کلیک کنید. فرم مربوط به خروج از کشور را بررسی کرده و بعد از مطالعه، بادقت تکمیل نمایید. پس از ثبت درخواست، مدارک خواسته شده را به صورت اسکن شده در سامانه بارگذاری کنید و بعد گزینه “ثبت درخواست” را برگزینید.

پرداخت هزینه خروج از کشور

بعد از ثبت درخواست خود، به صفحه‌ای برای پرداخت هزینه منتقل می‌شوید. هزینه صدور مجوز و میزان وثیقه را بایستی به صورت آنلاین پرداخت نمایید.

مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی پلیس+10

مدارک هویتی خود را مانند اصل و کپی کارت ملی، اصل و کپی شناسنامه و اصل و کپی گذرنامه؛ به همراه رسید پرداخت هزینه برگه تاییدیه ثبت نام از سامانه سخا را به دفاتر پلیس+10 تحویل دهید.

ارائه وثیقه و دریافت مجوز خروج از کشور

در دفتر پلیس + 10، علاوه بر ارائه مدارک لازم است وثیقه خواسته شده را به یکی از دو روش وجه نقد یا ضمانت‌نامه بانکی، تحویل دهید. بعد از تایید مدارک و وثیقه، مجوز خروج از کشور به متقاضی توسط دفاتر خدمات الکترونیکی انتظامی تحویل داده می‌شود.

این نکته را فراموش نکنید، در صورتی که بدون داشتن یک عذر موجه، از بازگشت به ایران و شروع مجدد خدمت سربازی جلوگیری کنید؛ دچار مشکلات زیادی خواهید شد. یکی از مهم‌ترین مشکلات در صورت عدم ورود به کشور، ضبط وثیقه است. البته ضبط وثیقه فقط تا زمانی خواهد که مشمول به کشور بازگردد. همچنین نظام وظیفه به مشمول یا کفیل وی اعلام می‌کند که نهایتا بعد از گذشت 20 روز، باید خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی کند.

مراحل ثبت درخواست خروج از کشور با وثیقه

میزان وثیقه برای خروج از کشور

میزان وثیقه بر اساس فاکتورهای مختلفی تعیین می‌شود که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، مقطع تحصیلی فرد مشمول است. با این حال، ممکن است برخی از افراد بخواهند به دلایل دیگری به جز مهاجرت تحصیلی، کشور را ترک کنند. در این قسمت، توضیح خواهیم داد که برای چه سفرهایی باید هزینه پرداخت کنید:

  • سفرهای سیاحتی: 15 میلیون تومان
  • سفرهای زیارتی: 3 میلیون تومان
  • مهاجرت تحصیلی به منظور ادامه تحصیل: 46 میلیون تومان
  • سفرهای مطالعاتی و علمی در مقاطع تحصیلی تکمیلی: 8 میلیون تومان
  • سفرهای ورزشی: 15 میلیون تومان
  • سفرهای دوره‌های مشترک: 15 میلیون تومان
  • سفرهای درمانی: عدم نیاز به وثیقه

میزان وثیقه برای هر یک از این موارد با یکدیگر متفاوت است و شاید در هر سال دچار تغییراتی شوند؛ اما به طور کلی، میزان وثیقه مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی نسبت به سفرهای زیارتی یا سیاحتی بیشتر است. برای پرداخت این وثیقه، باید از طریق ارائه ضمانت‌نامه‌های بانکی اقدام کنید.

میزان وثیقه برای خروج از کشور

انواع وثیقه خروج از کشور

به طور کلی برای خروج از کشور مشمولین نظام وظیفه عمومی و سایر افراد که به صورت موقت می‌توانند برای سفر خارجی عازم شوند، دو نوع وثیقه خروج از کشور برای ارائه وجود دارد. در روش اول شما با گذاشتن وثیقه نقدی؛ یعنی مبلغی پول به صورت نقد(در دفاتر پلیس گذرنامه) می‌توانید از کشور خارج شوید و پس از بازگشت به کشور، پول خود را پس بگیرید.

مبلغ وثیقه نقدی برای سفر به کشورهای مختلف متفاوت است برای اطلاع از مبلغ وثیقه می‌توانید با دفاتر پلیس گذرنامه تماس بگیرید یا از طریق سایت اداره گذرنامه ناجا از شرایط آن مطلع شوید. روش دوم ضمانت بانکی است. در این روش شما می‌توانید به جای گذاشتن وثیقه نقدی، از یک نفر به عنوان ضامن خود استفاده کنید. ضامن باید تعهد بدهد که در صورت عدم بازگشت شما به کشور، مبلغی به عنوان وثیقه نقدی، به نفع دولت پرداخت کند. برای ضمانت‌نامه، ارائه مدارک هویتی مثل کارت ملی و شناسنامه و گواهی کسر از حقوق، ضروری است.

برای مطالعه دوره طلایی آموزشی سربازی چیست؟ کلیک کنید.

