ایران تحصیل
مشاوره با تلفن ثابت
از سراسر کشور

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

شرایط انصراف از دانشگاه آزاد + راهنمای مراحل بخشنامه ۱۴۰۳

  • دسته بندی:
  • دیدگاه ها: ۶۵۳
  • تاریخ بروزرسانی: ۱۴ آبان ۱۴۰۳
شرایط انصراف از دانشگاه آزاد
از 8 صبح تا 12 شب حتی در ایام تعطیل

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت:

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

تماس برای آشنایی با شرایط انصراف از دانشگاه آزاد

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و استفاده از کد تخفیف کلیک کنید

انصراف از دانشگاه آزاد ممکن است به دلایل شخصی، اقتصادی یا تغییر رشته برای هر دانشجویی پیش بیاید که انجام این کار مستلزم به آگاهی از شرایط و مراحل خاصی است که باید طی شوند. آگاهی داشتن از مراحل انصراف از دانشگاه آزاد و ثبت نام مجدد در آینده، برای دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع یا رشته‌های دیگر را دارند، بسیار مهم و ضروری است.

انصراف از دانشگاه آزاد بعد از یک ترم نیز به‌طور خاص نیازمند رعایت نکات و مراحل مشخصی است که در این مقاله به تفصیل به آن‌ها پرداخته خواهد شد و خیلی کامل در مورد مراحل و نکات کلیدی برای انصراف از دانشگاه آزاد خواهیم پرداخت تا تصمیم‌گیری برای دانشجویان آسان‌تر شود.

مراحل انصراف از دانشگاه آزاد

مراحل انصراف از دانشگاه آزاد در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شرایط‌های متفاوتی دارند که در ادامه به توضیح این مراحل خواهیم پرداخت. ولی قبل از هر اقدامی نیاز است که جهت انصراف از دانشگاه، فرم مربوطه را تکمیل کنید که این فرم در سایت دانشگاه و سامانه آموزشیار قرار دارد. آگاهی داشتن از مراحل پر کردن فرم و ارائه درخواست انصراف دانشگاه آزاد اسلامی یکی از موارد بسیار مهمی است که باید از آن اطلاع داشته باشید. بدین منظور کافی است برای دریافت فرم‌ها به واحد آموزشی و یا وب‌سایت رسمی دانشگاه خود مراجعه نمایید.

  • در ابتدا دانشجویان باید به واحد آموزش دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه نمایند و فرم مربوط به انصراف از تحصیل را از دانشگاه محل تحصیل خودشان دریافت کنند. این فرم در سایت واحدهای دانشگاه آزاد یا سایت آموزشیار موجود است و دانشجویان می توانند از طریق سایت این فرم را دانلود کنند.
  • پس از دریافت فرم انصراف دانشجویان موظفند که فرم را به دقت تکمیل نمایند و مجددا فرم تکمیل شده را به همراه متن درخواست انصراف از دانشگاه را به واحد آموزش دانشگاه محل تحصیل خود ارائه دهند.
  • پس از ارائه فرم، دانشجویان می‌بایست هزینه مربوط به انصراف از دانشگاه آزاد محل تحصیل خود را مطابق قوانین آموزشی دانشگاه آزاد به دانشگاه پرداخت نمایند.
  • پس از تکمیل فرم و پرداخت جریمه مربوط به انصراف از دانشگاه آزاد، دانشگاه موظف است که درخواست دانشجو را به منزله انصراف از دانشگاه به والدین دانشجو اطلاع دهد.
  • در مرحله بعدی آموزش دانشگاه موظف است که مراحل مربوط به انصراف از دانشجو را انجام دهد. پروسه اداری مربوط به انصراف از تحصیل دانشجویان ممکن است یک ماه به طور انجامد.
  • پس از اتمام این مراحل دانشجو از دانشگاه انصراف می‌دهد و به‌عنوان دانشجوی انصرافی شناخته خواهد شد و پس از صدور حکم قطعی انصراف در دانشگاه، امکان بازگشت به تحصیل دانشجو وجود نخواهد داشت.

