ایران تحصیل
مشاوره با تلفن ثابت
از سراسر کشور

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

مشروط شدن در دانشگاه غیر انتفاعی 1403 + سقف و عواقب

شرایط مشروطی دانشگاه غیر انتفاعی 1403 + سقف و عواقب
از 8 صبح تا 12 شب حتی در ایام تعطیل

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت:

۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷

مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند

در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و استفاده از کد تخفیف کلیک کنید

مشروط شدن در دانشگاه غیر انتفاعی برای تمامی ترم‌ها است و چنانچه معدل کل پایان‌ ترم دانشجویان از حداقل میزان مشخص شده از سوی دانشگاه، کمتر باشد؛ دانشجو در آن نیمسال تحصیلی، مشروط می‌شود. دانشجویان مشروط برای انتخاب واحد در نیمسال تحصیلی بعدی با محدودیت مواجه می‌شوند و درصورتی که مشروطی چندین نیمسال تحصیلی نیز تکرار شود، منجر به محرومیت دانشجویان از تحصیل خواهد شد.

مشروط شدن در دانشگاه غیر انتفاعی به چه معناست؟

یکی از مواردی که ممکن است برخی از دانشجویان غیر انتفاعی در طول تحصیل خود آن را تجربه کنند، مشروط شدن در دانشگاه غیر انتفاعی است. مطابق با آیین‌نامه‌های آموزشی، چنانچه معدل دانشجویان در هر نیمسال تحصیلی، کمتر از معدل مشخص شده در دوره‌های مختلف کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته، کارشناسی ارشد و یا دکتری باشد، در همان نیمسال تحصیلی مشروط می‌شوند. مشروط شدن در یک نیمسال تحصیلی، انتخاب واحد در نیمسال بعدی را با محدودیت مواجه می‌کند.

دانشجویان در دوره‌های مختلف برای قبولی در یک درس، باید حداقل نمرات را به دست آورند. به طوری که در مقطع کاردانی و کارشناسی کسب نمره 10، در مقطع کارشناسی ارشد، کسب نمره 12 و در دوره دکتری نیز کسب نمره 14 از 20 نمره، برای قبولی در هر درس ضرورت دارد. همینطور اگر دانشجویان در دوره کاردانی و کارشناسی معدل زیر 12 و در دوره کارشناسی ارشد معدل زیر 14 و در مقطع دکتری نیز معدل زیر 16 را به دست آورند، با مشروطی مواجه خواهند شد.

البته نکته مهمی که در مورد مشروطی وجود دارد، این است که دانشجویان در طول تحصیل در مقاطع مختلف از کاردانی و کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکتری، امکان مشروط شدن در هر ترم را ندارند و در صورتی که میزان مشروطی دانشجو بیشتر از تعداد معین از سوی دانشگاه باشد، اخراج خواهد شد و از ادامه تحصیل آن‌ها جلوگیری می‌شود.

مشروط شدن در دانشگاه غیر انتفاعی به چه معناست؟

شرایط مشروطی دانشگاه غیر انتفاعی 1403 و سقف انتخاب واحد

دانشگاه‌های غیرانتفاعی مشابه با تمامی دانشگاه‌های کشور، زیر نظر وزارت علوم فعالیت دارند و دانشجویان را در مقاطع تحصیلی مختلف جذب می‌کنند. دانشگاه غیرانتفاعی در مقاطع مختلف کاردانی پیوسته و ناپیوسته، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته و در برخی از دانشگاه‌ها نیز در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می‌پذیرد.

شرایط مشروط شدن در هر یک از مقاطع تحصیلی در دانشگاه غیرانتفاعی با یکدیگر متفاوت است که در ادامه به بررسی این شرایط پرداخته‌ایم.

مقطع کاردانی و کارشناسی

مطابق با قوانین دانشگاه غیرانتفاعی، دانشجویانی که در مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشگاه غیرانتفاعی در حال تحصیل هستند، در صورت کسب معدل کل زیر 12، مشروط می‌شوند. این دسته از دانشجویان در ترم بعد، مجاز به انتخاب حداکثر 14 واحد خواهند بود.

دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی پیوسته و ناپیوسته که در آخرین نیمسال تحصیلی قرار دارند، صرف نظر از معدل کل که البته نباید کمتر از 10 نیر باشد و حتی در صورت مشروطی، می‌توانند تا 24 واحد را اخذ کنند.