مهم‌ترین عواقب خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت

همانظور که گفتیم، عواقب خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت برای مشمول نظام وظیفه عمومی می‌تواند دردسرساز باشد. از این رو در این قسمت، برخی از مهمترین عواقبی که بعد از عدم بازگشت مشمول در زمان تعیین شده، برای فرد به وجود می‌آیند را نام می‌بریم.

پس اگر قصد دارید به هر دلیلی بعد از زمان تعیین شده، به کشور بازنگردید، بهتر است این عواقب را بشناسید تا بدانید که باید حتما در زمان تعیین شده، به ایران بازگشته و برای شروع خدمت سربازی، خود را سازمان نظام وظیفه معرفی کنید. البته این عواقب نه تنها برای مشمولین بلکه برای خروج از کشور پزشکان نیز صادق است.

  • جریمه مالی: اولین و مهمترین عواقب، پرداخت هزینه‌ها و جریمه‌های مالی سنگین است. در این شرایط، کل هزینه پرداخت‌ شده توسط مشمول که به‌عنوان وثیقه پرداخت کرده، توسط سازمان نظام وظیفه ضبط خواهد شد؛ حتی بعد از بازگشت هم امکان برداشت آن هزینه وجود نخواهد داشت مگر اینکه فرد چند روز با تاخیر بازگشته باشد.
  • ورود به غیبت سربازی: علاوه بر هزینه مالی، مشمول بعد ازاینکه به کشور بازگردد، بایستی جریمه غیبت سربازی را رفع کند. این بدان معنی است که مانند شرایط سایر مشمولان دارای غیبت، به ازای هر روزی که خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی نمی‌کند، غیبت ثبت می‌شود.
  • اضافه خدمت: هرکسی که در خدمت سربازی غیبت داشته باشد، دچار اضافه خواهد شد. این موضوع درباره مشمولان خارج از کشور که در زمان مشخص شده وارد ایران نمی‌شوند نیز صدق می‌کند. بدین صورت که به ازای هر یک روز غیبت، سه روز اضافه خدمت برای مشمولان در نظر گرفته می‌شود.

مهم‌ترین عواقب خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت

عواقب خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت بعد از چه مدت در نظر گرفته می‌شود؟

خروج از کشور و عدم بازگشت در زمان تعیین شده، مشمولان خدمت سربازی را مجبور به پرداخت هزینه‌های سنگینی می‌کند؛ اما این زمان تعیین شده تقریبا چقدر است؟ مدت زمان تعیین شده برای انواع سفرها براساس فاکتورهای مختلف، می‌تواند متفاوت باشد. در این قسمت، مدت زمان تقریبی برای خروج از کشور را توضیح خواهیم داد. اگر طبق هر یک از این روش‌ها در زمان تعیین شده به ایران برنگردید، وثیقه‌های پرداختی شما ضبط می‌شود و غیبت سربازی برای شما در نظر گرفته خواهد شد. این محدوده‌های زمانی، به شرح زیر است:

  • سفرهای زیارتی: 180 روز برای اساتید و مبلغین دینی/ 60 روز کاروان‌های زیارتی/ 30 روز طلاب و دانشجویان علوم دینی
  • سفرهای تحصیلی: به اندازه طول دوره تحصیل
  • سفرهای علمی: 45 روز برای دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی/ 30 روز برای شرکت در مقالات و کنفرانس‌های علمی
  • سفرهای تحقیقاتی: یک سال برای دکترا/ 6 ماه برای کارشناسی ارشد
  • سفرهای سیاحتی و تفریحی: 30 روز برای دانشجویان/ 20 روز برای همه افراد
  • سفرهای ورزشی: به اندازه زمان تعیین شده برای دوره مسابقاتی موردنظر
  • سفرهای درمانی: به اندازه طول دوره درمان که می‌توان آن را تمدید کرد.

وثیقه پرداخت‌ شده از طرف مشمولان، فقط برای مدت زمانی است که فرد به یکی از سفرهای ذکر شده رفته باشد. پس اگر مدت زمان ماندگاری مشمولان در خارج از کشور بیشتر از حد مجاز شود، وثیقه پرداختی به طور کامل ضبط می‌گردد.

عواقب خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت بعد از چه مدت در نظر گرفته می‌شود؟

نکات مهم درباره عواقب خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت

علاوه بر وثیقه، مشمولین برای خروج از کشور به گذرنامه معتبر و در برخی موارد حتی ویزا احتیاج دارند. در ضمن شرایط ارائه وثیقه و ضمانت برای افراد مشمول نظام وظیفه، زنان باردار و افراد تحت حجر متفاوت است. از آنجایی که گذرنامه انواع مختلفی دارد، اطلاع آن پیش از ثبت درخواست خروج از کشور با قید وثیقه، الزامی است تا فرد دچار عواقب خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت نشود.

