آزمون قضاوت شورای حل اختلاف
- دسته بندی: مشاوره آزمون و مصاحبه
- دیدگاه ها: ۴
- تاریخ بروزرسانی: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
شرایط آزمون قضاوت شورای حل اختلاف، شباهت بسیاری به شرایط آزمون قضاوت دارد که در مقالات قبل به آن پرداختیم. پایان جلسه کمیسیون قضایی در خردادماه ۱۴۰۳ در رابطه با تعیین تکلیف وضعیت استخدامی کارکنان شوراهای حل اختلاف مجلس با مصوبهای که در صحن مجلس مطرح شد توانست این روند را به سمتی ببرد تا وضعیت استخدامی و خدمتی این افراد مشخص شود.
آن چه در مراحل اولیه مشخص شد این است که شوراهای حل اختلاف نیاز به قاضی ندارد. سقف و چارچوب مشخص شده در حالت کدخدا منشی است و این سوال مطرح است که این افراد برای حل مسائل مختلف تا چه حد امکان ورود پیدا کنند.
به این ترتیب پروندههای کوچکی که در دست شورای حل اختلاف است نیاز به ارجاع به قوه قضائیه نداشته باشد. با این حال شرایط استخدام کارکنان و قضات در شورای حل اختلاف تا زمان تغییر در قانون به شرحی است که خواهد آمد.
برای اتصال به سامانه pada.medu.ir و همچنین دریافت راهنمای کامل ورود به سامانه با مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید. ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ تماس از سراسر کشور و ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ (تماس از استان تهران) تماس از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی از ۸ صبح الی ۱ شب حتی ایام تعطیل |
ارجاع نحوه استخدام کارکنان شورای حل اختلاف به کمیسیون قضایی
هر شعبه شورا دارای رئیس، یک نفر عضو اصلی و حسب مورد یکنفر عضو علیالبدل است که جلسات شورا با حضور دو نفر رسمیت مییابد.
تبصره ۱- در هر حوزه قضائی حسب مورد تعدادی عضو علیالبدل تعیین میشود. در صورت غیبت رئیس شورا یا عضو اصلی یا درصورت عدم وحدت نظر دو عضو شورا، به دستور رئیس شورای حوزه قضائی مربوط، عضو علیالبدلی جایگزین یا اضافه میشود.
تبصره ۲- برای هر شعبه در مناطق شهری حداکثر دو نفر و در شعب مناطق روستایی درصورت نیاز یکنفر نیروی اداری و دفتری شورا به کار گرفته میشود. (متناسب با حجم کار و تعداد پروندهها)
تبصره ۳- در شوراهایی که به صورت تخصصی در اتحادیههای صنفی و یا اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و اتاق تعاون ایران و نظیر آنها مستقر هستند، تأمین کارکنان اداری و خدماتی مورد نیاز شوراهای مذکور در صورت امکان برعهده نهادهای محل استقرار شورا است. کارکنان مذکور با معرفی نهادهای محل استقرار و حکم مرکز منصوب میشوند. تأمین هزینههای کارکنان مذکور و تأمین مالی و پشتیبانی از این کارکنان بر عهده نهادهای محل استقرار است.
همچنین در ماده ۵ مکرر آمده بود مرکز مکلف است ظرف مدت پنج سال نیاز شوراهای حل اختلاف به کارکنان تماموقت (اعم از اعضاء و سایر کارکنان) را بر طرف کند. این کار با استخدام از میان اشخاصی که واجد شرایط و با اولویت سابقه اشتغال بیشتر و همکاری با شوراها، به صورت پیمانی یا به صورت قرارداد کار معین از طریق آزمون عمومی و تخصصی، انجام شود.
جزئیات به کارگیری افراد واجد شرایط
تبصره۱- سوابق اشتغال در شورا به حداکثر سن قانونی اضافه میشود.
تبصره۲- منابع مالی مورد نیاز برای استخدام موضوع این ماده، از محل اعتبارات مصوب مرکز و همچنین از محل درآمدهای اختصاصی موضوع ماده(۴۳) این قانون و افزایش درآمدهای حاصل از اجرای مواد (۱۳) و (۲۳) این قانون تأمین میشود.
تبصره۳- دولت مکلف است شناسه استخدام اشخاص موضوع این ماده را در اختیار مرکز قرار دهد.
در زمان بررسی این اصلاح علیرضا سلیمی با استناد به اصول ۷۵ و بند ۹ اصل ۳ اخطار قانون اساسی داد و تاکید کرد با این اصلاح همچنان ایرادات شورای نگهبان که بار مالی و تبعیض ناروا است همچنان باقی است.