مراحل انصراف از دانشگاه آزاد

مراحل انصراف از دانشگاه آزاد چند روز طول میکشه؟

مراحل انصراف از دانشگاه آزاد ممکن است بسته به شرایط و فرآیند داخلی دانشگاه متفاوت باشد، اما به‌طور کلی طی کردن مراحل زیر معمولا به چند روز تا چند هفته زمان نیاز دارد. در جدول زیر مدت‌زمان تقریبی هر مرحله آورده شده است:

مرحله توضیحات مدت زمان تقریبی
ثبت درخواست انصراف مراجعه به بخش آموزش و ثبت درخواست رسمی انصراف ۱-۲ روز
بررسی وضعیت تحصیلی ارزیابی وضعیت تحصیلی دانشجو توسط بخش آموزش ۲-۵ روز
تسویه‌حساب مالی پرداخت بدهی‌ها و تسویه حساب با امور مالی ۳-۷ روز
بررسی و تایید نهایی تایید درخواست توسط مدیر گروه یا مسئول مربوطه ۲-۴ روز
صدور و دریافت نامه انصراف صدور نامه انصراف و ارائه به دانشجو ۱-۳ روز

لازم به ذکر است که بسته به وضعیت دانشجو و نوع واحد دانشگاهی، مدت‌زمان انجام هر مرحله ممکن است متفاوت باشد. برخی مراحل ممکن است نیازمند تعامل با بخش‌های مختلف مانند کتابخانه و امور دانشجویی و… باشند و در برخی موارد ممکن است این پروسه یک ماه به طول بیانجامد.

نکات مهم قبل از انصراف از دانشگاه آزاد

انصراف از دانشگاه آزاد یکی از تصمیمات بسیار مهمی است که ممکن است دانشجویان به دلایل مختلفی به آن فکر کنند. این تصمیم می‌تواند به دلیل مسائل مالی، تغییر رشته، عدم علاقه به ادامه تحصیل و یا مهاجرت و… باشد. بسیار مهم است که دانشجویان قبل از اقدامی به این نکته توجه داشته باشند که انصراف از دانشگاه ممکن است بر آینده تحصیلی و شغلی آن‌ها بسیار تاثیرگذار باشد و در برخی موارد ممکن است شرایطی ایجاد شود که امکان بازگشت مجدد به دانشگاه پس از انصراف، بسیار دشوار و حتی ناممکن شود.

در نظر گرفتن چند نکته مهم پیش از انصراف از دانشگاه آزاد ضروری است:

  • بررسی دقیق شرایط و ضوابط انصراف در دانشگاه آزاد
  • مشورت با مشاوران تحصیلی و ارزیابی دقیق عواقب انصراف
  • بررسی امکان انتقال به دیگر دانشگاه‌ها یا تغییر رشته قبل از اتخاذ تصمیم نهایی

پس بدانید که انصراف از دانشگاه آزاد یک تصمیم مهم و گاهی اوقات دشوار است و نیاز است که دانشجویان با دقت و پس از ارزیابی همه جوانب، این تصمیم را اتخاذ نمایند.

نکات مهم قبل از انصراف از دانشگاه آزاد

شرایط انصراف از دانشگاه آزاد چیست؟

دانشجویان ممکن است به هر دلیلی مثل عدم علاقه مندی به رشته انتخابی، دور بودن محل سکونت به محل تحصیل، مشکلات مالی در پرداخت شهریه دانشگاه آزاد و دیگر مسائل امکان ادامه تحصیل در دانشگاه را نداشته باشند و قصد انصراف از دانشگاه محل تحصیل خود را داشته باشند.

انصراف از دانشگاه شرایط و ضوابط خاص خود را دارد که در ادامه به تمامی این شرایط اشاره خواهیم کرد:

