ایران تحصیل
مشاوره با تلفن ثابت
از سراسر کشور

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

رشته اعضای مصنوعی + بازارکار، درآمد، نظرات و مهاجرت ۲۰۲۴

رشته اعضای مصنوعی
از 8 صبح تا 12 شب حتی در ایام تعطیل

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت:

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و استفاده از کد تخفیف کلیک کنید

رشته اعضای مصنوعی یکی از رشته‌های جدیدی است که در حال حاضر در دانشگاه پذیرش دانشجو دارد. این رشته در ارتباط با آموزش نحوه طراحی کردن و ساختن اعضای مصنوعی و وسایل کمکی بر طبق اصول مهندسی و منطبق با آناتومی بدن به دانشجویان است. گرایش‌های رشته اعضای مصنوعی در دفترچه انتخاب رشته ارائه شده است.

افراد می‌توانند با بررسی شرایط پذیرش این رشته تحصیلات خود را ادامه دهند. بدین منظور داوطلبان علاقمند به رشته اعضای مصنوعی باید قبل از آغاز انتخاب رشته اطلاعات کافی در ارتباط با دروس عمومی و اختصاصی و همچنین بازار کار این رشته داشته باشند.

آشنایی با رشته اعضای مصنوعی

یکی از رشته‌های اعلام شده در دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری رشته اعضای مصنوعی است. از آنجا که انتخاب رشته ‌یکی از سرنوشت سازترین مراحل پذیرش در دانشگاه‌های سراسری می‌باشد. بنابراین سعی کنید قبل از هر چیز در ارتباط با این رشته اطلاعات لازم را کسب کنید.

افرادی که رتبه و تراز مناسبی را در آزمون سراسری کسب کرده‌اند، به دنبال یافتن اطلاعات مناسب در ارتباط با مباحث ارائه شده و همچنین بازار کار پس از فارغ التحصیل می‌باشند.

این رشته یکی از رشته‌های توانبخشی است که در آن نحوه طراحی و ساخت اعضای مصنوعی و وسایل کمک آموزشی بر پایه اصول مهندسی و براساس آناتومی بدن آموزش داده می‌شود.

دروس این رشته مجموعه‌ای از علوم پزشکی و علوم مهندسی است. متخصصین اعضای مصنوعی در سه زمینه حمایت از اعضای ضعیف و ناتوان بدن، اصلاح ناهنجاری‌ها و ساخت اندام مصنوعی برای اعضا از دست رفته فعالیت خواهند داشت.

جهت کسب تخصص در این زمینه‌ها دروس پایه مانند آناتومی بدن، علت ناهنجاری‌ها و بیماری‌های اندام مورد نظر مطالعه می‌شود و سپس نحوه ساخت ارتز و پروتز را فراخواهند گرفت. ارتز یک وسیله کمکی است که در موازات اندام فلج و ضعیف کاربرد دارد و کمک می‌کند تا کارایی بهتری داشته باشد و شامل همه اندام‌ها از جمله اندام فوقانی، تحتانی و  ستون فقرات و سر و گردن می‌شود.

برای اطلاع از آخرین رتبه قبولی رشته اعضای مصنوعی وارد لینک شوید.

 آشنایی با رشته اعضای مصنوعی

پروتز نیز یک عضو مصنوعی است که جانشین عضو طبیعی شده و در امتداد عضو طبیعی قرار دارد. مثلاً فردی که دچار بیماری فلج شده، با استفاده از کمک کننده این امکان را دارد که سرپا بایستد و فعالیت‌های خود را به صورت مستقیم انجام دهد.

تفاوت رشته اعضای مصنوعی با مهندسی پزشکی این است که رشته مهندسی پزشکی در حوزه بیومکانیک و الکترونیک کاربرد دارد. در واقع طراحی دستگاه رادیولوژی و فیزیوتراپی در حیطه مهندسی پزشکی است. در حالی که رشته اعضای مصنوعی به طراحی و ساخت وسایل کمکی و اعضای مصنوعی خواهد پرداخت و اعضای مصنوعی در این رشته خارج از بدن مانند دست، پا، چشم و بینی هستند.

می‌توان نتیجه گرفت که تفاوت‌های عمده بین این رشته و مهندسی پزشکی وجود دارد، چرا که فارغ التحصیلان مهندسی پزشکی علاوه بر اعضای مصنوعی خارج از بدن پروتزهای داخلی مانند قلب مصنوعی، اعضای پیچیده الکترونیکی و مکانیکی ماننند دسته سایبرنتیک را طراحی می‌کنند. اما فارغ التحصیلان اعضای مصنوعی قطعات ساده‌تری که با ابزار دستی قابل ساخت است مانند پایه مصنوعی عادی یا انواع بریس را طراحی می‌کنند.

