تفاوت دیپلم بزرگسالان با روزانه چیست؟ | مشاوره ایران تحصیل
- دسته بندی: خدمات سامانه ها
- دیدگاه ها: ۰
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
تفاوت دیپلم بزرگسالان با روزانه یکی از موضوعات ابهام برانگیز است که همیشه در مورد آن سوال میشود. عدهای از دانشآموزان ممکن است شرایط تحصیل در مدارس عادی را نداشته باشند و به همین دلیل مدارس بزرگسالان را انتخاب کنند. به علاوه برخی از افراد بزرگسال نیز به دلایل مختلف؛ مانند داشتن دیپلم نظام قدیم، ورود به شرکتها و نهادهای دولتی برای اخذ دوباره دیپلم در تلاش هستند.
به این ترتیب این افراد باید در مدارس بزرگسالان به ادامه تحصیل بپردازند. در خصوص تفاوت دیپلم بزرگسالان با روزانه میتوان به موارد متعددی اشاره کرد؛ اما یکی از اصلیترین تفاوتها ساعت حضور برای تحصیل است که در ادامه، این موارد را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
انواع دیپلم در سیستم آموزش و پرورش ایران
قبل از اینکه به بررسی تفاوت دیپلم بزرگسالان با روزانه بپردازیم در این قسمت ابتدا انواع دیپلم در سیستم آموزش و پرورش ایران را بررسی خواهیم کرد. در این خصوص باید به شما بگوییم که به صورت کلی چهار نوع دیپلم کلی در ایران وجود دارد:
1- نظام قدیم:
به هر مدرک دیپلمی که تا سال 1379 از دبیرستان یا هنرستان اخذ شده باشد، دیپلم نظام قدیم گفته میشود.
2- دیپلم نظری و پیش دانشگاهی:
در دیپلم نظام قدیم؛ حتی با داشتن یک درس مردودی، امکان ادامه تحصیل در دانشگاه وجود نداشت. به همین دلیل مدرک 3 ساله دیپلم برای رشتههای ریاضی، انسانی و تجربی تعیین شد.
3- دیپلم فنی:
برای برخی از رشتهها که در سه گروه نظری(ریاضی، تجربی، انسانی) قرار نداشتند، دیپلم فنی حرفه ای بزرگسالان تعیین شده بود.
4- دیپلم نظام جدید:
این نوع دیپلم نیز همین سیستم فعلی است که دانشآموزان میتوانند با 12 سال تحصیل، دیپلم خود را دریافت کنند.
تفاوت اخذ دیپلم مدارس بزرگسالان با روزانه
در خصوص این سوال که تفاوت دیپلم بزرگسالان با روزانه چیست؟ باید به صورت مفصل توضیحاتی ارائه دهیم. افرادی که دیپلم خود را از مدارس بزرگسالان دریافت میکنند نیز میتوانند به راحتی وارد بازار کار یا حتی دانشگاه شوند. هیچ ارگان و دانشگاهی نیز از این بابت افراد را بازخواست نخواهد کرد. البته تفاوتهایی بین این دو دیپلم وجود دارد.
به طور مثال یکی از این تفاوتها مربوط به پرداخت شهریه در مدارس بزرگسالان است. در حالی که مدارس روزانه دولتی، به صورت رایگان بوده و شهریهای از دانشآموزان دریافت نخواهد کرد. به علاوه، ساعت برگزاری مدارس بزرگسالان عموما بعد از ظهر است که این مورد یکی از تفاوتهای اصلی دیپلم بزرگسالان با دیپلم روزانه محسوب میشود.
زمان ثبت نام در مدارس بزرگسالان و روزانه
از جمله تفاوت دیپلم بزرگسالان با روزانه، مربوط به زمان ثبت نام آنها است. به عنوان مثال زمان ثبت نام در پایههای ابتدایی روزانه بعد از خرداد ماه و زمان ثبت نام دورههای متوسطه اول و دوم روزانه، در تیر و مرداد ماه است. درحالی که زمان ثبت نام در مدارس بزرگسال، به صورت کلی در اوایل هر نیمسال انجام خواهد شد و اولین مرحله آن معمولا در بازه زمانی مهر تا آبان ماه است.
به این ترتیب توجه داشته باشید که موعد مقرر شده ثبت نام خود را انجام دهید؛ زیرا ممکن است بعد از پایان مدت ثبت نام از شما عذر موجه خواسته شود و اگر ارائه نشود در ثبت نام با مشکل مواجه خواهید شد. از این رو افراد برای اخذ دیپلم رسمی بزرگسالان باید در زمان مشخص شده برای ثبت نام اقدام کنند تا بتوانند در کلاسها حضور داشته باشند.
