تغییر رشته در وسط سال دوازدهم ۱۴۰۴ + شرایط و مراحل | irantahsil
- دسته بندی: سایر موضوعات
- دیدگاه ها: ۴۲
- تاریخ بروزرسانی: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
بعضی از دانشآموزان پس از انتخاب رشته تحصیلی و گذشت چند ماه از آغاز سال تحصیلی، از انتخاب خود پشیمانشده و خواهان تغییر رشته هستند. این گروه از دانشآموزان باید توجه داشته باشند که تغییر رشته در وسط سال دوازدهم امکانپذیر نیست و برای تغییر رشته باید حداقل ۱ ماه قبل از آغاز سال تحصیلی اقدام نمایند. حال برای اطلاع از شرایط و مراحل تغییر رشته دوزادهمی ها تا انتهای مقاله ما را همراهی نمایید.
شرایط تغییر رشته سال دوازدهم ۱۴۰۴
شرایط تغییر رشته برای سال دوازدهمی ها به شرح زیر می باشد:
❇️ درسهای گذرانده شده در رشته قبلی که با دروس رشته جدید دارای کد درسی یکسان هستند به عنوان دروس گذرانده شده در رشته جدید پذیرفته میشود.
❇️ اگر درسی که دانش آموز سال دوازدهمی گذرانده و این درس با رشته جدید مطابقت ندارد ولی محتوای درس شبیه می باشد، می تواند برای تطبیق واحد اقدام نماید و آن درس را جایگزین نماید.
❇️ همچنین در صورتی که رشته انتخابی، پس از تغییر رشته دارای تعداد واحد های متفاوتی نسبت به رشته قبلی باش، تعداد واحد های رشته جدید در نظر گرفته خواهد شد.
❇️ پس از ثبت نام دانشآموز در رشته جدید، تطبیق دروس از طریق سیستم رایانهای انجام میشود و دروسی که دانشآموز برای فارغ التحصیلی ملزم به گذراندن آنها است با درج کلمه «کمبود» در کارنامه مشخص خواهد شد.
❇️ همچنین تغییر رشته در وسط سال دوازدهم امکان پذیر نمی باشد و دانش آموز باید حداقل یک ماه قبل از برگزاری امتحانات خرداد و یا شهریور ماه، درخواست برای تغییر رشته را ثبت نمایند.
جهت اطلاع از شرایط تغییر رشته از ریاضی به تجربی وارد لینک شوید.
مراحل تغییر رشته در وسط سال دوازدهم ۱۴۰۴
همان طور که می دانید امتحانات دانش آموزان برای تغییر رشته همزمان با امتحانات نهایی خرداد ماه و یا شهریور ماه می باشد و این نمرات در کارنامه در ستون نمرات خرداد و شهریور دانش آموز ثبت می شود.
حال اگر دانش آموز تمامی دروس را پذیرفته شود می تواند برای تغییر رشته اقدام نماید.
توجه نمایید اگر دانش آموز پس از شرکت در امتحانات دیگر به ادامه تحصیل نپردازد و ترک تحصیل کند و یا در سال آینده برای انجام مراحل تغییر رشته اقدام نماید باید به مدارس بزرگسالان مراجعه نمایید و یا به صورت آزاد تحصیلات خود را ادامه دهد.
اما با توجه به قوانین تغییر رشته و بخشنامه های آموزش و پرورش نمراتی که در آن پذیرفت شده است باز پس از مراجعه مجدد قابل قبول می باشد.
در ادامه میتوانید نحوه تغییر رشته پایه دوازدهم تحصیلی را به صورت کامل مطالعه نمایید:
اما به این نکته توجه نمایید که تغییر رشته در وسط سال دوازدهم امکان پذیر نمی باشد.
❇️ دانش آموز ابتدا باید برگه شماره یک را تکمیل کرده و درخواست خود را برای تغییر درشته اعلام نماید.
❇️ معرفی دانشآموزان متقاضی شرکت در امتحان تغییر رشته درون شاخهای
❇️ شرکت دانشآموزان در امتحان تغییر رشته تطبیق دروس رشته قبلی با رشته جدید
❇️ مطابقت دادن دروس قبلی با جدید
❇️ ثبت نمرات امتحان تغییر رشته
برای اطلاع از مراحل تغییر رشته از انسانی به فنی حرفه ای وارد لینک شوید.