برای اطلاع از چارت انتخاب واحد رشته مهندسی پزشکی وارد لینک شوید.

مهارت‌ های لازم برای تحصیل در رشته اعضای مصنوعی

دانشجویان این رشته باید مانند گچ مجسمه سازی قالب‌های گچی از پا نیم تنه در سر و گردن را بسازند و مانند یک نجار بتوانند کار جوشکاری، تراشکاری، اره کاری، چرمکاری و فلزکاری را بر روی اعضای مصنوعی انجام دهند.

بنابراین افرادی که وارد این رشته می‌شوند، باید توانایی خاصی برای کارهای صنعتی و فنی داشته باشند و از لحاظ جسمی و روحی توانمند باشند تا در انجام این کارها بتوانند در انجام کارهایی مانند فلزکاری، کار با گچ و قالب‌های سنگین دچار مشکل نشوند و بتوانند به راحتی کار کنند.

آمادگی روحی برای برخورد با بیماران و روابط عاطفی خوب نیز بسیار ضروری است. چون این رشته، یک رشته خدماتی است و فارغ التحصیلان باید با اعضای جامعه دردمند در ارتباط باشند.

مهارت‌ های لازم برای تحصیل در رشته اعضای مصنوعی

 دروس ارائه شده در رشته اعضای مصنوعی

برخی از داوطلبان انتخاب رشته دانشگاه آزاد و سراسری ممکن است که درس‌های موجود در طول دانشگاه را نشناسند و یا برخی از دروس را دوست نداشته باشند و همه امر باعث انصراف آنها از تحصیل شود.

مدت مجاز تحصیل مقطع لیسانس حدود ۴ سال و برابر با نیم سال تحصیلی است. این مهلت براساس قوانین وزارت علوم تغییر خواهد کرد و دانشجو تا زمانی که همه واحدهای کارشناسی خود پاس کند، این امکان را دارند که در چهارچوب قوانین ادامه تحصیل دهند.

از این رو لازم است که دانشجویان این رشته با دروس عمومی و اختصاصی در ۸ نیم سال تحصیلی آشنایی نداشته باشند. دروس ارائه شده در زمان تحصیل در رشته اعضای مصنوعی شامل موارد زیر می‌باشد:

بعضی از دروس پایه پزشکی این رشته:

  • ارتوپدی
  • نورولوژی
  • آناتومی اندام فوقانی و تحتانی
  • روانشناسی معلولین
  • اصول توانبخشی
  • آناتومی ستون فقرات

بعضی از دروس پایه مهندسی این رشته:

  • استاتیک
  • تکنیک قطعه سازی
  • رسم فنی و آمار و روش تحقیق

بعضی از دروس تخصصی رشته:

  • درس کینزیولوژی و بیومکانیک ۱ و ۲ و ۳
  • اخلاق حرفه‌ای
  • طراحی ارتز های اندام فوقانی
  • طراحی پروتزهای اندام تحتانی
  • درس طراحی و ساخت ارتز های ستون فقرات ۱ و ۲
  • پرتز های زیبایی
  • معاینه و ارزیابی
  • مدیریت مراکز ارتوپدی فنی
  • تکنیک ارتوپدی فنی

برای مشاهده شرایط مهندسی پزشکی بدون کنکور وارد لینک شوید.

بازار کار رشته اعضای مصنوعی چگونه است؟

افرادی که در رشته‌های توانبخشی مانند اعضای مصنوعی ادامه تحصیل می‌دهند، لازم است که در ارتباط با موقعیت شغلی و بازار کار آینده خود آشنایی داشته باشند، چرا که برخی از دانشجویان می‌خواهند بدانند که پس از تحصیل در دانشگاه شهریه پرداز می‌توانند شغلی پیدا کنند که جبران موارد پرداخته شده آنها باشد یا نه؟

فارغ التحصیلان این رشته می‌توانند در دو بخش خصوصی و دولتی فعالیت کنند. بخش دولتی شامل سازمان بهزیستی، بنیاد جانبازان، هلال احمر و بیمارستان‌های دارای مراکز ارتوپدی فنی است.