نحوه ثبت نام در مدارس بزرگسالان و روزانه
یکی از تفاوت اخذ دیپلم بزرگسالان با روزانه، نحوه ثبت نام در مدارس است. ثبت نام مدارس غیرحضوری و حضوری بزرگسالان از طریق سامانه dei.medu.ir انجام میشود و در صورت نیاز فرد باید به مدرسه نزدیک محل سکونت خود مراجعه داشته باشد. البته در صورتی که فرد توانایی حضور نداشته باشد، تمامی مراحل نام نویسی توسط سرپرست قانونی انجام میشود.
ثبت نام در مدارس بزرگسال به صورت نیمسال و ترمی است، به همین خاطر دانشآموزان باید در هر نیمسال ثبت نام جداگانه انجام داده و مراحل لازم را طی کنند. سایت ثبت نام مدارس روزانه، پنجره واحد خدمات الکترونیک آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir است و مراحل ثبت نام آن در مقایسه با سایت ثبت نام مدارس بزرگسالان، تفاوت دارد.
شرایط اخذ دیپلم مدارس بزرگسالان و روزانه
برای ثبت نام در مدارس بزرگسالان و اخذ دیپلم، باید جز واجدین شرایط باشید. شرایط خاص این مدارس باعث تفاوت دیپلم بزرگسالان با روزانه شده است که در ادامه این بخش به شرایط اخذ دیپلم از مدارس بزرگسالان و روزانه پرداختهایم. با مطالعه آن میتوانید شرایط متفاوت هر یک از این مدارس را به خوبی درک کنید.
ثبت نام و انتخاب واحد در مدارس بزرگسال توسط دانشآموز و یا سرپرست دانشآموز انجام میشود. همچنین حداقل سن تحصیل در مدرسه بزرگسالان و ایثارگران، 17 سال و برای تحصیل از راه دور 18 سال تعیین شده است.
ثبت نام در مدارس بزرگسالان، عموما در مهر و آبان و بهمن ماه انجام میشود، درحالی که ثبت نام در مدارس روزانه تنها برای یک نیمسال تحصیلی و پیش از شروع مهر ماه است. همچنین حداکثر سنی برای ثبت نام در مدارس بزرگسال وجود ندارد؛ اما مدارس روزانه برای هر پایه حداقل سن و حداکثر سن مشخص میکنند.
افراد برای ثبت نام در مدارس بزرگسالان احتیاجی به ارائه معدل سال قبل خود ندارند؛ اما در مدارس روزانه دانشآموزان برای ورود به یک پایه جدید باید مشمول شرط معدل لازم برای ورود به دوره جدید را داشته باشند.
مدارک لازم برای اخذ دیپلم در مدارس بزرگسالان و روزانه
مدارس بزرگسالان و روزانه برای اخذ دیپلم به ارائه مدارک شناسایی، تحصیلی و غیره نیاز دارند؛ اما مدارک مدارس بزرگسالان و روزانه تاحدودی با هم متفاوت است. مدارک شناسایی مورد نیاز برای مدارس روزانه شامل اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه دانشآموز و سرپرست دانشآموز میشود. درحالی که اگر دانشآموزان بزرگسال از لحاظ فیزیکی مشکلی نداشته باشند، تنها باید مدارک شناسایی خود را ارائه دهند.
مدارک تحصیلی مورد نیاز در مدارس روزانه، شامل آخرین مدرک تحصیلی و معرفینامه تحصیلی میشود؛ اما در مدارس بزرگسالان داشتن آخرین مدرک تحصیلی اجباری نیست. مدارک دیگری که مدارس روزانه از دانشاموزان میخواهند مربوط به پوشه و کاور، عکس پرسنلی، معاینه پزشکی و تزریق واکسن است. درحالی که مدارک مدارس بزرگسال شامل پوشه و کاور، گواهی سو پیشینه و چند عکس پرسنلی میشود.
نحوه برگزاری امتحانات برای اخذ دیپلم مدارس بزرگسالان و روزانه
امتحانات مدارس روزانه، حضوری و سالانه(میانترم و پایانترم) است و در محیط خود مدرسه برگزار میشود؛ اما در مدارس بزرگسالان، امتحانات شامل سه بخش مهم است. این سه بخش به امتحانات ورودی، تکوینی و پایانی تقسیمبندی میشود. در ضمن، نحوه برگزاری امتحانات به صورت حضوری و غیرحضوری است. ارزشیابی آموختههای دانشآموزان در هر درس به سه صورت ورودی، تکوینی و پایانی بوده که برای صدور مدرک دیپلم انجام میشود:
ارزشیابی ورودی (آغازین): این آزمون برای شناسایی مهارتهای قبلی و شناسایی کاستیهای احتمالی در دانشآموزان است.
ارزشیابی تکوینی (مستمر): این آزمون با اهدافی همچون تقویت اعتمادبهنفس، تثبیت آموختههای دانشآموز، اطلاع معلمان از نقاط قوت و ضعف درسی، یادگیری و پرورش روحیه تحقیق، تفکر، تلاش، ابتکار و فعالیتهای گروهی، تدارک بازخورد مناسب به معلمان، دانشآموزان و اتخاذ روشهای مناسب به منظور بهبود فرآیند یادگیری استفاده خواهد شد.