مقطع کارشناسی ارشد

دانشجویانی که یکی از رشته های ارشد دانشگاه غیرانتفاعی را انتخاب کرده و در این مقطع درحال تحصیل هستند، درصورتی که معدل زیر 14 داشته باشند، مشروط به شمار می‌روند.

در مورد سقف انتخاب واحد پس از مشروط شدن در دانشگاه غیر انتفاعی در مقطع کارشناسی ارشد باید بگوییم، در ترم بعدی نیز بر اساس اینکه دانشجو ورودی چه سالی است و شرایط خاص تعریف شده در دانشگاهی که در آن در حال تحصیل است، مجاز به انتخاب 12 یا 8 واحد درسی خواهند بود.

مقطع دکتری

در برخی از دانشگاه‌های غیرانتفاعی، مقطع دکتری نیز ارائه می‌شود. در صورتی که دانشجویان موفق به کسب معدل بالای 16 نشوند، مشروط می‌شوند.

در مقطع دکتری، قوانین سقف مشروطی متفاوت‌ است؛ به طوری که اگر دانشجویان دکتری دوبار در آزمون جامع دکتری مردود شوند و تا پایان ترم 5 نیز نتوانند نمره قبولی را در این آزمون به دست آورند، اخراج خواهند شد.

معدل یا نمره درس، کدام یک برای مشروطی در دانشگاه غیرانتفاعی مهم است؟

سوالی که برای دانشجویان دانشگاه غیرانتفاعی ممکن است وجود داشته باشد، این است که برای مشروط شدن در دانشگاه غیر انتفاعی، معدل و یا نمره درس؟ کدام یک مهم‌تر است.

تعیین مشروط شدن و یا نشدن در دانشگاه غیر انتفاعی، بر اساس معدلی که دانشجو کسب می‌کند، انجام می‌شود. با این حال درصورت به دست آوردن نمره‌های پایین‌تر از حد مجاز در هر درس نیز قطعا معدل کم خواهد شد. بنابراین اگر دانشجوی غیرانتفاعی صرفا در یک و یا دو درس، نمره کمی را به دست آورد، به معنای مشروط شدن او نیست و در روند انتخاب واحد او تاثیر منفی را نمی‌گذارد.

معدل یا نمره درس، کدام یک برای مشروطی در دانشگاه غیرانتفاعی مهم است؟

مشروط شدن در دانشگاه غیر انتفاعی و اخراج شدن

حداکثر نیمسال تحصیلی مشروطی مجاز در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته، دو نیمسال تحصیلی است. همینطور برای دوره کارشناسی پیوسته، برابر با 3 نیمسال تحصیلی اعم از متوالی و یا متناوب خواهد بود.

در صورتی که معدل دانشجو بالای 12 و یا بالاتر باشد، در سقف سنوات مجاز می‌تواند تا زمانی که در نیمسال‌های بعدی مشروط نشده‌ است، به تحصیل نیز ادامه دهد. در غیراینصورت از ادامه تحصیل او ممانعت خواهد شد.

عواقب مشروطی در دانشگاه غیرانتفاعی

یکی از عواقب مشروط شدن در دانشگاه غیر انتفاعی، محدودیت در انتخاب واحد است. سقف انتخاب واحد پس از مشروطی را در مقاطع تحصیلی مختلف و در بخش قبل مورد بررسی قرار دادیم. با این حال مشروطی در دانشگاه غیر انتفاعی، عواقب دیگری نیز دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره‌ کرده‌ایم.

  • با اعمال سقف انتخاب واحد برای دانشجویان مشروطی، مدت زمان تحصیل دانشجویان مشروطی بیشتر خواهد بود. چراکه ضمن اینکه نمی‌توانند انتخاب واحد زیادی را انجام دهند، باید دروس افتاده خود را نیز مجدد پاس کنند. این دسته از دانشجویان با اطلاع از شرایط ترمیم معدل دانشگاه غیرانتفاعی، می‌توانند نسبت به ترمیم معدل کل خود نیز اقدام کنند.
  • از دیگر عواقب مشروط شدن در دانشگاه غیر انتفاعی، از بین رفتن شهریه است. دانشجویانی که مشروط می‌شوند، باید مجدد شهریه دانشگاه را پرداخت کنند تا مجدد دروسی که در آن‌ها نمره کمتری به دست آورده‌اند را بگذرانند. بنابراین مشروط شدن هزینه‌های تحصیل را افزایش خواهد داد. بهتر است دانشجویان با اطلاع از نحوه پرداخت شهریه دانشگاه غیر انتفاعی، نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.
  • دانشجویان آقا ممکن است پس از چندین ترم مشروط شدن، در دریافت سنوات تحصیلی و معافیت تحصیلی دچار مشکل شوند.
  • در دریافت وام برای دانشجویان مشروطی نیز محدودیت‌هایی اعمال می‌شود.
  • چنانچه دانشجوی مشروطی به سقف انتخاب واحد بعد از مشروط شدن توجه نداشته باشد و بیش از حد تعیین شده انتخاب واحد کند، ضمن اینکه دروس انتخابی او حذف می‌شود، شهریه پرداختی نیز عودت داده نمی‌شود. البته شهریه برای انتخاب واحد در ترم‌های بعدی در حساب او باقی خواهد ماند.

