ایران تحصیل
مشاوره با تلفن ثابت
از سراسر کشور

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

رشته اقتصاد | درآمد، آینده شغلی + دروس و دانشگاه

رشته اقتصاد
از 8 صبح تا 12 شب حتی در ایام تعطیل

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت:

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و استفاده از کد تخفیف کلیک کنید

رشته اقتصاد، زیرمجموعه علوم انسانی و جزو رشته های راهبردی و اساسی در کشور به شمار می رود. دانشجویان رشته اقتصاد در دوران تحصیل خود با مبانی، اصول، چالش ها، و راهکارها و راه حل های اقتصادی و نظام های اقتصادی آشنا می شوند تا بتوانند با چیدمان درست و منطقی عناصر اقتصادی به بهترین شکل ممکن نیازهای انسان ها را تامین کنند.

 

برای اطلاع از رشته اقتصاد، درآمد، آینده شغلی + دروس و دانشگاه با مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید.

9099075307 تماس از سراسر کشور و 9099075307 (تماس از استان تهران)

تماس از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی از 8 صبح الی 1 شب حتی ایام تعطیل

 

معرفی رشته اقتصاد

▪︎رشته اقتصاد در واقع نوعی چارچوب و زمینه ای است برای گرفتن تصمیمات عقلانی برای یک فرد، خانواده، جامعه یا کشور، اقتصاد در واقع انگیزه های یک فرآیند را جهت کسب منافع اقتصادی تحلیل می نماید.
▪︎قادر است هر پدیده ای را از جنبه عواقب اقتصادی تحلیل نماید.
▪︎دانش آموختگان این رشته قادر هستند رفتارها را پیش بینی نمایند.
▪︎آن ها در تصمیم گیری ها نظر کارشناسی خود را اعلام می نمایند تا از زیان های احتمالی تا حدود زیادی پیشگیری گردد.

هدف رشته اقتصاد

هدف اصلی رشته اقتصاد بهینه سازی است، به این معنا که با توجه به منابع و محدودیت های آن بهترین انتخاب ها و کارها را انجام دهیم تا بیشترین منفعت را کسب کنیم. هدف از رشته اقتصاد تربیت متخصصانی است که بتوانند با کسب مهارت های لازم در دوران تحصیل خود، در موسسات و سازمان های مرتبط با حوزه اقتصادی مشغول به کار شوند.

شاخه اقتصاد نظری، تئوری های اقتصادی از قبیل اقتصاد ریاضی و اقتصاد سنجی مطالعه و بررسی می گردند. شاخه پول و بانکداری، عملیات بانکی داخلی، عملیات بانکی خارجی، سیاست های پولی ومالی و … را مورد مطالعه و بررسی قرار می دهد. در شاخه بازرگانی صنعتی جنبه های توصیفی و تحلیلی مدیریت تولید، مدیریت بازاریابی و کاربردهای آن و قوانین و مقررات مالیات در ایران، انواع حسابرسی و اصول حسابداری بررسی و مطالعه می گردد.
در شاخه کشاورزی ، مباحث و اطلاعات اقتصادی را که به محصولات کشاورزی و زمین و زراعت باز می گردد، مطالعه و بررسی می گردد. از آن جایی که تعداد دانشگاه های ارائه دهنده رشته اقتصاد در میان دانشگاه های روزانه، شبانه، پردیس خودگردان، غیر انتفاعی و پیام نور از تعداد بالایی برخوردار می باشد و با توجه به شرایط  پذیرش بدون کنکور رشته اقتصاد میتوان گفت به راحتی می توان در رشته اقتصاد، نمره قبولی را کسب نمود. هیچ پدیده ای را در جهان از زندگی اجتماعی تا علوم سیاسی و مدیریت را نمی توان یافت که با این علم در ارتباط نباشد. در یک جمله ساده اگر بخواهیم اقتصاد را تعریف کنیم می توان اقتصاد را علم تخصیص منابع دانست.

 

جهت مشاهده زیرگروه های رشته انسانی  کلیک نمایید.