به عنوان مثال، گذرنامه عادی برای کلیه افراد صادر می‌شود و به نوعی رایج‌‌ترین نوع اخذ پاسپورت است. به این ترتیب پیش از سفر، گذرنامه و ویزا خود را بررسی کنید و بعد اقدامات لازم را انجام دهید؛ چراکه میزان وثیقه با توجه به نوع سفر، مدت زمان سفر و شرایط تحصیلی مشمول، تعیین شده و پروسه اداری طولانی دارد. گفتنی است مجوز خروج از کشور برای هر بار سفر تا حداکثر 3 ماه اعتبار دارد.

خلاصه مقاله خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت

در این مقاله به طور کامل درباره عواقب خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت صحبت کردیم. مشمولان خدمت سربازی باید بعد از به اتمام رسیدن زمان تعیین شده، باتوجه به نوع سفری که داشته‌اند به کشور بازگردند. در غیر این صورت، تمام هزینه‌ای که بابت وثیقه نقدی و غیرنقدی پرداخت کرده بودند، ضبط شده و به ازای هر روز غیبت برای مشمول، اضافه خدمت در نظر گرفته می‌شود.

برای دانلود pdf مقاله خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت روی لینک کلیک کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

بعد از چه مدت وثیقه مشمول نظام وظیفه ضبط خواهد شد؟

اگر بعد از اتمام زمان تعیین‌ شده (بسته به شرایط مهاجرت) مشمول به کشور بازنگردد و خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی نکند، این وثیقه ضبط خواهد شد.

میزان وثیقه جهت دریافت مجوز خروج از کشور برای مشمولین سربازی چقدر است؟

میزان وثیقه موردنیاز  به نوع مهاجرت افراد بستگی دارد. همچنین در مقاطع تحصیلی مختلف، باید هزینه‌های متفاوتی به‌عنوان وثیقه پرداخت کنند.

در چه صورت نیازی به پرداخت وثیقه وجود ندارد؟

درصورتی‌ که فردی کارت معافیت یا پایان خدمت داشته باشد و یا هنوز به سن مشمولیت نرسیده باشد، نیازی به پرداخت وثیقه برای خروج از کشور نخواهد داشت.

نظرات

2 دیدگاه دربارهٔ «عواقب خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت + آیین نامه 1403 | irantahsil»

  1. Avatar photo زکریا آذرمیدخت گفت:

    من ۲۲ سالم هست و تک پسرم. سه تا خواهر دارم و هر سه مجردن. پدرم ۷۵ سال تمام هست و مادرم فوت کرده. پدرم بیماری خاصی نداره. آیا معاف میشم ؟

    1. Avatar photo کارشناس 2 گفت:

      سلام وقت به خیر
      درحال حاضر معافیت تک پسری یا سه خواهری وجود ندارد.برای اطلاع از شرایط معافیت های حال حاضر با کارشناس مربوطه سرکار خانم طهماسبی داخلی 108 از ساعت 9 الی 17 روزهای شنبه تا پنجشنبه از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن پیش کد و صفر با شماره 9099075307 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

  • میزان حقوق سربازی

    میزان حقوق سربازی جدول سال ۱۴۰۳ + افزایش 20% فوری

    میزان حقوق سربازی سال ۱۴۰۳ اعلام شد. اداره سرمایه نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، همواره مبلغ مشخصی را به عنوان حقوق سربازان مشخص و ماهانه به حساب این افراد واریز می‌نماید. طبق جدول جدید استعلام حقوق سربازان مجرد و...
  • ثبت نام آزمون توجیهی بدو خدمت

    ثبت نام آزمون توجیهی بدو خدمت 1403 + زمان، شرایط و مدارک

    شرایط ثبت نام آزمون توجیهی بدو خدمت 1403 اعلام شد. برگزاری دوره های ضمن خدمت توسط دانشگاه های علوم پزشکی هر ساله انجام می شود که هدف از برگزاری آن ها ارتقای سطح علمی کارکنان و افزایش توانمندی های آن...
  • طرح انصار سربازی

    طرح انصار سربازی 1403 + خبر خوش مشمولان غایب

    امکان شرکت در طرح انصار سربازی فراهم شد. این طرح که به مشمولان غایب سربازی بالای 8 سال تعلق می‌گیرد، به‌ تازگی تصویب شده است. به این ترتیب مشمولین غایب در صورت داشتن شرایط لازم می‌توانند ثبت‌نام خود را انجام...
  • استعلام غیبت سربازی با کد ملی

    استعلام غیبت سربازی با کد ملی + ورود به سامانه آنلاین | ایران تحصیل

    استعلام غیبت سربازی با کد ملی از جمله راه‌های آسان برای مشاهده غیبت مشمولین است. البته این نوع استعلام از راه‌های مختلفی اعم از حضوری و غیر حضوری امکان پذیر شده تا افراد در صورتی که تمایلی نداشته باشند به...
مشاور ایران تحصیل
مشاور ایران تحصیل

 ۷ ۰ ۳ ۵   ۷ ۰ ۹   ۹ ۰ ۹
تماس از سراسر کشور با تلفن ثابت (۸ صبح تا ۲۴ بدون تعطیلی)