شرایط ترمیم معدل کارشناسی سراسری + بخشنامه ۱۴۰۳ | ایران تحصیل
- دسته بندی: دانشگاه
- دیدگاه ها: ۶
- تاریخ بروزرسانی: ۲۹ بهمن ۱۴۰۲
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
شرایط ترمیم معدل کارشناسی سراسری، موضوعی قابل توجه برای دانشجویانی است که نتوانستند معدل لازم در مقطع کارشناسی را از دانشگاه دولتی اخذ کنند. این مبحث به قدری برای افراد مهم است که برای ورود به ارشد و همچنین شرکت در آزمون دکتری، احتیاج به ترمیم معدل دارند. دانشگاههای مختلف از جمله دانشگاه سراسری، آزاد و پیام نور شرایطی را برای دانشجویان فقط یک بار در سال در نظر میگیرند تا دانشجو با گذراندن دوباره درس، بتواند به ترمیم نمره و معدل خود بپردازد. در این مقاله قصد داریم در مورد شرایط ترمیم معدل دوره کارشناسی در دانشگاه دولتی و مدارک لازم برای ثبت درخواست در سامانه دانشگاه، مطابق با قانون سال ۱۴۰۳ صحبت کنیم.
ترمیم معدل کارشناسی چیست؟
اگر دانشجوی دانشگاه سراسری هستید که نتوانستید واحدهای درسی خود را در مدت زمان مشخص سپری کنید و یا در برخی از دروس نمره قابل قبولی نگرفتهاید، نگران نباشید، دانشگاههای دولتی نیز همانند همه دانشگاه های دیگر مثل آزاد و پیام نور فرصت یکبار جبران را برای دانشجویان در نظر گرفته است که به آن ترمیم معدل کارشناسی گفته میشود. در واقع ترمیم معدل بحثی بسیار داغ برای دانشجویان مقطع کارشناسی است. زیرا این طرح برای آن دسته از دانشجویانی به اجرا درآمده که در گذراندن واحدهای درسی خود به هر دلیلی دچار مشکل شدهاند. بنابراین دانشگاه سراسری شرایطی را برای این دسته افراد فراهم کرده است تا بتوانند با استفاده از شرایط ترمیم معدل کارشناسی سراسری از طرق دیگری واحدهای درسی خود را بگذرانند.
شرایط ترمیم معدل کارشناسی دولتی
ممکن است شرایط ترمیم معدل کارشناسی در هر دانشگاه با توجه به سیستم آموزشی که دارد، متفاوت باشد. بنابراین برای آشنایی بهتر داوطلبانی که میخواهند شانس خود را برای درست کردن نمرات پایین جبران کنند، موارد مهمی از ترمیم معدل دانشگاه سراسری را خواهیم آورد. در بسیاری از دانشگاهها، شرایط ترمیم معدل عموما به صورت زیر است:
✔ حداقل معدل مورد نیاز: دانشگاهها معمولا حداقل معدل مورد نیاز برای ترمیم معدل را تعیین میکنند. این معدل ممکن است بر اساس سیستم نمرهدهی دانشگاه (مثلا از ۲۰ یا ۴) و یا بر اساس درصد معدل باشد. برای ترمیم معدل، شما باید معدل خود را به حداقل مورد نیاز برسانید.
✔ تعداد واحدهای قابل ترمیم: دانشگاهها ممکن است محدودیتی در تعداد واحدهایی که میتوانید ترمیم کنید، اعمال کنند. به عنوان مثال، ممکن است شما بخواهید ۱۲ واحد از دروس مهم را با نمراتی بهتر پاس کنید.
✔ نوع دروس قابل ترمیم: برخی دانشگاهها ممکن است محدودیتی در نوع دروسی که میتوانید ترمیم کنید، اعمال کنند. به عنوان مثال، ممکن است که شما بخواهید حداقل ۵۰٪ از واحدهای قابل ترمیم را دروس تخصصی یا پایه رشته خود بگذرانید.
✔ زمان محدود: معمولا دانشگاهها یک زمان محدود برای ترمیم معدل تعیین میکنند تا دانشجویان در آن بازه زمانی اقدامات لازم را انجام دهند. شما باید در این زمان محدود، شرایط ترمیم را برآورده کنید.
✔ پرداخت هزینه ترمیم معدل: آخرین شرط ترمبم معدل در مقطع کارشناسی، پرداخت هزینهای است که در سایت به منظور امتحان مجدد دانشجویان برای درست کردن معدل خود گذاشته شده است.
نحوه استفاده از ترمیم معدل کارشناسی سراسری چگونه است؟
همانطور که گفته شد دانشجویانی که قصد دارند از ترمیم معدل به نحو احسن برای ورود به مقطع ارشد، استفاده نمایند، تنها یک مرتبه میتوانند از این فرصت طلایی به نحو احسن استفاده کنند. در بخش قبلی به طور مفصل شرایط ترمیم معدل کارشناسی سراسری را برایتان شرح دادیم. اکنون قرار است نحوه انجام ترمیم معدل کارشناسی دولتی را توضیح دهیم.