ارزشیابی پایانی (تراکمی): این آزمون نیز در نهایت برای محک زدن واقعی سطح علمی دانشآموزان گرفته میشود.
چه کسانی میتوانند در مدارس بزرگسالان دیپلم بگیرند؟
با اطلاع از تفاوت دیپلم بزرگسالان با روزانه میتوانید برای ثبت نام و اخذ دیپلم اقدام کنید؛ چراکه مدارس بزرگسالان حضوری، نیمه حضوری و غیرحضوری، مجموعه افرادی را شامل میشوند که از ویژگیهای زیر برخوردار باشند:
☑️ افرادی که در سن مجاز به تحصیل نیستند؛ یعنی 18 سال را رد کردهاند و باید در مدارس بزرگسالان مشغول به تحصیل شوند.
☑️ افرادی که قادر به تحصیل در مدارس حضوری نیستند، میتوانند با ثبت نام در مدارس غیرحضوری بزرگسالان دیپلم خود را دریافت کنند.
☑️ افرادی که دیپلم نظام قدیم را دارند و برای ورود به دانشگاه نیاز به دیپلم جدید پیدا میکنند.
☑️ افرادی که شناسنامه ایرانی ندارند و اتباع هستند، در صورت داشتن گذرنامه معتبر میتوانند برای اخذ مدرک دیپلم در مدارس بزرگسالان ثبت نام کنند.
☑️ افرادی که در مقطع متوسطه اول و متوسطه دوم ترک تحصیل کردهاند نیز میتوانند برای اخذ دیپلم در مدارس بزرگسالان ثبت نام کنند.
شهریه مدارس بزرگسالان
تمامی افرادی که در مدارس بزرگسالان تحصیل میکنند، باید شهریه بپردازند. در خصوص این که میزان شهریه چقدر است در این قسمت همراه ما باشید تا این اطلاعات در اختیار شما گذاشته شود.
به صورت کلی باید بگوییم که هزینه مدارس بزرگسالان برای هر واحد درسی در نقاط مختلف کشور، متفاوت خواهد بود؛ به طور مثال این هزینه در شهر تهران ممکن است برای هر واحد 100 هزار تومان باشد و در مناطق محروم میتواند 50 هزار تومان تعیین شود. همچنین در خصوص مقدار شهریه لازم است بدانید که مدارس بزرگسال نیز دو نوع عادی و غیرانتفاعی دارند که شهریه هر کدام متفاوت است.
ساعت حضور دانشآموزان در مدارس بزرگسالان
حضور در مدارس بزرگسالان معمولا بعد از ظهر است و باید برای حضور در کلاسها زمان کافی داشته باشید. این زمان برای دختران ساعت 13 به بعد در نظر گرفته شده و برای پسران از ساعت 14 به بعد خواهد بود. البته نمیتوان ساعت دقیقی برای حضور تعیین کرد و این مورد بسته به هر مرکز میتواند متفاوت باشد. برای اطلاع از ساعتهای دقیق میتوانید با مدرسه مورد نظر تماس گرفته و در مورد ساعت شروع کلاسها سوال کنید.
خلاصه مقاله تفاوت دیپلم بزرگسالان با روزانه
در این مطلب به تمامی سوالات شما در رابطه با اینکه تفاوت دیپلم بزرگسالان با روزانه چیست، پاسخ دادیم. از تفاوتهای مهم این دو مدرسه برای اخذ مدرک دیپلم، بدون شک زمان برگزاری کلاسها است. به طوری که مدارس بزرگسال بعد از ظهر دایر میشوند؛ اما ساعت شروع مدارس روزانه از صبح بوده و به صورت حضوری است.
مهمترین تفاوت دیپلم بزرگسالان با روزانه، شامل نحوه ثبت نام، شرایط، مدارک و برگزاری امتحانات است. افرادی که میخواهند در این مدارس به صورت حضوری یا غیرحضوری ثبت نام کنند و دیپلم خود را بعد از امتحانات پایانی اخذ نمایند، بایستی با تفاوت بین مدارس بزرگسالان و روزانه آشنا شوند و بعد برای نام نویسی اقدام کنند.
برای دانلود pdf مقاله تفاوت دیپلم بزرگسالان با روزانه روی لینک کلیک کنید.
تفاوت برگزاری امتحانات مدارس بزرگسالان و روزانه چیست؟
امتحانات مدارس روزانه به صورت حضوری است؛ اما امتحانات مدارس بزرگسالان به صورت صورت حضوری یا غیرحضوری انجام میشود.
مهمترین تفاوت دیپلم بزرگسالان با روزانه چیست؟
مهمترین تفاوت دیپلم مدارس بزرگسالان و روزانه در ساعت شروع کلاسها است.
اخذ دیپلم بزرگسالان چه مزایایی دارد؟
در دیپلم بزرگسالان، انعطاف در ساعت برگزاری و تشکیل کلاسها به صورت حضوری و غیرحضوری است.
نظرات