  • ثبت درخواست دانشجویان برای انصراف از دانشگاه آزاد توسط دانشگاه به اطلاع والدین دانشجویان خواهد رسید.
  • پس از ثبت درخواست انصراف از دانشگاه آزاد توسط دانشجو، دانشجویان می‌توانند تا ۳ ماه پس از ثبت درخواست، به دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه کنند و درخواست بازگشت به تحصیل داشته باشند.
  • پس از گذشت ۳ ماه از درخواست انصراف از دانشگاه، حکم انصراف دانشجو توسط دانشگاه قطعی خواهد شد و دانشجو امکان بازگشت به دانشگاه آزاد را نخواهند داشت.
  • در صورتی که دانشجویان مشمول نظام وظیفه باشند، دانشجو موظف است که پس از ثبت درخواست دانشجویان برای انصرافی، این موضوع را به نظام وظیفه اطلاع دهد.
  • دانشجویانی که به دلیل شرایط خاصی بدون دریافت مرخصی به مدت یک ترم و یا بیشتر به دانشگاه مراجعه نکنند و یا به عبارتی در دانشگاه غیبت داشته باشند، جزو دانشجویان انصرافی شناخته می‌شوند و دانشگاه موظف است که مراتب را به اطلاع دانشجویان برساند.
  • دانشگاه آزاد اسلامی برای آن دسته از افرادی که دارای شرایط خاصی برای ترک تحصیل بوده‌اند، تسهیلاتی را در نظر گرفته است. دانشجویان می‌توانند تا یک ماه قبل از اتمام ترم تحصیلی که در آن غیبت داشته‌اند به دانشگاه محل تحصیل خود مراجعه نمایند و دلایل غیبت خود را اعلام کنند. در صورتی که دلایل دانشجویان موجه واقع شد، دانشگاه آن ترم تحصیلی را جزو ترم‌های مرخصی دانشجو در نظر خواهد گرفت.

شرایط انصراف از دانشگاه آزاد چیست؟

شرایط انصراف از دانشگاه آزاد برای ترم اول

برخی از دانشجویان ممکن است در ترم اول به دلایل گوناگونی تصمیم به ترک تحصیل بگیرند. شرایط انصراف از دانشگاه برای ترم اول در مقاطع تحصیلی گوناگون به شرح زیر است:

  • کاردانی

دانشجویانی که پس از گذراندن یک ترم تحصیلی در مقطع کاردانی قصد انصراف دارند، ملزم به پرداخت هزینه‌ای معادل نصف شهریه پایه خواهند بود.

  • کارشناسی پیوسته

در مقطع کارشناسی پیوسته با انصراف بعد از یک ترم، دانشجو باید هزینه‌ای معادل (تعداد نیمسال‌های ثبت‌نام شده – ۸) × (نصف شهریه پایه) را پرداخت نماید که عملا معادل نصف شهریه پایه خواهد بود.

  • کارشناسی ناپیوسته

فرمول محاسبه هزینه انصراف در این مقطع مشابه کارشناسی پیوسته است و با انصراف بعد از یک ترم، هزینه‌ای معادل نصف شهریه پایه از دانشجو دریافت خواهد شد.

  • کارشناسی ارشد

دانشجویان کارشناسی ارشد که پس از یک ترم انصراف می‌دهند، ملزم به پرداخت هزینه‌ای معادل نصف شهریه پایه خواهند بود.

شرایط دو بار انصراف از دانشگاه آزاد

دو بار انصراف دادن از دانشگاه آزاد هم شرایط و ضوابط خاص خود را دارد. در این مورد برای دانشجویان خانم، معمولا مشکلی ایجاد نمی‌شود و این دسته از دانشجویان می‌توانند بدون محدودیت خاصی به تحصیل خود ادامه دهند یا از تحصیل خارج شوند.

در مقابل، دانشجویان آقا ممکن است با محدودیت‌ها و چالش‌هایی روبه‌رو شوند. علت اصلی این محدودیت‌ها قوانین مربوط به نظام وظیفه و خدمت سربازی است که می‌تواند بر مسیر تحصیلی آن‌ها تاثیرگذار باشد. اگر دانشجوی آقا بیش از یک بار از دانشگاه آزاد انصراف دهد، باید به وضعیت معافیت تحصیلی یا شرایط نظام وظیفه خود توجه ویژه‌ای داشته باشد، زیرا ممکن است این انصراف‌ها باعث قطع معافیت تحصیلی شود و فرد را ملزم به انجام خدمت سربازی کند.

