نحوه انتخاب رشته آزمون دکتری 1401 + راهنمای تصویری
- دسته بندی دکتری
- دیدگاه ها ۴
نحوه انتخاب رشته آزمون دکتری زمانی است که داوطلبان در آزمون دکتری دانشگاههای سراسری مجاز به انتخاب رشته شدهاند با به آدرس اینترنتی sanjesh.org مراجعه کرده و نسبت به پر کردن فرم انتخاب رشته اقدام کنند ، اما با فرآیند آن آشنا نیستند در ادامه به صورت کامل و جامع به بررسی و آشنایی با فرآیند انتخاب رشته آزمون دکتری پرداختهایم.
اگر انتخاب رشته آزمون دکتری به درستی صورت گیرد، داوطلب را به کسب نتیحه دلخواه در این آزمون نزدیک میکند و سبب میشود تا بهترین نتیجه را با در نظر گرفتن وضعیت عملکرد خود در آزمون کتبی به دست آورد. داوطبانی که نتایح اولیه آزمون دکتری 1401 را مشاهده میکنند و مجاز به انتخاب رشته در کلیه دورههای روزانه و شهریهپرداز شدهاند قادر خواهند در زمان تعیین شده به واسطه سازمان سنجش رشته محل موردنظر خود را انتخاب کنند.
فهرست محتوا
- 1 زمان انتخاب رشته دکتری
- 2 سامانه انتخاب رشته آزمون دکتری
- 3 دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری
- 4 دریافت دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری
- 5 مراحل انتخاب رشته دکتری
- 6 نحوه انتخاب رشته آزمون دکتری + راهنمای تصویری
- 6.1 نکاتی که در زمان انتخاب رشته دکتری باید به آن توجه کنید.
- 6.2 باورهای غلط درخصوص انتخاب رشته دکتری
- 6.3 تاثیر سهمیه در انتخاب رشته دکتری
- 6.4 تاثیر سهمیه ایثارگران در انتخاب رشته دکتری 1401
- 6.5 تاثیر سهمیه رزمندگان در انتخاب رشته دکتری 1401
- 6.6 تاثیر سهمیه مربیان در انتخاب رشته دکتری 1401
- 6.7 انواع سهمیه ایثارگران شامل چه مواردی می شود؟
- 6.8 مشاوره انتخاب رشته دکتری
زمان انتخاب رشته دکتری
شروع انتخاب رشته دکتری سراسری از سوی سازمان سنجش در دهه اول اردیبهشت اعلام شده است، برای آن دسته از دواطلبینی که از شرکت در آزمون جاماندهاند این زمان آزمون تمدید خواهد شد.
در زمان انتخاب رشته دکتری سراسری 1401 کلیه داوطلبان این آزمون مجاز هستند تا 50 رشته محل از بین تمامی رشتههای دکتری انتخاب کنند.
دفترچه آزمون دکتری سراسیری در سایت سنجش به آدرس اینترنتی sanjesh.org قرار دارد و معمولا تمامی داوطلبین باید پس از مطالعه دفترچه نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.
برای کسب اطلاعات درباره اعلام نتایج آزمون دکتری وارد شوید.
سامانه انتخاب رشته آزمون دکتری
سامانه انتخاب رشته آزمون دکتری سراسری برای فرآیند انتخاب رشته و دانلود دفترچه راهنما انتخاب رشته ایجاد شده است. نمامی داوطلبین باید به آدرس اینترنتی phdcourse.azmoon.iau.ac.ir مراجعه کرده و نسبت به مطالعه شرایط و دانلود دفترجه انتخاب رشته و در نهایت انتخاب رشته اقدام کنند.
اطلاعیه: تاریخ انتشار انتخاب رشته آزمون دکتری سال 1401 از 25 تا 28 فروردین 1401 است.
دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری
همانطور که می دانید انتخاب رشته آزمون دکتری پس از اعلام نتایج اولیه آغاز خواهد شد. افرادی که مجاز به انتخاب رشته شده اند، می توانند با دریافت دفترچه راهنما، نسبت به درج کد رشته های انتخابی خود اقدام کنند.
البته همانطور که می دانید آزمون دکتری دارای دو مرحله آزمون کتبی و شفاهی است. در مرحله اول باید در آزمون کتبی پذیرفته شوید و سپس با مجاز شدن می توانید به انتخاب رشته بپردازید.