دانشجویان کارشناسی در هر ترم مجاز به انتخاب تنها ۶ واحد هستند، به این معنا که دانشجو علاوه بر گرفتن واحدهای انتخابی در آن ترم، با مشورت مدیر گروه خود میتواند ۳ تا ۶ واحد اضافهتر برای ترمیم نمره بگیرد. همچنین در طرح ترمیم معدل اگر دانشجو توانست نمرات بالاتری نسبت به نمره قبلی خود بگیرد، نمره جدید جایگزین نمره قبلی خواهد شد، اما اگر نتوانست نمره بالاتری بگیرد، همان نمرات قبلی برای او ثبت می شود..
ترمیم معدل شامل چه دروسی است؟
اگر قصد استفاده از ترمیم معدل کارشناسی دولتی را دارید، بهتر است بدانید فقط این امکان برای دروس تخصصی و غیر عملی امکان پذیر است و شامل دروس عملی و عمومی نمیشود. بنابراین به خاطر اینکه این فرصت فقط و فقط یک بار در اختیار شما قرار داده میشود، سعی کنید یا اخذ تصمیمی درستی در انتخاب دروس از این طرح به نحو احسن استفاده نمایید. در غیر این صورت فرصت خود را برای اصلاح معدلتان که زیر ۱۲ است، از دست خواهید داد.
برای ترمیم معدل کارشناسی چه مدارکی لازم است؟
برای ترمیم معدل دوره کارشناسی، ممکن است هر دانشگاهی الزامات و مدارک مختلفی نیاز داشته باشد. اما به طور کلی، مدارک مورد نیاز ممکن است شامل موارد زیر باشد:
درخواست ترمیم معدل شما باید یک درخواست کتبی و رسمی برای ترمیم معدل خود انجام دهید. این درخواست میتواند به صورت نامهای یا فرم رسمی دانشگاه باشد که برای ترمیم معدل خود بایستی ارائه دهید. مدارک تحصیلی شما باید مدارک تحصیلی خود را از دانشگاهی که در آن تحصیل کردهاید، ارائه دهید. این مدارک شامل موارد زیر است:
✅کپی صفحه اول شناسنامه به همراه اصل آن
✅کپی و اصل هر دو صفحه پشت و رو کارت ملی
✅فرم درخواست تاییدیه تحصیلی
✅رسید واریز هزینه ترمیم معدل
✅و سایر موارد که هر سال امکان دارد حذف و یا اضافه شود.
برای اطلاع از ترمیم معدل برای دانشگاه فرهنگیان کلیک کنید
خلاصه مطلب
ما در این مبحث سعی کردیم شما را با شرایط ترمیم معدل کارشناسی سراسری آشنا کنیم. دانشجویانی که نتوانند برای فارغ التحصیلی معدل لازم را کسب نماید، با ترمیم معدل این امکان برای آنان وجود دارد که برای اصلاح و یا افزایش معدل خود درخواست کتبی خود را برای دانشگاه دولتی ارسال کنند. این فرصت فقط یکبار به دانشجو داده می شود و پس از اخذ معدل جدید، میتواند برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد آماده شود. همچنین دستورات لازم برای ترمیم معدل در دوران کرونا اعلام شده است و دانشجویانی که در این دوران ۶ واحد را گذراندهاند ولی نمره آنها کمتر از ۱۲ است، میتوانند از این طرح استفاده کنند. مدارک مورد نیاز این طرح شامل ثبت درخواست کبی، کپی و اصل شناسنامه و کارت ملی، رسید واریز هزینه برای ترمیم معدل و مواردی دیگر است که در سامانه دانشگاه ذکر میشود.
برای دانلود فایل PDF شرایط ترمیم معدل کارشناسی سراسری کلیک کنید.
معدل قابل قبول برای ترمیم معدل کارشناسی چند است؟
ترمیم معدل کارشناسی برای دروسی است که دانشجو نمره بین 0 تا 12 گرفته باشد.
آیا ترمیم معدل بعد از فارغ التحصیلی در دانشگاه سراسری نیز انجام می گیرد؟
شما می توانید برای کنکور کارشناسی ارشد با وجود شرایط حاکم، معدل کارشناسی خود را افزایش دهید و این قانون شامل همه افراد می شود.
حداقل معدل کارشناسی برای ترمیم نمرات چند است؟
حداقل معدل برای ترمیم نمره 12 میباشد.
من ترم دومم و از نمرات ترم اولم راضی نیستم میشه دوباره اون درسارو امتحان داد و نمره بهتر گرفت قبل از ترم سوم؟
سلام وقت بخیر
خیر این امکان را ندارید
آیا با معدل بالای ۱۲هم میتوان ترمیم معدل انجام داد؟
سلام وقت بخیر
بله این امکان را دارید اما با تایید معاون اموزسی دانشگه به منظور برسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم محمدی داخلی ۱۰۷ در ساعات ۸.۳۰ الی ۱۷.۳۰ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند
زمانی که در حال تحصیل در مقطع ارشد هستیم هم میتونیم ترمیم معدل کارشناسی انجام بدیم ؟
سلام وقت بخیر
تا قبل از فارغ التحصیلی در همان مقطع امکان پذیر است