به‌طور کلی دانشجویان آقا، باید از قوانین و بخشنامه‌های به‌روز در زمینه انصراف از دانشگاه و پیامدهای آن آگاهی کامل داشته باشند. برای بررسی دقیق شرایط قبل از تصمیم‌گیری و مشورت با کارشناسان مربوطه می‌تواند کمک کند تا دانشجویان با آگاهی کامل در این زمینه اقدام کنند و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

شرایط دو بار انصراف از دانشگاه آزاد

تاثیر انصراف از دانشگاه آزاد در معدل کل

انصراف از دانشگاه آزاد می‌تواند تاثیری غیرمستقیم بر معدل کل داشته باشد، به‌خصوص اگر نمرات ثبت شده و در محاسبه معدل لحاظ شوند. دانشجویان باید زمان و شرایط انصراف خود را به دقت بررسی کنند و از تاثیرات احتمالی آن بر وضعیت تحصیلی خود آگاه باشند.

نکات مهمی در این زمینه وجود دارد که باید به آن‌ها توجه شود:

  • ثبت نمرات و تاثیر آن‌ها بر معدل

اگر دانشجو قبل از شروع امتحانات پایانی یا در طول ترم تحصیلی انصراف دهد و نمرات هیچ‌یک از دروس ثبت نشده باشند، آن ترم به‌عنوان «نیم‌سال بدون نمره» محسوب خواهد شد و در محاسبه معدل کل وارد نمی‌شود. به این ترتیب، انصراف قبل از ثبت نمرات هیچ تاثیری روی معدل کل نخواهد داشت.

  • انصراف پس از ثبت نمرات

اگر دانشجو پس از برگزاری امتحانات و ثبت نمرات انصراف دهد، نمرات اخذ شده در آن ترم در معدل کل دانشجو محاسبه خواهد شد. این به این معنی که نتایج کسب شده در ترم مربوطه می‌توانند به‌طور مستقیم بر معدل کل تاثیر بگذارند.

نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشت این است که در صورتی که دانشجو بخواهد پس از انصراف دوباره به تحصیل بازگردد یا در دانشگاه دیگری ثبت‌نام کند، باید وضعیت معدل خود را مدنظر داشته باشد. پایین بودن معدل ممکن است محدودیت‌هایی برای ادامه تحصیل یا تغییر رشته ایجاد کند.

روش محاسبه هزینه انصراف از دانشگاه آزاد

دانشجویان برای تائید انصراف خود، ملزم به پرداخت هزینه انصراف از دانشگاه آزاد خواهند بود. در سال‌های گذشته اگر دانشجویی تصمیم به انصراف از دانشگاه را داشت، ملزم به پرداخت تمامی شهریه دانشگاه آزاد بود. به همین دلیل این مسئله موجب عدم انصراف از دانشگاه دانشجویانی شده بود که از وضعیت خود رضایت کافی نداشتند. ولی باتوجه به تغییراتی که در این دانشگاه به وجود آمده، امکان دیگری فراهم گردیده که نیازی به پرداخت کل هزینه توسط دانشجویان نخواهد بود.

گام به گام مراحل انصراف از دانشگاه آزاد

لازم به ذکر است که میزان شهریه، با توجه به رشته‌های داوطلبان می‌تواند متفاوت باشد. شرایط انصراف آزاد برای برخی از ورودی‌ها در سال‌های مختلف متفاوت است. در جدول زیر تمامی هزینه‌های مرتبط با انصراف از دانشگاه آزاد آورده شده است:

مقطع تحصیلی نحوه محاسبه هزینه انصراف از تحصیل
کاردانی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته (تعداد نیمسال‌های ثبت شده – ۴) × (نصف شهریه ثابت)
کارشناسی پیوسته (تعداد نیمسال‌های ثبت شده – ۸) × (نصف شهریه ثابت)
دکترای حرفه‌ای (دامپزشکی) (تعداد نیمسال‌های ثبت شده – ۱۲) × (نصف شهریه ثابت)
دکترای حرفه‌ای (گروه پزشکی) کل شهریه پایه نیمسال تحصیلی باقی مانده تا اتمام دوره
دکتری تخصصی (تعداد نیمسال‌های ثبت شده – ۷) × (نصف شهریه ثابت)
دکتری تخصصی ورودی ۹۴ به بعد (تعداد نیمسال‌های ثبت شده – ۶) × (نصف شهریه ثابت)
دستیاری تخصصی کل شهریه تحصیلی باقی مانده تا اتمام دوره

کال تو اکشن تماس

کال تو اکشن تماس

هزینه انصراف دانشجویان ترم دوم دانشگاه آزاد

هزینه انصراف دانشجویان ترم دوم دانشگاه آزاد، بسته عوامل گوناگون و زمان انصراف می‌تواند متفاوت باشد. چنانچه دانشجو پس از ثبت‌نام در ترم دوم و قبل از شروع امتحانات انصراف دهد، به‌طور معمول موظف به پرداخت بخشی از شهریه ثابت و متغیر خواهد بود.