انتخاب رشته نیز مانند ثبت نام کاملاً اینترنتی بوده و در سایت انجام خواهد شد.
دریافت دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری
دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری در سایت سنجش به نشانی sanjesh.org قرار خواهد گرفت. زمان انتشار آن نیز تقریباً چند روز بعد از اعلام نتایج اولیه دکتری می باشد. افرادی که مجاز به انتخاب رشته آزمون دکتری شده اند، ابتدا لازم است دفترچه را دانلود کرده و تمامی قسمت های آن را به درستی مطالعه کنند.
برای اطلاعات بیشتر از نحوه ثبت نام آزمون دکتری کلیک کنید.
مراحل انتخاب رشته دکتری
همانطور که می دانید برای انتخاب رشته دکتری، می توانید 50 رشته را وارد کنید. بهترین حالت این است که انتخاب رشته شما براساس علاقه چیده شود. به علاوه هیچ محدودیتی در دعوت به مصاحبه وجود ندارد. یعنی تمامی افرادی که حد نصاب لازم را دریافت کرده اند، به مصاحبه دعوت خواهند شد.
نحوه انتخاب رشته آزمون دکتری + راهنمای تصویری
همانطور که در موارد فوق اشاره کرده بودیم، انتخاب رشته دکتری به صورت اینترنتی انجام می شود. از آنجایی که ممکن است برای افراد در رابطه با نحوه چینش و نحوه انتخاب رشته سوال پیش بیاید، ما در این قسمت قصد داریم راهنمای تصویری انتخاب رشته دکتری سراسری را به شما ارائه دهیم. ابتدا باید به سایت سنجش مراجعه کرده و گزینه دکتری تخصصی را از منوی سمت راست انتخاب کنید.
سپس باید گزینه انتخاب رشته های تحصیلی آزمون ورودی دکتری (نیمه متمرکز) phd سال 1401 را بزنید.
یک سری قوانین وجود دارد که باید به مطالعه آن ها بپردازید و سپس دکمه تایید و ادامه را بزنید.
در نهایت به صفحه انتخاب رشته با استفاده از شماره پرونده و شماره پیگیری و یا شماره داوطلبی و شماره پرونده و کدملی وارد خواهید شد.
در آخرین مرحله پس از تکمیل کردن فرم انتخاب رشته، یک کد رهگیری 15 رقمی به شما داده می شود که باید آن را تا پایان زمان اعلام نتایج نهایی نزد خود نگاه دارید. اگر می خواهید قبل از وارد کردن کدهای انتخاب رشته، ابتدا به صورت پیش نویس از برگه ای که انتهای دفترچه است، استفاده کنید.
اطلاعیه: انتخاب رشته دکتری سراسری 1401 از تاریخ 25 تا 28 فروردین است.
نکاتی که در زمان انتخاب رشته دکتری باید به آن توجه کنید.
تمامی افرادی که مجاز به انتخاب رشته می شوند می توانند برای تکمیل فرم انتخاب رشته اقدام نمایند. البته قبل از این کار نیاز است که اطلاعاتی همچون،معدل، نام موسسه فارغ التحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و سهمیه بررسی شده و از صحت آن ها اطمینان حاصل کنید.
درصورتی که تمامی این اطلاعات به درستی ثبت شده بود، می توانید برای تکمیل فرم اقدام کنید. در غیر این صورت لازم است با ثبت درخواست در سایت سنجش، درخواست ویرایش اطلاعات را بدهید. توجه داشته باشید که اگر این کار را نکنید، از ادامه مراحل محروم خواهید شد و حتی اجازه هیچگونه اعتراضی نخواهید داشت.
نکاتی که لازم است قبل از انتخاب رشته بدانید، شامل موارد زیر می شود.
برای دریافت مشاوره انتخاب رشته دکتری کلیک کنید.
باورهای غلط درخصوص انتخاب رشته دکتری
در این قسمت قصد داریم به بررسی یک سری باورهای غلط در خصوص انتخاب رشته دکتری بپردازیم. هر چه رشته ای به عنوان اولویت بالاتر در نظر گرفته شود، شانس دعوت به مصاحبه بیشتر خواهد بود.
ترتیب انتخاب رشته نمی تواند تاثیری در شانس دعوت به مصاحبه داشته باشد.