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس این اخطار را وارد دانست و به رای گذاشت که با رای موافق نمایندگان رو به رو شد. پس ماده ۵ مکرر برای اصلاح مجدد به کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ارجاع داده شد.
نمایندگان با اصلاح ردیف یک ماده ۶ این لایحه موافق کردند که بر اساس آن، متدین به دین مبین اسلام و مذهب رسمی کشور و در تبصره تاکید شد. در مواردی که کلیه طرفین دعوی از پیروان سایر مذاهب مصرح در اصل دوازدهم(۱۲) قانون اساسی باشند، تدین به دین مبین اسلام کفایت میکند.
در ردیف ۲ گفته شد دیانت و امانت و صحت عمل و اشتهار به آنها و در تبصره ردیف ۵ نیز بیان شد برای عضویت در شورا، دارندگان مدرک حوزوی ویا دارندگان مدرک دانشگاهی در رشتههای حقوق یا الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی در اولویت هستند. همین طور باید حداقل یکنفر از اعضای شعب شهری شورا، از میان دارندگان مدارک تحصیلی یادشده باشد.
ثبتنام و شرایط آزمون جذب قضات ویژه شوراهای حل اختلاف
قوه قضاییه به منظور تأمین کادر قضایی شوراهای حل اختلاق کشور، از طریق آزمون تستی و مصاحبه علمی، میان داوطلبان مردو زن واجد شرایط، نسبت به جذب و استخدام قاضی ویژه شورای حل اختلاف اقدام میکند.
پس کلیه داوطلبان دانشگاهی و حوزوی علاقهمند به شرکت در این آزمون، با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به آدرس sanjesh.org برای ثبت نام اقدام می نمایند.
تذکر
داوطلبانی که سابقه قبولی در مصاحبه علمی آزمونهای گذشته (اعم از جذب عمومی، اختصاصی، مناطق محروم و …) داشته باشند و پرونده ایشان در مراحل مختلف از جمله آزمون شخصیت، گزینش و کارآموزی در جریان باشد، حق ثبت نام و شرکت در این آزمون را نخواهند داشت.
چنانچه داوطلبی برخلاف این قانون اقدام به ثبت نام و شرکت در آزمون نماید، نتیجه به دست آمده مورد قبول نخواهد بود.
شرایط عمومی
– تابعیت اصلی ایران.
– اعتقاد و التزام عملی به دین مبین اسلام، ایمان و عدالت.
– التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت مطلقه فقیه. عدم وابستگی تشکیلاتی به احزاب، سازمان ها و گروه های غیرقانونی یا هواداری از آنها مگر در صورت احراز توبه.
– طهارت مولد.
– داشتن سلامت جسمی و روانی و توانایی برای انجام کار قضایی.
– داشتن کارت پایان خدمت وظیفه، معافیت تحصیلی یا معافیت از خدمت. با لحاظ مقررات ماده واحده قانون گذرانیدن مدت خدمت نظام وظیفه فارغ التحصیلان دانشگاه علوم قضایی در محاکم قضایی کشور.
– نداشتن سابقه محکومیت کیفری موثر.
– حسن شهرت، اخلاق و امانتداری.
– عدم اعتیاد به دخانیات، مواد مخدر و روان گردان.
– داشتن سن حداقل ۲۲ سال و حداکثر ۴۳ سال تمام در روز ثبت نام.
– دارندگان سابقه همکاری با شوراهای حل اختلاف از اولویت استخدامی برخوردار هستند.
شرایط اختصاصی
داوطلبان دانشگاهی دارای حداقل مدرک تحصیلی شامل:
– کارشناسی حقوق در یکی از گرایش ها
– کارشناسی الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی
– کارشناسی فقه و حقوق
– کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق در یکی از گرایش ها
داوطلبان حوزوی دارای حداقل مدرک تحصیلی شامل
– سطح دو عمومی با گرایش فقه و اصول از حوزه های مورد تایید شورای عالی حوزه های علمیه
– سطح دو تخصصی با گرایش حقوق و قضای اسلامی از حوزه های مورد تایید شورای عالی حوزه های علمیه
تذکر
دارندگان مدارک تحصیلی دانشگاهی بالاتر به شرطی میتوانند در آزمون شرکت نمایند که مدرک کارشناسی آنان در یکی از گرایشهای رشته حقوق و یا حوزوی باشد.
شیوه برگزاری آزمون قضاوت شوراهای حل اختلاف
آزمون به صورت خاص و متمرکز در تهران برگزار میشود. محل برگزاری آزمون نیز مشخص شده است و معاونت آموزش و تحقیقات قوه قضائیه قرارداد آن را نیز منعقد کرده است.
