خروج از کشور دختران مجرد + مدارک، شرایط ۱۴۰۳ | ایران تحصیل
- دسته بندی: اخبار
- دیدگاه ها: ۰
- تاریخ بروزرسانی: ۸ خرداد ۱۴۰۳
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
این روزها با افزایش آمار طلاق، یکی از مواردی که از قدیم الایام مورد اختلاف بوده است، پیش کشیده شدن بحث حضانت فرزند و خروج از کشور دختران مجرد بدون اجازه پدر بوده است. شرایط اخذ گذرنامه و خروج از کشور، طبق قانون برای همه افراد یکسان بوده. به استثنای چند مورد، مثل خروج از کشور دختران مجرد و خروج از کشور افرادی که تعهدی نسبت به کشور دارند که این افرد برای خروج به دریافت برگه رضایت نیاز دارند. خانم های شوهر دار هم جزو این دسته ها هستند که برای خروج از کشور به برگه رضایت نیاز دارند. البته دریافت برگه رضایت و دریافت اجازه خروج از کشور برای دختران بالای ۱۸ سال نیاز نیست و آن ها میتوانند به صورت مستقل برای سفر به خارج از کشور اقدام کنند.
همانطور که حتما تا به حال متوجه شده اید، اجازه خروج از کشور برای دختران مجرد جزوی از قوانین کشور محسوب میشود. فقط دخترانی که بالای ۱۸ سال سن دارند و دخترانی که پدر و مادر آن ها از هم جدا شده اند و جد پدری در دسترس نیستند، میتوانند بدون برگه رضایت از کشور خارج شوند، البته در مورد دوم اگر دختر مجرد زیر سن قانونی باشد برای خروج از کشور باید حکم دادگاه را دریافت کنند. در ادامه مقاله ما مدارک لازم برای خروج از کشور دختر مجرد و شرایط لازم برای خروج از کشور را به شما معرفی کرده ایم.
قوانین و شرایط خروج از کشور برای دختران مجرد
دریافت گذرنامه و خروج از کشور برای دختران مجرد نیاز به گذراندن مراحل و مدارک خاص خود را دارد. افراد باید برای گذراندن این مراحل و اخذ مدارک خود یه یک سری از موارد که مربوط به خروج از کشور دختران مجرد میشود آگاه باشند. از جمله قوانین خروج از کشور مطابق قانون اساسی و بند ۱۸ قانون که سال ۱۳۵۱ تصویب شده است، به این موضوع اشاره دارد که دخترانی زیر سن قانونی هستند و زنان متاهل برای خروج از کشور نیاز به دریافت اجازه نامه کتبی از ولی، شوهر و در صورت نیاز اجازه دادستان محل زندگی خود دارند.
جهت آشنای با سامانه صدور گذرنامه الکترونیکی وارد لینک شوید.
دختران مجردی که هنوز به سن قانونی نرسیده اند برای خروج از کشور نمیتوانند به صورت مستقل اقدام کنند و پس از دریافت اجازه پدر و یا سرپرست قانونی آن ها، گذرنامه به ایشان ارسال میگردد. لذا برای دریافت پاسپورت پدر یا سرپرست قانونی آن ها باید اقدام کند. البته در مواردی که شخص برای ادامه زندگی یا تحصیل به صورت مستقل قصد خروج از کشور را داشته باشد نیاز به اجازه و امضای پدر دارد. دختران مجرد پس از رسیدن به سن قانونی این امکان را خواهند داشت که به صورت مستقل برای دریافت پاسپورت خود اقدام کنند و هیچ گونه محدودیتی متوجه آن ها نخواهد بود. زنانی که همراه با شوهر خود مقیم کشور های خارجی هستند و یا شوهر خارجی دارند و خود همچنان به تابعیت ایران باقی مانده اند، به علاوه زنانی که یک منسب سیاسی دارند از این قاعده مستثنی هستند و برای خروج از کشور نیاز به اجازه شوهر ندارند.
برای اطلاع از قانون جدید خروج از کشور برای زنان کلیک کنید.