اما حیطه اصلی فعالیت فارغ التحصیلان بخش خصوصی است. چون رشته اعضای مصنوعی جزو رشته‌های معدود توانبخشی است که فارغ التحصیل آنان می‌توانند پس از کسب تجربه لازم مراکز خصوصی را دایر کنند و به افرادی که فلج هستند یا مشکل ارتوپدی دارند و یا افرادی که بیماری‌هایی مانند صافی کف پا داشته و نیاز به کفش طبی دارند یا دچار قطع عضو هستند، خدمات لازم را ارائه کنند.

دانشجویانی که اهل مطالعه و تحقیق هستند، در این رشته نوآوری‌های بسیار زیادی می‌توانند داشته باشند، بالاخص در حوزه پروتزهای زیبایی مانند گوش، چشم، بینی مصنوعی که نیروی متخصص آن در کشور بسیار کم است.

برای اطلاع از رشته اعضای مصنوعی در خارج از کشور روی لینک کلیک کنید.

بازار کار رشته اعضای مصنوعی چگونه است؟

 دانشگاه‌ های ارائه دهنده رشته اعضای مصنوعی

در حال حاضر رشته اعضای مصنوعی در بسیاری از دانشگاه‌های سراسری پذیرش دانشجو دارد، اما برخی از دانشگاه‌های برتر که می‌توانید در آنها ادامه تحصیل دهید شامل دانشگاه زیر می‌باشند:

  • دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی تهران
  • دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
  • دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • دانشگاه علوم پزشکی شیراز
  • مرکز آموزش عالی علمی – کاربردی هلال احمر

مشاغل مرتبط با رشته اعضای مصنوعی

براساس بازار کاری که در کشور برای رشته اعضای مصنوعی وجود دارد فارغ التحصیلان می‌توانند در مراکز زیر مشغول به کار شوند:

  • هلال‌احمر
  • بنیاد جانبازان
  • بنیاد معلولین
  • بهزیستی
  • مراکز ارتوپد فنی
  • مراکز جراحی زیبایی
  • بیمارستان‌های مجهز به مراکز ارتوپدی فنی
  • مراکز وارد کننده و فروش تجهیزات ارتوپدی
  • مراکز پژوهشی و تحقیقاتی
  • تدریس در دانشگاه

مهاجرت از طریق رشته اعضای مصنوعی

در حال حاضر رشته توانبخشی و گرایش‌های آن مانند اعضای مصنوعی در کشورهای دیگر و در دانشگاه‌های خارج از کشور ارائه می‌شود. اما نمی‌توان با قطعیت یک کشور را به عنوان بهترین کشور جهت مهاجرت رشته اعضای مصنوعی در نظر گرفت. برای مهاجرت باید عوامل متعددی در انتخاب بهترین کشور در نظر گرفته شود.

اولین مورد شرایط معادل سازی مدرک تحصیل فارغ التحصیلان دانشگاه‌های ایران در کشورهای دیگر است. معادل سازی در کشورهای دیگر یکسان نیست، در برخی ساده‌تر و در برخی از کشورها دشوارتر است.

رشته اعضای مصنوعی مانند دیگر رشته‌های پیراپزشکی رشته حساسی است و حتماً باید مدرک تحصیلی خود را در کشور مقصد معادل سازی کنید.

یکی دیگر از فاکتورها زبان انگلیسی است که در برخی از کشورها برای یک فرد مناسب و برخی دیگر نامناسب خواهد بود. افرادی که مسلط به زبان انگلیسی هستند، کشورهایی مانند استرالیا، آمریکا، انگلیس و نیوزیلند گزینه‌های مناسبی برای آنها به حساب می‌آید.

برای افرادی که به زبان آلمانی تسلط دارند نیز کشورهای اتریش، آلمان و سوئیس بهترین گزینه‌ها هستند. برای مهاجرت کاری نیز کشورهای حوزه خلیج فارس که لزوماً تسلط به زبان عربی نیازی نیست، با داشتن تسلط بالا به زبان انگلیسی و ارائه مدرک زبان انگلیسی معتبر می‌توانید وارد بازار کار این کشورها شوید.

برای مهاجرت از طریق این رشته باید درآمد متخصصان این رشته در کشورهای مختلف را نیز بررسی کنید. در مقایسه درآمدها میزان مالیات بر درآمد و هزینه‌های زندگی را نیز حتماً منظور داشته باشید.

جهت اطلاع از رشته اعضای مصنوعی بدون کنکور کلیک کنید.

مهاجرت از طریق رشته اعضای مصنوعی

جهت اطلاع از منابع کنکور ارشد وزارت بهداشت مهندسی پزشکی بر روی لینک کلیک کنید.

