آزمون مشاوران حقوقی 1401
- دسته بندی مشاوره آزمون و مصاحبه
- دیدگاه ها ۰
آزمون مشاوران حقوقی قوه قضائیه که با نام آزمون وکالت قوه قضائیه نیز شناخته میشود، به منظور اعطای پروانه وکالت به دارندگان مدرک کارشناسی و یا بالاتر در رشتههای مربوطه هر ساله توسط سازمان سنجش برگزار میشود.
شرکتکنندگان آزمون مشاوران حقوقی بعد از قبولی در آزمون کتبی به مراحل بالاتر آزمون که شامل مصاحبه و کارآموزی 18 ماهه میباشد راه پیدا کرده و بعد از گذراندن تمام مراحل پروانه وکالت خود را از قوه قضائیه دریافت مینمایند. اما رشتههای مورد تائید آزمون مشاوران حقوقی کدام رشتهها هستند و مدارک لازم برای آزمون مشاوران حقوقی 1401 چیست؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات در ادامه با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
- 1 مدارک لازم برای آزمون مشاوران حقوقی 1401
- 2 شرایط لازم برای ثبت نام آزمون مشاوران حقوقی:
- 3 نکات مهم مدارک لازم ثبت نام آزمون مشاوران حقوقی:
- 3.1 کنترل اطلاعات
- 3.2 چک کردن مدارک ارسالی
- 3.3 توجه به گزینه داوطلبان دارای شرایط ویژه
- 3.4 تهیه پرینت اطلاعات
- 3.5 مطالعهی شرایط اعلام شده از سوی سازمان سنجش
- 3.6 شرط خاص برای آزمون سربازان
- 3.7 بررسی شماره اعتبار در هنگام واریز وجه
- 3.8 دقت در هنگام پرداخت وجه
- 3.9 نگهداری کد رهگیری
- 3.10 پرینت کارت ورود به جلسه آزمون
- 4 آزمون مشاوران حقوقی در چند مرحله برگزار میشود؟
- 5 رشتههای مورد تائید آزمون مشاوران حقوقی
- 6 وظایف مشاوران حقوقی چیست؟
مدارک لازم برای آزمون مشاوران حقوقی 1401
برای دریافت پروانه وکالت دو راه وجود دارد اولین راه آزمون وکالتی است که توسط دادگستری برگزار میشود اما اگر بخواهید راهی آسان برای خود انتخاب کنید دریافت پروانه وکالت از طریق قوه قضائیه بهترین راه میباشد که بعد از تصمیمگیری برای ثبت نام آزمون مشاوران حقوقی باید منتظر اعلام زمان ثبت نام آزمون مشاوران حقوقی از سمت سازمان سنجش باشید.
زمان آزمون مشاوران حقوقی 1401 هنوز به طور رسمی اعلام نشده است اما اگر نیم نگاهی به زمان برگزاری آزمون سالهای قبل بیاندازینم معمولا ثبت نام آزمون مشاوران حقوقی در مرداد ماه برگزار شده است.
داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون مشاوران حقوقی را دارند بهتر است قبل از فرا رسیدن زمان ثبت نام آزمون مدارکی را که در سالهای گذشته اعلام شده است آماده نمایند تا داوطلبان در اولین فرصت با توجه به زمان ثبت نام و مطالعه دستورالعملهای مربوط به آزمون در اولین فرصت به ثبت نام در این آزمون بپردازند. مدارک لازم جهت ثبت نام در آزمون مشاوران حقوقی در سالهای قبل به شرح زیر بوده است.
-
اسکن عکس 3*4 داوطلب با فرمت JPG
دقت داشته باشید که حجم عکس ارسالی نباید از 70 کیلو بایت بیشتر باشد. همچنین اندازه عکس حداقل 200*300 پیکسل و حداکثر 300*400 پیکسل باشد.
عکس اسکن شده توسط داوطب باید عکس مربوط به سال جاری بوده و مشخص، واضح و فاقد اثر منگنه یا مهر بوده و در صورت امکان عکس ارسالی رنگی و با زمینه سفید باشد.
2. اسکن مدارک تحصیلی مرتبط با آزمون با فرمت JPG
- اسکن تمام صفحات شناسنامه
- اسکن پشت و روی کارت ملی
- اسکن آخرین مدرک تحصیلی داوطلب
- اسکن گواهی سابقه کار مربوط به آزمون
- اسکن کارت معافیت و یا پایان خدمت برای آقایان
مدارک اسکن شده توسط داوطلب باید بدون حاشیه زائد دارای فرمت JPG و وضوح کامل تصویر باشد. دقت داشته باشد که سایز هر تصویر بیشتر از 595*842 پیکسل نباشد.