چه کسانی برای خروج از کشور به اجازه پدر نیاز دارند؟
به طور کلی قوانین خروج از کشور برای دختران زیر ۱۸ سال و دخترانی که به سن قانونی رسیده اند متفاوت است. طبق ماده ۴۲ قانون اساسی، صغیر و مجنون را نمیتوان بدون رضایت ولی، قیم، مادر و یا شخصی که سرپرست قانونی است و حضانت دارد نمیتوان از محل اقامت مقرر بین طرفین قبل از طلاق به محل دیگر و یا کشور دیگر فرستاد. با توجه به این موارد دخترانی که زیر ۱۸ سال سن دارند بدون اجازه کتبی پدر و دریافت گواهی از دادگاه به هیچ عنوان حق خروج از کشور را ندارند. لازم به ذکر است که دختران بالای ۱۸ سال نیاز به دریافت هیچ یک ازین اجازه ها ندارند و منعی برای خروج از کشور آن ها نیست.
در این مورد هیچ تفاوتی بین دختر مجرد و پسر مجرد نبوده و افرادی که به سن قانونی نرسیده اند برای خروج از کشور نیاز به اجازه نامه سرپرست قانونی خود دارند.
برای اطلاع از راهنما خروج از کشور برای ادامه تحصیل روی لینک کلیک کنید.
مدارک لازم برای اجازه و خروج از کشور دختران مجرد ۱۴۰۳
دختران زیر ۱۸ سال که قصد خروج از کشور را دارند باید از مدارک لازم برای دریافت اجازه نامه اطلاع داشته و دارای مدارک لازم برای تهییه پاسپورت باشند. ما در ادامه به شما مدارک لازم برای خروج از کشور دختر مجرد را معرفی میکنیم:
- حضور شخص متقاضی برای دریافت پاسپورت ضمن خروج از کشور الزامی است.
- متقاضیانی که قبلا پاسپورت داشته اند لازم است که اصل گذرنامه قبلی را به همراه داشته باشند.
- داشتن شناسنامه و کارت ملی الزامی است. توجه داشته باشید که به اصل آن ها نیاز است و نباید کپی باشد.
- گواهی اشتغال به تحصیل برای افراد زیر ۱۵ سال ( ارائه دفترچه بیمه و یا گذرنامه عکس دار هم کفایت میکند. )
- همراه داشتن یک قطعه عکس ۴ در ۶ با توجه به قوانین مقرر و عکس بیومتریک
- اصل کارت پایان خدمت یا معافیت برای آقایان زیر ۶۰ سال
- اجازه رسمی محضر برای افرادی که ذکر گردید.
- گواهی فوت شوهر یا سند طلاق برای بانوان مطلقه
- موافقت یگان مربوطه برای نیرو های مسلح و بازنشستگان زیر ۵ سال
- کارت بازنشستگی و حکم بازنشستگی برای نیرو های نظامی با سابقه بازنشستگی بالای ۵ سال
- تکمیل برگه درخواست مجوز خروج از کشور
- فرم برگه رضایت همسر( برای بانوان متاهل )
- پرداخت هزینه های ارسال پستی گذرنامه
- پرداخت هزینه های وجوه از طریق پلیس +۱۰
برای آشنایی با وثیقه خروج از کشور کلیک کنید.
روش های دریافت گذرنامه برای دختران
دریافت گذرنامه برای همه با یک روش امکان پذیر نیست و افراد باید برای دریافت پاسپورت کاملا واجد شرایط باشند. ما روش های دریافت گذرنامه را برای بانوان با موقعیت های مختلف در ادامه ذکر کردیم:
- سن دختران مجرد باید برای دریافت گذرنامه بدون اجازه والدین بالای ۱۸ سال باشد. در غیر این صورت باید سرپرست آن اقدام به دریافت پاسپورت کند.
- افرادی که وظیفه عمومی گردن دارند، فقط در صورت دریافت اجازه اداره عمومی میتوانند اقدام به تهیه پاسپورت کنند.
- دختران زیر ۱۸ سالی که ازدواج کرده اند فقط در صورت دریافت اجازه کتبی همسر خود میتوانند اقدام به دریافت پاسپورت کنند.
- خانم هایی که همسر آن ها ایرانی نیستند، میتوانند بدون نیاز به دریافت اجازه نامه، اقدام به اخذ پاسپورت کنند.
- خانم هایی که مقیم کشور های خارجی هستند نیز میتوانند بدون نیاز به اجازه نامه، اقدام به دریافت گذرنامه خود بکنند.
نکته های مربوط به صدور گذرنامه برای دختران مجرد در مراکز پلیس +۱۰
همانطور که میدانید متقاضیان بایذ برای خروج از کشور، مراحلی را طی کنند که به صورت مختصر به شما توضیح میدهیم.