میزان این هزینه بسته به سیاست‌ها و بخشنامه‌های دانشگاه آزاد متفاوت خواهد بود. به طور کلی انصراف پس از ثبت‌نام و دریافت خدمات آموزشی می‌تواند مشمول پرداخت کل شهریه ثابت و بخشی از شهریه متغیر باشد. دانشجویان باید پیش از اقدام به انصراف، اطلاعات دقیق و به‌روز مربوط به هزینه‌ها و قوانین انصراف را از واحد آموزش دانشگاه خود دریافت کنند.

چه دانشجویانی ملزم به پرداخت هزینه انصراف هستند؟

دانشجویانی که ملزم به پرداخت هزینه انصراف از دانشگاه آزاد هستند، شامل موارد زیر می‌شوند:

  • اگر دانشجویان پس از تاریخ‌های تعیین‌شده (مانند ۳۰ مهر برای ترم مهر و ۳۰ بهمن برای ترم بهمن) اقدام به انصراف کنند، ملزم به پرداخت هزینه انصراف خواهد بود.
  • دانشوجویانی که در ترم‌های دوم و بعد از آن انصراف می‌دهند، به‌طور معمول باید بخشی از شهریه ثابت و متغیر را پرداخت کنند.
  • دانشجویان مقطع کارشناسی برای دریافت مدرک کاردانی در صورت انصراف، مشمول پرداخت هزینه انصراف خواهند بود.
  • اگر انصراف بدون ارائه دلایل موجه و تایید دانشگاه باشد، هزینه‌های انصراف اعمال خواهد شد.
  • چنانچه دانشجو پس از مرخصی، پیش از شروع ترم دوم اقدام به انصراف کند، هرچند ممکن است هزینه انصراف نداشته باشد، اما شهریه ترم اول بازگردانده نخواهد شد.
  • دانشجویانی که به علت موارد آموزشی یا انضباطی از دانشگاه اخراج شده‌اند، ملزم به پرداخت هزینه انصراف نیستند و همچنین شهریه پایه و متغیر ترمی که اخراج شده‌اند، برگردانده نخواهد شد.

شرایط معافیت از پرداخت هزینه انصراف از دانشگاه آزاد

در برخی موارد انصراف از دانشگاه، به معنای اخراج شدن است. اگر دانشجویی به دلایل انضباطی یا آموزشی از دانشگاه اخراج شود، نیازی به پرداخت هزینه برای انصراف نخواهد داشت که البته در صورت پرداختن شهریه ترم، شهریه به او بازگردانده نخواهد شد.

از جمله شرایط معافیت از پرداخت انصراف از دانشگاه آزاد عبارتند از:

  • دانشجویان پذیرفته شده در نیمسال اول تحصیلی اگر حداکثر تا ۳۰ مهرماه انصراف دهند، مشمول پرداخت هزینه انصراف نخواهند بود.
  • پذیرفته شدگان رشته‌های نیمسال دوم دانشگاه آزاد، چنانچه تا تاریخ ۳۰ بهمن ماه انصراف دهند، از پرداخت هزینه معاف خواهند بود.
  • دو مورد مذکور شامل حال دانشجویان دکتری حرفه‌ای رشته‌های پزشکی نخواهد شد.
  • دانشجویانی ورودی ترم مهر اگر تا ۳۰ آذر و دانشجویان ورودی ترم بهمن اگر تا ۳۱ اردیبهشت ماه درخواست انصراف داشته باشند، ۵۰ درصد از شهریه پرداختی به آن ها بازگردانده خواهد شد.
  • دانشجویانی که با مجوز سازمان مرکزی رشته یا گرایش تحصیلی خود را تغییر دهند، مشمول پرداخت هزینه انصراف نیستند.
  • دانشجویانی که ترم اول از مرخصی تحصیلی استفاده کرده‌اند، اگر تا قبل از ثبت نام ترم دوم انصراف خود را در دانشگاه ثبت کرده باشند مشمول پرداخت هزینه نیستند، اما شهریه نیز به آن ها بازگردانده نمی‌شود.
  • دانشجویان دوره کارشناسی که قصد انصراف از تحصیل و دریافت مدرک کاردانی را دارند، باید هزینه پرداخت کنند.