 

دو حوزه عام رشته اقتصاد

● اقتصاد خرد
اقتصاد خرد در سطح خانوار و بنگاه های اقتصادی برای تأمین هزینه ها و مایحتاج و کسب سود از فعالیت های روزمره به کار می رود.
● اقتصاد کلان
نیازهای اقتصادی یک جامعه یا کشور را مورد بررسی قرار می دهد. اصطلاحاتی همجون: تورم، نرخ بیکاری، نرخ ارز، سود بانکی و هزاران موضوع دیگر در این شاخه از اقتصاد قرار می گیرند.

وظیفه علم اقتصاد

وظیفه علم اقتصاد بسیار سنگین است چرا که تمام اقداماتی که از سوی بشر صورت می گیرد، حداقل با یک انگیزه کسب منفعت انجام می شود. این انگیزه می تواند منفعت های مالی باشد یا منافع اجتماعی. تمام منازعات سیاسی، اجتماعی، فکری منشأ در اقتصاد و تقسیم منابع دارند. علم اقتصاد را می توان نجات بخش ترین دانش در راستای کسب توسعه یک فرد، بنگاه یا کشور دانست. رشته اقتصاد به اقتضای همین گستردگی دارای شاخه های فراوانی نیز می باشد. از اقتصاد سیاسی و بین الملل گرفته تا اقتصاد فرهنگی و اقتصاد رسانه را می توان از شاخه های این رشته نام برد. امروزه علم اقتصاد اهمیتی دو چندان یافته است.

 

جهت اطلاع از روش مطالعه اقتصاد برای کنکور کلیک نمایید.

 

دروسی برای قبولی در رشته اقتصاد

رشته اقتصاد در زیرگروه 3 علوم انسانی قرار دارد و ریاضیات و اقتصاد بااهمیت ترین دروس قبولی رشته اقتصاد است. ضریب دروس در کنکور علوم انسانی در زیرگروه 3 عبارتند از:

■ ریاضیات با ضریب ۴
■ اقتصاد با ضریب 3
■ ادبیات اختصاصی با ضریب ۲
■ علوم اجتماعی با ضریب  ۲
■ سایر دروس با ضریب 1

گرایش های دوره کارشناسی رشته اقتصاد

● اقتصاد نظری
● اقتصاد بازرگانی
● اقتصاد صنعتی
● اقتصاد حمل و نقل
● اقتصاد پول و بانکداری
● اقتصاد کشاورزی

رشته اقتصاد در مقطع کارشناسی دارای 6 گرایش:

•اقتصاد حمل و نقل
•اقتصاد نظری
•اقتصاد بازرگانی
•اقتصاد کشاورزی
•اقتصاد صنعتی
•اقتصاد پول و بانکداری است که هر 3 گروه آزمایشی انسانی، تجربی و ریاضی مجاز به انتخاب رشته در همه گرایش ها هستند اما گرایش اقتصاد نظری قابل انتخاب توسط دانش آموزان گروه انسانی نیست.

 

جهت مشاهده جدول دروس رشته اقتصاد برروی لینک قرمز کلیک نمایید.

 
گرایش های اشاره شده تنها در 30 واحد درسی با هم تفاوت دارند و دانشجویان در هنگام تحصیل می توانند 9 واحد اختیاری را از گرایش های دیگر انتخاب کنند و چون دانشجويان می توانند 9 واحد اختياری خود را از شاخه ديگر انتخاب كنند، تفاوت قابل توجهی بين شاخه‌های مختلف اين رشته وجود ندارد.

■ اقتصاد نظری
پایه و اساس اصلی تئوری‌های اقتصادی مانند اقتصاد ریاضی و اقتصاد سنجی در شاخه اقتصاد نظری مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد در نتیجه این شاخه بیشتر جنبه انتزاعی و تئوری دارد و تأکید آن بر روی تئوری‌های ریاضی است و دانشجوی اقتصاد نظری زیاد در مورد تجارت مطالعه نمی‌کند.

■ شاخه اقتصاد بازرگانی
دانشجویان در این شاخه از علم اقتصاد با جنبه‌های توصیفی و تحلیلی مدیریت تولید، مدیریت بازاریابی و کاربردهای آن، قوانین و مقررات مالیات در ایران، انواع حسابرسی و اصول حسابداری آشنا می‌شوند و با استفاده از مدل‌های تصمیم‌ گیری و متدهای کمی، تعیین خط مشی مطلوب را در مسائلی که یک مدیر با آن مواجه می‌شود، می آموزند.
 
■ شاخه اقتصاد صنعتی
دانشجویان با گذراندن واحدهایی با ساختار بازرگانی بین‌المللی، بازار صنعت، منافع و مضرات انحصار، سیاست رقابت، منافع مصرف‌کننده، هزینه‌ها و حقوق و مقررات کاری که تنظیم‌کننده روابط بین کارگران و کارفرمایان است در این شاخه آشنا می‌شوند.
 
■ شاخه اقتصاد کشاورزی
دانشجویان با محصولات کشاورزی و زمین و زراعت در شاخه اقتصاد کشاورزی سر و کار دارند چرا که بازار محصولات کشاورزی در خیلی از موارد، پیوستگی تولید را ندارد و عواملی مثل آب و هوا و خاک در آن اثر می‌گذارد، پس به مطالعه تخصصی و ویژه‌ای نیازمند است به این معنا که کارشناس اقتصادی این بخش باید علاوه بر آشنایی با اصول و مبانی علم اقتصاد، با مسائل کشاورزی از قبیل تولید کشاورزی و بازارهای محصولات کشاورزی آشنایی داشته باشد.
 
■ شاخه اقتصاد پول و بانکداری
دانشجویان در شاخه اقتصاد پول و بانکداری با چگونگی عملکرد بانک‌های داخلی و خارجی، اسناد اعتباری ارزی سیاست‌های پولی و مالی تحت عنوان مهم‌ترین سیاست‌های ثبات اقتصادی و چگونگی تجزیه و تحلیل صورت حساب‌های مالی آشنا می‌شوند.
 
■ شاخه اقتصاد حمل و نقل
دانشجویان در شاخه اقتصاد حمل و نقل، با مفاهیم و ویژگی های اقتصادی حمل و نقل، روش های حمل و نقل سنتی و مدرن، انتخاب وسیله ارزیابی خدمات حمل و نقل، ارزشیابی طرح ها و پروژه های حمل و نقل و مواردی دیگر از این نوع و بررسی نظریه های گوناگون ارائه شده در زمینه ارتباطی حمل و نقل و توسعه اقتصادی آشنا می شوند. در این گرایش همچنین نکات ویژه ای در خصوص حمل و نقل زمینی، دریایی، هوایی، خطوط و لوله های نفتی مورد بررسی قرار می گیرد.

آینده شغلی رشته اقتصاد

آینده شغلی رشته اقتصاد

گرایش های کارشناسی ارشد علوم اقتصادی

■ علوم اقتصادی شامل:
▪︎توسعه اقتصادی و برنامه‌ریزی
▪︎برنامه‌ریزی سیستم‌های اقتصادی
▪︎اقتصاد انرژی
▪︎بانکداری اسلامی
▪︎اقتصاد و تجارت الکترونیک
▪︎اقتصاد اسلامی
▪︎اقتصاد نظری
▪︎اقتصاد شهری
▪︎اقتصاد فرهنگ و هنر
▪︎اقتصاد محیط زیست
▪︎اقتصاد مالی اسلامی
▪︎اقتصاد آموزش

■ اقتصاد نفت و گاز شامل:
▪︎تجارت نفت و گاز
▪︎نهادها و سیاست های بین الملل در نفت و گاز
▪︎حقوق تجاری و قراردادهای بین المللی نفت و گاز
▪︎مدیریت مالی نفت و گاز

بهترین دانشگاه های رشته اقتصاد به ترتیب:

● دانشگاه تهران
● دانشگاه ارومیه
● دانشگاه اصفهان
● دانشگاه الزهرا
● دانشگاه تبریز
● دانشگاه بوعلی سینا همدان
این رشته هر ساله در دانشگاه های سراسری، دانشگاه آزاد و پذیرش پردیس بین الملل نیز ارائه می شود.

رشته اقتصاد مناسب چه کسانی است؟

برای کسانی که به مباحث اقتصادی وکار با پول علاقه دارند و از اعداد و ارقام نمی ترسند، رشته اقتصاد رشته ای مناسب می باشد. دانشجویان رشته اقتصاد می بایست جستجو گر و کنجکاو باشند و به دنبال کشف پیوند مسائل و راه حل های آن بپردازند. فردی که در حوزه اقتصادی کار می کند، باید شمّ اقتصادی و سوداگرانه داشته باشد به این معنا که هم اهل ریسک و سود و زیان باشد و هم هوش و استعداد لازم را در بررسی اوضاع اقتصادی داشته باشد.
بخش عمده ای از فعالیت های اقتصاددانان جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنان با کامپیوتر ها می باشد به همین خاطر علاوه بر قدرت ذهنی لازم برای تجزیه و تحلیل، آشنایی با مهارت های هفت گانه ICDL و نرم افزارهای آماری رایانه ای و تسلط بر ریاضیات برای دانشجویان رشته اقتصاد ضروری است.

نکته:
از شروط اصلی موفقیت دانشجویان رشته اقتصاد، خلاقیت و ایده پردازی می باشد و اشخاصی که دارای این خصیصه باشند، در محیط کاری خود زودتر پیشرفت می کنند.

آینده شغلی رشته علوم اقتصادی در ایران

در مقطع کارشناسی دانشجویان این رشته تنها برخی از مباحث پایه را مطالعه می کنند که خیلی مناسب برای بازار کار نیست. به همین دلیل دانشجویان دارای مدرک لیسانس نباید توقع داشتن کار تخصصی را بعد از فارغ التحصیلی داشته باشند. این دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی می توانند در وزارت صنایع، بانک مرکزی، بخش مالیات، سازمان برنامه و بودجه و مرکز آمار برای کارهایی مانند: نوشتن مدل های اقتصادی، رفع مشکلات اقتصادی سازمان و … مشغول به کار شوند. این دانشجویان بسیار ذهن باز و تحلیل گری دارند بنابراین می توانند با برنامه ریزی دقیق و مشاوره از دیگران در حوزه های شغلی غیر مرتبط هم آینده شغلی خوبی داشته باشند.

درآمد و حقوق رشته علوم اقتصادی در ایران

فارغ التحصیلان رشته اقتصاد و علوم اقتصادی دارای مدارک تحصیلی بالا، تجربه کاری خوب، نگاه کارشناسانه عالی می توانند در وزارت خانه های خوبی مشغول به کار شوند و به طور متوسط ماهانه 9 میلیون تومان حقوق دریافت کنند. افرادی که در خارج ازاین حوزه ولی به صورت کارمندی استخدام بخش های دولتی می شوند، با توجه به سمت کاری، حقوق مطابق قانون مدیریت کشور دریافت می کنند.

وظایف کاری اقتصاددانان

در حقیقت اقتصاددانان به انجام کارهای تحقیقاتی، تجزیه و تحلیل داده ها، پایش روند های اقتصادی می پردازند. آن ها پیش بینی های متنوعی از جمله: هزینه های انرژی، تورم، نرخ بهره، نرخ ارز، چرخه های کاری، مالیات و سطح اشتغال را توسعه می دهند.

■ تحقیق روی موضوعات اقتصادی
■ انجام نظرسنجی ها و جمع آوری داده ها
■ تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از مدل های ریاضی، تکنیک های آماری و نرم افزار
■ ارائه نتایج تحقیق را در گزارش ها، جداول و نمودارها
■ روند بازار را تفسیر و پیش بینی می کنند.
■ راهنمایی در مورد موضوعات اقتصادی مشاغل، دولت ها و افراد
■ پیشنهاد راه حل هایی برای مشکلات اقتصادی
■ اقتصاددانان تحلیل اقتصادی کمی و کیفی را در مباحث مختلفی از جمله: آموزش، بهداشت، توسعه و محیط زیست اعمال می کنند.
■ برخی از اقتصاددانان هزینه محصولات، مراقبت های بهداشتی و یا انرژی را مطالعه می کنند.
■ برخی دیگر سطح اشتغال، چرخه تجارت، نرخ ارز، مالیات، تورم یا نرخ بهره را بررسی می کنند.
■ اقتصاددانان اغلب روندهای تاریخی را مطالعه می کنند و از آن ها برای پیش بینی استفاده می کنند. آن ها تحقیق و تحلیل داده ها را با استفاده از انواع برنامه های نرم افزاری انجام می دهند و گاهی تحقیقات خود را به مخاطبان مختلف ارائه می دهند.

فرصت های شغلی برای اقتصاددانان

فرصت های شغلی این رشته در مجموع می بایست خوب باشند. چشم انداز شغلی برای افرادی که دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکترای D، مهارت های تحلیلی قوی و تجربه استفاده از نرم افزار تجزیه و تحلیل آماری هستند بسیار خوب است. بنابراین دارندگان مدرک لیسانس به احتمال زیاد باید تلاش بیشتری برای پیدا کردن شغل داشته باشند. اقتصاددانانی که برای شرکت ها کار می کنند به مدیران و تصمیم گیران کمک می کنند تا درک کنند که اقتصاد چگونه روی تجارت آن ها تأثیر خواهد گذاشت.
اقتصاددانان ممکن است به صورت ویژه موضوعاتی همچون: تقاضای مصرف کننده و فروش را تجزیه و تحلیل کنند تا به یک شرکت کمک کند تا سود خود را به حداکثر برساند. اقتصاددانان همچنین در سازمان های بین المللی، شرکت های تحقیقاتی و اتاق های فکر فعالیت می کنند، جایی که آن ها موضوعات مختلف اقتصادی را مطالعه و تحلیل می کنند. تحلیل ها و پیش بینی های آن ها اغلب در روزنامه ها و مجلات منتشر می شود. اغلب اقتصاددانان در یک دفتر به طور مستقل کار می کنند. با این وجود بسیاری از آنان نیز با دیگر اقتصاددانان و آمارشناسان همکاری می کنند و گاهی اوقات در تیم کار می کنند. برخی از فارغ التحصیلان رشته اقتصاد از خانه کار می کنند و ممکن است برخی دیگر نیز بخواهند به عنوان بخشی از شغل خود سفر کنند یا در کنفرانس ها شرکت کنند. اقتصاددانان بیشتر وقت خود را با استفاده از رایانه صرف تجزیه و تحلیل داده ها، بررسی تحقیقات و یا نوشتن یافته ها می کنند.

بازار کار و آینده شغلی رشته علوم اقتصادی در دنیا

چشم انداز شغلی برای افرادی که دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکترای، مهارت های تحلیلی قوی و تجربه استفاده از نرم افزار تجزیه و تحلیل آماری باشند عالی است. در نتیجه، دارندگان مدرک لیسانس به احتمال زیاد باید تلاش بیشتری برای پیدا کردن شغل داشته باشند. اقتصاددانانی که برای شرکت ها کار می کنند به مدیران و تصمیم گیران کمک می کنند تا درک کنند که اقتصاد چگونه روی تجارت آن ها تأثیر خواهد گذاشت. در موارد کمی ممکن است اقتصاددانان موضوعاتی مانند تقاضای مصرف کننده و فروش را تجزیه و تحلیل کنند تا به یک شرکت کمک کند سود خود را به حداکثر برساند. این رشته در آینده رشته بسیار خوبی دارد.

 

جهت اطلاع از بازار کار رشته اقتصاد کلیک نمایید.

مردم به جهت نوسانات لحظه ای قیمت ها بیش از پیش به تفکر عقلانی و پس انداز در سرمایه های خود می اندیشند. امروزه اقتصاددانان در نزد جامعه بسیار محترم بوده و بازار کار رشته اقتصاد به نحو قابل ملاحظه ای در حال رشد است.
برای یادگیری علم اقتصاد باید بدانید که این رشته با اعداد نوشته می شود و با گفتار بیان می گردد. در حقیقت این رشته علمی است که ابزار تحلیلش ریاضیات است. با پیشرفت علم این ریاضیات و آمار در قالب نرم افزار هایی به انجام وظایف مختلفی می پردازند. بنابراین این شاخه از علوم اجتماعی علاوه بر محبوبیت بیشتر دارای دشواری هایی است. اگر در ریاضیات و آمار و کار با نرم افزارهای مختلف بنیه علمی کمی دارید نمی توانید آن طور که باید در این رشته موفق شوید.

در این مقاله سعی بر آن شده است تا رشته اقتصاد، درآمد، آینده شغلی + دروس و دانشگاه برای شما عزیزان به صورت کامل شرح دهیم. چنانچه پس از خواندن این مقاله، مجددا سوال یا ابهامی در خصوص رشته اقتصاد، درآمد، آینده شغلی + دروس و دانشگاه برای شما عزیزان پیش آمد، می توانید پاسخ سوالات خود را از طریق مشاوره با کارشناسان مجرب ایران تحصیل دریافت نمایید.

 

برای اطلاع از رشته اقتصاد، درآمد، آینده شغلی + دروس و دانشگاه با مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید.

9099075307 تماس از سراسر کشور و 9099075307 (تماس از استان تهران)

تماس از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی از 8 صبح الی 1 شب حتی ایام تعطیل

مطالب مرتبط:

بودجه بندی کنکور انسانی ۱۴۰۳

رشته اقتصاد | درآمد، آینده شغلی + دروس و دانشگاه

3.3/5 - (3 امتیاز)
از 8 صبح تا 12 شب حتی در ایام تعطیل

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت:

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و استفاده از کد تخفیف کلیک کنید

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

  • انتخاب رشته بدون کنکور

    راهنما انتخاب رشته بدون کنکور با سوابق تحصیلی 1403 + نکات قبولی

    فرآیند انتخاب رشته‌ بدون کنکور در دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه پیام نور و غیرانتفاعی و همچنین پردیس خودگردان دو بار در سال انجام می‌شود. مهلت انتخاب رشته بدون کنکور ورودی بهمن از 3 تا 8 بهمن ماه بوده و...
  • رشته های دانشگاه علوم انتظامی امین

    رشته های دانشگاه علوم انتظامی امین 1403 + شرایط پذیرش

    دانشگاه علوم انتظامی امین تنها دانشگاه افسری در ایران است که داوطلبان واجد شرایط می توانند از میان یکی از رشته های دانشگاه علوم انتظامی امین رشته دلخواه خود را انتخاب کرده، مشغول به تحصیل شده و فارغ التحصیل شوند....
  • آزمون های مشاوره ای هدایت تحصیلی

    ثبت نام آزمون مشاوره ای هدایت تحصیلی 1403 + ورود my.medu.ir

    شاید تا به حال نام آزمون هدایت تحصیلی را شنیده باشید اما ندانید که چیست و چه کاربردی دارد. آزمون های مشاوره ای هدایت تحصیلی، برای دانش آموزان پایه نهم برگزار می شوند. در واقع، این آزمون ها به دانش...
  • رشته‌های قطبی کنکور

    رشته‌های قطبی کنکور ۱۴۰۳ + دانشگاه ها و شرایط پذیرش

    لیست رشته‌های قطبی کنکور ۱۴۰۳ اعلام شد. داوطلبانی که در کنکور سراسری شرکت نموده و مجاز به انتخاب رشته می‌باشند، بایستی توجه داشته باشند که اگر رشته مورد نظر آن‌ها به صورت گزینش بومی قطبی است، برای افزایش احتمال قبولی...
تماس با مشاور