عواقب مشروطی در دانشگاه غیرانتفاعی

پس از مشروط شدن در دانشگاه غیر انتفاعی چه باید کرد؟

دانشجویانی که در دانشگاه غیرانتفاعی در حال تحصیل هستند، باید پس از مشروط شدن، برای انتخاب واحد در نیمسال تحصیلی دوم، برنامه‌ریزی کنند. به طوری که ضمن برداشتن واحدهای پاس نشده، واحدهای جدید را نیز بردارند.

همینطور این دسته از دانشجویان برای جلوگیری از محرومیت از تحصیل، باید سعی کنند در ترم‌های بعدی حداقل معدل تعیین شده از سوی دانشگاه غیر انتفاعی محل تحصیل خود را به دست آورند.

برای دانلود رایگان فایل PDF شرایط مشروطی دانشگاه غیر انتفاعی کلیک کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

آیا برای دانشگاه‌های غیرانتفاعی، سقف مشروط شدن نیز تعیین شده است؟

بله، سقف مشروط شدن در مقاطع تحصیلی مختلف در دانشگاه غیر انتفاعی با یکدیگر متفاوت است و باعث محرومیت در ادامه تحصیل دانشجویان خواهد شد.

دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشگاه غیرانتفاعی، با کسب چه معدلی مشروط می شوند؟

دانشجویان با کسب معدل زیر 12، مشروط محسوب می شوند.

مشروط شدن در دانشگاه غیر انتفاعی، چه عواقبی دارد؟

از مهم‌ترین عواقب مشروط شدن در دانشگاه غیر انتفاعی، اعمال محدودیت در انتخاب واحد است.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

  • شهریه دانشگاه پیام نور

    شهریه دانشگاه پیام نور 1403+ ثابت و متغیر هر مقطع و رشته

    شهریه دانشگاه پیام نور برای داوطلبانی که باکنکور و یا بدون کنکور پذیرفته می‌شوند، تفاوتی ندارد. دانشگاه پیام نور یکی از دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم است که هر سال دانشجو می‌پذیرد. شهریه ثابت و متغیر مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد...
  • دکتری-استاد-محور-دانشگاه-پیام-نور

    دکتری استاد محور دانشگاه پیام نور + شرایط 1403 | ایران تحصیل

    یکی از اهداف دانشگاه پیام نور حمایت از دانشجویان ممتاز و استعداد درخشان است تا بتوانند با چالش‌های کمتری به ادامه تحصیل در مقطع دکتری بپردازند. به همین دلیل به تازگی شاهد روش دکتری استاد محور دانشگاه پیام نور برای...
  • شرایط مشروطی دانشگاه پیام نور 1403 + سقف و عواقب

    سقف مشروطی دانشگاه پیام نور 1403 + سقف و عواقب

    سقف مشروطی دانشگاه پیام نور و قوانین انتخاب واحد دانشجویان مشروطی در هر یک از مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، متفاوت است اما در کل، اگر میزان معدل کل پایان ترم دانشجو از یک حد مشخص شده کمتر باشد،...
  • دریافت کارنامه دانشجویی دانشگاه پیام نور

    دریافت کارنامه دانشجویی دانشگاه پیام نور + مشاهده reg.pnu.ac.ir

    در حال حاضر امکان دریافت کارنامه دانشجویی دانشگاه پیام نور از طریق سامانه سیستم جامع گلستان پیام نور برای مشاهده نمره میان ترم به آدرس reg.pnu.ac.ir یا آدرس osreg.pnu.ac.ir امکان‌پذیر است. کارنامه ترمی دانشجویان هر سال بر روی این سامانه...
مشاور ایران تحصیل
مشاور ایران تحصیل

 ۷ ۰ ۳ ۵   ۷ ۰ ۹   ۹ ۰ ۹
تماس از سراسر کشور با تلفن ثابت (۸ صبح تا ۲۴ بدون تعطیلی)