برای اتصال به سامانه pada.medu.ir و همچنین دریافت راهنمای کامل ورود به سامانه با مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید. 9099075307 تماس از سراسر کشور و 9099075307 (تماس از استان تهران) تماس از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی از 8 صبح الی 1 شب حتی ایام تعطیل |
شرایط لازم برای ثبت نام آزمون مشاوران حقوقی:
برای شرکت در آزمون مشاوران حقوقی علاوه بر ارائه مدارک که در بالا ذکر شد، داوطلبان این آزمون باید دارای شرایطی باشند تا بتوانند در آزمون شرکت کرده و به مراتب بالاتر این آزمون راه یابند و در نهایت مسیر پروانه وکالت خود را دریافت نمایند. برخی از شرایط اعلام شده از سوی سازمان سنجش برای شرکت در آزمون مشاوران حقوقی در سالهای گذشته به شرح زیر میباشد.
1- دارا بودن تابعیت ایرانی
2- عدم وجود سوء شهرت و تجاهر به فسق و فجور
3- شاغل نبودن در ادارات و سازمانهای دولتی
4- عدم اعتیاد به مواد مخدر
5- دارای کارت پایان خدمت سربازی
6- شرایط سنی حداقل 22 و حداکثر 63 سال
7- دارای مدرک دانشگاهی حقوق، فقه و حقوق، فقه و مبانی حقوقی
8- عدم وجود سابقه کیفری و محرومیت از حقوق اجتماعی
9- متعهد به اصل نظام و قانون اساسی کشور
نکات مهم مدارک لازم ثبت نام آزمون مشاوران حقوقی:
در هنگام ثبت نام و ارسال مدارک لازم برای ثبت نام آزمون مشاوران حقوقی قوه قضائیه تمامی داوطلبان باید نکاتی را کنترل نمایند تا از بروز هر گونه اشتباه در ثبت نام جلوگیری شود. برخی از این نکات که در زمان ثبت نام باید رعایت شود به شرح زیر میباشد:
کنترل اطلاعات
در هنگام ثبت نام تمام اطلاعات ثبت نامی که را کنترل نمایید به خصوص اگر ثبت نام شما توسط فرد دیگری انجام میگیرد.
چک کردن مدارک ارسالی
علاوه بر بررسی اطلاعات ثبت نامی آزمون تمام مدارک ارسالی را چک نمایید تا هیچگونه اشتباهی رخ ندهد چون ممکن است مثلا در هنگام ارسال عکس، عکس فرد دیگری برای شما ثبت شود. در صورت ارسال عکس شخص دیگر از سوی داوطلب برای آزمون، فرد متخلف تلقی شده و مطابق با قوانین با وی برخورد میشود.
توجه به گزینه داوطلبان دارای شرایط ویژه
داوطلبان دارای شرایط ویژه از جمله: نابینایی، کم بینایی، یا نتوانی حرکتی از ناحیه دست در هنگام ثبت نام اینترنتی در زمان تکمیل فرم باید گزینه “صرفا جهت استفاده از منشی در جلسه آزمون” را انتخاب نمایند. ضمنا در زمان آزمون گواهی معلولیت و استفاده از منشی که توسط سازمان بهزیستی کشور صادر شده است نباید فراموش گردد.
تهیه پرینت اطلاعات
داوطلبان مجاب هستند تا در زمان ثبت نام بعد از اتمام مراحل ثبت نام از اطلاعات وارد شده پرینت تهیه نمایند تا در صورت قبولی، پرینت اطلاعات را به سازمان مرکز استان مربوطه تحویل نمایند.
در صورتی که اطلاعات ثبت شده توسط داوطلب با مدارک تحصیلی او مغایرت داشته باشد در صورت قبولی در آزمون نیز از تشکیل پرونده وی جلوگیری کرده و پذیرش او توسط سازمان باطل میگردد.
مطالعهی شرایط اعلام شده از سوی سازمان سنجش
قبل از ثبت نام تمام شرایط اعلام شده از سوی سازمان سنجش را مطالعه نموده و سپس اقدام به ثبت نام نمایید، زیرا تنها در صورتی ثبت نان داوطلبان انجام میشود که تمام شرایط اعلام شده از سوی سازمان را دارا باشند.
شرط خاص برای آزمون سربازان
داوطلبانی که در حال گذراندن خدمت سربازی میباشند، میتوانند در آزمون مشاوران حقوقی شرکت نمایند اما در صورت قبولی در آزمون موظفاند متعهد شوند که کارت پایان خدمت خود را تا شهریور ماه سال آینده به مرکز استان مربوطه تحویل دهند. همچنین داوطلبان آزمون مشاوران حقوقی در هنگام ثبت نام نباید مشمول شرایط غیبت از خدمت وظیفه عمومی باشند.