- متقاضیان باید برای تهیه و جمع آوری مدارک خود اقدام کنند.
- متقاضیان باید پس از تهییه مدارک لازم برای دریافت گذرنامه به یکی از نزدیک ترین مراکز پلیس +۱۰ به محل سکونت خود مراجعه کنند.
- متقاضیان باید برای تکمیل فرم های مربوطه در مراکز پلیس +۱۰ اقدام کنند.
- لازم است که متقاضیان دریافت گذرنامه در همان مراکز پلیس +۱۰ مبالغی را پرداخت کنند که با دستگاه پز (POS) انجام می شود و واریز نمیتواند به صورت اینترنتی و یا پرداخت بانکی انجام شود.
برای اطلاع از شرایط خروج از کشور دانشجویان روی لینک کلیک کنید.
اجازه خروج از کشور دختران مجرد در صورت جدایی پدر و مادر
یکی از شرایط بسیار مهم که خروج از کشور را برای دختران مجرد پیچیده میکند، کسب اجازه کتبی است، در صورتی که پدر و مادر از هم جدا شده اند. در این شرایط کسی که حضانت فرزند را بر عهده دارد و میخواهد از کشور خارج شود باید رضایت طرف مقابل را کسب کند در غیر این صورت میتواند برای خروج از کشور با فرزند خود تا رسیدن به سن قانونی آن صبر کند. البته در قانون جدید مادر شخص میتواند بنا به صلاحدید قانونی برای منع خروج دختر مجرد تحت حضانت خود اقدام نماید. قانون این امکان را فراهم کرده است که مادر میتواند برای جلوگیری از خروج دختر مجرد خود که به بهنا قهر یا لجبازی پدر با وی است. قرار منع خروج را به دستور دادگاه صادر نمایند. اگر مادر پس از طلاق با شخص دیگری ازدواج کرده باشد،بنابر تشخیص دادگاه و یا درخواست ولی قهری این امکان وجود دارد که به دستور دادگاه حضانت فرزند به ولی قهری سپرده شود.
خلاصه مطلب
در این مقاله ما با شرایط و مدارک لازم برای خروج از کشور دختران مجرد آشنا شدیم. همانطور که گفتیم خروج دختران مجرد زیر ۱۸ سال باید حتما با اجازه کتبی پدر باشد و برای دختران مجرد بالای ۱۸ سال نیاز به اجازه وجود ندارد و میتوانند به صورت مستقل اقدام کنند. ما در این مقاله اطلاعاتی همچون شرایط خروج از کشور بانوانی که ازدواج کرده اند در اختیار شما قرار دادیم که حال به بخش کوچکی از این اطلاعات میپردازیم.
همانطور که گفته شد بانوانی که متاهل هستند هم مانند دختران مجردی که زیر ۱۸ سال سن دارند برای خروج از کشور نیازمند اجازه کتبی شوهر خود هستند. اما در بعضی از موارد و استثنا ها برخی از بانوان برای خروج از کشور نیاز به اجازه شوهر ندارند. مثل: بانوانی که صاحب منسب سیاسی هستند و یا بانوانی که میخواهند در مسابقات تیم ملی شرکت کنند. حضور این افراد در خارج از کشور به وقت لزوم ضروری است. برای اطلاعات دقیق تر و بیشتر میتوانید به مقاله مراجعه کنید و یا اگر در بخشی از مقاله دچار ابهام شدید میتوانید با کارشناسان ما در مرکز ایران تحصیل تماس بگیرید.
برای دانلود فایل PDF مقاله روی لینک کلیک کنید.
دختران مجرد تا چند سالگی برای خروج از کشور نیاز به اجازه کتبی قیم خود دارند؟
دختران مجرد تا سن 18 سالگی برای خروج از کشور نیاز به کسب اجازه از پدر خود دارند.
مواردی که در آن بانوان برای خروج از کشور نیاز به اجازه شوهر ندارند چیست؟
در مواردی که خروج بانوان از کشور ضروری است. مثل: حضور در همایش ها و مسابقات تیم ملی
یکی از اصلی ترین شرایط اقدام برای دریافت پاسپورت چیست؟
یکی از اصلی ترین شروط برای درخواست پاسپورت حضور خود شخص متقاضی است.
نظرات