سقف مشروطی دانشگاه پیام نور 1403 + سقف و عواقب
- دسته بندی: غیرانتفاعی و پیام نور
- دیدگاه ها: ۰
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
۹۰۹ ۹۰۷ ۵۳۰۷
مشاوران متخصص ما آماده راهنمایی کردن شما هستند
سقف مشروطی دانشگاه پیام نور و قوانین انتخاب واحد دانشجویان مشروطی در هر یک از مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، متفاوت است اما در کل، اگر میزان معدل کل پایان ترم دانشجو از یک حد مشخص شده کمتر باشد، در آن نیمسال تحصیلی مشروط میشود و برای انتخاب واحد ترم بعدی دچار مشکل خواهد شد. بنابراین از عواقب مشروطی در پیام نور، محدود شدن در گذراندن تعداد واحدهای درسی بیشتر است و باعث افزایش طول دوره تحصیل میشود.
منظور از مشروط شدن در دانشگاه پیام نور چیست؟
دانشگاه پیام نور جزو دانشگاههای سراسری محسوب میشود و مثل همه دانشگاهها، شرایطی را برای ادامه تحصیل دانشجویان خود در نظر گرفته است. دانشجویان باید پس از ورود به دانشگاه، انتخاب واحد را در ابتدای هر ترم انجام دهند و بعد از گذراندن حدود 16 هفته آموزشی، در امتحانات پایان ترم شرکت کنند و سپس با کسب نمرات قبولی، مجاز به انتخاب واحد ترم بعدی خواهند بود.
اما بعضی از دانشجویان ممکن است به دلایل مختلفی موفق به کسب نمرات مناسب در امتحانات پایان ترم نشوند و معدلشان کم شود. این دسته از دانشجویان اگر معدلی کمتر از حد نصاب تعیین شده را کسب کرده باشند، مشروط محسوب میشوند. مشروط شدن در دانشگاه پیام نور نیز باعث محدودیت در انتخاب واحد ترم بعدی خواهد شد و دانشجو مجاز به انتخاب تعداد محدودی از واحدهای درسی میشود همچنین اگر مشروطی برای چند ترم تکرار شود، امکان دارد دانشجو از ادامه تحصیل محروم شود.
شرایط مشروطی دانشگاه پیام نور 1403
مطابق با آیین نامههای آموزشی دانشگاه پیام نور، دانشجویان در دورههای مختلف کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری اگر معدلی کمتر از معدل مشخص شده از سوی دانشگاه را کسب کنند، مشروط خواهند بود و برای انتخاب واحد در ترم بعدی با محدودیت مواجه میشوند. شرایط مشروطی دانشگاه پیام نور برای هر یک از مقاطع مذکور، به شرح زیر است:
مشروطی دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی
مقطع کارشناسی در دانشگاه پیام نور شامل دوره کارشناسی پیوسته است که مدت مجاز تحصیل در این مقطع، 8 ترم یا به عبارتی 4 سال است البته امکان افزایش تعداد ترمها تا 12 ترم نیز وجود دارد. دانشجویان کارشناسی پیوسته دانشگاه پیام نور در هر ترم میتوانند 14 الی 24 واحد درسی را طبق معدل ترم قبل خود اخذ کنند اما اگر معدل یک ترم آنها کمتر از حدنصاب باشد، مشروط میشوند. حداقل نمرات قابل قبول برای هر درس در مقطع کارشناسی، نمره 10 از 20 است و حداقل معدل لازم برای قبولی در هر ترم، معدل 12 است. اگر دانشجو دارای معدل زیر 12 باشد، مشروط محسوب میشود.
مشروط شدن در دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی ارشد
مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور در رشتههای مختلف شامل 28 الی 32 واحد درسی است که دانشجو مجاز است طی 3 تا 6 ترم، این واحدها را بگذراند. دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد برای قبول شدن در هر درس باید حداقل نمره 12 از 20 را کسب کنند و در صورت کسب نمره کمتر از 12، باید آن درس را مجددا بگذرانند. همچنین حداقل معدل قبولی برای مقطع کارشناسی ارشد، معدل 14 است بنابراین اگر معدل دانشجو کمتر از 14 باشد، مشروط خواهد بود.
مشروطی دانشگاه پیام نور در مقطع دکتری
قوانین مشروطی دانشگاه پیام نور شامل حال دانشجویان مقطع دکتری تخصصی نیز میشود. اگر در مقطع دکتری این دانشگاه مشغول به تحصیل هستید، باید در هر درس حداقل نمره 14 از 20 را کسب کنید و در صورت کسب نمره پایینتر، ملزم به گذراندن مجدد آن درس خواهید بود. همچنین معدل زیر 16 در مقطع دکتری حکم مشروطی را دارد.
برای مشروطی دانشگاه پیام نور معدل مهم است یا نمره هر درس؟
ممکن است برای شما هم که دانشجوی دانشگاه پیام نور هستید، سوال پیش بیاید که برای مشروطی دانشگاه پیام نور معدل ملاک قرار میگیرد یا نمره هر درس؟ در پاسخ به این سوال باید بدانید که معدل شما مهم است اما کسب نمرههای پایینتر از حد مجاز در هر درس، باعث افت معدل میشود. امکان دارد که شما در یک یا چند درس نمره کمتر از حد نصاب کسب کنید اما معدلتان بالاتر از مقدار تعیین شده باشد. در این صورت، شما مشروط نیستید و میتوانید با انجام انتخاب واحد در ترم بعدی، آن واحدها را مجددا بگذرانید.