درآمد رشته اعضای مصنوعی

درآمد افراد فارغ التحصیل این رشته به میزان توانمندی و علاقه این افغراد، پشتکار، نوع شغل، مدرک تحصیلی و مکانی که در آن کار فعالیت دارد، بستگی خواهد داشت. بالاخص افرادی که در زمینه ارتوپد فنی یا بازرایابی و یا فروش محصولات کار می‌کنند، سطح درآمد بالا حتی در دوره کارشناسی دارند.

 

خلاصه مطالب

رشته اعضای مصنوعی یکی از رشته‌های حوزه توانبخشی است که با بهره گیری از اصول مهندسی و براساس آناتومی بدن نحوه ساخت اعضای مصنوعی را آموزش می‌دهد. داوطلبان کنکور سراسری برای تحصیل در این رشته، باید حتماً در دفترچه انتخاب رشته، آن را به عنوان یکی از اولویت‌های خود مد نظر قرار دهند.

داوطلبانی که مایل به ادامه تحصیل در رشته اعضای مصنوعی هستند، باید بازار کار و آینده شغلی این رشته را مد نظر قرار دهند. در حال حاضر به دلیل نیاز به متخصصان، حوزه اعضای مصنوعی بازار کار خوبی در کشور دارد. چنانچه شما عزیزان نیازمند دریافت مشاوره‌های لازم در خصوص این رشته هستید، کافی است با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ تماس بگیرید تا مشاوران خبره آکادمی ایران تحصیل راهنمایی‌های لازم را در خصوص چگونگی انتخاب رشته موفق یاری کنند.

 

 برای دانلود pdf مقاله کلیک کنید.

 

۳.۳/۵ - (۳ امتیاز)

مهارت‌های لازم برای ورود به رشته اعضای مصنوعی چیست؟

داوطلبان باید مهارت‌های ارتباطی و سازنده خوبی داشته باشند تا بتوانند با اعضای دردمند کشور ارتباط مناسبی برقرار کنند.

بازار کار رشته اعضای مصنوعی در ایران چگونه است؟

در حال حاضر به دلیل کمبود نیروهای متخصص در این رشته بازار کار مناسبی برای رشته مصنوعی فراهم است.

دروس ارائه شده در رشته اعضای بدن کدامند؟

 در این مقاله به طور کامل به دروس ارائه شده رشته اعضای مصنوعی اشاره کردیم.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

  • رشته های فنی حرفه ای

    رشته های فنی حرفه ای پسرانه و دخترانه + بازارکار و درآمد ۱۴۰۳

    رشته های فنی حرفه ای از جمله رشته‌هایی هستند که با توجه به نیازهای روزافزون بازار کار، اهمیت ویژه‌ای دارند. این رشته‌ها شامل ۴ زیرگروه هنر، مدیریت و خدمات، صنعت و کشاورزی هستند. رشته های هنرستان فنی حرفه ای به آموزش...
  • انتخاب رشته کنکور سراسری

    انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۴ + نکات مهم و راهنما تصویری

    انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۴  بعد از اعلام نتایج کنکور سراسری مهم‌ترین اقدام می‌باشد. زمان آن فرا رسیده که شما داوطلب عزیز محصول تلاش‌های چند ساله‌ خود در مسیر دشوار کنکور را درو کنید. اما سوال اصلی اینجاست که چگونه...
  • رشته های تحصیلی هنرستان

    رشته های تحصیلی هنرستان ۱۴۰۳ + آینده، بازارکار و درآمد

    انتخاب رشته و مدرسه محل تحصیل در دوره متوسطه دوم یکی از مراحل مهم و تاثیر گذار در آینده کاری دانش آموزان است. خوشبختانه در سال های اخیر فشار جامعه و والدین جهت انتخاب رشته تجربی کاهش یافته و به...
  • دفترچه انتخاب رشته کنکور زبان

    دفترچه انتخاب رشته زبان ۱۴۰۳ + pdf دانلود راهنما sanjesh

    دفترچه انتخاب رشته زبان ۱۴۰۳ منتشر شد. کلیه داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در این گروه می توانند پس از دانلود دفترچه راهنما انتخاب رشته زبان کد رشته های گروه منحصراً زبان را انتخاب و در فرم انتخاب رشته درج...
مشاور ایران تحصیل
مشاور ایران تحصیل

تماس با مشاور
تماس از سراسر کشور با تلفن ثابت (۸ صبح تا ۲۴ بدون تعطیلی)