دانشگاه ها دانشجویان ارشد خودشان را برای مقطع دکتری می گیرند و برای دانشجویان دانشگاه های دیگر شانس بسیار کمی وجود دارد.
این یک باور رایج است که بسیاری از دانشجویان تصور می کردند اگر فارغ التحصیل از یک دانشگاه نباشند در مقطع دکتری شانسی برای پذیرفته شدن نخواهند داشت. اما این باوری کاملاً غلط است زیرا در این صورت عدالت در پذیرفتن دانشجویان زیر سوال رفته و هیچ فردی نمی تواند امیدی برای پذیرفته شدن داشته باشد.
فهرست دانشگاههای مصاحبه کننده محدود است به همین دلیل باید مواردی را انتخاب کنیم که شانس قبولی ما بیشتر می شود.
آیا امکان انتخاب رشته از رشته/گرایش های دیگر وجود دارد؟
در مقطع دکتری شما نمی توانید از رشته و گرایش های دیگر به جز رشته و گرایش خودتان انتخاب کرده باشید. البته این امکان به صورت خودکار در سایت سنجش نیز وجود دارد.
تاثیر سهمیه در انتخاب رشته دکتری
سهمیه در انتخاب رشته آزمون دکتری نیز از جمله مواردی است که باید به آن توجه کافی را داشته باشید. در آزمون دکتری به صورت کلی سه سهمیه وجود دارد که شامل، سهمیه 5 و 25 درصدی ایثارگران و همچین نسهمیه مربیان می شود. اگر فردی هیچ یک از سهمیه های فوق را نداشته باشد، در سهمیه آزاد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
تاثیر سهمیه ایثارگران در انتخاب رشته دکتری 1401
همانطور که در قسمت فوق اشاره کرده بودیم، سهمیه ایثارگران شامل، سهمیه 25 درصد و 5 درصد خواهد بود.
سهمیه 25 درصدی ایثارگران، به همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آن ها داده خواهد شد. افراد برای استفاده از این سهمیه باید 70 درصد از نمره آخرین فرد پذیرفته شده را گرفته باشند.
سهمیه 5 درصدی ایثارگران نیز به جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آنان و همچنین همسر و فرزند رزمنده هایی که حداقل 6 ماه در جبهه جضور داشته اند، داده می شود.
تاثیر سهمیه رزمندگان در انتخاب رشته دکتری 1401
این سهمیه برای رزمنده هایی است که در جنگ ایران و عراق به مدت 6 ماه حضور داشته اند. افرادی که قصد استفاده از این سهمیه را دارند، لازم است 80 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده را گرفته باشند. افراد بسیجی اجازه استفاده از این سهمیه را ندارند.
تاثیر سهمیه مربیان در انتخاب رشته دکتری 1401
سهمیه مربیان برای تمامی مربی های رسمی قطعی و یا آزمایشی تمامی دانشگاه های دولتی و غیر دولتی است. در این سهمیه افراد باید 80 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده را گرفته باشند.
انواع سهمیه ایثارگران شامل چه مواردی می شود؟
ما در قسمت فوق سهمیه ایثارگران را معرفی کردیم. در این قسمت همراه ما باشید تا انواع سهمیه ایثارگران را به صورت کلی بررسی کنیم.
سهمیه رزمندگان 25 درصد یکی از آن موارد است که برای دریافت آن لازم است ظرفیت حداقل 80% نمره آخرین فرد ﭘﺬﻳﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪه در گزینش آزاد را گرفته باشید.
سهمیه 25 درصدی ایثارگران نیز مورد دیگری از سهمیه ها است که برای استفاده از آن لازم است حداقل 70% نمره آخرین فرد ﭘﺬﻳﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪه در گزینش آزاد را گرفته باشید.
سهمیه 5 درصدی ایثارگران نیز مورد بعدی است که برای دریافت و استفاده از ن لازم است حداقل 70% نمره آخرین فرد ﭘﺬﻳﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪه در گزینش آزاد را گرفته باشید.
کلیه پذیرفتهشدگان نهایی سال پیش، اگر تا پایان مهلت نام نویسی در آزمون دکتری 1401 انصراف قطعی خود را از رشته و دانشگاه قبولی خود ثبت کرده باشند برای انتخاب رشته مجاز خواهند شد.