سقف انتخاب واحد برای دانشجویان مشروطی دانشگاه پیام نور
مشروط شدن در دانشگاه پیام نور باعث محدودیت انتخاب واحد در ترم بعدی میشود و دانشجو نمیتواند بیشتر از مقداری که دانشگاه تعیین کرده است، انتخاب واحد کند. سقف انتخاب واحد دانشگاه پیام نور که از طریق سامانه reg.pnu.ac.ir انجام می شود، برای دانشجویان مشروطی به صورت زیر است :
- سقف مشروطی دانشگاه پیام نور برای دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته، امکان انتخاب حداکثر 14 واحد درسی است یعنی اگر در یک ترم مشروط شوند، در ترم بعدی حداکثر میتوانند 14 واحد اخذ کنند.
- دانشجویان کارشناسی ارشد ورودی 1401 و قبل از آن اگر مشروط شوند، حداکثر میتوانند 12 واحد درسی اخذ کنند اما دانشجویان مشروطی ورودی 1402 به بعد، امکان انتخاب حداکثر 8 واحد درسی را در ترم بعدی دارند.
- قوانین سقف مشروطی دانشگاه پیام نور برای مقطع دکتری کمی متفاوت است. دانشجویان دکتری اگر پس از دو نوبت مردود شدن در آزمون جامع دکتری و یا تا پایان ترم 5 موفق به کسب نمره قبولی در آزمون جامع نشوند، اخراج خواهند شد.
سقف مشروطی دانشگاه پیام نور و اخراج از دانشگاه
در ارتباط با شرایط مشروطی دانشگاه پیام نور به این موضوع مهم توجه داشته باشید که باعث اخراج نمیشود. بر اساس قوانین دانشگاه پیام نور، هیچ محدودیتی در تعداد ترمهای مشروطی دانشجویان وجود ندارد و اگر دانشجوی مقطع کارشناسی پیوسته و کارشناسی ارشد طی چند ترم به صورت متوالی یا غیرمتوالی مشروط شود، باز هم میتواند تحصیلات خود را ادامه دهد و اخراج نخواهد شد.
عواقب مشروطی در پیام نور
سقف مشروطی دانشگاه پیام نور برای مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری را در بخش قبلی مطلب بررسی کردیم اما عواقب مشروطی چیست؟ در بخش زیر، عواقب مشروطی در پیام نور را توضیح میدهیم :
- با توجه به عدم اعمال سقف مشروطی دانشگاه پیام نور و اخراج نشدن دانشجویان مشروطی از دانشگاه، مدت زمان تحصیل آنها به نسبت سایر دانشجویان بیشتر خواهد بود زیرا باید دروس را مجددا پاس کنند.
- از عواقب مشروطی در پیام نور، از بین رفتن شهریه است و دانشجو برای گذراندن دروسی که پاس نشده است، باید مجددا شهریه دانشگاه پیام نور را پرداخت کند و هزینههای تحصیل او افزایش مییابد.
- دانشجویان آقا در دانشگاه پیام نور ممکن است بعد از چند ترم مشروطی برای دریافت سنوات تحصیلی یا معافیت تحصیلی دچار مشکل شوند.
- اگر دانشجوی مشروطی بدون توجه به محدودیت خود برای انتخاب واحد و پرداخت شهریه اقدام کند، دروس انتخابی حذف خواهند شد و شهریه پرداختی هم عودت داده نخواهد شد. شهریه در حساب باقی میماند و برای ترم بعدی قابل استفاده خواهد بود.
- از عواقب مشروطی در دانشگاه پیام نور، محدودیت در دریافت وام است. دانشجویانی که طی دو ترم متوالی مشروط شدهاند، شرایط دریافت وام را ندارند.
اقدامات پس از مشروطی در دانشگاه پیام نور
دانشجویان دانشگاه پیام نور پس از مشروط شدن باید برای انتخاب واحد ترم بعدی اقدام کنند تا دروس پاس نشده ترم قبلیشان را جبران نمایند. انتخاب واحد دانشجویان مشروطی باید توسط خودشان و در سیستم گلستان انجام گیرد. این دسته از دانشجویان میبایست شهریه را در سایت بپردازند تا سامانه انتخاب واحد فعال شود و سپس واحدهای درسیشان را انتخاب کنند.
برای دانلود PDF مقاله سقف مشروطی دانشگاه پیام نور بر روی لینک کلیک کنید.
مشروطی دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی به چه صورت است؟
اگر دانشجو دارای معدل زیر 12 باشد، مشروط محسوب میشود.
آیا سقف مشروطی و اخراجی در دانشگاه پیام نور وجود دارد؟
خیر، هیچ محدودیتی در تعداد ترمهای مشروطی وجود ندارد و در طول تحصیل اگر دانشجو طی چند ترم متوالی یا غیرمتوالی مشروط شود، باز هم میتواند تحصیلات خود را ادامه دهد.
سقف انتخاب واحد دانشجویان مشروطی دانشگاه پیام نور چند واحد است؟
برای دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته، حداکثر 14 واحد درسی و دانشجویان کارشناسی ارشد ورودی 1401 و قبل از آن، حداکثر 12 واحد درسی و دانشجویان ورودی 1402 به بعد، امکان انتخاب حداکثر 8 واحد درسی را در ترم بعدی دارند.
نظرات