شرایط تغییر رشته دوازدهی های هنرستان
تغییر رشته در هنرستان به گونهای متفاوت نسبت به دبیرستان انجام میشود و این تفاوت به دلیل نوع درخواست دانش آموزان است. در هنرستان نیز همانند رشته های دبیرستانی ، تغییر رشته در وسط سال دوازدهم مقدور نمی باشد.
برخی از دانش آموزان پس از تحصیل در یکی از رشتههای هنرستان، به این نتیجه میرسند که علاقه مندی خود را به رشته انتخابی ندارند و از تغییر رشته در همان هنرستان خود و ادامه تحصیل در رشته دیگری دلخواه هستند.
این گروه از دانش آموزان میتوانند با مراجعه به مدیریت مدرسه و ارائه دروس عمومی و تخصصی و همچنین دروس مشترکی که با رشته مورد علاقه خود دارند، یک ماه قبل از برگزاری امتحانات خرداد و یا شهریور ماه، درخواست برای تغییر رشته را ثبت نمایند.
مدیران نیز در صورت موافقت میتوانند برگه تغییر رشته را تکمیل و به آموزش و پرورش ارسال نمایند تا پس از بررسی شرایط، اجازه شرکت در امتحانات تغییر رشته هنرستان صادر شود.
اما برخی از دانش آموزان تمایل دارند که از هنرستان به رشتههای نظری دبیرستان تغییر رشته دهند.
این گروه از دانش آموزان میتوانند با مراجعه به مدیریت مدرسه ابتدا ثبت درخواست خود را ثبت نمایند.
پس از موافقت مدیر مدرسه، مدیر باید برگه درخواست تغییر رشته را به آموزش و پرورش منطقه ارسال نماید و در صورت موافقت با درخواست توسط مدیران، امکان تغییر رشته با قبولی در آزمون دروس وجود خواهد داشت.
جهت تغییر رشته با کارنامه سبز کنکور بر روی لینک کلیک کنید.
دلایل تغییر رشته سال دوازدهمی
دلایل اصلی تغییر رشته در سال کنکور و تمایل به تغییر رشته در وسط سال دوازدهم، در افراد میتواند به دلایل گوناگونی باشد، مانند مشکلات موجود در فرایند مطالعه داوطلبان و یا شرایط مناسب نبودن در بازار کار و همچنین نامناسبی رشته با علایق و استعدادهای داوطلبان کنکوری.
بسیاری از داوطلبان، با وجود اهمیت پایه درسی و داشتن پایههای درسی قوی، به دلیل عدم موفقیت در آزمون کنکور سراسری، تصمیم به تغییر رشته میگیرند.
اگر این تغییرات بر اساس آزمون و خطا و نه بر اساس آگاهی و دانش باشد، منجر به اتلاف وقت خواهد شد. تغییر رشته کنکور؛ راه حلی آسانتر برای گذراندن آزمون کنکور یا دروس ساده تر؛ اما باید توجه داشت که تفکر به این شکل نادرست است و داوطلبان باید با دقت و اطلاعات کافی این تصمیم را بگیرند.
این دسته از داوطلبان با این اعتقاد که با تغییر رشته میتوانند تمام مشکلات خود را حل کنند، سیر میکنند. اما اگر به علت سختی دروس در یک رشته اقدام به چنین تصمیمی گرفته باشند، باید آگاه باشند که قطعا ممکن است حتی شرایط بدتری در رشته جدید برایشان پیش آید.
این مشکلات اعم از اهمال کاری در کنکور و یا عدم مطالعه مستمر و دقیق است. اگر واقعا تصمیم به تغییر رشته برای داوطلب وجود دارد، باید به این نکته توجه داشته باشد که با ساز و کار درس خواندن در رشته قبلی مشکلی ندارد. داوطلب باید مطمئن باشد که بر اساس علاقه و استعداد نیازمند به این تغییرشدهاست.
آن دسته از داوطلبانی که با دید کنکور سادهتر و یا رقبای کمتر، تصمیم به تغییر رشته میگیرند، اکثرا با همان چالشها و اشتباهات کنکوری قبلی در رشته جدید مواجه خواهند شد.