اگر فردی پس از انصراف قصد ورود به شعبات دیگر دانشگاه آزاد را داشته باشد، نیاز به پرداخت هزینه ندارد. البته این در صورتی است که مدرک معتبر برای این ثبت نام را ارائه دهد.

شرایط معافیت از پرداخت هزینه انصراف از دانشگاه آزاد

چندبار میتوان از دانشگاه آزاد انصراف داد؟

یکی از دغدغه‌های رایج برای دانشجویان این سوال است که چند بار می‌توان از دانشگاه انصراف داد و مجددا برای ادامه تحصیل اقدام کرد. پاسخ به این پرسش بستگی به مقررات داخلی دانشگاه و دلایل ارائه شده توسط دانشجو خواهد داشت. چنانچه دانشجو در طول دوران تحصیل خود مرخصی گرفته باشد و مجددا تصمیم به انصراف بگیرد، به‌طور معمول به عنوان یک دانشجوی انصرافی تلقی خواهد شد و ادامه تحصیل وی با محدودیت‌هایی مواجه خواهد شد. قوانین دانشگاه و شرایط خاصی که برای هر دانشجو متفاوت است، می‌تواند تعیین‌کننده تعداد دفعات مجاز انصراف باشد.

اگر دانشجو دلیل قانع‌کننده‌ای دال بر انصراف خود داشته باشد و این دلیل توسط دانشگاه پذیرفته شود، به‌طور معمول امکان بازگشت به تحصیل را خواهد داشت. این دلایل می‌تواند شامل مواردی مثل مشکلات پزشکی، مسائل خانوادگی یا شرایط اضطراری خاصی باشد که ممکن است به‌عنوان دلایل موجه مورد قبول واقع شوند. پس از تکمیل فرم انصراف، واحد آموزش دانشگاه وضعیت دانشجو را مورد بررسی قرار می‌دهد و در صورت تایید، او می‌تواند مجددا به دانشگاه بازگردد.

نکات قابل توجهی که در این مورد باید در نظر داشته باشند این است که:

  • تعداد دفعات انصراف و بازگشت به تحصیل ممکن است به سیاست‌های خاص هر دانشگاه بستگی داشته باشد.
  • انصراف‌های مکرر می‌تواند فرآیند ثبت‌نام مجدد را پیچیده‌تر کند و نیازمند کسب مجوزهای خاص باشد.
  • برای دانشجویان آقا، انصراف می‌تواند تبعاتی در ارتباط با وضعیت نظام وظیفه داشته باشد و ممکن است باعث قطع معافیت تحصیلی شود.

دانلود فرم انصراف از دانشگاه آزاد

چنانچه دانشجویی تصمیم به انصراف از دانشگاه آزاد داشته باشد، برای اعلام این مورد، حتما فرم انصراف از دانشگاه را پر باید کند. این فرم شامل اطلاعات شخصی دانشجو مانند نام و نام خانوادگی، شماره دانشجویی، رشته و مقطع تحصیلی است. همچنین دانشجو باید دلایل انصراف خود را در این فرم بیان کرده و امضای تایید خود را درج کند.

پس از تکمیل فرم انصراف، این سند به واحد آموزش دانشگاه ارائه داده می‌شود. مسئولین مربوطه فرم را بررسی و در صورت تایید، مراحل بعدی فرآیند انصراف آغاز می‌شود. تکمیل و ارائه فرم انصراف ممکن است با پرداخت هزینه‌های مربوطه همراه باشد، که بسته به زمان و شرایط انصراف متفاوت خواهد بود.