مشاوره انتخاب رشته دکتری
معمولا در بخش کارنامه دکتری وضعیت مجاز و یا غیرمجاز بودن هر کدام از داوطلبین دانشگاههای سراسری، آزاد و بورس خارج از کشور تعیین میشود. تمامی متقاضیانی دورههای تحصیلی مختلف با کلمه “می باشید” روبرو میشوند مجاز هستند تا در آن دوره انتخاب رشته کنند.
هر داوطلب مجاز به انتخاب حداکثر 50 کدرشته محل است و به علت محدودیت در انتخابها و ظرفیت کم دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در پذیرش دانشجوی دکتر، کلیه افراد میبایست در رشتههای ارائه شده نهایت دقت را در نظر بگیرند و در نهایت با یک چیدمان درست در سامانه مربوطه ثبت کنند.
از آنجایی که انتخاب رشته برای داوطلبین مقطع دکتر روند جدیدی ندارد اما باید تمامی افراد به دریافت و مطالعه دقیق دفترچه اقدام کنند. پس از مشاهده و بررسی دفترچه باید با مشاورین این حوزه هم مشورت کنند تا بتوانند در تصمیم و انتخاب خود به درستی عمل کنند.
ما در مجموعه خود از مشاورین تحصیلی و انتخاب رشته مقطع دکتری برخورداریم و تمامی داوطلبین میتوانند با مراجعه و صحبت مشاورین تحصیلی انتخاب درستی داشته باشند تا در نهایت نتیجه مطلوبی در آژمون کسب کنند.
اخبار پیرامونی نحوه انتخاب رشته آزمون دکتری
- اطلاع از دوره های مجاز به انتخاب رشته دکتری
تمامی داوطلبان نیاز است از اطلاعات درج شده در کارنامه دکتری اطلاعات خوبی داشته و همچنین بدانندکه در چه دوره هایی مجاز به انتخاب رشته هستند.
- توجه به رتبه و تراز اکتسابی در کارنامه اولیه آزمون دکتری و بررسی قبولی های گذشته
توجه داشته باشید که صرفاً داشتن رتبه و تراز بالا به منزله قبولی صد درصد نیست. زیرا ممکن است برخی افراد رتبه و تراز خوبی گرفته باشند، اما به دلیل عدم کسب امتیاز در مصاحبه، پذیرفته نشوند.
- ظرفیت رشته محل های ارائه شده در دفترچه انتخاب رشته دکتری
ظرفیت رشته ها نیز می تواند مهم باشد و اگر به آن توجه نمایید، انتخاب رشته با کیفیت تری خواهید داشت.
خلاصه مطلب
یکی از مهمترین بخشهای قبولی در دانشگاهها، آشنایی با نحوه انتخاب رشته آزمون دکتری است به همین سبب کلیه داوطلبین آزمون دکتری سراسری باید با مشاورین در این زمینه مشورت کرده و با فرآیند انتخاب رشته به خوبی آشنا شوند تا درنهایت نتیجه مطلوب خود در آزمون مذکور دریافت کنند. ما در مطالب بالا به راهنمای تصویری انتخاب رشته دکتری پرداختیم میتوانید به مراجعه مطالب بالا مجددا مطالعه کنید.
کاربران گرامی برای دانلود پی دی اف این صفحه کلیک کنید.
آیا مشاوره انتخاب رشته آزمون دکتری در ایران تحصیل ارائه می شود؟
بله برای دریافت مشاوره دکتری ایران تحصیل می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
نکات انتخاب رشته آزمون دکتری چیست؟
تمامی نکات در متن آورده شده است.
دفترچه انتخاب رشته دکتری از چه سایتی قابل دسترسی است؟
برای دانلود دفترچه می توانید از سایت سنجش آن را دانلود کنید.
سلام خوب هستید؟ من میخوام انتخاب رشته کنم ولی نمیدونم که انتخاب رشته آزمون دکتری از چه طریقی و از چه سامانه ای امکان پذیر است.
سلام وقتتون بخیر، برای انتخاب رشته آزمون دکتری باید به سایت سازمان سنجش مراجعه کنید.
نحوه انتخاب رشته آزمون دکتری به چه نحویه؟
سلام وقت بخیر برای ازمون دکتری براساس کارنامه اولیه و واحد هایی دانشگاهی ارایه شده و حد نصاب واحد دانشگاهی بررسی میشود که باید از طریق مشاوره بررسی شود