در رابطه با زمان برگزاری آزمون هنوز تاریخ دقیقی تعیین نشده است، اما به احتمال فراوان در دهه آخر شهریور ماه برگزار میشود. این آزمون جدای از آزمون کتبی عمومی تصدی امر قضا است که توسط معاونت آموزش و تحقیقات قوه قضائیه در آبان ماه برگزار میشود. آزمون تصدی امر قضا ویژه شوراهای حل اختلاف به صورت خاص برگزار میشود.
جهت آشنایی با شرایط آزمون قضاوت برای خانم ها کلیک نمایید
زمان و نحوه ثبت نام آزمون قضاوت شوراهای حل اختلاف
آگهی ثبتنام متقاضیان از طریق سایتهای استانی شوراهای حل اختلاف و سایت مرکز امور شوراهای حل اختلاف قوه قضائیه اطلاعرسانی میشود. به عبارت دیگر شوراهای حل اختلاف هر استان سایت مختص به خود را دارد. مرکز امور شوراهای حل اختلاف قوه قضائیه نیز سایت مختص به خود را دارد، آگهی ثبت نام متقاضیان از طریق این سایتها منتشر میشود.
اگر می خواهید در مورد شرایط آزمون قضاوت اطلاعات لازم را کسب کنید، بر روی لینک کلیک نمایید.
شرایط ثبت نام و پذیرش آزمون
شرایط آزمون قضاوت شورای حل اختلاف، برای پذیرش و ثبتنام متقاضیان، همان شرایطی لازم برای تصدی منصب قضا است. البته متقاضیان تصدی امر قضا ویژه شوراهای حل اختلاف علاوه بر سه سال سابقه خدمت در شوراهای حل اختلاف، باید در این شوراها شاغل نیز باشند. دارنده سه سال سابقه خدمت که در حال حاضر در شوراهای حل اختلاف شاغل نباشد، واجد شرایط شناخته نمیشوند.
حدنصاب پذیرش افراد کسب نمره ۱۲ است و علیالاصول درصدی از سهمیه استخدامی برای خانمها در نظر گرفته شده است.
متولی برگزاری آزمون و اعلام نتایج معاونت آموزش و تحقیقات قوهقضائیه خواهد بود. تهیه سوالات، تصحیح اوراق، اعلام نتایج، مصاحبه علمی و… برعهده این معاونت است. در رابطه با سهميه مورد پذيرش در هر استان نيز تاکنون توزیع استانی صورت نگرفته است و صرفاً ثبتنام متقاضیان انجام شده است.
فرآیند جذب همانند فرآیند جذب سایر قضات است. بعد از اعلام نتایج اولیه، مصاحبه علمی پذیرفتهشدگان انجام میگیرد و بعد از آن افراد پذیرفته شده گزینش میشوند. در نهایت کسانی که پذیرفته شده نهایی محسوب میشود وارد مرحله آموزش میشوند. البته آموزش قضات ویژه شوراهای حل اختلاف متفاوت با آموزش سایر قضات است و آموزشهای مختص به خود را دارد.
به طور کلی فعاليت در شوراهای حل اختلاف جنبه افتخاری دارد و تلاش میشود نیروهایی جذب این شوراها بشوند که برای آنها جنبه استخدامی حائز اهمیت نباشد.
برای اتصال به سامانه pada.medu.ir و همچنین دریافت راهنمای کامل ورود به سامانه با مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید. ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ تماس از سراسر کشور و ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ (تماس از استان تهران) تماس از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی از ۸ صبح الی ۱ شب حتی ایام تعطیل |
مطالب مرتبط
شرایط آزمون قضاوت شورای حل اختلاف ۱۴۰۳
حدنصاب پذیرش در آزمون قضاوت شورای حل اختلاف چیست؟
حدنصاب پذیرش در این آزمون کسب نمره 12 است.
آیا سابقه کار در شورای حل اختلاف در قبولی این آزمون اهمیت دارد؟
بله. کسانی که سابقه سه ساله دارند و هم اکنون نیز در این شورا شاغل هستند اجازه حضور در آزمون را دارند.
آیا آموزش قضات ویژه شوراهای حل اختلاف متفاوت با آموزش سایر قضات است؟
خیر. شرایط هر دو یکسان است.
سلام جناب حال شما خوبه میخواستم ببینم برای سال ۱۴۰۳ از مون قضات شورای حل اختلاف بر گزار میشه ممنون که جواب میدید
سلام وقت بخیر
بله به احتمال زیاد
سلام.ببخشید هرساله این ازمون برگزار میشه؟؟
سلام وقت بخیر
ازمون قضاوت شورای حل اختلاف هر ۴ سال یکبار برگزار میشود.