فرم انصراف از دانشگاه آزاد
لینک دانلود

شرایط ثبت نام مجدد بعد از انصراف از دانشگاه آزاد

اگر دانشجویی از دانشگاه انصراف داده باشد ولی به هر دلیلی پس از گذشت زمان، تصمیم به ادامه تحصیل داشته باشد، در بسیاری از دانشگاه‌ها مثل دانشگاه‌های آزاد و دانشگاه پیام نور امکان بازگشت به تحصیل دانشجویان انصرافی وجود خواهد داشت. ولی نکته‌ای که وجود دارد این است که دانشجو باید مشمول چندین شرایط خاص باشد که در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد:

  • مدت زمان زیادی نباید بین انصراف دانشجویان تا زمانی که قصد بازگشت به تحصیل را دارند، وجود داشته باشد. مدت زمان خاصی برای شرایط بازگشت دانشجویان به تحصیل در نظر گرفته نشده است ولی این زمان معمولا ۵ سال است.
  • در صورتی که دانشجو به علت بیماری از دانشگاه انصراف داده باشد، پس از گذشت ۴ ترم می‌تواند مجددا به دانشگاه بازگردد. البته لازم به ذکر است که در چنین شرایط‌های خاصی، برای این دانشجویان کمیسیون‌های پزشکی در نظر گرفته خواهد شد.
  • امکان ثبت درخواست بازگشت به تحصیل برای تمامی دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی وجود خواهد داشت.
  • دانشجویان انصرافی که هنوز در دانشگاه‌های آزاد تسویه حساب نکرده‌اند، می‌توانند تحت شرایط خاصی و با تاییدیه دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاه بازگردند.
  • دانشجویان آقا نباید دارای مشکل وضعیت نظام وظیفه باشند.
  • ثبت درخواست دانشجویان برای ادامه تحصیل در دانشگاه، منوط به نظر کمیسیون‌های آموزشی خواهد بود که در دانشگاه برگزار می‌شوند.

تماس با مشاوران

تماس با مشاوران

 

برای دانلود فایل pdf مقاله شرایط انصراف از دانشگاه آزاد + راهنمای مراحل بخشنامه ۱۴۰۳، کلیک کنید.

پادکست صوتی مقاله انصراف از دانشگاه آزاد

 

۳.۸/۵ - (۱۲ امتیاز)

چند بار می‌توان از دانشگاه آزاد انصراف داد و مجددا ثبت نام کرد؟

تعداد دفعات مجاز برای انصراف و ثبت‌نام مجدد بستگی به قوانین دانشگاه و دلایل ارائه‌شده توسط دانشجو دارد. اگر دانشجو دلایل موجهی مانند مشکلات پزشکی یا خانوادگی داشته باشد و دانشگاه آن‌ها را بپذیرد، امکان ادامه تحصیل پس از انصراف فراهم می‌شود.

هزینه انصراف از دانشگاه آزاد در ترم‌های بالاتر چگونه محاسبه می‌شود؟

هزینه انصراف در ترم‌های بالاتر شامل پرداخت شهریه ثابت و بخشی از شهریه متغیر است. میزان دقیق این هزینه به سیاست‌های دانشگاه و زمان انصراف بستگی دارد. بهتر است پیش از تصمیم‌گیری، دانشجویان اطلاعات به‌روز و کامل را از واحد آموزش خود دریافت کنند.

آیا امکان انصراف بدون پرداخت هزینه در ترم اول وجود دارد؟

بله، دانشجویان ترم اول می‌توانند در صورت انصراف تا مهلت‌های تعیین‌شده (مثل 30 مهر برای ورودی مهر) بدون پرداخت هزینه انصراف دهند.