تغییر رشته به علت ظرفیت پذیرش بیشتر در دانشگاهها و برخی رشتهها، برای اکثر این عزیزان، تقریبا کافی است و داوطلبان عملا، فقط برای رتبه برتر شدن و یا رسیدن به دانشگاه سطح بالاتر با همدیگر رقابت میکنند.
اما گاهی برخی از داوطلبان رشته تجربی هستند که با دیدگاه سادهتر بودن آزمون و شرایط قبولی بهتر به این دو گروه رشته تمایل پیدا میکنند. اما از این مساله غافل هستند که رمز رتبه برتر شدن، تلاش و کوشش مستمر و عدم جلوگیری از مطالعه نوسانی کنکور است.
برای مطالعه تغییر رشته از ریاضی به تجربی روی لینک کلیک کنید.
جهت بررسی شرایط تغییر رشته بعد از دیپلم، وارد لینک شوید.
مشاوره تغییر رشته سال دوازدهم
از جمله رشتههای ریاضی، تجربی و انسانی، انتخاب رشته دبیرستان به عنوان یک انتخاب بسیار حیاتی و مهم در مسیر زندگی آینده دانشآموزان محسوب میشود.
این تصمیم نیازمند یک تحقیق دقیق در مورد شرایط بازار کار در رشته مورد نظر دانشآموز و همچنین ارزیابی دقیق توانمندی و علاقه مندی دانشآموز نسبت به رشته مورد نظر و دروس امتحان تغییر رشته است. در پایان سال نهم، فرایند انتخاب رشته برای دانشآموزانی که قصد ورود به مقطع متوسطه دوره دوم را دارند، انجام میشود.
در این مرحله، معمولا دانشآموزان صرفا بر اساس علاقهای که به سطح سطحی یا نمراتی که در آن دست یافتهاند و اعلام نتایج آزمون رغبت و توانایی، اقدام به انتخاب رشته میکنند.
به همین دلیل امکان دارد که بعضی از این دانشآموزان از انتخاب رشته ریاضی، تجربی و یا انسانی رضایت نداشته باشند و به دنبال تغییر رشته خود باشند. برای این گروه از دانشآموزان امکان تغییر رشته به دو صورت تغییر رشته از پایه یازدهم به دوازدهم و تغییر رشته از پایه دهم به یازدهم وجود دارد.
البته تغییر رشته از پایه یازدهم بهتر است زیرا در این حالت، دانشآموز بخشی از دروس رشته انتخابی اول خود را در پایه دهم و یازدهم خوانده است و بنابراین تصمیم وی برای شرکت در تغییر رشته پایه یازدهم منطقیتر و با ثبات بیشتری خواهد بود.
به عبارت دیگر، در فرایند تغییر رشته، دانشآموز متقاضی، همه جوانب کار را سنجیده و پس از یک تصمیم قطعی اقدام به شرکت در امتحانات تغییر رشته خواهد کرد.
دانشآموزان باید توجه داشته باشند که تغییر رشته علاوه بر هزینههای مالی، نیازمند تلاش فراوانی است تا دانشآموزان بتوانند خود را به سطح دیگری از دانش و یادگیری برسانند و عملکرد خوبی در دروس مختلف داشته باشند.
از این رو پیشنهاد میشود که دانشآموزان پس از قبولی و تغییر رشته، با مطالعه کتب درسی و حل تمرینات، خود را برای آزمونها آماده سازند.
پیشنهاد میشود که دانشآموزانی که در میانه سال تحصیلی متوجه عدم علاقه به رشته تحصیلی خود میشوند و تصمیم به تغییر رشته در وسط سال دوازدهم دارند، با مشاوران و افراد آگاه در این زمینه مشورت نمایند.
زیرا در برخی مواقع دانشآموز به دلیل اشکال و یا عدم برنامهریزی و تمرین در یکی از دروس اصلی رشته خود دچار مشکل بوده و خواهان تغییر رشته تحصیلی خود است که میتوان آن را رفع نمود.
دانشآموزانی که پس از مشورت با والدین و مشاوران آگاه تصمیم نهایی خود را برای تغییر رشته در پایه دهم به یازدهم و یا یازدهم به دوازدهم گرفتهاند باید قبل از زمان برگزاری امتحانات مدارس نوبت خرداد یا شهریور، به مدیریت مدارس مراجعه نماید.