بررسی شماره اعتبار در هنگام واریز وجه
در زمان ثبت نام آزمون مبلغی از طرف سازمان سنجش برای برگزاری ازمون اخذ میشود که باید با پرداخت این مبلغ یک کد اعتباری دریافت نمایید. در هنگام واریز وجه ثبت نام شماره اعتباری که به شما ارائه میشود را به دقت ثبت نمایید تا از بروز هرگونه مشکلی جلوگیری کنید.
دقت در هنگام پرداخت وجه
داوطلبان آزمون باید توجه داشته باشند که در هنگام ثبت نام شرایط اعلام شده در اطلاعیه سازمان سنجش را دارا باشند زیرا پس از پرداخت هزینه آزمون وجه مورد نظر قابل استرداد نیست.
نگهداری کد رهگیری
بعد از اتمام تمام مراحل ثبت نامی کد رهگیری ثبت نام از طرف سازمان سنجش کشور به داوطلبان داده میشود که در این کد رهگیری در تمام مراحل بعدی برای داوطلبان نیاز میباشد پس بهتر است تا پایان مراحل آزمون مشاوران حقوقی کد رهگیری را نزد خود نگه دارید.
پرینت کارت ورود به جلسه آزمون
کارت ورود به جلسه آزمون همانند سالهای قبل، حدود یک هفته قبل از زمان برگزاری آزمون از طریق سازمان سنجش آموزش کشور در اختیار شرکت کنندگان قرار میگیرد که باید توسط داوطلب پرینت گرفته شده و روز آزمون همراه داوطلب باشد.
آزمون مشاوران حقوقی در چند مرحله برگزار میشود؟
آزمون مشاوران حقوقی به صورت آزمون چند مرحلهای برگزار میشود که داوطلبان بعد از قبولی در آزمون تستی که توسط سازمان سنجش برگزار میشود و به گفته رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه این آزمون در 20 شهریور 1401 برگزار خواهد شد داوطلبان مرحله مصاحبه راه مییابند که در این مصاحبه سوالاتی از احکام دینی، سوالات حقوقی و قرآنی توسط اساتید دانشگاهی از داوطلبان سوال میشود.
داوطلبان بعد از مرحله مصاحبه به مرحله کارآموزی راه پیدا میکنند که این کاراموزی به مدت شش ماه با شرط عدم وکالت برگزار میشود.
رشتههای مورد تائید آزمون مشاوران حقوقی
مشاوران حقوقی معمولا وکلایی هستند که به صورت تخصصی به سازمانها و شرکتها مشاوره حقوقی میدهند بنابراین افرادی که دارای تخصص مشاوره بوده و تحصیل مربوط به این حوزه را پشت سر گذاشته باشند میتوانند در آزمون مشاوران حقوقی قوه قضاییه شرکت کرده و در صورت قبولی در آزمون به فعالیت بپردازند.
داطلبانی که فارغالتحصیل مقطع کارشناسی رشتههای زیر باشند میتوانند در آزمون مشاوران حقوقی شرکت کرده و پروانه کسب از سوی قوه قضائیه دریافت نمایند و در حوزه مشاوره حقوقی فعالیت کنند. رشتههای مورد تائید آزمون مشاوران حقوقی عبارتند از:
1- حقوق
2- الهیات و معارف اسلامی- فقه و مبانی حقوق اسلامی
3- سطح دو حوزه علمیه
برای اتصال به سامانه pada.medu.ir و همچنین دریافت راهنمای کامل ورود به سامانه با مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید. 9099075307 تماس از سراسر کشور و 9099075307 (تماس از استان تهران) تماس از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی از 8 صبح الی 1 شب حتی ایام تعطیل |
وظایف مشاوران حقوقی چیست؟
قبل از شرکت در آزمون مشاوران حقوقی بهتر است با این شغل و وظایف مربوط به قبول شدگان آزمون مشاوران حقوقی آشنا شوید. وظایفی که بعد از کسب پروانه مشاوران حقوقی بر عهده مشاوران حقوقی میباشد عبارتند از:
1- ارائه مشاورههای حقوقی به مدیران، کارکنان و افرادی که نیازمند مشاوره حقوقی هستند.
2- انجام کلیه کارهای مربوط به تغییرات در ساختار سازمانها، ثبت شرکت و انحلال شرکتها
3- رسیدگی به شکایتها و دعواهای حقوقی و اداری سازمانها و افراد
4- تهیه متن قرارداد برای شرکت و سازمانها و نظارت بر نحوه عقد و روند قرارداد
5- انجام امور حقوقی و ارائه اطلاعات مربوط به انواع مناقصهها، مزایدهها و …
6- جمعآوری، بررسی و تنظیم اطلاعات لازم برای تهیه قوانین، اساسنامهها و ….
مطالب مرتبط
مشاوره قبولی در آزمون مشاوران حقوقی
رشته های مورد تایید آزمون مشاوران حقوقی
آزمون مشاوران حقوقی 1401
نظرات