نظرات

653 دیدگاه دربارهٔ «شرایط انصراف از دانشگاه آزاد + راهنمای مراحل بخشنامه ۱۴۰۳»

  1. Avatar photo محسن گفت:

    سلام ببخشین من ترم یک رو مرخصی گرفتم ترم دو هم کامل شهریه اش رو پرداخت کردم ولی نه کلاس رفتم نه امتحان دادم الان اگه بخوام انصراف بدم باید چقدر پرداخت کنم؟ میشه راهنمایی کنین

    1. Avatar photo ranjbar گفت:

      سلام وقت بخیر
      به دلیل اینکه ترمی نگذرانده اید مشمول جریمه نخواهید شد و ممنکن است تنها شهریه ثابت را پرداخت کنید به منظور بررسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم رنجبر داخلی ۱۱۰ در ساعات ۸.۳۰ الی۱۷ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند

  2. Avatar photo hamed گفت:

    سلام خسته نباشید من ترم اول خواندم میخوام انصراف بدم و در دانشگاه دیگه یه رشته دیگه بخونم آیا باید جریمه بدم؟ چقدر فرصت پس گرفتن آن را دارم؟
    اگر اون رشته و دانشگاه قبول نشدم میتوانم برگردم به همون دانشگاه و رشته که انصراف دادم؟

    1. Avatar photo ranjbar گفت:

      سلام وقت بخیر
      بهتر است بعد از اعلام نتایج شما انصراف دهید به منظور بررسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم رنجبر داخلی ۱۱۰ در ساعات ۸.۳۰ الی۱۷ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند

  3. Avatar photo مهدیه گفت:

    سلام روز بخیر، من ترم یک دانشگاه ازاد هستم و تایم امتحانات هست می‌خوام انصراف بدم و در دانشگاه ازاد دیگر، رشته دیگری بخونم بعد از انصراف می‌تونم ثبت نام کنم و آیا سوابق تحصیلم مورد بررسی قرار می‌گیره با وجود اینکه رشته‌ای که می‌خوام بخونم ربطی به رشته فعلی نداره؟

    1. Avatar photo ranjbar گفت:

      سلام وقت بخیر
      تنها یکسری از دروس های عمومی برای شما تطبیق خواهند داده شد به منظور بررسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم رنجبر داخلی ۱۱۰ در ساعات ۸.۳۰ الی۱۷ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند

بارگذاری دیدگاه های بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 4 =

مطالب مرتبط

  • دفترچه ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد

    دانلود دفترچه بدون کنکور دانشگاه آزاد مهر ۱۴۰۳ – pdf سوابق تحصیلی

    دفترچه ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد بهمن ۱۴۰۳ منتشر شد. داوطلبان نام‌نویسی در دانشگاه‌های آزاد بر اساس سوابق تحصیلی با مطالعه دقیق این دفترچه و اطلاعیه‌های مربوطه از شرایط ثبت‌نام، رشته‌های مورد پذیرش، دانشگاه‌ها و… کسب اطلاع کرده و...
  • ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد بهمن 1403 + رشته محل ها

    آغاز ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد بهمن ۱۴۰۳ + رشته محل ها

    ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد  برای ترم بهمن ۱۴۰۳ آغاز شد پیرو اطلاعیه اخیر سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی ثبت نام بدون کنکور بر اساس سوابق تحصیلی بهمن ۱۴۰۳ در مقاطع کاردانی و کارشناسی از تاریخ ۱۴۰۳/۱۰/۲۲ آغاز شده...
  • پشتیبانی آموزشیار دانشگاه آزاد

    پشتیبانی سامانه آموزشیار + ورود pasokh.iau.ac.ir

    دانشجویان، اساتید و پرسنل دانشگاه آزاد در تمامی مقاطع و رشته‌های تحصیلی مختلف برای انجام کلیه امور آموزشی، پژوهشی و مالی خود باید از طریق سامانه جامع آموزشیار اقدام نمایند. گاهی این افراد برای انجام امور خود از طریق این...
  • سایت منادا دانشگاه ازاد اسلامی

    سامانه منادا دانشگاه آزاد اسلامی + ورود سایت monada.iau.ir

    سایت منادا دانشگاه آزاد یکی از سامانه‌‌های پرکاربرد دانشگاه آزاد است که دانشجویان می‌توانند برای ثبت نام جهت انتقالی و میهمانی دائم و موقت استفاده کنند؛ بنابراین باید در طول سال درخواست خود را در این سامانه ثبت کرده و...
مشاور ایران تحصیل
مشاور ایران تحصیل

تماس با مشاور
تماس از سراسر کشور با تلفن ثابت (۸ صبح تا ۲۴ بدون تعطیلی)