سپس از تایید مدیر و تحویل فرمهای لازمه برای تغییر رشته، خود را برای آزمونها آمادهسازند. برای مشاوره و انتخاب رشته مناسب با خود می توانید با مشاورین ایران تحصیل در ارتباط باشید.
برای بررسی امکان تغییر رشته در دانشگاه علمی کاربردی لینک مربوطه را مطالعه کنید.
اخبار پیرامون تغییر رشته در وسط سال دوازدهم
📢 افت درسی دوازدهمی ها و علاقه آن ها به تغییر رشته
در امتحانات نهایی پایه دوازدهم امسال، احتمالا میانگین نمره دانش آموزان کاهش یافته است. این امر به دلیل برگزاری امتحانات به صورت کنکور است که شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرده است.
تاثیر نمره این امتحانات در کنکور ۴۰ درصد و قطعی است. معاون حقوقی و پارلمانی وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که ۴۸ هزار معلم در ماه گذشته ۲۳ میلیون ورقه امتحانی را به صورت الکترونیکی تصحیح کردهاند، که این امر به دلیل سنگین بودن این کار از اهمیت بالایی برخوردار است.
خلاصه مطلب
تغییر رشته در وسط سال دوازدهم امکان پذیر نمی باشد و دانش آموزان دوازدهی برای تغییر رشته بهتر است ابتدای امر با مشاورین خبره و متخصص مشورت کرده و در صورت انجام این امر شرایط و مراحل تغییر رشته خود را انجام دهند. مادر طول این مقاله تمامی مراحل لازم و همچنین شرایط لازم برای تغییر رشته سال دوازدهمی را را به صورت مفصل بیان نمودیم. حال اگر قصد تغییر رشته دارید می توانید با مشاورین ایران تحصیل در ارتباط بوده و سپس برای این امر اقدام نمایید.
برای دانلود پی دی اف مقاله تغییر رشته در وسط سال دوازدهم کلیک نمایید.
تغییر رشته در وسط سال دوازدهم امکان پذیر است؟
خیر دانش آموزان برای تغییر رشته سال دوازدهم باید حداقل یک ماه قبل از برگزاری امتحانات خرداد و یا شهریور ماه، درخواست برای تغییر رشته را ثبت نمایند.
شرایط تغییر رشته سال دوازدهی ها چه می باشد؟
دانش آموز برای تغییر رشته باید رشته ای را انتخاب نماید که دارای کد درسی یکسان و یا محتوای یکسان داشته باشد که در طول مقاله این شرایط کامل بیان شده است.
مراحل تغییر رشته سال دوازدهی ها چیست؟
دانش آموزان باید فرم شماره یک را تکمیل و درخواست خود را ثبت نماید که این فرم در طول مقاله می باشد و مراحل آن به صورت کامل بیان شده است. برای این امر می توانید با مشاورین ایران تحصیل نیز در ارتباط باشید.
با عرض سلام بنده سه سال پیش سال دوازدهم پنج تا درس رو تو رشته تجربی مردود شدم الان قصدم اینه که تغییر رشته بدم به فنی حرفهای آیا امکان داره؟
ممنون میشم جواب بدید
سلام وقت بخیر
اگر دارای کارت پایان خدمت باشید بله این امکان را دارید تغییر رشته دهیدبه منظور بررسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم رنجبر داخلی ۱۱۰ در ساعات ۸.۳۰ الی۱۷ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند
سلام من سال دوازدهم رشته خیاطی هستم آیا میتونم تغییر رشته بدم لطفا راهنمایی کنید
سلام وقت بخیر
در سال دوازدهم این امکان را ندارید و تنها برای دانشگاه میتوانید تغییر رشته دهید به منظور بررسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم رنجبر داخلی ۱۱۰ در ساعات ۸.۳۰ الی۱۷ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند
سلام من رشته برق ساختمان کاردانش هستم می تونم تغییر رشته به برق صنعتی بدم؟ آلان پایه یازدهم هستم و امتحانات میان ترم هم شروع شده اگه راهی هست لطفا راهنمایی کنید
سلام وقت بخیر
شما در حال حاظر این امکان را ندیارد مگر با تایید اموزش و پرورش به منظور بررسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم همامی داخلی ۱۰۲ در ساعات۸.۳۰ الی ۱۷ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند