معافیت پزشکی کلیه ۱۴۰۳ + راهنمای جامع و بیماری ها
- دسته بندی: خدمات سامانه ها
- دیدگاه ها: ۴۵
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
معافیت پزشکی کلیه از جمله معافیت های پزشکی موجود در آیین نامه سازمان نظام وظیفه می باشد که در صورت وجود مشکل در این عضو از بدن به مشمولین خدمت سربازی ارائه می شود؛ مشمولین با مراجعه به پلیس +10 و انجام آزمایشات لازم بسته به نوع بیماری خود و شدن آن می توانند از معافیت سربازی کلیه بهره مند شوند.
بیماری و نارسایی های متعددی پیرامون کلیه وجود دارد که هر کدام از آن ها به نوع مشخصی روی عملکرد بدن تاثیر می گذارد و توانایی فرد را کاهش می دهند، سازمان نظام وظیفه با توجه به نوع بیماری و میزان کاهش توانایی فرد اقدام به اعطای معافیت پزشکی کلیه می کند.
معرفی انواع معافیت پزشکی کلیه ۱۴۰۳
همانطور که در ابتدای این مقاله گفتیم بیماری های به خصوصی پیرامون کلیه وجود دارد و هر کدام از آن ها به شکل به خصوصی روی عملکرد بدن تاثیر می گذارند، در آیین نامه سازمان نظام وظیفه انواع مختلفی از این بیماری ها مد نظر قرار گرفته اند که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:
- معافیت سربازی کلیه سنگ ساز
- معافیت تک کلیه مادر زادی
- معافیت کلیه لگنی
- معافیت کلیه پلی کیستیک
در ادامه تمامی این بیماری ها را برای شما عزیزان مورد بررسی قرار خواهیم داد.
مراحل دریافت معافیت پزشکی کلیه
سربازی از مواردی است که یکبار در زندگی هر فرد باید طی شود، به همین دلیل اگر فردی بخواهد برای معافیت از آن اقدام نماید به احتمال قوی با مراحل انجام آن به صورت دقیق آشنا نیست، چنانچه شما هم از این جمله افراد هستید در ادامه با بررسی مراحل دریافت معافیت پزشکی کلیه با ما همراه باشید:
- در گام اول باید به نزدیک ترین دفتر پلیس +۱۰ مراجعه نمایید.
- اقدام به دریافت فرم های سازمان نظام وظیفه کنید و آن ها را پس از تکمیل به مسئول دفتر ارائه دهید.
- بعد از ارسال فرم ها و مدارک شما به یکی از بیمارستان های تحت نظر سازمان نظام وظیفه برای بررسی شرایط بیماری خود فرا خوانده خواهید شد، بهتر است در آن زمان اقدام به ارائه تمامی مدارک تحصیلی خود نمایید.
- پس از طی شدن فرایند انجام آزمایش در کمتر از ۳۰ روز فرد بیمار به کمیسیون پزشکی نظام وظیفه دعوت میگردد تا اقدام به تشخیص میزان معافیت سربازی خود کنند.
کاربران گرامی، شما برای دریافت مشاوره سربازی نظام وظیفه می توانید با شماره های ایران تحصیل تماس بگیرید.
شرایط معافیت سربازی کلیه سنگ ساز
سنگ کلیه یکی از بیماری های ذکر شده در بخش یازدهم آیین نامه معافیت نظام وظیفه می باشد که جزو بیماری های ادراری تناسلی می باشد، وجود این بیماری در هر نوع در شخص مذکور می تواند موجب معافیت سربازی کلیه گردد، انواع معافیت پزشکی سربازی کلیه سنگ ساز به شکل زیر می باشد:
- در صورتی که فرد مبتلا به سنگ کلیه هیدرونفروز باشد حتی در صورت درمان با وجود پایداری به طور کامل معاف از خدمت خواهد بود.
- داشتن سنگ های شاخ گوزنی در صورتی که عارضه داشته باشند و عمل هم نشده باشند می توانند موجب معافیت دائم فرد گردند.
- اگر فرد انواع مختلفی از سنگ ها را داشته باشد و هیدرونفروز او هم خفیف باشد معاف از رزم خواهد شد.
- چنانچه شخص مبتلا به سنگ کلیه باشد اما بیماری او قابل درمان باشد می تواند اقدام به دریافت ۶ ماه معافیت موقت نماید.
- نوع بیماری افراد علاوه بر تشخیص در آزمایش های اولیه یکبار هم توسط پزشک معتمد سازمان نظام وظیفه باید مورد بررسی قرار بگیرد.
شرایط اعطای معافیت پزشکی تک کلیه مادرزادی (نکروزکورتکس)
داشتن یک کلیه به صورت مادرزادی یا همان بیماری نکروزکورتکس از جمله بیماری های کلیوی است که فرد در صورت ابتلا به آن می تواند انواع مختلفی از معافیت را بسته به میزان و شدت بیماری خود دریافت کند، داشتن یک کلیه به طور مادرزادی و غیر مادر زادی می تواند منجر به معافیت شود، همین اصل موجب این شده بود که در سال های نه چندان دور افراد سعی کنند تا با اهدای کلیه به دنبال دریافت معافیت باشند.
- اما به اعلام سازمان سنجش داشتن یک کلیه به طور غیر مادرزادی فقط در صورتی می تواند منجر به معافیت فرد شود که این اهدا با کاهش توانایی جسمی او همراه باشد.
- در مورد بیماری تک کلیه مادرزادی هم باید بگوییم که نوع و مدت معافیتی که به مراجع مشمول اعطا می گردد بنا بر صلاح دید پزشک معتمد سازمان نظام وظیفه متغیر خوهد بود و بستگی به تاثیری که این بیماری روی جسم فرد می گذارد دارد.
معافیت سربازی کلیه لگنی
کلیه ها معمولا در افراد سالم باید در زیر دنده ها و بالای لگن افراد قرار بگیرند، در یک نوع از بیماری های نادر به اسم اکنوپیک داخل لگن کلیه فرد به جای محل توصیف شده کمی پایین تر و در موازات استخوان لگن قرار می گیرد که می تواند عوارضی مانند انسداد ادراری، ایجاد سنگ کلیه و یا عفونت ادراری گردد.
سازمان نظام وظیفه برای این نوع از بیماری معافیت ها به خصوصی را در نظر گرفته که این معافیت ها به شرح زیر می باشد:
- در صورتی که فرد بنا بر داشتن این بیماری به سنگ کلیه هم دچار باشد از خدمت به طور کامل معاف هستند.
- چنانچه که فرد دچار عفونت ادراری شده باشد معاف دائم خواهد بود.
- در صورتی که این نوع از بیماری برای فرد پیامد بد و حادی نداشته باشد میزان معافیت حداقل معاف از رزم بوده و بیش از آن بستگی به صلاح دید پزشک معتمد سازمان نظام وظیفه دارد.
کاربران گرامی، برای کسب اطلاع از نحوه دریافت معافیت پزشکی سرطان ۱۴۰۳ با ما در ایران تحصیل همراه باشید.
معافیت سربازی کلیه پلی کیستیک
یکی از بیماری های رایج کلیه در سراسر جهان کلی پلی کیستینگ می باشد که افراد مبتلا به این بیماری در هر دو کلیه خود کیست های متعددی را دارند، این نوع از بیماری هم هم در دسته بیماری های معافیت پزشکی دستگاه ادراری و تناسلی قرار می گیرد و اعلب با عدم رعایت برخی موارد می تواند منجر به پدیداری دیگر بیماری های کلیه هم بشود.
- اگر فرد مبتلا به این بیماری و عوارض آن باشد معاف از خدمت به طور کامل خواهد بود و در زمان اشتغال به تحصیل هم می تواند فرایند دریافت معافیت خود را هم پیگیری نماید.
- علاوه بر این در صورتی که این بیماری خفیف باشد بسته به نظر پزشک معتمد به فرد مبتلا معافیت اعطا می گردد.
در صورت قابل درمان بودن بیماری های کلیوی معافیت پزشکی به چه شکل خواهد بود؟
سازمان نظام وظیفه علاوه بر اینکه در زمان اعطای معافیت به مشمولین به میزان و شدت بیماری فرد توجه دارد به قابل درمان بودن یا نبودن بیماری هم توجه می کند.
بیماری هایی که غیر قابل درمان باشند بستگی به شدت خود فرد را معاف می کنند که در زمینه بیماری های کلیوی در اغلب موارد معافیت فرد در این شرایط از نوع دائم خواهد بود.
اگر بیماری قابل درمان باشد و پس از درمان فرد مبتلا به بیماری مستعد بازگشت بیماری و تبعات آن نباشد فرد صرفا از خدمات سنگین دوران سربازی معاف خواهد شد.
برای توجیح غیب سربازی می توانید اقدام به دریافت مشاوره غیبت سربازی ۱۴۰۳ در ایران تحصیل نمایید.
مدارک مورد نیاز برای دریافت معافیت پزشکی کلیه
در زمان اخذ معافیت سربازی کلیه و بیماری های مربوط به آن باید با به همراه داشتن برخی از مدارک به سازمان نظام وظیفه مراجعه کنید تا شرایط معافیت شما به طور دقیق بررسی شوند، این مدارک برای تشکیل پرونده شما در ۵ برگه کارایی دارند که در ادامه به بررسی آن می پردازیم:
- برگه یک: تکمیل وضعیت مشمولان
- برگه دو: مدارک و آزمایشان در معاینه اولیه
- برگه پنج: تکمیل مدارک مبتنی بر واکسیناسیون فرد
- اصل و تصویر کارت ملی مشمول
- اصل و تصویر تمامی صفحات شناسنامه (عکسدار)
- عکس آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی فراغت تحصیلی شخص
- افتتاح حساب بامک سپه
- یک قطعه عکس رنگی ۳*۴
کاربران گرامی، برای کسب اطلاع از شرایط معافیت کفالت با ما در ایران تحصیل همراه باشید.
مراحل تایید بیماری های کلیوی برای معافیت پزشکی
برای این که معافیت سربازی کلیه به شما اعطا گردد باید بیماری شما در مراجع مختلف و متفاوتی تایید گردد و در صورت تایید معافیت به شما اعطا می گردد.
- در گام اول بیماری شما باید توسط پزشک معاین اولیه که مورد تایید سازمان نظام وظیفه می باشد تایید گردد.
- در گام بعدی در زمان فراخوانی بیماری شما باید توسط شورای پزشکی بیمارستان مربوطه تایید گردد.
- در آخر بیماری شما باید توسط کمیسیون پزشکی سازمان نظام وظیفه عمومی مورد تایید واقع شود.
آیا می توان به رای صادر شده اعتراض کرد؟
در بسیاری از مواقع مشمولینی که برای دریافت معافیت اقدام می کنند نسبت به رایی که از سوی نظام وظیفه برای معافیت آن ها ابلاغ می شود معترض هستند، در این مواقع شخص طی ضوابط و شرایط به خصوصی می توانند به مراجع خاصی اعتراض نماید.
فرد معترض برای ثبت اعتراض خود به ترتیب می تواند به کمیسیون شهرستان، استان، سازمان و شورای عالی اعتراض نماید، در صورتی که اعتراض فرد پذیرفته باشد فرایند تشخیص بیماری از نو باید طی گردد.
کاربران گرامی، برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک کنید.
خلاصه مطلب
سازمان نظام وظیفه برای تمامی اعضای بدنی که که دارای اختلال در عملکرد خود هستند معافیت و شرایط به خصوصی را در نظر گرفته است؛ کلیه یکی از جمله اعضای بدن می باشد که با داشتن بیماری ها و عوارض متعدد در شرایط زیادی می تواند منجر به معافیت فرد مشمول گردد.
- معافیت پزشکی کلیه ۱۴۰۳ اغلب به چهار نوع از بیماری تک کلیه مادرزادی، کلیه سنگ ساز، کلیه لگنی و کلیه پلی کیستینگ اعطا می گردد.
- کمیسیون پزشکی نظام وظیفه برای اعطای معافیت به مشمولین به مواردی اعم از قابل درمان بودن یا نبودن، میزان، شدت و نوع بیماری توجه می کند.
آیا برای کلیه سنگ ساز معافیت دائم اعطا می شود؟
در صورتی که فرد مبتلا به کلیه سنگ ساز دارای هیدرونفروز هم باشد معافیت به قطع دائمی خواهد بود، در غیر این صورت بستگی به نظر پزشک معتمد دارد.
آیا اهدای کلیه می تواند موجب معافیت دائم شود؟
خیر، اهدای کلیه فقط در صورتی که فرد توانایی جسمی خود را تا حدودی از دست بدهد می تواند منجر به معافیت دائم گردد.
اگر بیماری فرد قابل درمان باشد آیا معافیت دائم به او اعطا می گردد؟
خیر، مگر اینکه بیماری فرد مستعد برگشت باشد، در غیر این صورت معافیت از خدمات سنگین به او ارائه می گردد.
من مادر زاد یک کلیه دارم میخواستم بدونم معاف دائم میشم یا نه؟
سلام وقت بخیر
بله معافیت دائم برای شما لحاظ میشود جهت اطلاع از نحوه اعمال معافیت به منظور برسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم طهماسبی داخلی 108 در ساعات ۸.۳۰ الی ۱۷.۳۰ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند
سلام من انسداد کلیه داشتم چند سال پیش و عمل کردم حدود ۲۵ سانت جای بخیه هم دارم در حال حاظر به جز تکرر ادرار مشکلی ندارم ایا امکان معافی دارم ؟
سلام وقت بخیر
بله شما امکان معافبت را دارید اما باید واجد شرایط دیگری هم باشید به منظور برسی تخصصی تر با توجه به شرایط ویژه شما این امکان را دارید با کارشناس ارشد در این بخش خانم طهماسبی داخلی 108 در ساعات ۸.۳۰ الی ۱۷.۳۰ روزهای شنبه تا پنج شنبه با شماره ۹۰۹۹۰۷۵۳۰۷ بدون پیش شماره از طریق تلفن ثابت تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند
با سلام
بنده تازه وارد خدمت سربازی شدم و حین خدمت با انجام آزمایشات متوجه شدم که کلیه راستم مادر زادی حدود ۳ سانت هست و از طرف پزشک به عنوان تک کلیه معرفی شدم . آیا شرایط معافیت دائم داره ؟
سلام وقت بخیر
در صورت تایید کمیسیون پزشکی می توانید معافیت بگیرید
سلام عرض ادب جسارتا کلیه سمت راست من از کلیه سمت چپم کوچکترشده یه مقدار آیا معافیت دائم شامل من میشه چون من فشارخون دارم و دارو مصرف میکنم و این فشار خون بالا باعث سکته مغزی شده از نوع لاکونار و بی حسی در سمت چپ بدنم هس و اینکه ۵۰ درصد گرفتگی عروق دارم ک انژیو کردم ممنون میشم جواب بدین
سلام وقت بخیر
احتمال تعلق معافیت پزشکی به شما بالاست. با این حال رای نهایی به عهده کمیسیون پزشکی خواهد بود.